Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jak z wasza kondycja?

11.12.05, 15:11
    Sluchajcie, jak z wasza kondycja?
    Dobra, bdb czy caly rok przed biurkiem lub w samochodzie?
    Jak przygotowanie do sezonu?
    Ja w listopadzie chodzilem na lyzwy, ostatnio rozciagania i przysiady, stanie przy scianie itp. amatorskie cwiczenia. Teraz lecze zakwasy po piatkowych cwiczeniach na uda z ciezarkami wiec jednak wiele mi brakuje.
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.fornfyndet.se 11.12.05, 16:32
        To jestem lepszy,codziennie dobry spacer 10km z kijkami do chodzenia,chodzi o
        prace ramnion,praktycznie to tak caly rok chodze ale ostanie dni zaczelem
        rozciagac miesnie przed i po jak "kazal" Marek P.Odtrazu znaczna poprawa,cwicze
        gimnastyke z moja zona na macie mamy w domu,czyli cwiczenia jej babskie takie
        samne jak propaguje TV Bayern. No i dwa lub raz w tygodniu dluga sauna z
        piwkiem.Winko codziennie do obiadu i wieczorem to wedlug zalecen szpitala z
        Karolinska z Stockholmu aby codziennie wypic ale tylko jedna lyzeczke od
        herbaty Whisky.dziala jak lekarstwo na serce.Czlowiek sie czuje jak nowo
        narodzony ,przestalem byc zmeczony,tylko same pozytywy acha i jeszcze cos dla
        Pan, wzrosla potencja.
        Pz<dr.Sky.
        • Gość: murowany Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 16:45
          To nic tylko pogratulowac efektow:)
          Ja jednak musze wrocic na lodowisko - cholernie dobrze robi na nogi.
        • Gość: trepidus Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.tele2.pl 11.12.05, 17:01
          Mogłaby być lepsza. Ale ćwiczę przez cały rok wchodząc na 11 piętro po schodach.
          W dół też po schodach. Przy okazji zbiegając ćwiczę równowagę. Staram się jak
          najrzadziej korzystać z windy. Zamiast siłowni - wnoszenie zakupów. Do tego
          długie, forsowne spacery-marszobiegi z psem trzy razy dziennie. Niestety, mój
          poprzedni pies nie wytrzymał tego reżimu i biedaczysko padł na serce. Choć od
          jego śmierci minęły już dwa lata do tej pory jest mi przykro z tego powodu.
          Nowego psiaka staram się oszczędzać, wożę go windą. W ogóle to pies jest
          znacznie delikatniejszy od człowieka. Zwłaszcza stawy i serce nie wytrzymują
          porównania.

Pozdrawiam
          • Gość: murowany Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 17:04
            To moze jakis pies gonczy albo husky dal rady?
      • ortodox Nienajgorzej jak na swoje lata. 11.12.05, 16:48
        Przez prawie cały rok, 3-4 razy w tygodniu 1/2h minisiłownia + 6km biegu w
        niezłym tempie(23-25min)+ 1 w tygodniu pływalnia (1500m)też chyba w niezłym
        tempie(36-38min). W ciepłe dni dodatkowo towerek 30-40km.
        Po czymś takim prawie żadnych zakwasów po nartach i pełne wykorzystanie karnetu.
        pozdrawiam
        • staruch5 Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. 11.12.05, 17:59
          zrobil sie watek chwalipiecki...
          To ja sie tez pochwale.

Uzywam roweru. codziennie 2 razy do pracy i z powrotem. razem jakies 17-18km.

Codziennie w dni powszednie basen. Plywam zabka jakies 1300m w 40 minut. Stara
          kontuja lekotki czasem sie lubi odezwac (nieudany skok spadochronowy), wiec nie
          przeciazam.

Po basenie 15 minut sauenki z zimnym prysznicem w trakcie i na koncu. Pycha!

2 razy w tytgodniu 1.5h silowni.

Teraz chyba dorzuce qh squasha raz w tygodniu. ale to moze byc straszne, nigdy
          nie gralem.

Ci, co siedza za biurkiem raczej sie tu nie odezwa...
          • Gość: murowany Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 18:13
            No nie, dolujecie mnie:)
            Autor watku jak do tej pory wyglada najgorzej pod wzgledem przygotowania;/
            I przy okazji stwierdze, ze praca w domu to najgorsze rozwiazanie pod tym wzgledem - juz wole w teren jechac, przynajmniej jest sie okazja poruszac.
            • wote Kondycja 11.12.05, 21:14
              Ja dbam o swoją ostatnio bardzo solidnie. :) Siłownia, basen, bieganie,
              siatkówka, tenis...

Ja widzę że możemy jakąs reprezentację w triatlonie wystawić :)
              • ortodox Re: Kondycja 11.12.05, 21:22
                wote napisał:

> Ja dbam o swoją ostatnio bardzo solidnie. :) Siłownia, basen, bieganie,
                > siatkówka, tenis...
                >
                > Ja widzę że możemy jakąs reprezentację w triatlonie wystawić :)

cha, cha, nawet myślałem o tym, żeby wziąc udział w takich amatorskich zawodach
                triatlonowych. Oczywiście w swojej kat. wiekowej 40+. tylko ,że wyniki raczej
                na pierwszą dziesiatkę - OD KOŃCA.
                pozdrawiam
                • hankam Re: Kondycja 12.12.05, 09:14
                  A ja biegam po lesie w sobotę i niedzielę. Ale w tygodniu boję się, jak wracam
                  z pracy jest tak strasznie ciemno...
          • Gość: 40i4 Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 22:46
            staruch, Ty to chyba się nudzisz. Już dawno to chciałem napisać. Masz chyba
            mnóstwo wolnego czasu albo totalnie nie stresującą pracę. Zaczynasz tak dziwne
            wątki chyba z nudów i do tego codziennie basen, niebawem squash, jeszcze
            siłownia , sauenka, jasny gwint , jesteś urzędnikiem państwowym? Ja też na
            szczęście nie siędzę w fotelu cały tydzień, - chociaż rower pół godzinki
            prawie codziennie, i za każdym razem, gdy mam na to czas jestem b. szczęśliwy.
            pozdro mam nadzieję tym razem bez urazy
            • staruch5 Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. 12.12.05, 09:05
              zazdrosc?
              Wyobraz sobie, ze jeszcze mam czas popracowac do 10h dziennie (netto!). aha i
              pracuje w soboty i z rzadka w niedziele.
              Moze jestem europoslem?
              • Gość: Skyddad Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. IP: *.fornfyndet.se 12.12.05, 11:10
                Chyba nie Staruch,
                Nic nie donosza o nowych "g.......ch""".Po takich treningach to bys rozniosl
                pol miasta.
                Tak sie zastanowic to zdaje sie Ty i ja bedziemy tworzyc grupoe seniorow.Moge
                startowac w slalomie i zjazdzie i Super G.Wybierz gore i jedziemy.
                Pzdr.Sky.
                • staruch5 Re: Nienajgorzej jak na swoje lata. 12.12.05, 11:36
                  moja poprzednia wypowiedz byla do 40i4, a nie do Ciebie.
                  tak jest, wybieramy gore i start! pzdr.
      • Gość: snipes Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 12.12.05, 11:54
        wracając do tematu
        2xw tygodniu basen kraul
        2xw tygodniu koszykówka

+bieganie po schodach i inne duperele a lato rower w alpach
        • staruch5 Re: Jak z wasza kondycja? 12.12.05, 12:19
          chwalicie sie roznymi sportami i bieganiem po schodach, dzwiganiem zakupow....

Ale prawdziwy narciarz ciwczy tez w nocy!
          • Gość: Sky Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.fornfyndet.se 12.12.05, 15:52
            I wiadra nosi
          • Gość: snipes Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 12.12.05, 15:53
            nie można zdradzać najważniejszych tajników treningu :-)
            pzdr.
            • skyddad Re: Jak z wasza kondycja? 12.12.05, 20:14
              Proponuje taki trening;
              www.lgf.be/client_popup.cfm?fileURL=clients/prox/tv/prox26.flv
              Pzdr.Sky.
              • Gość: 40i4 Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 22:05
                dobre , dobre skyddad, a staruch to który w tym filmie?? :))))
                pozdro
      • spector1 Re: Jak z wasza kondycja? 12.12.05, 21:29
        Lepiej uwazac.Jest zimno.

media.ebaumsworld.com/bikerace.mpg
        • staruch5 Re: Jak z wasza kondycja? 12.12.05, 21:34
          Panowie, czy to jest forum "Rowery"? Nie ma nic o nartach?
      • Gość: lukasz Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.piotrkow.net.pl / *.piotrkow.net.pl 13.12.05, 00:40
        3 razy w tygodniu basen (kraulem) 27min 45X25m 4X w tygodniu bieg 3km w 12min
        codziennie w domu brzuszki pompki i tak jak narazie od miesiaca
        systematycznie... ale na efekty jeszcze za wczesnie. pozdr
        • liloom Re: Jak z wasza kondycja? 14.12.05, 22:51
          czytam i prawie oczom nie wierze;)
          chlopaki, jak wy na to w dzisiejszych czasach czas znajdujecie???
          • staruch5 Re: Jak z wasza kondycja? 14.12.05, 23:08
            no coz, liloom. Nie ma czasu na sex! Tylko narty!
            • wote Re: Jak z wasza kondycja? 14.12.05, 23:49
              Mów za siebie :]
              • Gość: Skyddad Re: Jak z wasza kondycja? IP: *.fornfyndet.se 15.12.05, 11:00
                No Panowie,
                nie zapomniec o odzywianiu,wykorzystac ten ekstra wysilek i jesc wiecej
                zielonego i mieso wolowe oczywiscie w niewielkich ilosciach,tak aby zrzucic
                ekstra kilogramy one nie sa takie najwazniejsze jak tluszcz ktory lezy na
                brzuszysku.ten jest niebezpieczny,przy duzym wysilku i juz mowa o seniorach
                moze sie odezwac serce.jezeli mamy wage i brzuch ale bez tluszczu to niema
                zadnego problemu.
                Ten tluszcz dostaniemy jak zremy za duzo chleba ,kielbachy i tluszczy
                zwierzecych.Na okres odchudzanuia przejsc na chrupki i wedline cienko krojona i
                jesc trak aby przezyc a nie nazrec sie.Wiecej gotowanego miesa i jarzyn
                najlepiej na parze.
                Pzdr.Sky.
                • qmax Re: Jak z wasza kondycja? 16.12.05, 01:05
                  2Xtydzień basen.1x siłownia nogi i brzuch,1-2X reszta. Niestety mam przerwy z
                  powodu choroby a ostatnie 3 dni wyjazd szkoleniowy.Miałem najlepszą kondycje na
                  parkiecie -4 i 6 rano kończyłem.Niestety wspomagałem się bardzo dużą ilością
                  tego co dziadek Sky pije po łyzeczce dziennie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka