jeepwdyzlu
09.12.10, 14:38
Kilka razy spieraliśmy się o sprzęt z Makro. Sam uważałem, że topowe firmy sprzedają tam sprzęt fatalnej jakości, zwłaszcza pozakatologowe narty. Już w zeszłym roku Makro dokonało znaczących zmian, a wśród elanów pojawiły się bardzo dobre Rossignol - identyczne jak w katalogu. Co prawda niektóre firmy - np Dalbello - dalej oferują dwie linie produktowe - do sklepów i do marketów, ale muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem - jak dobrze jest przygotowana oferta w tym roku.
Po pierwsze - jest porządny katalog z cząstkowymi ocenami. Po drugie - wybór jest spory a podział na klasy - prawidłowy.
Wrażenie zrobiły na mnie narty Voelkl Unlimited AC 10, Atomici SL 10 czy Heady Icon
Bardzo porządny sprzęt allroundowy za 900-1200 zł
W grupe lady - są Cloud Atomica
Wśród popularnych - niezłe deski Fischera czy Dynastara po 630 zł
Oczywiście wszystkie ceny z wiązaniami
Dużo kurtek i spodni po 200, 250 zł z parametrami 5ooo/5ooo
Mnóstwo gogli, w tym sporo świetnych
Duży wybór tanich ale markowych kasków
Bielizna techniczna po 100-200 zł komplet
Buty - no tu jest dalej tak sobie, mimo pozornego wyboru. Lange, Head, Nordica - ale buty o małych flexach (miękkie), słabej regulacji, z brzydkich plastików..
No cóż - nie można mieć wszystkiego.
Ale Makro wyrasta na największego dystrybutora sprzętu narciarskiego i mają mnóstwo dobrego szpeju za naprawdę rozsądne pieniądze!!!
I to ja piszę - który w makro kupuje wodę w zgrzewkach... (i raz buty dla dziecka)
:-)
Ale cieszy mnie ta zmiana!
Pozdrawiam
jeep