18.09.16, 16:59
Przeczytałam na forum interpretację tych heksagramów w innej kolejności 18/23 (o awarii prądu) oraz objaśnienie linii 2 i 3.
Mi układ 23/18 wypadł na pytanie co robić? Chodzi o sytuację, w którą weszłam z wielką nadzieją, a póki co - mam wrażenie, że nie za bardzo mi służy. Mam dużo negatywnych myśli i odczuwam brak zadowolenia.
Interpretuję tę przemianę pozytywnie.
Albo nastąpi realna naprawa i mam się nie martwić. Zaradzenie obecnej beznadziejnej sytuacji, naprawienie jej tak, by wszystko działało. Sądzę, że linie 2 i 3 dotyczą wnętrza, myśli oraz mojego podejścia i Księga odpowiedziała, że te aspekty ulegną naprawie, a ja się odnajdę (18 odpowiada w jaki sposób naprawić sytuację - czytałam objaśnienia dot. naprawy tego, co przez zepsute przez matkę i ojca). Ponadto linie słabe zmieniają się w mocne. Linie 2,3, więc przemiana będzie w dość bliskiej przyszłości.
Moja druga myśl - może to odpowiedź: wszystko co zostało dotychczas rozpoczęte, zostanie nieszczęśliwie zerwane - 23, a wówczas dopiero nastąpi poprawa - znalezienie innego, lepszego, trafionego rozwiązania? Tylko, że druga opcja jest dla mnie na obecną chwilę ryzykowna. Suma 41 - strata, aby w przyszłości wejść w coś nowego, ale może też sugerować opad emocji.
Z góry dziękuję za sugestie.
Obserwuj wątek
    • minor.revisions Re: 23/18 20.09.16, 17:05
      23 to niekoniecznie nieszczęśliwe zerwanie, ale faktycznie bywa bolesne, bo się wiąże z zerwaniem z rzeczami z którymi się nie chciało rozstać, ale to zerwanie wychodzi na dobre - coś jak robienie generalnych porządków i wywalanie starych, bezyuzytecznych gratow które człowiek trzymał bo to pamiątka po eksie czy coś, żeby móc meblowac dom od nowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka