dag78 24.04.08, 19:27 www.messe-ideen.de/upload/magische-zauberkugel.swf mam nadzieje ze instrukcja jest wystarczajaco zrozumiala, milej zabawy zycze:)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotus76 Re: czary mary...:))) 24.04.08, 19:50 Po niemiecku ni w ząb nie panimaju, o co chodzi? Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: czary mary...:))) 24.04.08, 21:35 Wybierasz sobie dowolna dwucyfrowa liczbę, dodajesz dwie cyfry tejże liczby do siebie, potem od tej liczby odejmujesz wynik dodawania. Wynik odejmowania porównujesz z ta tabela po prawej i koncentrujesz się (;p)na znaczku do niej przyporządkowanym. I klikasz na kryształową kule. Nie wiem jak dziala ale dziala. Odpowiedz Link
dag78 instrukcja 24.04.08, 21:34 z cyfr pokazanych (dwucyfrowych)wybierz jakas np. 50 dodaj cyfry wynik odejmij od 50 czyli 5+0=5 50-5=45 z cyfry 45 odczytaj przypisany symbol....a teraz kliknij w to duze niebieskie kolo:)) jaki symbol widzisz? nie wiem o co chodzi bo z matematyki zawsze osiolek bylam(wydaje mi sie ze to wlasnie ona jest w to wciagnieta) ale jest zabawa:)) prawdziwe czary mary Odpowiedz Link
mummy6 Re: instrukcja 24.04.08, 22:06 Drogie mamuski Dla zainteresowanych,chetnie zdradze jak to dziala chociaz wiele z Was na pewno same sie domyslily.... te ktore nie chca wiedziec niech nie czytaja bo czar pryska niestety i jest to czysta matematyka a wiec...moimi slowami...niezaleznie jaka 2 cyfrowa liczbe byscie pomyslaly..i odjely od niej sume cyfr zawsze otrzymacie wynik ktory jest wielokrotnoscia liczby 9, czyli bedzie to zawsze 9, 18, 27, 36, 45, 54, 63 itd...zwroccie uwage ze znaczek przy tych wszystkich cyfrach jest zawsze taki sam...ale zeby wprowadzic zainteresowanie, zmienia sie przy kazdym wejsciu na stronke..dlatego robiac test kilka razy zawsze macie inny rysunek... ale i tak swietny pomysl i mi sie bardzo spodobala ta zabawa Odpowiedz Link
dag_dag dag78 24.04.08, 22:48 Ja tak nie w temacie - tez jestem dag i tez rocznik 78 ;o) Pozdrowienia! Odpowiedz Link
dag78 :(( 26.04.08, 10:39 ...i czar prysnal:(( czasem lepiej nie byc racjonalnym, trzezwo patrzacym i znajacym odpowiedzi-jest wiecej zabawy:)) Pozdrawiam i zycze baaardzo milego moze 'zaczarowanego' dnia Dag Odpowiedz Link
dag78 do dag dag 26.04.08, 10:42 :) pewnie twoja mama takze byla pod wplywem 'Dag corka Kasi':)) 78 rokiem Dag:)) pozdrawiam Odpowiedz Link
dag_dag Re: do dag dag 27.04.08, 00:11 nie inaczej ;-) jednak nie znam zadnej innej dag, a tu jeszcze i moj rocznik :-) Odpowiedz Link