sandchild 15.12.06, 23:52 witam! wylosowalam heksagam 64, a poprzez linie zmienne wyszlo mi 45. pytanie dotyczylo pewnej znajomosci - ja, on i co dalej. wyjasni mi ktos z Panstwa znacznie heksagramow? z gory dziekuje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
transwizje Re: pomoc w interpretacjki 16.12.06, 19:14 Opis znaczenia heksagramów jest w książkach i na różnych stronach, których adresy znajdziesz na tym forum, albo w necie. Co innego, jeśli chodzi o dopasowanie heksagramów do rzeczywistości. To wymaga doświadczenia i znajomości sztuki interpretacji. Zdaje się o ty ci chodzi, czy tak? Jeśli chodzi o partnerstwo, albo związek biznesowy 45 po przemianie dobrze wróży dla związków stałych, dających sobie z założenia życiowe oparcie. Linie zmienne w 64 to droga, którą w tej chwili przechodzicie. 64 jest dobre dla załatwiania spraw, problemów, realizowania planów, uzgadniania celów. 1 linia stoi w cieniu ze swoimi zamiarami, 3 się waha, 4 radzi i uzyskuje wsparcie. 45 "Gromadzenie". Koncentracja siły, także materialnych zasobów. Właśnie dominacja materii, interesów, potrzeby zaufania i wygody na co dzień. Czy za tym stać będzie coś innego, coś więcej, coś głębszego? Różne zawarowania związku typu finansowych zależności, wsparcia itp. Może można się domyślić, ale w sumie, lepiej samemu przeżyć, pożyć i zobaczyć, z otwartą głową. pozdro, ES Odpowiedz Link
krzysiek.wa_wa heksagram po przemianie linii zmiennych 18.12.06, 16:20 kiedy się analizuje heksagram po przemianie linii zmiennych, a kiedy wystarczy analizować tylko heksagram podstawowy? Odpowiedz Link
transwizje Re: heksagram po przemianie linii zmiennych 18.12.06, 18:42 Zawsze wtedy, gdy wypadną linie zmienne. Jeśli ich nie ma, heksagram się nie zmienia. Dodatkowo, ja biorę pod uwagę, iż heksagram po przemianie już się zamanifestował w formach ze swoich linii zmiennych w PRZESZLoSCI. Określa przyczynę heksagramu obecnego *przed przemianą", opisując intencje, potrzeby, cele. To zasada, którą odkryli mędrcy wschodni, ale właściwie każdy mądry człowiek studiujący rzeczywistość na bazie różnych systemów dywinacyjnych na to wpada. Skutek określa przyczynę, przyszłość określa przeszłość i teraźniejszość. Poza tym odpowiedź określa również pytanie. Jego zakres. Pozdrawiam ES --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.tareau.republika.pl Odpowiedz Link
krzysiek.wa_wa Re: heksagram po przemianie linii zmiennych 20.12.06, 11:34 transwizje napisała: > Zawsze wtedy, gdy wypadną linie zmienne. Jeśli ich nie ma, heksagram się nie > zmienia. DZIĘKI > Dodatkowo, ja biorę pod uwagę, iż heksagram po przemianie już się > zamanifestował w formach ze swoich linii zmiennych w PRZESZLoSCI. Określa > przyczynę heksagramu obecnego *przed przemianą", opisując intencje, potrzeby, > cele. Czyli heksagram podstawowy określa przeszłość a helsagram zmieniony określa przyszłość??? > Poza tym odpowiedź określa również pytanie. Jego zakres. A jak linia zmienna jest odpowiedzią na moje pytanie to też trzeba badać helsagram po przemianie linni zmiennych ? Odpowiedz Link
transwizje Re: heksagram po przemianie linii zmiennych 20.12.06, 18:33 Jeśli uważasz, że dostałeś odpowiedź w linii zmiennej, to jest to część odpowiedzi, reszta jest tym, czego nie bierzesz pod uwagę. Dlatego zawsze warto rozważyć wszystko, aby WIEDZIEć i ROUMIEć. Heksagram podstawowy okresla teraźniejszość. Heksagram zmieniony częściowo (w swoich liniach zmieniających się)odnosi się do przeszłości (intencje), jak i określa przyszłość. Zastanów się, a na pewno zrozumiesz. Cel wyznacza to co robisz teraz, w jakiej sytuacji tkwisz i jak ją widzisz (oceniasz). Cel jest wyznaczony przez wydarzenia i wnioski jakie wysnułeś z minionych wydarzeń. Pozdro. ES --- www.astrowyrocznia.republika.pl www.tareau.republika.pl Odpowiedz Link