Dodaj do ulubionych

Samotność. 2 na 40

31.01.17, 23:11
Dzień dobry :) Czytam forum już od dłuższego czasu, ale dopiero teraz postanowiłam napisać. Bardzo długo jestem sama i zastanawiam się czy to się kiedykolwiek zmieni. Przez te lata prawie straciłam nadzieję na satysfakcjonującą relację. Zapytałam Wyroczni "czy wejdę w najbliższym czasie w stały związek?". Wypadło 2.2.4 na 40.

2.2 - wszystko dzieje się w zgodzie z czasem. A więc moje poszukiwania partnera, tęsknota, także.
2.4 - chyba pojawia się problem z wyrażeniem swoich prawdziwych oczekiwań. Co mnie dziwi, bo od miesiąca działam w Internecie (wcześniej było to dla mnie nie do pomyślenia wręcz), jestem szczera w tym, czego pragnę, kogo szukam.
40 - być może po prostu skasuję konto na portalu internetowym, co będzie swoistym wyplątaniem się z sytuacji "poszukiwań". No ale nadal to nie jest to, czego szukam i za czym tęsknię...

Jak to widzicie?
Obserwuj wątek
    • transwizje Re: Samotność. 2 na 40 01.02.17, 10:08
      2.4 mówi: mając oczekiwania, nie przywiązuj się do rezultatów działań. Wtedy nic nie tracisz, działając. 4 linia istotnie dotyczy odległości, dystansu, dalszej drogi.

Interpretacja 40 też może być dwojaka. Taka, jak twoja, albo na odwrót, silne napięcie związane z oczekiwaniem księcia za każdym nowopoznanym, zelżeje, gdy on się wreszcie pojawi. I nawet trudno powiedziec, czy portal randkowy akurat zagra w tym roę, bo może wcale nie.

Rada jest taka, płynąca z układu heksów: jeśli pozwolisz płynąć rzeczom i zdasz się na los, on się zmieni sam. Jeśli będziesz w napięciu czekać, możesz sama blokować sobie inne rozwiązania (pozaportalowe np.). To wielokrotnie sprawdzone w psychologii. Człowiek chcący czegoś gorączkowo wytwarza niewidzialne pole odpychające wokół siebie, zamiast przyciągające. Ponieważ wzmacnia w sobie swoimi lękami, tęsknotami, ciągłym rozważaniem samotności i swego bólu, brak tego, za czym tęskni. Sztuka odprężenia się w takim wypadku nie jest łatwa. Ale możliwa. Gdy tego dokonasz, rozluźnisz się w jakikolwiek sposób i przestaniesz myśleć o niepowodzeniu, koncentrując uwagę na zadowoleniu z tego, co masz, co cię spotyka na co dzień, szansa sama cię znajdzie.
      Pozdrawiam, ES
    • panna_mia Re: Samotność. 2 na 40 01.02.17, 20:17
      Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź Pani Ewo :) Bardzo interesujący odczyt linii 2.4, sama na pewno bym jej tak nie zinterpretowała. Raczej pomyślałam, że chodzi o bierną postawę w obawie przed niepowodzeniem.

Dodam, że jakiś czas temu zadałam Księdze pytanie "co mogę zrobić, aby być w satysfakcjonującym, kochającym związku?" i wypadł heksagram 53 bez zmiennych. Rozwój. Po Pani odpowiedzi stwierdzam, że wszelkie aktywności rozwijające mnie samą, duchowo, zawodowo, osobiście - działają teraz na moją korzyść (a ostatnio właśnie mam ich coraz więcej). Być może teraz powinnam skoncentrować się dosłownie na rozwoju osobistym, aby kiedyś, gdzieś, w przyszłości, być na dobry związek gotową. Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę w interpretacji :)

Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka