Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dojazd do Obertauern

19.12.12, 22:31
    Jak radzicie mi dojechać do Obertauern ? Wyjazd pod koniec stycznia, do Austrii będę wjeżdżał przez Poysdorf ale dalej widzę 3 możliwości:
    1) Przez Wiedeń A2 na Graz, za Wiedniem zjazd z A2 na S6, dalej S36 do końca do Judenburga i później lokalnymi drogami przez Murau, Tamsweg i Mauterndorf do Obertauern ? Czy drogi ekspresowe S6 i S36 to przyzwoite dwupasmówki ? Czy końcowy lokalny odcinek jest bez problemu przejezdny zimą czy lepiej się tam nie pchać ?
    2) Przed Wiedniem skręcić na St. Polten, dalej A1. Za Linzem zjechać w dół na A9. Z A9 zjechać w prawo na lokalną drogę przez Liezen, Schladming i Radstadt do Obertauern.
    3) Jak w 2 ale A1 aż do Salzburga, później zjechać w dół i z autostrady na Radstadt i do Obertauern ?

1. najkrótsza, 3. najdłuższa – Google Maps pokazują że różnica 100 km ale 3. wydaje się najbardziej komfortowa. Co radzicie ?
    Obserwuj wątek
      • Gość: cyc Re: Dojazd do Obertauern IP: *.183.239.178.dsl.dynamic.t-mobile.pl 19.12.12, 23:40
        wszystko zależy kiedy będziesz jechał i jaka będzie pogoda,
        1. droga od końca s36 jest wąska i kręta, oczywiście to Austria także jeśli nie będzie mega opadu śniegu odśnieżona i asfalt w bez dziur
        2, najlepsza opcja tylko musisz pomimo winiety zapłacić około 5 e za tunel na A9
        3, najwięcej autostradą możliwe korki w okolicach salzburga
        ja bym jechał 3 ewentualnie 2 jakby padał duży śnieg
      • m_ac Re: Dojazd do Obertauern 20.12.12, 11:02
        Ja ćwiczyłem wariant taki wariant; Obertauern 30.11-8-12.Granicę przekraczałem w Gorzyczkach, następnie Ostrava-Brno-Wiedeń-Wiener Nstd.-Leoben-Liezen-Schladming.Drogi przyzwoite,można śmiało ten wariant polecić
        • m.wojtek Re: Dojazd do Obertauern 21.12.12, 11:29
          Faktycznie, jest jeszcze taki wariant którego wcześniej nie brałem pod uwagę i wydaje się optymalny.
          Czy S6 od Wiener Nuestadt do Leoben do droga dwupasmowa ?
          • m_ac Re: Dojazd do Obertauern 21.12.12, 16:08
            Droga jest ok, miejscami nawet jak autostrada.Jedzie się dobrze, poleciłbym Ci ten wariant.Ćwiczyłem go już parę razy.
            • m.wojtek Re: Dojazd do Obertauern 21.12.12, 18:35
              No to chyba właśnie tak pojadę. Dzięki za podpowiedź.
              • m_ac Re: Dojazd do Obertauern 21.12.12, 21:24
                Tylko pamiętaj,że na tej nowej drodze via Gorzyczki nie ma stacji paliw, ale dzięki temu,że jest jeden objazd można zatankować na Statoil w Wodzisławiu Śl.Pożniej za granicą jest Shell(po prawej stronie) gdzie trzeba kupić winietę.
      • Gość: luk Re: Dojazd do Obertauern IP: *.radionet.info.pl 22.12.12, 12:39
        a ja spokojnie polecałbym 1. wariant. Droga wcale nie jest jakas kręta i wąska. S6 i S36 są praktycznie jak autostrada...a dalej już tylko kawałek. Mi przynajmniej szybko idzie ten wariant. Ale jak kto...
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka