agatttt 11.01.06, 09:53 czy na wyciagi Ski Amade sa karnety imienne, czy mozna jezdzic na zmiane na tej samej tygodniowce? pytam, bo istnieje niebezpieczenstwo, ze jedziemy z naszym dzieciaczkiem, a on jeszcze nie jezdzi... agat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Skyddad Re: ski amade - karnety IP: *.fornfyndet.se 11.01.06, 11:16 Zapytaj sie w kasie,moga zaznaczac plec atk bedzie wyjasnionei bez nerwow.Moze tylko mala doplata i bedzie skipass uniwersalny.Pzdr.Sky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_g1 Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:02 Byłam tam w zeszłym roku i nie przypominam sobie aby karnety były podpisane, tym bardziej , że i tak od razu włożyłam go do kieszeni(przy bramce był automatycznie odczytywany),a wyjęłam dopiero jak oddawałam do wypożyczalni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
staruch5 Re: ski amade - karnety 11.01.06, 18:13 czytaj uwaznie Skyddada... Nie tylko nie rozwialas watpliwosci, ale chyba nie rozumiesz o co chodzi. W elektronicznych systemach zaznacza sie rodzaj karnetu (dorosly, dzieciey, seniorski) a czasem tez plec. Bramka, ktora Cie przepuszcza moze swiecic np. roznymi kolorami, gdy przechodzisz. Obsluga, gdy zobaczy wowczas mezczyzne zamiast kobiety, przytrzyma delikwenta i kara moze byc bardzo powazna, jezeli jest napisane w regulaminie, ze nie wolno odtsepowac karnetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ortodox Re: ski amade - karnety 11.01.06, 19:46 Karnetu nigdy nie wolno odstępować(poza karnetami na punkty) ale nie o nich mowa. W przypadku karnetów ze zdjęciami (akurat nie wiem jak w Amade) ale np. w Val di Sole na bramce są monitory a zdjęcie jest wprowadzone do systemu. Obsługa ma możliwość kontroli czy osoba przechodząca przez bramkę, to ta która kupiła karnet czy nie. Po prostu w chwili odczytu karnetu na monitorze wyświetla się podobizna z karnetu i łatwo wyłapać oszusta. Takie kontrole są prowadzone co prawda tylko na wjazdowych (głównych) wyciągach ale to wystarczy. Właściciele raczej zabezpieczają się na wszelkie sposoby przed pożyczaniem karnetów innym osobom. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek M Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:33 W Amade mozesz spokojnie zamieniac sie karnetem np ze swoim malzonkiem,tego nikt nie kontroluje,uwage zwracaja jedynie,czy nie jezdzisz na dzieciecym.Tylko z karnetem sezonowym ten numer nie przejdzie,gdyz od 2-3 lat wyswietlaja sie im zdjecia z tych wlasnie karnetow,raz zdarzyla mi sie nawet "lotna" kontrola,ale tylko skipassu sezonowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agatttt Re: ski amade - karnety 11.01.06, 22:43 dzieki wielkie za odpowiedzi a moze jeszcze namiary na jakis pensjonacik? niekoniecznie blisko wyciagu... agat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia_g1 Re: ski amade - karnety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:10 www.haus-am-hirschberg.at/index.htm Pensjonacik mieści się w Altenmarkt, kilka kilometrów od Zauchensee i Flachau, dlatego właściciel jest skory do negocjacji w sprawie ceny, łącznie z sprawie ski passu i ewentualnie wypożyczenia sprzętu, gdyż posiada sklep i wypożyczalnię sprzętu we Flachau. Dojaz do Flachau i Zauczensee to zaledwie kilka kilometrów i nie sprawia to żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś