tweed 11.01.05, 14:05 Ktos byl? Polecacie, czy odradzacie na marzec? Slyszalem, ze jest tam stosunkowo zimno (nawet w marcu). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Skyddad Re: Cervinia IP: *.fornfyndet.se 11.01.05, 14:21 Zimno i bardzo oblodzone.Wiele uciech takich jak w lutym niestety niema. Pzdr.Skyddad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 14:36 Dzieki. To znaczy, ze lepiej pojechac w 3 doliny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skyddad Re: Cervinia IP: *.fornfyndet.se 11.01.05, 15:41 Zapytaj tych co byli.Nie bylem i nie dam obiektywnej odpowiedzi. Pzdr.Skyddad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:55 jezdze tam czesto naprawde warto moge duzo napisac ale na poczte trasa z monte rossa do valturneche 14 km przejazd na nartach do zernat w szwajcarii widoki przepiekne bo to przeciez Matterhorn - blisko do chamonix piekna dolina aosty warto warto warto Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Cervinia 11.01.05, 15:59 drogo, ale warto. Niekoniecznie az na tydzien. Zermatt szczegolnie wart polecenia dla narciarzy pozatrasowych. Przy (tanszym) noclegu po wloskiej stronie sa klopoty z "penetracja doglebna" strony szwajcarskiej. bardzo duzo czasu sie traci na transport. Z tego punktu widzenia lepiej jest mieszkac w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:35 jasne ale drozej i samochodu nie masz pod reka -a i dziewczyny ladniejsze mimo wszystko po stronie włoskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:38 no i oczywiscie po stronie wloskiej masz cala doline Aosty z fajnym Courmayeur lodowcem Thuile , Mont Blanc,chamonix itd itd, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 17:33 Samochod mam pod reka, bo nie zamierzam jechac inaczej ;-), ale nie mam zamiaru go uzywac na nartach. Nie po to jade na narty, zeby dojezdzac do wyciagu samochodem ;-), staram sie mieszkac w "pieszej" odleglosci i tak dobierac okolice, zeby starczylo tras na tydzien. Glownie uderzylo mnie, ze ktos mi powiedzial, ze ktos, kogo zna, byl tam i stwierdzil, ze nawet w marcu jest zimno. Oczywiscie, zimno to pojecie wzgledne, bo w zeszlym roku jezdzilem w marcu we Francji (Le Corbier) w t-shircie, a moja zona w polarze i kurtce, ale takie uwagi sa cenne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 17:35 Co to znaczy, ze traci czas sie na transport na strone szwajcarska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:54 Stary jak Ci zimno to zmien na nartki wodne i na Hawaje - stopy wody pod decha Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Cervinia 11.01.05, 18:07 1. zimno, tzn, ze na Klein Matterhornie moze byc w kwietniu -17 do-20 i wiatr przez caly dzien, a to juz grozi odmrozeniem pyska. 2. przejazd do szwajcarii jest prosty, ale do Gornegratu i dalej to trzeba jechac kolejakmi na sam dol do samego Zermatt, tam podejsc i przesiasc sie na nastepne koleje. To zajmuje sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:45 jasne ale skoro chloptas chce siedziec przed telewizorkiem gdzie cieplutko i nie trzeba tachac deseczek to niech nie zawraca d... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 12.01.05, 10:12 Dzieki, staruch. A 3 dolinki mozesz polecic? (ja w sumie w zeszlym roku w marcu bylem tuz obok, ale w gorach to czasem dziwnie bywa i kawalek dalej moze byc zupelnie inaczej). Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: Cervinia do tweeda 12.01.05, 10:25 Bylem tylko w Val Thorens, wiec nie moge sie tak mocno wypowiadac. Ale z uwag innych wynika, ze jak najbardziej! Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:38 Zawsze przyjemnie w dwóch dolinkach niz w trzech i cieplutko ze ho ho Odpowiedz Link Zgłoś