Dodaj do ulubionych

Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjnych

27.05.08, 11:28
W najbliższym czasie chcialabym kupic wyjazd na urlop na Cypr-dwoje
dorosłych i male dziecko-nieskomplikowany-niedrogi-bez luksusow.
Pierwszy raz będę korzystac z ang biur podrózy i wlasnie w tej
kwestii chcialabym sie Was poradzic. Poki co przeglądałam oferty
(interesuje mnie raczej zakup przez internet) Thomasa Cooka i
Thomsona oraz oferty wyszukiwarek travelsupermarket,
firstchoice,holidayhypermarket. Czy mozecie kierując sie swoim
doswiadczeniem polecic cos lub odradzić, glownie w kwesti solidnego
wywiazywania sie z umowy?
Obserwuj wątek
    • oliwka1981 Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 11:42
      Bylam w zeszlym roku na Cyprze z Thomsonem. bardzo polecam miejscowosc Paphos i hotel Paphos garden. Jest jakies pol godz od lotniska, dobrze polozony hotel blisko centrum, do plazy 15 min. Wybralismy wlasne wyzywienie i studio. Studio bylo jednym z najlepszych, w jakich kiedykolwiek mieszkalismy, aneks kuchenny to prawie odzdielna kuchnia (a nie jak to bywa w szafie :-))) Hotel znakomicie dostosowany dla dzieci z malym basenem, brodzikiem. Bylismy tam jeszce przed ciaza :-)))) ale bedzie to na pewno pierwsze miejsce do ktorego wrocimy juz z synkiem.(sama miejscowosc bardzo atrakcyjna- zamek, stanowiska archeo., itp)
      Wycieczke kupowlismy przez neta (ooo wieeeele taniej niZ u agenta) za tydzien self catering placilismy 350L za 2 osoby (ale kupowalismy z 6 mies wyprzedzeniem) bylismy bardzo zadowoleni
      korzystalismy tez z Thomasa Cooka to rownie bylismy zadowoleni
      ale Cypr byl nie do pobicia
      • szprotka6 Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 12:04
        Dzieki oliwko! My planujemy wyjazd na wrzesien lub paxdziernik wiec
        licze ze tez uda nam sie znalesc jakas atrakcyjna oferte...
        • oliwka1981 Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 12:22
          Na pewno bedziecie zadowoleni.
          Jak masz ochote popatrz na nasze fotki z Cypru z Paphos.na niektorych jest tez nasz hotel:
          foto.onet.pl/1xcvu,kg88cs0kkykv,u.html?P=0
          foto.onet.pl/1xcvu,fkovckogsn5c,u.html
          foto.onet.pl/1xcvu,oesi6h44ghgk,u.html
          foto.onet.pl/1xcvu,7ocq9yccycqc,u.html
          foto.onet.pl/1xcvu,kn1k4proro4k,u.html
          foto.onet.pl/1xcvu,w6s60jsiwjqp,u.html
          jak bedziesz miala jakies pytania to pisz
          Pozdrawiam
          • szprotka6 Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 14:50
            Jeszcze raz dzieki wielkie+wszelkie info sa dla nas cenne.
            Moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z biurami podrozy lub moze
            cos polecic na samym juz Cyprze...?
            • jacinda Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 19:38
              Polecam First Choice i Thomson. Oba biura naleza do niemieckiego TUI
              (First Choice tanszy - sledz ich oferty last minute). Potem Thomas
              Cook, ktory nalezy do Neckermana.
              Recenzje hoteli poczytaj sobie na tripadvisor.com
              • jacinda Re: Biuro podrozy lub wyszukiwarka ofert wakacyjn 27.05.08, 19:39
                Dopiero teraz wyczytam, ze interesuje Was wrzesien lub pazdziernik.
                Radze poczekac blizej terminu, bo ceny katalogowe spadaja nawet o
                jakies 50%.
                • kamila_21 Ja tez w tym roku na Cypr :) 28.05.08, 00:04
                  i tez pod koniec wrzesnia. Wybierzemy raczej www.qwertytravel.co.uk.
                  Maja konkurencyjne ceny ale to sprawdzona agencja - przez kilku
                  moich znajomych, wszystko bez zastrzezen. Pozdrozowalam juz z
                  Thomsonem, Thomass Cook, Direct Holidays. Nigdy nie bylam
                  zawiedziona - wrecz przeciwnie! Thomson wydaje sie najdrozszy ale
                  tez mozna znalezc fajne last deale. My tradycyjnie bedziemy bookowac
                  wczasy 2-3 tygodnie przed.
                  Milego wypoczynku, moze gdzies sie tam spotkamy :)
                  • szprotka6 Re: Ja tez w tym roku na Cypr :) 28.05.08, 09:59
                    Dziękuję kamila-zajrzę pod podany przez Ciebie link-nie znalam go.
                    No i do zobaczenia na Cyprze:-) Juz dziś bym jechała.....;-)
                • szprotka6 Biuro podrózy lub wyszukiwarka ofert wakayjnych 28.05.08, 10:49
                  tripadvisora nie znałam-pozyteczna stronka-wielkie dzieki jacinda:-)
                  Nieco obawiam się ofert last minute-wydaje mi się, ze wczesną
                  jesienia jest ich nieco mniej, no i nie chcę byc skazana na to "co
                  zostało"-bo jedziemy z 2-latkiem, na minimum 2 tygodnie-wiec
                  wolelibysmy swiadomie wybrac cos z oferty niz kupic cos "z braku
                  laku". Przynajmniej teraz przeglądając oferty last minute na maj i
                  czerwiec nie znalazlam nic ciekawego na Cypr. Chyba, ze moze nie
                  czekac do ostatniej chwili-tylko kupic cos 3-4 tyg przed
                  wyjazdem...moze wtedy tez ceny będą bardziej atrakcyjne..?Sama nie
                  wiem, muszę sie jeszcze porozglądac...
                  • jacinda A propos last minute 28.05.08, 13:28
                    Jeszcze nigdy nie kupowalismy ofert nie last minute. Owszem, mozna
                    zaczac wczesniej, juz rozgladac sie 4 tygodnie przed. Nasz 'rekord'
                    to wykup urlopu (2 tyg) na Kubie w sobote, wylot w poniedzialek.
                    Zawsze wczesniej rezerwujemy urlop w pracy, a potem na ten termin
                    czegos szukamy. Czasami musimy urlop przesunac o +/- 2-3 dni, ale
                    nie mamy z tym problemu. Z ta Kuba to w poniedzialek z lotniska
                    dzwonilismy do naszych szefow, zeby im powiedziec, ze musimy wziac
                    dodatkowy dzien wolny ;-)
                    W tym roku bylismy pierwszy raz z First Choice i jestesmy strasznie
                    zadowoleni. W samolocie 33 cali miedzy siedzeniami i jest to
                    najwiecej posrod normalnych linii w klasie ekonomicznej. Wszystko
                    bylo super.
                    Juz planujemy wyjazd na pazdziernik i obserwujemy jak zmieniaja sie
                    ceny. Gdybysmy za 2 tygodnie chcieli jechac do Meksyku, to bardzo
                    dobry hotel (wg trip advisor) wychodzi 600GBP od osoby (all
                    inclusive). Brazylia, ktora nas tez interesuje tydzien temu byla za
                    630 (2 tyg, all inc).
                    First Choice podoba mi sie dlatego, ze cena, ktora jest na ich
                    stronie jest juz cena ostateczna (bez ubezpieczenia).
                    U Thomasa Cooka na przyklad, trzeba jeszcze doliczyc oplaty,
                    transfery, posilki itd itp.

Ja juz teraz przegladam hotele, recenzje, spisuje ceny. Blizej
                    naszego terminu urlopu (pazdziernik) bede wiedziala co i jak i
                    wystarczy tylko zarezerwowac.
                    • szprotka6 Re: A propos last minute 28.05.08, 23:48
                      Faktycznie udaje Wam się z tymi wakacjami:-)Pozazdrościć:-)
                      Przejrzalam nieco ofert last minute-ceny sa rzeczywiście atrakcyjne.
                      Ale nie znalazłam żadnej oferty powyzej 14 dni, przewazają
                      generalnie oferty 7 dniowe. Czy to taka juz zasada? Jesli chcemy
                      wyjechac na dluzej niz 14 dni to last minute odpada? Czy to tylko
                      akurat w tej chwili mój pech, ze nic nie znalazłam?
                      Thomsona nie udalo mi się ejszcze dokladnie sprawdzić, mam jakieś
                      problemy z tą stroną....
                      • jacinda Re: A propos last minute 29.05.08, 11:11
                        Ofert dluzszych niz 14 dni na last minute nie widzialam. Generalnie
                        latwiej znalezc long haul 14-dniowe niz short-haul.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka