Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

ski amade - karnety

11.01.06, 09:53
    czy na wyciagi Ski Amade sa karnety imienne, czy mozna jezdzic na zmiane na
    tej samej tygodniowce? pytam, bo istnieje niebezpieczenstwo, ze jedziemy z
    naszym dzieciaczkiem, a on jeszcze nie jezdzi...
    agat
    Obserwuj wątek
      • Gość: Skyddad Re: ski amade - karnety IP: *.fornfyndet.se 11.01.06, 11:16
        Zapytaj sie w kasie,moga zaznaczac plec atk bedzie wyjasnionei bez nerwow.Moze
        tylko mala doplata i bedzie skipass uniwersalny.Pzdr.Sky.
      • Gość: kinia_g1 Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:02
        Byłam tam w zeszłym roku i nie przypominam sobie aby karnety były podpisane,
        tym bardziej , że i tak od razu włożyłam go do kieszeni(przy bramce był
        automatycznie odczytywany),a wyjęłam dopiero jak oddawałam do wypożyczalni.
        Pozdrawiam.
        • staruch5 Re: ski amade - karnety 11.01.06, 18:13
          czytaj uwaznie Skyddada...
          Nie tylko nie rozwialas watpliwosci, ale chyba nie rozumiesz o co chodzi.
          W elektronicznych systemach zaznacza sie rodzaj karnetu (dorosly, dzieciey,
          seniorski) a czasem tez plec. Bramka, ktora Cie przepuszcza moze swiecic np.
          roznymi kolorami, gdy przechodzisz. Obsluga, gdy zobaczy wowczas mezczyzne
          zamiast kobiety, przytrzyma delikwenta i kara moze byc bardzo powazna, jezeli
          jest napisane w regulaminie, ze nie wolno odtsepowac karnetu.
          • ortodox Re: ski amade - karnety 11.01.06, 19:46
            Karnetu nigdy nie wolno odstępować(poza karnetami na punkty) ale nie o nich
            mowa. W przypadku karnetów ze zdjęciami (akurat nie wiem jak w Amade) ale np.
            w Val di Sole na bramce są monitory a zdjęcie jest wprowadzone do systemu.
            Obsługa ma możliwość kontroli czy osoba przechodząca przez bramkę, to ta która
            kupiła karnet czy nie. Po prostu w chwili odczytu karnetu na monitorze
            wyświetla się podobizna z karnetu i łatwo wyłapać oszusta.
            Takie kontrole są prowadzone co prawda tylko na wjazdowych (głównych) wyciągach
            ale to wystarczy. Właściciele raczej zabezpieczają się na wszelkie sposoby
            przed pożyczaniem karnetów innym osobom.
            pozdrawiam
            • Gość: Jurek M Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:33
              W Amade mozesz spokojnie zamieniac sie karnetem np ze swoim malzonkiem,tego nikt nie kontroluje,uwage zwracaja jedynie,czy nie jezdzisz na dzieciecym.Tylko z karnetem sezonowym ten numer nie przejdzie,gdyz od 2-3 lat wyswietlaja sie im zdjecia z tych wlasnie karnetow,raz zdarzyla mi sie nawet "lotna" kontrola,ale tylko skipassu sezonowego.
              • agatttt Re: ski amade - karnety 11.01.06, 22:43
                dzieki wielkie za odpowiedzi

a moze jeszcze namiary na jakis pensjonacik?
                niekoniecznie blisko wyciagu...

agat
      • Gość: kinia_g1 Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:10
        www.haus-am-hirschberg.at/index.htm
        Pensjonacik mieści się w Altenmarkt, kilka kilometrów od Zauchensee i Flachau,
        dlatego właściciel jest skory do negocjacji w sprawie ceny, łącznie z sprawie
        ski passu i ewentualnie wypożyczenia sprzętu, gdyż posiada sklep i
        wypożyczalnię sprzętu we Flachau. Dojaz do Flachau i Zauczensee to zaledwie
        kilka kilometrów i nie sprawia to żadnego problemu.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka