marcia113 23.06.07, 09:51 Dziewczyny jak to z tym jest? Trzeba isc do GP po recepte na okulary? czy moze do specjalisty? czy u optyka zrobia badania i dobiora okulary? i jaki jest koszt? placi sie za szkla? czy tylko za oprawki? Z góry dzieki:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pyza_uk Re: Okulary 23.06.07, 10:20 Idziesz prosto do sklepu i tam ci zrobia badanie wzroku. Czasami maja oferty, ze badanie jest za darmo jak kupisz okulary. Moj M i reszta okularowej rodziny zawse placa 100% za okulary i oprawki, nie wiem, czy istnieja jakies znizki i jak je ewentualnie otrzymac. Odpowiedz Link
basiak36 Re: Okulary 23.06.07, 10:49 Idzie sie do optyka, ktory ma sprzet do badan, ja chodze raz w roku, wtedy robia dokladnie badania wzroku, dna oka, cisnienia w oku, osobno na okulary a osobno na szkla kontaktowe. W tym roku np za nowe okulary (plus badanie za darmo) zaplacilam 160 funtow, a za badanie na szkla kontaktowe, 40. Dostaje zwrot tych pieniedzy z ubezpieczenia w pracy. Odpowiedz Link
leyla76 Re: Okulary 23.06.07, 14:03 dla siebie po okulary ide normalnie do optyka. 20£za wizyte, okulary platne 100%. moje dziecko ma dosc duza wade wzroku i przez to zostala skierowana przez GP do kliniki okulistycznej i stamtad dostaje recepte na okulary. okulary dla dzieci za darmo. tak samo wizyta u optyka jest darmowa dla dzieci. Odpowiedz Link
novalee1 Re: Okulary 24.06.07, 15:51 Fajnie jeszcze jak sie trafi na dobrego optyka.Moj maz cztery razy oddawal okulary bo byly zle dopasowane,w koncu zrezygnowal i moze w Polsce pojdzie jeszcze raz.A placil z badaniem gdzies ponad 160£.Zwrot oczywiscie dostal.Niestety nie pamietam nazwy tego optyka,cos na s,nie specsavers. Odpowiedz Link
ewag12 Re: Okulary 24.06.07, 19:23 A jesli pracuje tylko maz, czy z jego ubezpieczenia moza pokryc okulary takze dla mnie? I jak wyglada procedura zwrotu kosztow wizyty i okularow? Wypelnia sie jakies formularze? Dziekuje Odpowiedz Link