Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Auto, czy skibus?

02.02.11, 08:53
    Kontynuacja mojego niedawnego wątku.
    Pod koniec lutego będę w Zell am Ziller. Region jest pokaźny i nie chce ograniczać się jedynie do jazdy w Zell, ale chciałbym skorzystać z ofert innych ośrodków. Chciałbym jednak również unikać poruszania się autem.
    Proszę o jakieś praktyczne info dotyczące poruszania się po dolinie skibusami. Jak gęsta jest sieć? Czy bez problemu można dotrzeć z jednego miasta do drugiego, np. z Tux, Mayrhofen do Zell? itp., itd.

Jeszcze pytanie odnośnie parkingów. Czy są bezpłatne? Znalazłem w jednym z wątków informacje, że w Mayrhofen trzeba za nie płacić. Nie wiem, na ile jest to wiarygodna wiadomość.

Dzięki za każdą pomocną uwagę.
    Obserwuj wątek
      • wote Re: Auto, czy skibus? 02.02.11, 10:14
        Pod Tux, Areną, Hochfugen, Hochzillertal parkingi w zeszłym roku były bezpłatne. Jak i w latach poprzednich. Chyba się nic nie zmieniło.

Co do skibusów jest jedna linia łącząca Tux z Zell. Przeprawa zajmuje z 45 min w jedną stronę i czasem jest krucho z miejscami więc wyprawę na lodowiec chyba wygodniej zaliczyć autem.

Masz jeszcze kolejkę wzdłuż drogi dojeżdżającą do Mayrhofen. Mieszkając niedaleko stacji np w Zell masz sprawnąkomunikację między Kaltenbach, Zell a Mayrhofen.

tu masz link do rozkładu jazdy i inf.
        www.best-of-zillertal.at/winter/ViewPage.asp?Site=ZILLERTAL_WINTER&PageID=246
      • ortodox Re: Auto, czy skibus? 02.02.11, 10:50
        reyer_92 napisał:
        > Znalazłem w jednym z wątków informacje, że w Mayrhofen trzeba za nie płacić. Nie wiem, > na ile jest to wiarygodna wiadomość.
        ----------------------
        Wiadomość jest wiarygodna. Rozumiem, że chodzi o parking przy gondoli na Penken.
        Wszelkie inne przy gondolach w dolinie były bezpłatne.
        pozdro.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka