Dodaj do ulubionych

niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 24

13.02.14, 19:22
nie wiem juz co mam myslec, raz jest tak, a raz inaczej. zapytalam jaki jest teraz Jego stosunek do mnie, ale gubie sie w tym, bo od niedawan bardzo interesuje sie heksagramami. nie do konca wiem jak mam to rozumiec. moze ktos zechcialby mi podpowiedziec. bede bardzo wdzieczna. jako rade w tej trudnej sytuacji, wylosowalam 45. prosze, jesli ktos znajdzie chwilke zeby mi pomoc z interpretacja... dziekuje z gory.
Obserwuj wątek
    • sweet_ladybird Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 13.02.14, 19:46
      czesc,

59.2.4 zmienia sie na 12. O co chodzi z heksagramem 24? Jak pytasz wciaz o ta sama sprawe to odpowiedzi moga mowic o czyms innym niz jaki jest jego stosunek do Ciebie, moga opisywac jakas sytuacje dotyczaca waszej relacji.
      • mlekosiewylalo Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 13.02.14, 20:17
        to dlatego, ze losowalam ze strony iching.pl wylosowal mi sie 59 zmienna II (9) i IV (9) na heksagram 24. tak wyszlo. moze powinnam sprobowac na innej stronie, pewnie jeszcze nie umiem odczytywac, to dlatego. dopiero sie ucze.
        • sweet_ladybird Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 13.02.14, 21:36
        • sweet_ladybird Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 13.02.14, 22:32
          To musi byc blad. 59.2.4 prowadzi do 12. Dlaczego wkradl sie blad to nie wiem.
          Nie piszesz o sytuacji w tej relacji wiec moge tylko gdybac.
          Wiec pogdybam.
          Te heksagramy mowia o jakiejs separacji, braku kontaktu, cos sie rozproszylo.
          II (9) W rozproszeniu spieszy ku tym, którzy go wspierają. Znikają wyrzuty sumienia. Komentarz: Odkrywszy w sobie objawy alienacji - nieufność, złość - natychmiast trzeba szukać kontaktu z ludźmi życzliwymi, aby nie przekształciło się to w mizantropię i pogardę dla świata.
          IV (6) Rozpraszają się więzi łączące go z grupą. Najwyższe szczęście. Rozproszenie obraca się w gromadzenie. Jest to coś, co zwykłemu człowiekowi nie przychodzi na myśl. Komentarz: Pracując dla dobra powszechnego trzeba się wyrzec rodziny i przyjaciół: nie wolno ich protegować i faworyzować. Tylko bezinteresowność i szczerość charakteru pozwolą tak pracować.

2 linia mowi o kims kto poszukuje pomocy wsrod ludzi. Moze tu byc mowa o tym ze osoba odosobniona poszukuje kontaktu z ludzmi w celu spedzania z nimi czasu i zapomnienia o przyczynach aliencju lub tez moze byc tlumaczone jako poszukiwanie pomocy wsrod ludzi w celu naprawienia zaistnialej sytuacji odosobnienia z dana osoba. Jakis kontakt posredni mam na mysli.

4 linia mowi o odejsciu od danej grupy aby wejsc w inna grupe spoleczna luba tez odejscie od danej osoby, grupy aby powrocic do niej w innym, nowym cyklu, nowej sytuacji.
          W taki sposob to rozumiem.
          Nie jestem expertem wiec nie wiem jak tlumaczyc przemiane na 12. Byc moze jet to tlo sytuacji miedzy wami, sprawdz czy linie nie opisuja przeszlosci. Moze tez wasza sytuacja prowadzic do stagnacji. Ciezko stwierdzic zwlaszcza przy braku danych wyjsciowych.
          Zobacz czy ktores linie sie pokrywaja z Twoja sytuacja.

Pozdrawam

S_L
    • jasnygrom to chyba nie 59.2.4 15.02.14, 18:08
      :)

sweet_ladybird pisze:
      59.2.4 zmienia sie na 12. O co chodzi z heksagramem 24? (...)

mlekosiewylalo pisze:
      to dlatego, ze losowalam ze strony iching.pl wylosowal mi sie 59 zmienna II (9) i IV (9) na heksagram 24. tak wyszlo. moze powinnam sprobowac na innej stronie (...)

--------
      zmienna "IV (9)" oznacza, że 4-ta linia ma wartość 9, czyli jest ciągła i zmieni się na przerywaną. Tymczasem w heksagramie 59 linia 4-ta jest przerywana, a nie ciągła.
      Myślę, że Mleko w rzeczywistości wylosowała 54, zapisała to, a potem swoją "4" odczytała jako "9" i podała nam 59 zamiast 54. Czyli powinno być 54.2.4 na 24.

być może mylące się pozdro :) ryx
    • mlekosiewylalo Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 21.02.14, 21:35
      No wiec, mleko sie wylalo. relacja bardzo trudna. spotkalam kogos, kogo umialam pokochac tak, jak chcialam zawsze umiec. I ten ktos mnie bardzo kochal. ale pewnie mnie tez oszukiwal. to juz nie ma znaczenia. wsrod wielu chustawek z Jego strony, nigdy nie przylozylam reki do konca tego zwiazku. plany byly, obietnice, zapewnienia, prosby o szanse, az wreszcie uslyszalam, ze nie bedzie umial mmnie kochac tak jak ja Jego. i ze kiedys moglby mi zrobic krzywde, a nie chce tego zrobic wlasnie mi. i zerwal ze mna wczoraj ostatecznie. wylosowalam na pytanie 'co jest teraz' hek 40 uwolnienie bez zmiennych. to by sie zgadzalo, bo nie czuje zalu, wybaczylam Mu chyba. nie nienawidze Go. chcialam Mu pozwolic odejsc mimo bolu i paniki jaka czulam w pierwszej chwili. czuje ulge jakby, ze wreszcie koniec tych niepewnosci. ale wiem, ze bedzie mi bardzo smutno tez bo moje uczucia sie nie zmienily. i chociaz nie chce nic robic na sile, to nadal mam nadzieje.na pytanie 'czy cos jeszcze bedzie miedzy nami' dostalam odpowiedz hek 19. bez zmiennych. moze ktos moglby mi to zinterpretowac? bo sobie jest ciezko obiektywnie odczytywac. dzieki.
      • transwizje Re: niech ktos pomoze hek 59 ze zm 2 i 4 na hek 03.03.14, 17:38
        19 w tym wypadku oscylacja uczuć, nadzieje bez realizacji.
        Pozdrawiam, ES

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka