Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprzęt z Makro. Reaktywacja.

09.12.10, 14:38
    Kilka razy spieraliśmy się o sprzęt z Makro. Sam uważałem, że topowe firmy sprzedają tam sprzęt fatalnej jakości, zwłaszcza pozakatologowe narty. Już w zeszłym roku Makro dokonało znaczących zmian, a wśród elanów pojawiły się bardzo dobre Rossignol - identyczne jak w katalogu. Co prawda niektóre firmy - np Dalbello - dalej oferują dwie linie produktowe - do sklepów i do marketów, ale muszę przyznać, że jestem pod wrażeniem - jak dobrze jest przygotowana oferta w tym roku.
    Po pierwsze - jest porządny katalog z cząstkowymi ocenami. Po drugie - wybór jest spory a podział na klasy - prawidłowy.
    Wrażenie zrobiły na mnie narty Voelkl Unlimited AC 10, Atomici SL 10 czy Heady Icon
    Bardzo porządny sprzęt allroundowy za 900-1200 zł
    W grupe lady - są Cloud Atomica
    Wśród popularnych - niezłe deski Fischera czy Dynastara po 630 zł

Oczywiście wszystkie ceny z wiązaniami
    Dużo kurtek i spodni po 200, 250 zł z parametrami 5ooo/5ooo
    Mnóstwo gogli, w tym sporo świetnych
    Duży wybór tanich ale markowych kasków
    Bielizna techniczna po 100-200 zł komplet
    Buty - no tu jest dalej tak sobie, mimo pozornego wyboru. Lange, Head, Nordica - ale buty o małych flexach (miękkie), słabej regulacji, z brzydkich plastików..
    No cóż - nie można mieć wszystkiego.
    Ale Makro wyrasta na największego dystrybutora sprzętu narciarskiego i mają mnóstwo dobrego szpeju za naprawdę rozsądne pieniądze!!!
    I to ja piszę - który w makro kupuje wodę w zgrzewkach... (i raz buty dla dziecka)
    :-)
    Ale cieszy mnie ta zmiana!
    Pozdrawiam
    jeep
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 09.12.10, 18:28
        Cóż, ja wody, piwa i wina w Makro już dawno nie kupuję, za to sprzęt narciarski kupowałem zawsze i zawsze byłem zadowolony ( 6 par nart, 4 pary butów, wiele akcesoriów, bielizna, gogle, kaski ... to wszystko kupiłem w Makro przez ostatnie 10 lat) . Moim zdaniem pozytywne elementy, o których piszesz, dawno już były tam obecne. Nie jest to dla mnie żadna istotna zmiana, aczkolwiek stale poprawiają ofertę.
        pozdro.
        • jeepwdyzlu Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 09.12.10, 20:01
          no pamiętam
          dlatego wchodzę pod stół i szczekam
          :-)
          jeep
      • Gość: stały bywalec Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.10, 22:23
        spamerom z makro dziękujemy!
        • ortodox Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 00:02
          No dobra, skoro tak ... to przyznam się ;)
          Właśnie nabyliśmy z Jeepem pakiet kontrolny Makro i bez dobrej reklamy na forum narty może okazać się, że wywaliliśmy forsę w błoto.
          • novationen Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 07:55
            wiesz, on jest stały bywalec (w przeciwieństwie do mnie, który tylko od czasu do czasu tu zagląda) i napewno nie zauważył ilości postów/wpisów waszego autorstwa...

a pakietu kontrolnego szczerze gratuluję :) ha ha ha :) no spamerzy - już już mi stąd:)

• jeepwdyzlu Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 10:42
              Z jednej strony - dużo radości - bo narciarstwo - chyba się ze mną zgodzicie - przestaje być sportem elitarnym. Również z powodu coraz niższych cen coraz lepszego sprzętu....
              Z drugiej - w góry zimą wybiera się coraz więcej ludzi.
              A to powoduje utrudnienia, np korki, wzrost cen noclegów czy pewne "uplastykowienie" sposobu spędzania czasu, które umownie nazwę wożeniem się z knajpy do knajpy.
              Mimo wszystko - tłumy rodaków w Alpach - mnie cieszą.
              jeep
              • novationen Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 11:22
                racja, ale przez to że coraz większa dostępność to coraz częściej się słyszy o burakach jak ten ostatnio co w Bukowinie (czy Białce - nie pamiętam) staranował narciarkę... coś koło 2 promili we krwi miało bydle jedno!

kurde, ja sobie nie wyobrażam, przy mojej masie (a ważę 98) wpaść na drobną kobietkę, albo dziecko - przecież to i zabić można!

w zeszłym roku zderzyłem się z chłopakiem mniej więcej mojego wieku i wagi, próbowałem odjechać, ale gość usilnie podążał w tym samym kierunku. niestety - buuum... narty się rozsypały, spodnie w kroku pękły :P myślałem, że mi nogi z d*py powyrywa siła uderzenia :P na szczęscie ani mi ani jemu się nic większego nie stało. Poza bólem żeber następnego dnia - ale to był głupi przypadek na trzeźwo... ale szczerze? jak leżałem to się bałem czymkolwiek poruszyć :P

ale żeby po pijaku? przy 2 promilach...?
                • wote Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 12:59
                  Jeep tak narzekasz na reklamę (nie twierdzę, że niesłusznie), a sam tu takie artykuły sponsorowane popełniasz... rozumiem, że to tylko po prostu opinia zachwyconego klienta makro ;)
                  • novationen Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 13:21
                    ej no w sumie ja tez mam buty z makro :)

i spodnie :P
                  • jeepwdyzlu Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 13:36
                    narzekam
                    prawda
                    a makro nie reklamuję
                    to dystrybutor pewnie 50% sprzętu narciarskiego w Polsce
                    mojej reklamy nie potrzebuje

ale jestem na tym forum od lat
                    i prezentowałem opinie makro KRYTYKUJĄCE
                    Może nie tyle Makro, ile jakość ich oferty
                    Zmieniłem zdanie
                    uznałem że uczciwie jest się przyznać do błędnej oceny
                    tyle
                    jeep
                    • wote Re: Sprzęt z Makro. Reaktywacja. 10.12.10, 15:59
                      Hmm, jaki poważny :) eż mi się zdarza komuś reklamę popełnić ale tylko zasłużoną ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka