Dodaj do ulubionych

Debet np w HSBC

04.10.06, 12:35
Mam karte debetowa z limitem do -100F. Mialam pare razy depet niewielki, raz
nawet 0,02F no i bank zrobil mi niemila niespodzianke, cofnal sie wstecz o 3
miesiace i zabral mi z konta 100F za debety, dokladnie 3 debety, za kazdy 25F
plus 25F za oplate za debety i 10 F za cos tam!! tym sposobem znow zrobil mi
debet na karcie . czy oni maja takie prawo? mam konto w HSBC konto plus, nie
mowili ze pobieraja oplate za debet!a jesli nawet to niech pobiora za wiecej
niz limit 100F a nie ze jak mam debetu 2 pi to oni mi zabieraja 25F! Tez tak
macie? czy zostalam wyrozniona przez bank? najgorze jest to ze nie powiadomili
i nawet nie wiedzialam ze za debet musze placic i z dnia na dzien zabrali
sobie 100F!
Obserwuj wątek
    • szymama Re: Debet np w HSBC 04.10.06, 13:38
      pamietam, ze razu jednego tez tak mielismy. Wybralismy jakas tam kwote,chyba 20
      funtow, a na koncie mielismy 15 F, wiec naliczyli nam kare za ten debet. U nas
      to bylo 20 F. I nie mamy konta w HSBC.
      Pozdrawiam.
      • mak4701 Re: Debet np w HSBC 04.10.06, 16:48
        Tak chyba jest. Nam tez przytrafiło sie tak. Niewiedzac ze weszlismy juz na debet - była tez to suma bardzo niewielka - zapłacilismy za korzystanie z "debetu" równiez 25f. Juz od tamtej pory staramy sie w maire jakos liczyc nasze fundusze na koncie aby przez przypadek znowu za pare pików czy tez funtów zapłacic 25Ł. Jednak na karcie kredytowej powstał nam debet niedopuszczalny w wysokosci niecalych 4Ł (płacac za cos tam w tym samym czasie pobrali nam za ubezpieczenie karty i my o tym nie wiedzielismy) nie pobrali nam nic - lecz jeszcze zadzwonili do nas po kilku dniach od transakcji poinformowac nas o zaistnialej sytuacji i poproszenie aby splacic te 4L. Tak tez zrobilismy - zadnej kary nam nie naliczyli.
    • aznar33 Re: Debet np w HSBC 04.10.06, 23:16
      > Mam karte debetowa z limitem do -100F.

Masz kartę z limitem debetu 100f, czy masz kartę "100f cheque guarantee"?
      • vygotsky Re: Debet np w HSBC 05.10.06, 00:00
        Tak i nam sie kiedys przydarzylo, wlasnie z HSBC...za pierwszym razem napisali
        list ktory tylko ostrzegal przed debetem ale nic nie wspominal o karach a ja
        oczywiscie malego druku nie czytam.. no i potem tak jakos pieniadze z jednego
        konta przewedrowaly na saving accounts i zrobil sie maly debet i chcieli 25 f
        ale poszlam do mojego banku w ktorym mnie dobrze znaja, zrobilam im
        mala 'awanture' no i juz kary nie musialam placic.. mowilam ze jak to, ze nie
        wiedzialam, ze nikt mnie nie poinformowal itp itd...moze wy tez sprobujecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka