Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Austria - marzec

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.14, 11:29
    Poszukuję ośrodka w Austrii na wyjazd w marcu (najlepiej jak najbliżej Polski). Oczywiści chodzi mi o uwzględnienie faktu, że w marcu może już być wiosennie. Dodatkowa informacja że wyłączam z tego Zillertal (już byłem a szukam czegoś nowego)

Obserwuj wątek
      • marekggg Re: Austria - marzec 25.02.14, 17:50
        Solden, Pitztal, jest z czego wybierac...
      • jabolkn Re: Austria - marzec 25.02.14, 18:18
        Gość portalu: maly napisał(a):

> Poszukuję ośrodka w Austrii na wyjazd w marcu (najlepiej jak najbliżej Polski).
        Obertauern, Obergurgl, Ischgl
      • ewangelizator_carvingu Re: Austria - marzec 26.02.14, 09:22
        najblizej i pewny śnieg:

Kaprun - Kitzsteinhorn, Molltaler - lodowce

Obertauern, Sport Gastein - wysokie osrodki

ale moim zdaniem poczekaj spokojnie, obserwuj pogodę i decyduj sie w ostatniej chwili, najprawdopodobniej bedzie tak ze warunki nawet w nizszych ośrodkach bedą dobre

z iloczynu (znanych mi i lubianych)*(1/odległość) wybrałbym wtedy Schaldming, Gastein lub Saalbach

jesli moze byc dalej to oczywiscie Obergurgl+Solden oraz Ischgl

pozdrawiam
        ec
        • Gość: maly Re: Austria - marzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 23:05
          Wielki dzięki za info. A czy w przytoczonych ośrodkach tj. Schaldming, Gastein lub Saalbach możesz polecić jakieś sprawdzone apartamenty lub hotele ?
          • mirdo1 Re: Austria - marzec 01.03.14, 00:13
            Byłem w Saalbach w marcu dwa lata temu.W dolinie, w połowie miesiąca +20, jazda na zmrożonym śniegu jako tako jedynie od 8.30-11.00. W marcu zdecydowanie odradzam,chyba po prostu za nisko.Nawet niewielki kaprys pogodowy może rozwalić zupełnie wyjazd.
            • Gość: maly Re: Austria - marzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.14, 10:53
              Też się tego obawiam, dlatego myślałem np. bardziej o Gastein. Generalnie szukam czegoś bliżej Polski, żeby nie musieć "kręcić" kilometrów
              • kaka73 Re: Austria - marzec 01.03.14, 22:20
                My byliśmy w zeszłym roku w Bad Gastein i za tydzień też jedziemy. Polecam
                • Gość: maly Re: Austria - marzec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.14, 20:05
                  A możesz polecić jakieś miejscowki - apartamenty hotele
                  • Gość: ec Re: Austria - marzec IP: *.adsl2.iam.net.ma 05.03.14, 16:43
                    Mogę ci podeslac swoje namiary ale te apartamenty były krojone pod konkretny projekt więc nie przydadzą się. Skorzystaj z wyszukiwarki na stronie ośrodka lub napisz maila do lokalnego tourist office.
                    Jeśli chodzi o warunki w marcu to każdy tutaj opowie ci własną historię. Generalnie jest zawsze ryzyko więc trzeba podejmować decyzję możliwie najpóźniej. Dobra taktyką jest posiadanie w odwodzie lodowca.
                    W tym roku w Salzburgerlandzie nie ma za dużo śniegu, więc przy ocieplenia warunki mogą szybko się pogorszyć. Dobra opcja będzie Gastein że względu na Sportgastein. Albo może Zell am See / Kaprun.
                    Zgadzam się - dolozenie 200 km zapewni dużo większe bezpieczeństwo śniegowe. Kwestia priorytetów.
              • mirdo1 Re: Austria - marzec 02.03.14, 13:10
                > Też się tego obawiam, dlatego myślałem np. bardziej o Gastein. Generalnie szuka
                > m czegoś bliżej Polski, żeby nie musieć "kręcić" kilometrów

Ośrodki w Tyrolu wymagają dokręcenia raptem 200-250 km.
                Myślę,że jednak warto.
      • Gość: rob Re: Austria - marzec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.14, 15:10
        Jeśli jedzież do Austri lub gdzieś w alpy to nie patrz na odległośc tylko na warunki jakie tam mogą panować w czasie twojego pobytu.Co z tego że jest bliżej skoro ma padać i wiać a kilsadziesiąt km. lub nawet 200-300 km będzie tzw.lampa .
        • skyddad Re: Austria - marzec 04.03.14, 22:30
          Tydzien 9-ty wrocilem z Obergurgl.Caly tydzien lampa,niebo blekitne opaleni na murzyna.Jezdzilo sie na Hochgurgl od 3000m do 2000m.Hotel ma 1958m.Ceny astronomiczne.Podrozna na autobahn miedzy 150km/h do 160km/h szybko i sprawnie.
          Pozdrawiam Dziadek Sky.
          • Gość: Rob Re: Austria - marzec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.14, 17:45
            a zapowiadałeś lato tej zimy
            • skyddad Re: Austria - marzec 08.03.14, 22:23
              Tak na poczatku wygladalo i faktycznie dlugo trwalo.Teraz idzie cieplo ale nie odrazu jeszce chlodne dni wroca.Trudno jest cos powiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka