Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Val di Sole

IP: 195.205.11.* 17.12.09, 15:06
    Będę służbowo w Trento i chciałbym wyskoczyć na 1 dzień do Val di
    Sole. Gdzie warto zostawić samochód, czy jechać do Madonny czy może
    w okolicach Marillevy. Proszę o radę, be szkoda mi czasu w
    samochodzie. I jeszcze ile się jedzie w te rejony od autostrady?
    Obserwuj wątek
      • jeepwdyzlu nie na temat 17.12.09, 16:09
        of topic
        Może Obereggen i jazda na Latemar? Ośrodek świetny, trasy atrakcyjne
        na kazdym poziomie zaawansowania...
        to od autostrady może z 10 km...
        jeep
      • ortodox Re: Val di Sole 17.12.09, 16:57
        MdC to nie Val di Sole, ale Valle Rendena :) Z Trento to kawał drogi, ale najbliżej będziesz miał przez Tione di Trento. Możesz tz pojechac do Folggaridy, a jeszcze lepiej i wygodniej do Daolasa w Val di Sole i wjeżdżasz już na stoki Marillevy, Folgaridy i MdC.
        Jest to jednak z Trento ok 1,5-2h jazdy w zależności od warunków i korków. Najbliżej z Trento masz Monte Bondone (kilkanaście km). Niewiele tras, ale na jeden dzień powinno wystarczyć. Trochę dalej jest Paganella i sądzę, że to jest optymalne miejsce na jednodniowy wypad z Trento. Po drugiej ( wschodniej) stronie autostrady jest Folgaria Lavorne ... 14km od autostrady. Ośrodek dość rozwlekły i raczej dla początkujących. Obereggen jest najdalej i według mnie jakieś 35-40km od autostrady (zjazd w Ora) ... chyba, żeby jechać za Bolzano i potem na 241. Nie wiem czy to ma sens z Trento.
        pozdro.
      • Gość: marek Re: Val di Sole IP: 81.219.255.* 17.12.09, 23:02
        Jestem zdeterminowany, żeby pojechać do tego ośrodka . Faktycznie
        MdC to już inna dolina jednak połączona z Val di Sole. Czas dojazdu
        to mój problem. Ortodox częściowo mi odpowiedział. Może jeszcz ktoś
        się dorzuci.
      • Gość: Maciej Re: Val di Sole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 12:11
        Zostaw auto w Trento, jedź pociągiem do Daolasy:

www.ski.it/html/treno-sci_en.asp?s=754&l=EN
        www.valdisole.net/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=1784&s=384&l=EN
        Od peronu pociągu do stacji kolejki jest nie więcej niż 50 m. Z Daolasy już
        nartostradami dojedziesz do Madonny.

Na pewno szybciej dojedziesz pociągiem niż autem - jedzie się przez wiele
        miejscowości i nie da się jechać szybko.
        • ortodox Re: Val di Sole 18.12.09, 13:10
          Nie jest to głupie rozwiązanie! :D
          Pewnie wiele szybciej nie dojedziesz i nie jest to 50m ale jakieś 150-200m (o ile pamiętam gdzie jest stacja), to jednak jest to dość pewny środek transportu. Szczególnie gdy masz zamiar jechać sam, a dojazd na dworzec w Trento nie jest kłopotem.
          pozdro.
          • Gość: Maciej Re: Val di Sole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 15:07
            > i nie jest to 50m ale jakieś 150-200m (o i
            > le pamiętam gdzie jest stacja)

Peron stacji jest dokładnie na tym samym poziomie, co wejście do nowej gondolki
            - zaraz obok parkingu dla busów. Nie będę się upierał co do 50 m, ale raczej nie
            więcej niż 100 m. I na pewno zdecydowanie bliżej, niż z miejsca, w którym można
            zaparkować auto.
            • woyzeck1 Re: Val di Sole 18.12.09, 17:09
              Nie ma to oczywiście większego znaczenia ale potwierdzam, ze bedzie
              to nie więcej niż 50 m ;-) W zeszlym tygodniu wysiadałem i wsiadałem
              tam z i do busika codziennie i nawet sobie myślałem wtedy jaki to
              luksus mają dojeżdżający pociągiem. Praktycznie prosto z wagonu
              pociągu do wagonika kolejki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka