23.06.07, 09:51
Dziewczyny jak to z tym jest? Trzeba isc do GP po recepte na okulary? czy moze
do specjalisty? czy u optyka zrobia badania i dobiora okulary? i jaki jest
koszt? placi sie za szkla? czy tylko za oprawki?
Z góry dzieki:)
Obserwuj wątek
    • pyza_uk Re: Okulary 23.06.07, 10:20
      Idziesz prosto do sklepu i tam ci zrobia badanie wzroku. Czasami maja oferty,
      ze badanie jest za darmo jak kupisz okulary. Moj M i reszta okularowej rodziny
      zawse placa 100% za okulary i oprawki, nie wiem, czy istnieja jakies znizki i
      jak je ewentualnie otrzymac.
    • basiak36 Re: Okulary 23.06.07, 10:49
      Idzie sie do optyka, ktory ma sprzet do badan, ja chodze raz w roku, wtedy robia
      dokladnie badania wzroku, dna oka, cisnienia w oku, osobno na okulary a osobno
      na szkla kontaktowe.
      W tym roku np za nowe okulary (plus badanie za darmo) zaplacilam 160 funtow, a
      za badanie na szkla kontaktowe, 40.
      Dostaje zwrot tych pieniedzy z ubezpieczenia w pracy.
    • leyla76 Re: Okulary 23.06.07, 14:03
      dla siebie po okulary ide normalnie do optyka. 20£za wizyte, okulary platne 100%.
      moje dziecko ma dosc duza wade wzroku i przez to zostala skierowana przez GP do
      kliniki okulistycznej i stamtad dostaje recepte na okulary. okulary dla dzieci
      za darmo. tak samo wizyta u optyka jest darmowa dla dzieci.
      • novalee1 Re: Okulary 24.06.07, 15:51
        Fajnie jeszcze jak sie trafi na dobrego optyka.Moj maz cztery razy oddawal
        okulary bo byly zle dopasowane,w koncu zrezygnowal i moze w Polsce pojdzie
        jeszcze raz.A placil z badaniem gdzies ponad 160£.Zwrot oczywiscie
        dostal.Niestety nie pamietam nazwy tego optyka,cos na s,nie specsavers.
    • ewag12 Re: Okulary 24.06.07, 19:23
      A jesli pracuje tylko maz, czy z jego ubezpieczenia moza pokryc okulary takze
      dla mnie? I jak wyglada procedura zwrotu kosztow wizyty i okularow? Wypelnia
      sie jakies formularze?
      Dziekuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka