Dodaj do ulubionych

pas poporodowy

17.03.08, 16:15

witam,mam pytanie odnosnie pasa poporodowego.Mialam cesarke
chcialabym kupic taki pas widzialam w bootsie i w mothercare ale
nie wiem czy te pasy nadaja sie do noszenia po cesarce poniewaz tam
jedynie pisze ze wspomagaja one brzuch i kregoslup w cz\asie ciazy a
nie po...prosze o pomoc moze ktos uzywal taki pas jezeli tak to
gdzie moge go dostac i czy dziala musze powiedziec ze wciaz mam duzy
brzuch chcialabym sie go juz pozbyc...
Obserwuj wątek
    • gypsi Re: pas poporodowy 17.03.08, 17:01
      Sciskanie brzucha pasem czy specjalnymi majciochami moze spowodowac jedynie
      zaburzenia krazenia lokalnie, a samego brzucha nie zmniejszy. Trzeba cwiczyc,
      cwiczyc, cwiczyc.
      Mozna oczywiscie pojsc dodatkowo na masaze albo do chirurga plastycznego - w
      zaleznosci od zasobow finansowych.
      • mysz2006 Re: pas poporodowy 18.03.08, 08:40
        gypsi napisała:

> Mozna oczywiscie pojsc dodatkowo na masaze

ooo, a powiedz jak masaze wplywaja na zmniejszenie brzucha ;-)
        • gypsi Re: pas poporodowy 18.03.08, 22:42
          Masaz (brzucha) poprawia krazenie, rozluznia tkanke tluszczowa i pomaga uniknac
          obwisania skory w czasie chudniecia. Brzuch jest wyraznie jedrniejszy niz po
          samych cwiczeniach, no i szybciej sie zmniejsza.
          • mysz2006 Re: pas poporodowy 19.03.08, 06:32
            sorry gypsi ale piszesz banialuki - z ta poprawa krazenia to sie moze jeszcze zgodze ale rozluznienie tkanki tluszczowej...........
            • gypsi Re: pas poporodowy 19.03.08, 12:32
              OK, moze wyrazilam sie nieprecyzyjnie, zbyt kolokwialnie, przepraszam.
              Widze, ze zlapanie mnie na "pisaniu banialukow" to punkt honoru?
              Wciaz powtarzam, ze wszystkiego nie wiem i czesto sama szukam informacji - a w
              tym akurat jestem niezla:) Moze zamiast mnie atakowac, warto bylo wrzucic w
              google "masaz odchudzajacy" i znalezc to co ja?

Ponizej fachowcy dokladnie wyjasniaja, jak dziala masaz odchudzajacy, a w 3 i 4
              linku jest mowa o rozbijaniu thanki tluszczowej:

www.wizaz.pl/szczotka_masaz_odchudz.php
              www.masaz.leczniczy.pl/str/masaz_odchudzajacy
              www.masaze.info.pl/index.php?str=masaz#masa%BF%20odchudzaj%B1cy
              omega.heder.pl/content/view/17/32/lang,pl/
              • mysz2006 Re: pas poporodowy 19.03.08, 13:51
                nie traktuj mnie jak pol-kretynke, googla mam i dokladnie sprawdzilam, i wlasnie dlatego ze nie natknelam sie na NIC co potwierdza teorie ze masaz wplywa na rozluznienie tkanki tluszczowej myslalam ze Ty masz jakies konkretne nowinki medyczne, bo jak wszystkim rozsadnym osobom wiadomo salony pieknosci rozne rzeczy wypisuja w swoich broszurkach. Sa ludzie ktorzy w sile crystal healing i hopi ear candle treatment tez wierza.
                • gypsi Re: pas poporodowy 19.03.08, 14:19
                  Nie traktuje Cie jak pol-kretynke, ale nie pierwszy raz jestes agresywna wobec
                  mnie, masz jakis cel? Cos konkretnego Cie dreczy?

Podalam linki do masazystow wypowiadajacych sie na temat masazu, jesli chcesz
                  konkretnych wynikow badan, to sobie poszukaj w pracach naukowych Klinik
                  Rehabilitacji. Mnie one nie interesuja, tak samo jak dokladny mechanizm - mnie
                  wystarczy, ze widzialam efekty takiego masazu na kilku osobach. Nie mowiac o
                  tym, ze masowo stosuja go po porodach osoby pracujace "cialem" - modelki,
                  aktorki, i inne celebrities.

Z medycyny tzw. alternatywnej tez sie nigdy nie wysmiewam, bo nie potrafimy
                  jednoznacznie ocenic, ze dziala albo nie. Zwlaszcza jesli jest to medycyna z
                  kilkutysiacletnia historia, dluzsza od "naszej" tylko przez nas traktowana jako
                  alternatywna.
                  Cieply dym przy swiecowaniu uszu tak samo rozpuszcza i usuwa woszczyne, jak
                  ciepla woda ze strzykawki stosowana przez nasze pielegniarki, wiec to nie byl
                  najtrafniejszy przyklad;)
                  A jesli ktos przy okazji wierzy w cala te szamanska otoczke, to co w tym zlego?
                  Czym innym jest przystawienie do plecow dziecka sluchawki tylko po to, zeby
                  uspokoic matke, choc wiemy, ze nic to nie zmieni w rozpoznaniu i leczeniu? Nie
                  szamanstwem?

Ludzie w desperacji, wobec ktorych tradycyjne metody sa bezradne, czesto siegaja
                  po rozne cuda. I te cuda czesto dzialaja, nie wiadomo na jakiej zasadzie. Moze
                  to efekt placebo, moze ukryte i nieuzywane swiadomie mozliwosci samoleczenia.
                  Nikt, poki co, tego nie wie. Ale to nie znaczy, ze trzeba to deprecjonowac, tak
                  samo jak np. akupunkture dawniej. I jak sie skonczylo? Zostala wlaczona do
                  zasobow zachodniej medycyny i jest szeroko wykorzystywana.
                  • mysz2006 Re: pas poporodowy 19.03.08, 22:31
                    nie sadze ze wyrazenie piszesz banialuki poprzedzone sorry jest agresywne, ale zauwazylam ze Ty czesto kwestionowanie tego co napisalas uwazasz za agresje, zwlaszcza jak palniesz jakas glupote w swoim poscie

rozluznianie tkanki tluszczowej indeed :-D
                    • gypsi Re: pas poporodowy 20.03.08, 10:55

> zauwazylam ze Ty czesto kwestionowanie tego co napisalas uwazasz za agresje, zw
                      > laszcza jak palniesz jakas glupote w swoim poscie

Coz, do takiego stwierdzenia nie ma jak sie odniesc - zadnych konkretow - kiedy,
                      jaka glupote, itp.
                      To tak jakby powiedziec: "wszyscy uwazaja, ze X ma duzy nos" - wszyscy, czyli
                      kto konkretnie?

Natomiast jesli chodzi o rozluznianie czy rozbijanie tkanki tluszczowej - moze
                      zaproponujesz w takim razie wlasciwe (niemedyczne i zrozumiale dla kazdego)
                      okreslenie na to, co masaz z nia robi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka