Dodaj do ulubionych

Polska Szkołą w Leamington Spa

29.01.09, 22:45
Otworzono Nową Polską Szkołę Sobotnią w Leamington Spa.
Zajęcia będą odbywać się w lokalnej szkole podstawowej od 7 lutego.
Wreszcie dzieci będą miały prawdziwe warunki do nauki.
Ja już zapisałam synka. Wiecie może coś więcej o tej szkole?
Obserwuj wątek
    • luteki-07 Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 00:09
      No a co ze starą szkołą, słyszałam że też będą zajęcia.Znajomej
      dzieci tam się uczą i są bardzo zadowoleni.
      • dot.com.net Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 00:24
        Też słyszałem ,że mają być dwie.Aż tyle mamy polskich dzieci?
        • baska.4 Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 08:49
          Stara szkoła będzie miała zajęcia w Sydni Centre , lekcje zaczynają
          w tę sobotę.W ubiegłą sobotę dzieciaki świetnie się bawiły na balu
          karnawałowym.
          • mali-nki Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 15:37
            szkoda ze tak wyszlo, bo przez pewne nieprzemyslane i
            nieprofesjonalne zachowania niepotrzebnie srodowisko jest sklocone i
            zdezorientowane.
            Rosemary piszesz ze wreszcie bedzie porzadna szkola wiec chyba
            mialas jakies informacje zapisujac swojego synka?
            • iska-1 Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 19:54
              Zdaje się ,że pewne osoby są zdeterminowane i chcą osiągnąć sukces
              drogą "po trupach do celu". Ale nie wszystkim się to podoba.
              Przecież Polonia powinna trzymać się razem a nie kopać pod
              rodakami "dołki".
              • rosemary_net Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 20:00
                Mam takie informacje jakie byly na zebraniu. Tak na marginesie to
                zachowanie jednego pana bylo nie do przyjecia. Zapisalam dziecko do
                tej szkoly bo maja lepsze warunki. Po za tym zachowanie (bardzo
                niekulturalne) ludzi z tej drugiej szkoly umocnilo moje przekonanie
                ze dokonalam dobrego wyboru.
                • rosemary_net Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 20:18
                  A wogole to o co chodzi z tą drugą szkołą?, wiem tylko tyle ze zajec
                  nie bylo przez 2 miesiace, i nie wiadomo dlaczego az tak dlugo.
                  Dlatego powstala druga szkola, zeby dzieci nie tracily zajec. A poza
                  tym dlaczego nie znaleziono lokalu dla dzieci az przez 2 miesiace i
                  nagle jak otworzyla sie druga szkola znalazly sie sale. Bardzo
                  dziwne.
            • rosemary_net do mali-nki 30.01.09, 20:37
              Wiesz co, moge ci tylko napisac co mi zaoferowali. Wiec powiedzieli
              ze dzieci beda uczyc sie salach lekcyjnych w szkole podstawowej, dla
              mnie jest to bardzo wazne bo chyba najlepszym miejscem do nauki jest
              szkola a nie centrum community, w takim centrum krzesla sa za duze
              jak na tak male dzieci - moj synek ma 5 lat, po za tym w klasach
              maja caly sprzet komputery, tablice interaktywne, pianino, maja plac
              zabaw na terenie szkoly i ogromne boisko no i wszystko czego dzieci
              potrzebuja. Beda mieli tez wycieczki dla dzieci. Mają przemilych
              nauczycieli, no i widac ze sa bardzo dobrze przygotowani, maja
              wszystkie dokumenty i co tez jest dla mnie wazne nie maja drogo.
              • 1_walbrzyszanin Re: do mali-nki 30.01.09, 22:07
                Moje dziecko chodzi do szkoły z jednym z uczniów szkoły polskiej
                która ma zajęcia w Sydni Centre. Po ostatniej zabawie karnawałowej
                na którą zostało zaproszone, błaga mnie aby je tam zapisać. Rozważam
                taką możliwość bo dziecko nie daje mi spokoju.
                • rosemary_net Re: do 1_walbrzyszanin 30.01.09, 22:16
                  Ja nie bylam z synkiem na tej zabawie karnawalowej - szkoda.
                  Ale mysle, ze kazdy z nas ma prawo decydowac gdzie chce zapisac
                  swoje dziecko. I dziwie sie dlaczego ci rodzice tak sie zachowywali
                  na zebraniu. Jezeli chca zapisac swoje dzieci do tamtej szkoly to po
                  co przychodzili na zebranie nowej - zeby sobie pokrzyczec??
                  • luteki-07 Re: do 1_walbrzyszanin 30.01.09, 22:47
                    myślę że oni czuli się zaproszeni.Spotkanie było otwarte.Krzyczeli
                    ponieważ nikt nie odpowiadał na ich pytania.Wygląda na to, że to
                    jest robienie burzy w szklance wody.Ja wolę sprawdzonych ludzi.
                    • rosemary_net Re: do 1_walbrzyszanin 30.01.09, 22:53
                      Przeciez ta pani w jasnych wlosach odpowiadala na wszystkie zadane
                      pytania, po za tym jak sie zadaje pytania to po co krzyczec? Ja
                      osobiscie bylam oburzona zachowaniem tych rodzicow, wygladalo to tak
                      jakby przyszli specjalnie sobie pokrzyczec. A kogo masz na mysli
                      pisząc - sprawdzonych ludzi - bo juz sie pogubilam w tym wszystkim?
                      • 1_walbrzyszanin Re: do 1_walbrzyszanin 30.01.09, 23:15
                        Ja to widzę proszę koleżanki,że naprawdę się pogubiłaś, tzn. kto do
                        kogo pisze. Trochę tak jakby Ci się styki poprzypalały.Do serwisu,do
                        serwisu...
                        • rade-k44 Re: do 1_walbrzyszanin 30.01.09, 23:33
                          a ja tu widze ze koledze sie poprzestawialo. mieszkam w leamington od kilku lat
                          i corke do coventry musze posylac bo z ta klika ze starej szkoly sie nie ujedzie.
                          widze ze jest cos nowego w leamington i na pewno z tego skorzystam.
                          dobrze znam sytuacje w starej szkole
                          na dyrektorke psychiatra czeka od dawna - kobieta prowadzi szkole, ktora jest
                          organizacja charytatywna i kasuje za to 15f za godzine??!!
                          do tego wszyscy nauczyciele bez CRB!! przeciez za to kryminal grozi!!
                          w coventry sie wszyscy z was smieja i z tej szkoly pani pseudo dyrektor izy!!
                          Czy wy ludzie slepi jestescie??
                          a dotego brednie jakie iza wygaduje.
                          skoro ta jej szkola jest taka legalna to niech sama podda ja sprawdzeniu a jak
                          nie to sam sie przejade zeby sprawdzic co na nia maja.
                          kobieta miala postepowanie dyscyplinarne tutaj a wy jej wierzycie??

szkoda ze mnie na tym zebraniu nie bylo bo zaraz tego krzykacza i wszystkich
                          przydupasow na pysk bym wywalil. podoba im sie izy szkola to niech z nia do
                          kryminalu ida. a od nowej szkoly wara!!
                          poza tym wszyscy slyszeli izy sciemy o tym ze ma przedszkole w polsce.
                          Sprawdzalem to osobiscie:) kolejna jej bujda tak samo jak jej teksty ze zna
                          kaczynskich i tuskow i 500 000 dla szkoly od rzadu zalatwi.
                          no jak wy w to wierzycie to razem z iza w bialy kaftanik i do pl zapraszam
                          • agarem Re: do 1_walbrzyszanin 31.01.09, 10:02
                            rade-k44 napisał
                            > poza tym wszyscy slyszeli izy sciemy o tym ze ma przedszkole w
                            polsce.
                            > Sprawdzalem to osobiscie:) kolejna jej bujda

Czy moglbys to uscislic? To nie ma tego przedszkola?
                            I co z tymi rasistowskimi tekstami?

• rosemary_net Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 23:21
      No nie tylko ja sie pogubilam, trudno sie w tym wszystkim nie
      pogubic.
    • rade-k44 Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 23:44
      dobrze Pani zrobila ze wybrala nowa szkole.
      jak patrze na to towarzystwo co sie trzyma przy tej starej szkole to az krew
      zalewa. od takiej polski ucieklem tutaj a ona sie przywlokla za mna. najlepsze
      jest to ze z izy sie wszyscy smieja za jej plecami jej przyjacioleczki tez. a
      majac teraz normalna szkole do wyboru trzymaja sie izy jak by sie izy baly.
      stara szkola to jedna wielka sciema. Kryminal normalnie
      tam i z polski i z angli trzeba naslac kontrole.

poza tym dyrektor szkoly, ktory jest rasista??
      tu do kosciola lata a rasistowskie teksty wali.
      typowa polka w moherowym berecie:)

oj polacy polacy

• rosemary_net Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 30.01.09, 23:51
        Odnioslam takie samo wrazenie po tym zebraniu, ludzie rzucali
        zarzuty, podwazali kwalifikacje nauczycieli. Zreszta jak wyszlam z
        zebrania Ci nowi rodzice okreslili ta bande krzykaczy jednym
        slowem "CHOLOTA". Wspolczuje i podziwiam Dyrekcje i nauczycieli
        Nowej szkoly, ze zniesli to tak spokojnie i pokazali sie z bardzo
        dobrej, kulturalnej strony.
        • rade-k44 Re: Polska Szkołą w Leamington Spa 31.01.09, 00:37
          droga Pani, nie wszyscy tacy sa w leamington. poprostu nie mial kto to bydlo
          uciszyc. no nie dziwie sie ze te babki sobie rady nie daly z prowadzeniem
          zebrania jak faceci na nie sie darli
          ci ludzie wiedza ze im sie grunt pali pod nogami i konczy interes w starej
          szkole i tak jak ktos napisal tu na forum, ze jak nie wiadomo o co chodzi to
          chodzi o kase.
          a skoro ci nowi prowadza nowa szkole za darmo, a izka i kolezanki kasuja, no to
          kto maci i knuje??
          poza tym jak nowi sie deklaruja ze beda za darmo to przeciez latwo ich
          sprawdzic. a sprawdze ich na pewno bo chce wiedeziec ze nie popelniam bledu i
          dziecko bedzie we wlasciwej szkole.
          iza juz sie spalila ze swoimi przekretami wiec albo nowa szkola albo coventry.
          innej opcji nie ma.

pozdrawiam
          • agarem a propos woluntariatu 31.01.09, 11:15
            zastanawiam sie dlaczego wszyscy tak zgodnie twierdza ze to jest tak
            swietnie ze nauczyciele nie beda zarabiac? Ja tego nie rozumiem.
            Uwazam ze nauczyciele powinni dostawac pieniadze za swoja prace jak
            sa wyksztalceni i przygotowani do tego zawodu. Czyba ze nie maja
            kwalifikacji i robia to bo akurat tak wyszlo bo nie ma kogos
            wykwalifikowanego.
            Czy uwazacie ze nauczanie jezyka polskiego to jest cos gorszego niz
            inne dziedziny, ze jakos stalo to sie jasne ze ci ludzie sie powinni
            poswiecic dla naszych dzieci i robic za darmo?
            • rosemary_net Re: a propos woluntariatu 31.01.09, 11:24
              Zaraz Zaraz, chwileczka....nikt tych nauczycieli nie zmuszal do
              pracy w wolontariacie, ci nauczyciele sami sie na to zgodzili, bo
              robia ta z potrzeby serca a nie dla zarobku. A Ci nauczyciele,
              ktorzy chca zarabiac niech sie zglosza do normalnej szkoly, a nie do
              organizacji charytatywnej.
              • dorcian Re: a propos woluntariatu 31.01.09, 14:25
                O tak, Polacy lubia, jak ktos pracuje dla nich za darmo. Chociaz
                moze przesadzam, mowiac w tym przypadku pracuja, bo w naszej
                mentalnosci narodowej niestety tkwi ugrunotowane na mur i beton
                przekonanie, ze nauczanie to zadna praca. Kazda organizacja
                charytatywna ma swoich stalych pracownikow, ktorym placi inaczej
                rotacja w tych organizacjach bylaby ogromna (i jest wsrod
                woluntariuszy) bo nikogo nie stac na to, zeby pracowac za usmiech i
                dobre slowo przez dluzszy okres czasu. I z tym jako rodzice musicie
                sie liczyc, szczegolnie, ze to nie jest - jak niektorzy mysla -
                poswiecenie paru godzin w sobote. Do takiej pracy trzeba sie
                przygotowywac, a to zajmuje czas.
                • rosemary_net Re: a propos woluntariatu 31.01.09, 14:53
                  Rotacja jest i bedzie i nie ma tu nic do rzeczy wolontariat -
                  Jestesmy w Anglii!!! Ludzie przyjeżdżają i wyjeżdżaja bez wzgledu na
                  to czy sa wolontariuszami czy zatrudnionymi nauczycielami, po za tym
                  nie wiem czy slyszeliscie na zebraniu w calym tym wrzeszczacym
                  tlumie ze nauczyciele nie pracuja calkowicie za darmo maja zwrot
                  kosztow za dojazdy i przygotowanie do pracy. I nikt tu nie
                  twierdzi,ze nauczanie to zadna praca, wrecz przeciwnie to jest
                  ciezka praca. Mysle, ze sa nauczyciele ktorzy chca pracowac za darmo
                  bo ich na to stac, a ci ktorzy chca za to pieniedzy zawsze beda
                  szukac lepiej platnej pracy gdzie indziej.
                  • rosemary_net Re: Polska Szkoła w Leamington Spa 31.01.09, 21:37
                    Polska Szkola ma strone internetowa www.polskaszkola-leamington.pl
                    Tam mozecie znalezc wszystkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka