Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

test 05/06

IP: 212.160.172.* 16.10.05, 21:08
    Kilka dni temu pojawił sie na skionline test deseczek z 05/06.
    www.skionline.pl/austria-skitest/index.php?ids=
    Trochę dziwne rezultaty.

Ja w kazdym razie czekam na wyniki testu NTN -te od kilku lat wydają mi sie
    bardziej obiektywne...

Pozdr,
    dennis
    Obserwuj wątek
      • skyddad Re: test 05/06 17.10.05, 20:03
        Dennis,
        Te testy oddaja faktyczna sytuacje na rynku deskowym.Tak wlasnie jest jedne
        marki upadaja inne sie trzymaja inne sie wznosza.Czynnik opiniotworczy to
        zawodnicy i narciarze eksperci,instruktorzy jak rowniez normalni uzytkownicy.
        Sila napedowa handlu deskami sa zawodnicy tak samo jak w samochodach formula-1.
        Dowodem ze sa dobre to pierwsze trzy miejsca w kazdych W.Cup.
        Nie rozumiem dlaczego nazywasz "dziwne rezultaty".
        Pzdr.Sky.
        • Gość: dennis Re: test 05/06 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 22:38
          dziwi mnie np. duzy spadek na sam dół slalomki Elana a skok do czołowki
          Nordica'i gdy tym czasem od zeszlego roku niewiele konstrukcyjnie w tych
          deskach zostało zmienione... i bardzo duży skok RC4 WC choc w zeszym roku w tym
          samym tescie nikt sie na nią nie zachwycał choc tutaj akurat oganiczono
          znacznie ich taliowanie.
          Mogl bym wymieniac...
          pozdr,
          dennis
          • Gość: Skyddad Re: test 05/06 IP: *.fornfyndet.se 18.10.05, 03:53
            Zaplecze finansowe i techniczne Elana jest bardzo ograniczone porownujac z
            mozliwosciami Nordica.Nordic to braciszek Atomica.A Ten zrobil milowy postep od
            roku 2000 osiagajac apogeum w roku 2002-2003 ostanie dwa lata zaczely inne
            firmy gonic.Zobaczz Rossignole wyskoczylo z tej karuzeli i obecnie zaczyna sie
            podnosic.Po prostu jest tak duzy postep i co niektorzy zmieniajac szate uwazali
            ze starczy,ale nie zawodnicy odrazu znajda slabe punkty i porzuca narte.
            Pamioetam lata 98-99 nasze tutaj teamy gonily na Rossignolach a pozniej
            gwaltowny przerzut na Atomici i odrazu sukcesy.
            Pzdr.Sky.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka