Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kurtka SPYDER z allegro

15.11.05, 14:59
    Zadam pytanie może nie na miejscu, bo pewnie "podróbek" nikt nie lubi, ale
    niestety sytuacja finasnowa zmusza człowieka do różnych rozwiązań.
    Czy ktoś ma doświadczenie ze "spyderami" z "allegro". Zamiast 2000 pln można
    to kupić za 400 pln, ale czy to coś warte, "sprzedawcy" na moje pytanie czy
    to chiński produkt, mówią, że to odpady - pozagatunek z produkcji
    amerykańskiej, hi, hi.
    Niestety czasy kiedy stać człowieka było (singiel) na takie "ekstrasy" minęły
    (rodzina), a stary model co nieco się sfatygował (6 lat). Proszę o opinię bo
    za niedługo śnieżek będzie i czas co nieco pojeździć.
    Obserwuj wątek
      • arwena Re: kurtka SPYDER z allegro 15.11.05, 15:13
        nie mam zupelnie doswiadczenia w kurtkach na allegro, ale chyba bym nie kupila,
        glownie z uwagi na 'pozagatunek', no i podejrzanie niska cene

zreszta - juz dzis to pisalam - podstawowa sensowna w miare kurtka mi
        wystarczy. hardcore -30 w wietrze to nie dla mnie, a do -15 przetestowalam
        wiosenna kurtke (dziala)

wracajac do pytania - to chyba zalezy tez kto sprzedaje (faktura? mozesz
        obejrzec gdzies w sklepie?)
        pzdr
        • kawalczewskip Re: kurtka SPYDER z allegro 15.11.05, 15:32
          z tego co wiem, to wszystko raczej prywatny import, nie są to
          przedstawiciele "sklepów", więc przymierzayłem się do konkretengo modelu w
          normalnym sklepie i szukam na allegro
          • arwena Re: kurtka SPYDER z allegro 15.11.05, 15:41
            rzucilam okiem na to allegro (nowa kurtka zawsze sie przyda:))
            no to masz zagwozdke;)))
            minusy - to moze byc wlasnie podroba (moze nawet niezla:) oraz problem z ew.
            reklamacja / gwarancja (ktore nie istnieja w takich przypadkach)
            ryzyko;)

ja bym chyba wybrala nizsza (?) polke - bergsona np. z jakiegos sklepu, tez z
            allegro. opis bardzo dobrze wyglada, a doswiadczenia mam ok, tyle - ze to
            bergson;))
          • bocianiv25 Re: kurtka SPYDER z allegro 15.11.05, 15:48
            kawalczewskip napisał:

> z tego co wiem, to wszystko raczej prywatny import, nie są to
            > przedstawiciele "sklepów", więc przymierzayłem się do konkretengo modelu w
            > normalnym sklepie i szukam na allegro

To nie jest prywatny import.
            Nie wiem gdzie ale czytałem na ten temat na jakimś forum. Nawet mozliwe ze to
            to forum lub na tym
            niusy.onet.pl/niusy.html?t=archiwum&group=pl.rec.sport.zimowe
            wątek z lutego, lub marca 2005 nie pamiętam.
            Lub na Skionline.pl
            Generalnie totalny badziew szkoda kasy.
            Kolory puszczaja przy zamoczeniu - kurtka się farbuje. Pomijam elementy czysto
            techniczne dotyczące menbramy (powinien być XTL lub Dermizex) bo tego po
            prostu w tej kurtce nie ma.
            • Gość: Colagen Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 16:24
              lepiej za ta kase kupic Hydrotex Alpinusa ( Hi- moutain)- przynajniej wiesz co
              masz a tam zamiast membramy stare ponczochy babci Klementyny - pozdrowko
              • Gość: svinx Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 19:35
                Ja o maly wlos nie kupilem takiej kurtki z allegro, arcteryx - kultowa
                kanadyjska firma niby model sprzed 2 lat i dlatego 4x tanszy :) jako ze
                sprzedawca nie wiedzial co to za model wyslalem zapytanie do Arcteryxa i
                odpowiedzieli mi ze to marna pordoba.
                Potem kupilem sobie na przecenie oryginalna Salewe Haston za 400 zl w
                himountain i powiem ze jest rewelacyjna :D nie ma co sie pakowac w podejzane
                ciuchy na allegro chyba ze jest to konkretny model zgodny z tym co jest
                produkowane.
      • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:49
        Jak taki gamoń kupi sobie w sklepie kurtkę spydera za 4000zl, a inny podobną na
        allegro za 400zl , to potem ten gamoń ma wyrzuty sumienia za 3600 zl i pisze
        takie posty, Allegro - nie dla idiotów
        pozdro
        • Gość: svinx Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:51
          przesadzasz, jesli chodzi o ciuchy to na allegro jest naprawde masa podrobek,
          widac to golym okiem :) ale metki sa kuszace bo oryginalne :P
          • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:54
          • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 00:56
            no jak można podrobić w Chinach dermizax?, przecież Amerykańcy produkują tam
            dla obniżenia kosztów ze swoich materiałów tak jak adidas itp.
            pozdro
            • Gość: svinx Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:12
              wiadomo ze te kurtki pewnie wychodza z tych samych fabryk co oryginaly ale nie
              masz gwarancji na to ze to ten sam material, a jesli jest to moze byc tak szyty
              iz puszcza wode na swach i wtedy to z czego jest zrobiony niczego juz nie
              zmieni :) i na oko przewaznie te kurtki roznia sie konstrukcja od tego co jest
              oficjalne bo nie maja wielu technicznych rozwiazan stosowanych w oryginalach.
              Ale fakt to nei jest reegula i mozna trafic dobrze jednak lepiej nie przeplacac
              2 razy pakujac sie w jakis szajs :)
            • 4litery Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 00:13
              Gość portalu: anty napisał(a):

> no jak można podrobić w Chinach dermizax?,

A skąd wiesz, misiu że to dermizax? Bo ma naszywkę?

To nędzna podróbka. Jeśli jesteś z Warszawy, zapraszam na stadion X-lecia. Wisi
              tam tych spyderów do wyboru, do koloru. Jeśli nie jesteś, przejdź się na lokalny
              bazarek. Znajdziesz też pewnie Rossignole, Atomiki, North Face'y i wiele innych
              "narciarskich" kurtek po bardzo "okazyjnych" cenach :)
      • marekatlanta71 Re: kurtka SPYDER z allegro 16.11.05, 04:17
        400 PLn to kolo $130 - jak poszukasz po sklepach w USA, to za ta cene mozesz
        spokojnie nowy tanszy/zeszloroczny model Spydera na przecenie kupic. Co pewien
        czas rzucaja tez produkty Spydera do sklepow typu Marshal's czy T.J.Maxx i wtedy
        mozna kurtke kupic za $50. Bardzo mozliwe ze to wcale nie podroba, ale kutrka
        zakupiona w taki wlasnie sposob.

P.S. A Spyder wcale taki wspanialy nie jest...
        • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:10
          Właśnie o to chodzi, że niekoniecznie mają na allegro podróbki tylko np. towar
          taki jak piszesz. Więc ludzie nie uogólniajmy
          pozdro
          • Gość: tomba33 Re: kurtka SPYDER z allegro IP: 195.205.36.* 17.11.05, 08:36
            niekoniecznie, sam sprzedałem za grosze spydera, kupionego w anglii (tez za
            nieduża kasę), ale to był model sprzed kilku lat, bez dermizaxów itp. natomiast
            znam opinie człowieka, któremu biały kolor (przy delikatnym "promembranowym"
            praniu) zrobił się różowy (1-e pranie), inni narzekali na krzywe szwy, ale,
            oczywiście nie dam sobie ręki uciąć...
        • Gość: lokitoki Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.ny325.east.verizon.net 24.11.05, 02:46
          za kurtke spydera w usa musisz dac minimum 500$.za 130 @to tylko ortalion
          chyba!!niema tu jakis wyprzedazy a jesli daja znizke to tylko 10% i
          przewaznie w polowie grudnia juz niema wyboru wszystko jest przebrane ,zostaja
          tylko jakies male rozmiary albo pomaranczowe kolory ,to za dobra firma .tak jak
          np boss czy armani,to musi poprostu tyle kosztowac.zreszta kazdy moze poszukac
          na neciei sprawdzic sam
      • Gość: sd Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.rawicz.sdi.tpnet.pl 17.11.05, 10:23
        Kurtki które są na Allegro zarówno spydery jak i np. voelkl są dostępne również
        w sklepach "nie firmowych". W Poznaniu na Dąbrowskiego mają je w ofercie.
        Oficjalnie mówi się że to odrzuty produkcyjne bo np. krzywe szycie itp.
        pierdoły. Jest to realne , tak jak realne jest że to oryginały hurtem kradzione
        w fabrykach albo poprostu podróby. Kupiłem w ubr. voelkla , brat natomiast
        spydera, ja płaciłem 450 on 550 i.... nie jestem fachowcem ale przy -16 było
        ciepło a to jest dla mnie najważniejsze. Marka jest nieistotna. Kurtka ma być
        ładna i ciepła a te warunki spełniają.
        P.S. nie mam związku z w/w sklepem adres podaje bo i tak każdy narciarz w
        Poznaniu go zna. Poprostu wydałem swoją opinię.
        pzdr
        • alessa Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 00:28
          Teraz wszyscy szyją w Chinach - także nie jest to wykładnią tego czy to
          oryginał czy nie.
          Faktem jest , że takie odrzuty się pojawiają w tych cenach , ale daleko im do
          oryginału.
          Chociaż jest to chyba wyjaśćie dla osób, które nie mają za wiele kasy.
          • Gość: svinx Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:05
            nie ma co przesadzac, to jest tylko wyjscie dla osob ktore chca szpanowac ze
            maja spydery lub inne "bajeranckie" marki lepiej kupic sobie za taka sama albo
            mniejsza kase kurtke z przeceny w sklepie nie z goretexu ktorego w tych
            odpadach wcale nie musi byc, ale z innych membran rownie funkcjonalnych i miec
            pewnosc ze ma sie to za co sie placi :)
            • marekatlanta71 Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 12:23
              Jesk cala gora tanszych i porownywalnych technologicznie firm. Mi np. ostatnio
              strasznie pasuja produkty firmy Agile.
              • kubagr Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 15:04
                nie wiem skad to zafascynowanie spyder'em: jest co najmniej kilka lepszych
                firm: arcteryx, the north face, mountain hardware, patagonia ( w niektorych
                sektorach) cloudveil, marmot, mamut black diamond itp itd
                dwie chyba najlepsze w tej chwili to arcteryx (moj ulubiony) i cloudveil
                no ale tego za grosze nie dostaniesz niestety. w swiecie tak juz jest ze zwykle
                dostajesz to za co placisz: chcesz zaszczedzic to musisz isc na kompromis
                • Gość: svinx Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:35
                  to fakt arcteryxy sa hi-tech i wygladaja naprawde swietnie, a spydery jak dla
                  mnie to prezentuja poziom ortalionow z bazaru :)
                • bocianiv25 Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 15:50
                  To tak jakbyć opisywał w głosnikach Linn, JM lab, Meridian,
                  Zejdz trochę na ziemie a moze otrzymasz coś podobnie brzmiacego za duuuzo
                  mniejszą kaske - Sonus Faber, Dali, Kef
                  Na tym poziomie jakościowym i cenowym jak Spyder to masz Godwin, Phenix,
                  • kubagr Re: kurtka SPYDER z allegro 18.11.05, 16:03
                    problem wtym ze nie che schodzic ani milimetra nizej...........
                    i nie schodze, nie musze

bocianiv25 napisał:

> To tak jakbyć opisywał w głosnikach Linn, JM lab, Meridian,
                    > Zejdz trochę na ziemie a moze otrzymasz coś podobnie brzmiacego za duuuzo
                    > mniejszą kaske - Sonus Faber, Dali, Kef
                    > Na tym poziomie jakościowym i cenowym jak Spyder to masz Godwin, Phenix,
                • marekatlanta71 Re: kurtka SPYDER z allegro 20.11.05, 23:45
                  Nie nalezy zapominac o moim ulubionym Burtonie :) Jakosc taka sobie, ale
                  przynajmniej ma sie gwarancje ze narciarza w tym nie uswiadczy.
      • Gość: luksz Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 16:40
        moim zdaniem, kurtka jaka opisales jest poprostu z jakas wada np. ma krzywo
        przyszyty znaczek Spydera, lub cos w tym stylu...
        • Gość: Colagen Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 17:28
          descente. spyder dla siniakow - popelina- nigdy bym tego nie ubrał - pozdrowko
          • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 23:04
            colagen, nie mam ciuchów spydera, ale poczytałem troszkę na ich temat i nie
            rozumiem dlaczego ludzie którzy ich nie mają krytykują je , a ci co je mają sa
            siniakami. Dlaczego krytykować membrane 20000/20000 szczególnie tym, którzy w
            życiu nie mieli na sobie spydera. To chyba jakaś zazdrość czy małe poczucie
            własnej wartości, ...nie wiem, tym razem Cię nie popieram
            pozdro
            • lari Re: kurtka SPYDER z allegro 20.11.05, 00:18
              A ja mam i lubię swojego Colmar-a. (Wiem, że trochę nie na temat :-).
              • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 00:48
                colmary stylistycznie wyglądają trochę jak po babci Jadzi , ale materiały są ok.
                chyba, że gustujesz w retro, na to teraz moda:)
                pozdro
                • Gość: Colagen Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.05, 09:03
                  Anty - nie znam ich technicznych walorow ale estetycznie sa zenujace ja bym
                  tego nie ubral i juz- pozdrowko
                  • kubagr Re: kurtka SPYDER z allegro 20.11.05, 15:50
                    ktos jezdzi huyndai BO MUSI
                    a ktos inny moze zmienic mercedesa na nowy model kazdego roku
                    zycie jest pelne podzialow: wazne zeby sie znalezc w tym prawym gornym rogu

Gość portalu: Colagen napisał(a):

> Anty - nie znam ich technicznych walorow ale estetycznie sa zenujace ja bym
                    > tego nie ubral i juz- pozdrowko
                    • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:03
                    • Gość: anty Re: kurtka SPYDER z allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 23:06
                      jak mawiali Rzymianie cyt. "gusta nie podlegają dyskusji"
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka