Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wote i qmax

07.01.05, 11:03
    Widze, ze goraczka wyjazdowa juz w pelni. Zadzroszcze Wam i zycze super
    warunkow, pogody i jazdy! Godnie reprezentujcie nasze forum. Bedziemy Was
    podgladac w kamerkach. dajcie jakas relacje po powrocie (a moze i w trakcie?).
    Jestem ciekawy, jak sie bedzie mieszkalo qmaxowi w Colfosco no i jak sobie
    poradzi ze swoimi nowicjuszami.
    Szczesliwej podrozy.
    Staruch
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 11:21
        W Colfosko jest internet cafe dajcie znac.Co slychac,jak z ta pogoda,narazie na
        dlugo bgedzie cieplo.Pzdr.Skyddad
        P.S Widz eStaruch ze Ciebie wozi dobrze mnie tez juz sie chce pakowac narty
        jeszcze raz nasmaruje ale przed wyjazdem.Wiesz, warstwa sie utlenia.
        • staruch5 Re: wote i qmax 07.01.05, 11:30
          z Toba juz niedobrze. A gdzie trzymasz wax, ze przed polozeniem sie nie utlenia?

Ale dzis niezle wialo w nocy (tylko 70km/h). Nie bylo spania. U Ciebie tez?
      • qmax Re: wote i qmax 07.01.05, 11:41
        No ja się wyspałem przed nocną jazdą, zjadłem śniadanko w domku jak człowiek.
        Takiego spokoju przed żadnym wyjazdem nie mialem. Jeszcze trochę pozałatwiam i
        podzwonię, pakowanko i.......... jabadabadu!!!
        Żal mi Was zostawiać w takim stanie chłopaki...
      • qmax Re: wote i qmax 07.01.05, 11:46
        Dzięki za życzenia. Myślę, że dam radę i klepnę coś z Colfosco. I jak nie
        będzie tak fajnie jak pisaliście to Was dorwię-nawet po IP komputera.
        • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 14:51
          QMAX,
          Gumowych drzew,szerokiej drogi,minmum metr sniegu pod nartami pozdrow Huberta
          odemnie,korzystaj z sauny,nie przejmuj sie jak wniej bedziessz i nagle wparuja
          na nagusa niemki,nieuciekaj,szpanuj ale sie nie dobieraj.Nie komp sie w
          jakuzi,maja zawsze brudna wode.Ta sam chyba z z roku 1999.
          No i duzo slonca temperatury -2C zadnych wiatrow,
          zyczy Skyddad.
          • staruch5 Re: wote i qmax 07.01.05, 15:00
            szkoda, ze Niemki, ja bym wolal Wloszki. Gole Niemki, to musi byc przykry
            widok...
            Zona ("partnerka") Huberta-Alessandra pisala, ze nie maja sauny.M.in. dlatego z
            nich zrezygnowalem...
            • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 15:49
              Wiesz ta sauna chodzila od 16.00 do 22.00 widac z pradem sie nie wyrobili.Byla
              w kosztach.Najwiecej siedzial w niej Hubert i caly czas przeziembiony i pytal
              sie "Powiedz jak dlugo musze siedziec aby byc zdrowy?"
              Tlumaczylem ,ze sauna jest lekartswem zanim zachorujesz,ale jak juz jestes
              chory to nienmalezy korzystac,traci sie mineraly,i sily ktore trzeba miec na
              pozbycie sie choroby.'Nie mogl tego zrozumiec.Dopiero jak za n-'tym razem
              zaslabl tosmy go wyniesli.Wtedy zrozumial.Zony jego nigdy nie widzialem czyzby
              hajtnaol sie w tym czasie?
              Wiesz sauna branie jej dwa razy w tygodniu max trzy, to tylko zdrowie
              wzmacnianie imuny obronnosci organizmu itp.
              Pzdr.Skyddad
            • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 15:55
              Staruch,
              Niemki byly zawsze szczuple,moze enerdowki to tluscioszki na knedliczkach
              chowane.
              Wloszki to jak w Polsce zakutane po uszy i razem nie wejda.Tylko szwedki i
              niemki wchodza razem z mezczyznami.One wiedza gdyz do sauny czesto chodza,ze
              mezczyznie w temperaturze nigdy baropmetr nie skaze pogody i sa calkowicie
              bezpieczne a lubia jak mezczyzni lubieznie obcinaja i nawet nie uniosa sie na
              milimimetr.
              Kiedys na poczatku jeszcze w latach 87 to do sauny wparowala sasiadka,ja sie
              przestraszylem a ona wesola rozmowna i nawet moze i chetna ale coz po 120C to
              czlowiek sie cieszy ze zyje.
              Pzdr.Skyddad
              • Gość: Colagen Re: wote i qmax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 16:16
                Skkkkkyyyyddddd 120? czy Ci odbilo? - a jak to? zimno nie wskazuje cieplo nie
                wskazuje to do cholery kiedy ma wskazywac?
                • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 18:23
                  Colagen sluchaj,
                  Siedzisz w saunie z przeciwna plcia i masz straszna chec i ta druga strona tez.
                  Jezeli po wejsciu do sauny odrazu sie nie wezmiesz za zajecia praktyczne to po
                  pierwszym, pocie wskazowka barometru lezy i nic jej nie pomoze.Niestety tak
                  zbudowany jest organizm meski.To jest naturalna ochrona organizmu przed
                  cieplem:Zaczyna walczyc i krew odplywa z tamtego barymetrycznego miejsca i
                  organizm walczy aby utrzymac temperature wlasciwa 'ciala i chroni serce.Matka
                  natura nie jest glupia.
                  To samo po saunie, nigdy sie nie bierz za dzielo gdyz nie wypali.
                  NATOMIAST PRZED SAUNA TO JEST WSKAZANE.
                  Pzdr.Skyddad
                  • Gość: Colagen Re: wote i qmax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 18:35
                    Oj Skyydd - ales zbereznik - teraz wiem jak bede chcial odpoczac to moja Elanke
                    i Rossignolke zabiore do sauny
                    • staruch5 Re: wote i qmax 07.01.05, 18:46
                      a ja w saunie czesto widuje piekne barometry mlodziezy. ich te Twoje zasady nie
                      dotycza?
                      • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 07.01.05, 19:26
                        Dobra teraz opowiem cos z autiopsji.Tylko wypraszam sobie epitety zbereznik.To
                        jest normalne i ludzkie.
                        Byl to rok 1983.Mieszkalem z rodzina w osiedlu studenckim ostani rok.Obok
                        mialem wiernego kumpla z ktorym chodzilismy co trzeci dzien do sauny napic sie
                        piwka i pogadac.Bylem wtedy mlody.Wygladalem na nie wiecej jak 29-30 a mialem
                        juz 40.
                        Idziemy rozbieramy sie prysznic i otwieram pierwszy dzrwi i taki widok na
                        gornej polce dwoch naprzeciwko lezaczych na lawkach kolesi po jakies 25lat
                        pietro nizej dwie takie dziewice ale sliczne mlode z jakies 23-.22 lata i potem
                        pietro nize ja i mmoj kolega.Witamu sie Hej ,odpowiedz huralna hej.Siadamy i
                        sie wyciagamy 'wzdluz jak oni.Patrze na kolege onm na mnie i oko puszcza jakie
                        sztuki(laski)ta naprzeeciwko mnie z takim lasem gestym zarodnikowym bez mala i
                        sie wpatrzylem w nia.Ta cholera nogi rozsunela no ja nie wiem co sie stalo.Ta
                        obok mnie zaczela mnie uda masowac po ramieniu to bylo jak zegar cyk cy'k cyk
                        i stoi na godzine dwunasta.Cisza sie zrobila.Moj kolega patrzy i oczy takie
                        zrobil.Dziewczyny zaczel'y sie wychylkac i nachylac zachwycone,tamte chlopaki
                        zaniemowiuly.Tpo byl straszny nietakt ,tak w szwecji jest odbierane.Ja wstalem
                        przeprosilem i chodu pod zimny prysznic.Tylko wyskoczylem a tu za mna obie
                        dziewczyny i dawaj sie wpychac pod prtysznic.te chloapki wyskoczyli i dawaj
                        odciagac.One zaczely sie szamotac,dopiero woda popryskalem i sie opamietaly.U
                        mmnie godzina szosta i wracam.Kolegoa sie za boki trzyma i rzy tamte chlopy
                        wsciekle bo to sie okazaly ich dziewczyny,a ze prawdziwego nie widzialy to byly
                        chetmne chocioaz popatrzec.ONi mieli taklie stinki.Juz sie pilnowalem nie
                        zagladalem do zagajnika.Faktycznie mielkismy wtedy z 120stopni i niebylo
                        problemu ale dzisiaj to tylko pomarzyc.Panowie co innego wznios a co innego
                        odbyc stosunek.
                        Tym tematem sliskim konczymy te deliberacje.Toc to narty ,a nie seks.
                        Wiele lat wspominal ten kolega o tym wydarzeniu.Dzisiaj juz nie zyje.
                        Pzdr.Skyddad
                        • wote Re: wote i qmax 07.01.05, 20:46
                          Dzięki za miłe słowo.

Autko już spakowane w garażu i jutro rano odjazd :)

Pogoda tylko kipeska... ciepło :( mam nadzieję że będzie na czym jeździć...
                        • staruch5 Re: wote i qmax 08.01.05, 10:45
                          te 2 laski to na pewno byly matka Elanki i matka Rossignolki!
                          nie slyszalem o saunach z temperatura powietrza powyzej 100stopni. Zatem mysle,
                          ze te 120 st. to kat, jaki wtedy tworzyl Twoj wacor z pionem. Pzdr
                          • Gość: Skyddad Re: wote i qmax IP: *.fornfyndet.se 08.01.05, 11:19
                            Staruch ,
                            w Skandynawi kazda sauna ma wlasna regulacje mozesz nastawic i na 50C i max na
                            150C.
                            W tym czasie praktykowalem temperature +140C.To jest cos fantastycznego,moze
                            dlatego mam serce jak u 30latka.Skakales kiedys prosto ztemperatury nap.110C
                            odrazu do zimnego morza grudniowego.Zimna nie czujkesz a po wyjsciu jestes jak
                            sprezynka.To jest samo zdrowie.
                            Wote trzymajsie i sie nie martw kontroluje pogode tylöko Italia i Dolomity maja
                            wciagu -5 do -7 a nocy spada do -109C takze spoko utrzymaja.
                            Alpy juz zaczely plynac.Teraz byly zawody pierwsza tura Giant Slalom Pan w
                            Santa Caterina drugi lot jest 13.15 Euro. a o 12 chamonix Downhill.
                            Pzdr.Skyddad
                            • Gość: Colagen Re: wote i qmax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:36
                              wlasnie dlatego masz Skyyyddd serce 30 latka , ale Wacora jak mowi staruch 70
                              latka. Było sie wygrzewac?
                              • staruch5 Re: wote i qmax 08.01.05, 17:51
                                o przepraszam!Colagen, nie przekrecaj. Pion jest z gory na dol. Od tego 120 st
                                to jest swietny wynik, zaden tam 70latek!
                                • Gość: Colagen Re: wote i qmax IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 19:05
                                  zalezy w ktora strone
                                  • staruch5 Re: wote i qmax! Co z Wami? 11.01.05, 19:08
                                    no i co?
                                    Bedziecie mieli slaby opad we czwartek. Wreszcie sie oziebia i nie bedziecie
                                    juz jezdzic po breji.
                                    jakas relacja z pierwszej linii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka