Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    11.01.05, 14:05
    Ktos byl? Polecacie, czy odradzacie na marzec? Slyszalem, ze jest tam
    stosunkowo zimno (nawet w marcu).
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: Cervinia IP: *.fornfyndet.se 11.01.05, 14:21
        Zimno i bardzo oblodzone.Wiele uciech takich jak w lutym niestety niema.
        Pzdr.Skyddad
        • Gość: Tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 14:36
          Dzieki. To znaczy, ze lepiej pojechac w 3 doliny?
          • Gość: Skyddad Re: Cervinia IP: *.fornfyndet.se 11.01.05, 15:41
            Zapytaj tych co byli.Nie bylem i nie dam obiektywnej odpowiedzi.
            Pzdr.Skyddad
            • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:55
              jezdze tam czesto
              naprawde warto
              moge duzo napisac ale na poczte
              trasa z monte rossa do valturneche 14 km
              przejazd na nartach do zernat w szwajcarii
              widoki przepiekne bo to przeciez Matterhorn - blisko do chamonix
              piekna dolina aosty
              warto warto warto
              • staruch5 Re: Cervinia 11.01.05, 15:59
                drogo, ale warto. Niekoniecznie az na tydzien. Zermatt szczegolnie wart
                polecenia dla narciarzy pozatrasowych. Przy (tanszym) noclegu po wloskiej
                stronie sa klopoty z "penetracja doglebna" strony szwajcarskiej. bardzo duzo
                czasu sie traci na transport. Z tego punktu widzenia lepiej jest mieszkac w
                Szwajcarii.
                • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:35
                  jasne ale drozej i samochodu nie masz pod reka -a i dziewczyny ladniejsze mimo
                  wszystko po stronie włoskiej
                • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:38
                  no i oczywiscie po stronie wloskiej masz cala doline Aosty z fajnym Courmayeur
                  lodowcem Thuile , Mont Blanc,chamonix itd itd,
                  • Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 17:33
                    Samochod mam pod reka, bo nie zamierzam jechac inaczej ;-), ale nie mam zamiaru
                    go uzywac na nartach.

Nie po to jade na narty, zeby dojezdzac do wyciagu samochodem ;-), staram sie
                    mieszkac w "pieszej" odleglosci i tak dobierac okolice, zeby starczylo tras na
                    tydzien.

Glownie uderzylo mnie, ze ktos mi powiedzial, ze ktos, kogo zna, byl tam i
                    stwierdzil, ze nawet w marcu jest zimno. Oczywiscie, zimno to pojecie wzgledne,
                    bo w zeszlym roku jezdzilem w marcu we Francji (Le Corbier) w t-shircie, a moja
                    zona w polarze i kurtce, ale takie uwagi sa cenne.
                • Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 11.01.05, 17:35
                  Co to znaczy, ze traci czas sie na transport na strone szwajcarska?
                  • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:54
                    Stary jak Ci zimno to zmien na nartki wodne i na Hawaje - stopy wody pod decha
                  • staruch5 Re: Cervinia 11.01.05, 18:07
                    1. zimno, tzn, ze na Klein Matterhornie moze byc w kwietniu -17 do-20 i wiatr
                    przez caly dzien, a to juz grozi odmrozeniem pyska.
                    2. przejazd do szwajcarii jest prosty, ale do Gornegratu i dalej to trzeba
                    jechac kolejakmi na sam dol do samego Zermatt, tam podejsc i przesiasc sie na
                    nastepne koleje. To zajmuje sporo czasu.
                    • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 18:45
                      jasne ale skoro chloptas chce siedziec przed telewizorkiem gdzie cieplutko i
                      nie trzeba tachac deseczek to niech nie zawraca d...
                    • Gość: tweed Re: Cervinia IP: 81.210.66.* 12.01.05, 10:12
                      Dzieki, staruch. A 3 dolinki mozesz polecic? (ja w sumie w zeszlym roku w marcu
                      bylem tuz obok, ale w gorach to czasem dziwnie bywa i kawalek dalej moze byc
                      zupelnie inaczej).
                      • staruch5 Re: Cervinia do tweeda 12.01.05, 10:25
                        Bylem tylko w Val Thorens, wiec nie moge sie tak mocno wypowiadac. Ale z uwag
                        innych wynika, ze jak najbardziej! Pzdr.
                      • Gość: Colagen Re: Cervinia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 16:38
                        Zawsze przyjemnie w dwóch dolinkach niz w trzech i cieplutko ze ho ho

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka