Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alpejski Puchar Świata 2007

11.11.06, 01:12
    zaczynamy :)

dziś o 10:00 slalom kobiet, w niedziele mezczyzn w fińskim Levi.

pzdr
    zolv
    Obserwuj wątek
      • zolviu Re: Alpejski Puchar Świata 2006/2007 11.11.06, 01:13
        06/07 oczywiście

pzdr
        zolv
      • Gość: krystian Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.dzi.vectranet.pl 11.11.06, 11:25
        Karasińska ukończyła 1 przejazd na 24 pozycji , strata 2,72.Pierwsza jest
        M.Schild.Czekamy na 2 przejazd.
        • zolviu austria zajela cale podium 11.11.06, 17:28
          dla formalnosci:
          1.M.Schild
          2.N.Hosp
          3.K.Zettel
          Karasińska na 19 pozycji - ładnie jechała :)

jutro faceci

pzdr
          zolv
        • zolviu całe podium dla ATOMIC :) 12.11.06, 18:43
          po dzisiejszym przejezdzie mezczyzn:
          1.B.Raich
          2.M.Larsson
          3.G.Rocca

wszyscy na Atomicach.

Drugie miejsce M.Larssona bedzie napewno oprotestowane, w pierwszym przejezdzie
          wzial jedna z tyczek miedzy nogami, co bylo widac wyraznie na powtorkach. mimo
          tego sedziowie nie zdyskfalifikowali go, widac korupcja rzadzi nie tylko w
          polskiej pilce ;)

nastepne zawody juz w stanach.

pzdr
          zolv
          • ortodox Re: całe podium dla ATOMIC :) 12.11.06, 19:03
            zolviu napisał:
            > wszyscy na Atomicach.

Bo tu właśnie zaczyna się już marketing!

> Drugie miejsce M.Larssona bedzie napewno oprotestowane, w pierwszym
            > przejezdzie wzial jedna z tyczek miedzy nogami, co bylo widac wyraznie na
            > powtorkach. mimo tego sedziowie nie zdyskfalifikowali go, widac korupcja
            > rzadzi nie tylko w polskiej pilce ;)

A na tym się kończy ;)
            pozdrawiam
      • Gość: zolv Aspen / Lake Louise IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:23
        dzis o 18nastej slalom gigant pań w aspen, o 19:30 zjazd mezczyzn w lake louise
        jutro slalom pań i supergigant panow.

wszystko oczywiscie live na eurosporcie

pzdr
        zolv
        • 1web Re: Aspen / Lake Louise 25.11.06, 10:41
          czy można gdzieś oglądnąć w necie? Odkąd przeprowadzilismy się do domku, nie
          mamy kablówki........
          • Gość: Skyddad Re: Aspen / Lake Louise IP: *.fornfyndet.se 25.11.06, 13:50
            tak mozesz na Eurosport- Satelita Astra 28 I oczywiscie digital
            Tak mozesz Eurosport- Satelita Astra 2C analog.
            masz wersje jezykowa angielska i niemiecka.
            Napewno nadaje ktorys z niemieckich kanalow RTL.
            Pzdr.Sky.
            • Gość: zolv Re: Aspen / Lake Louise IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 17:37
              tak mi sie wydaje ze z pierwsza transmisja moze byc klopot :(

najnudniejszy sport swiata, tzn. skoki narciarskie jak zwykle zajmuja cale
              popoludnie :/

wiaterek znowu zle wieje i ciagnie sie to i ciagnie.

ja sie dziwie ze ludzie, ktorzy placa abonament jeszcze nie robia masowych
              protestow, przeciez cale popoludnia (chodzi mi o "rezimową" tv) zajmuje ten
              pseudosport

pzdr
              zolv
              • Gość: zolv Re: Aspen / Lake Louise IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 19:23
                zaczyna sie downhill :)

to jest to co tygrysy lubia najbardziej ;)

pzdr
                zolv
                • Gość: zolv lake louise - zjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:06
                  1. Marco Buechel (Liechtenstein) 1.50,72
                  2. Manuel Osborne-Paradis (Kanada) 1.50,77
                  3. Peter Fill (Włochy) 1.50,86

pzdr
                  zolv
                • Gość: zolv aspen - gigant - wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:15
                  1. Kathrin Zettel (Austria) - 2.16,10
                  2. Tanja Poutiainen (Szwecja) - 2.16,38
                  3. Michaela Kirchgasser (Austria) - 2.16,68

pzdr
                  zolv
                  • ortodox Re: aspen - gigant - wyniki 25.11.06, 22:18
                    ... wszyscy na Atomicach, oczywiście?
                    pozdro.
                    • Gość: zolv Re: aspen - gigant - wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:29
                      to byl zjazd kobiet wiec nie wszyscy tylko wszystkie ;)

odpowiedz brzmi NIE. jakos jedne volkl'e sie przemyciły ;)

pzdr
                      zolv
                      • ortodox Re: aspen - gigant - wyniki 25.11.06, 22:46
                        ...ale ja miałem na myśli oba zjazdy - mężczyzn i kobiet :P
                        No i mocno się dziwię, że jednak nie Atomic, a co się stało?
                        pozdro.
                        • Gość: zolv Re: aspen - gigant - wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:47
                          a jesli chodzi o mezczyzn to przyznaje bez bicia ze nie zwrocilem uwagi

a co sie stalo? - nie wiem, mysle ze to jakies niedopatrzenie ;)

pzdr
                          zolv
                          • ortodox Re: aspen - gigant - wyniki 25.11.06, 22:52
                            ...organizatorów czy Atomica? ;)
                            • Gość: zolv Re: aspen - gigant - wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:54
                              ja mysle ze musza wprowadzic punkty za styl jak w skokach, to unikna takich
                              nieprzewidzianych niezrecznych sytuacji ;)

pzdr
                              zolv
                              • ortodox Re: aspen - gigant - wyniki 25.11.06, 22:58
                                ...można też zabronić używania innych... :D
              • mamoniowa303 Re: Aspen / Lake Louise 25.11.06, 22:20
                Dlaczego uwazasz, ze to pseudosport ? W przeciwienstwie do narciarstwa
                alepjskiego, dzieki Adamowi Malyszowi, wlasnie w skokach "mielismy" i mam
                nadzieje bedziemy "mieli" sukcesy.
                Bez urazy, ale to egoistyczna postawa, poniewaz oceniasz przez pryzmat wlasnych
                zainteresowan a wlasciwie nie masz powodow, poniewaz majac dostep do stacji,
                ktore relacjonuja to, co cie absorbuje, nie jestes skazany na tv panstwowa.
                Wiecej tolerancji i zrozumienia dla sympatykow talentu i sukcesow Adama Malysza.
                Jestem przekonana o tym, ze jesli Polacy beda odnosic sukcesy w narciarstwie
                alpejskim , i to znajdzie sie na antenie "rezimowej" tv !
                Ja z kolei nie potrafie zrozumiec dlaczego pilke nozna uznano w naszym kraju za
                sport narodowy. Zwroc uwage, ze czasami calosc sportowych serwisow zajmuja
                doniesienia z rodzimych boisk. Na inne dyscypliny nie ma juz miejsca, grrrrr
                • Gość: zolv Re: skoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:40
                  dlaczego pseudosport?

odpowiedz jest prosta, jest to rodzaj sportu, w ktorym bardzo duzo (moim
                  zdaniem decydujaca czesc) zalezy od tego jak komu zawieje.

przyklad?

prosze bardzo - z wczoraj. z czolowej 15nastki z klasyfikacji ubieglego sezonu
                  do 30stki wszedl.... jeden. uwazasz ze pozostalych 14nastu przez wakacje
                  stracilo forme? ogladalem wczoraj ta komedie, zenada, a to przeciaganie i
                  przerywanie, puszczanie, niepuszczanie, sadzanie i sciaganie z belki... mysle
                  ze musza zaczac rozgrywac to w hali.

nie wspomne o punktach za styl, bo to jest w wielu innych dyscyplinach. ale ta
                  ogladam czasem i widac wyraznie ze jak (przewaznie zawodnikowi gospodarzy)
                  zabraknie odleglosci, to mu sie punktami dociagnie. ale to tak na marginesie.

wczoraj tez nie przerwali zawodow, narazajac zdrowie zawodnikow, bo zawialo
                  akurat mlodemu finowi i wlecial na pierwsze miejsce. a zgadnij gdzie byly
                  zawody? ;)

pzdr
                  zolv
                  • mamoniowa303 Re: skoki 25.11.06, 23:37
                    w takim razie wedlug twojej teorii, narciarstwo alpejskie tez jest
                    pseudosportem, poniewaz rowniez jest zalezne od warunkow pogodowych i najlepiej
                    by bylo, gdyby zawody odbywaly sie w hali. Wystarczy, ze stok spowije mgla
                    i...po zawodach.Mam nadzieje, ze bys nie wypuscil gigandzistow w mleko...
                    A wracajac do wczorajszych zawodow, na ktore rzucilam okiem, uwazasz, ze one
                    obrazuja cala dyscypline ? Rownie dobrze, ktos inny pamietajacy smiertelny
                    wypadek Ulrike Maier, moze uznac, ze to sport samobojcow, ktory nie jest wart
                    jakichkolwiek emocji.
                    Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia :)
                    Wiem nie tylko co to NHL, ale i NBA !!!
                    • Gość: zolv Re: skoki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 10:41
                      sledzac ostatni sezon uwazam ze ostatnimi czasy takie wlasnie zdarzenia
                      charakteryzuja ta dyscypline.
                      mysle ze w narciarstwie jeden powiew wiatru nie jest w stanie w takim zakresie
                      wypaczyc wynikow.

pzdr
                      zolv
                      • mamoniowa303 Re: skoki 26.11.06, 19:24
                        Ogladalm przejaz pan w slalomie. Uwazasz, ze wszystkie zawodniczki mialy takie
                        same szanse ? Pierwsza i ostatnia ? Twoeim zdaniem dziury przy tyczkach nie
                        wypaczaja wynikow ?
                        Powiew wiatru z pewnoscia nie, ale w skokach od tego zalezy bezpieczenstwo
                        startujacych. Powtorze, poniewaz nie wiem dlaczego zignorowales moja uwage.
                        Alpejczykow nikt nie wysle w trase, gdy stok spowije mgla.
                        Niestety wiele dyscyplin zalezy od laskawosci natury...
                • Gość: zolv a co do piłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.06, 22:59
                  a co do piłki to jeszcze jestem w stanie zrozumiec, jest jakas liga, sa jakies
                  mecze, troche ludzi to interesuje.

ale zawsze mialem ubaw ogladajac wiadomosci sportowe jak ciagle mowili o
                  rozgrywkach NHL (hokej w ameryce pln)

jest czy byl tam jakis polak czy dwoch co prawda, ale hokej u nas jest raczej
                  srednio popularny. do dzis nie odkrylem zagadki czemu tyle czasu temu
                  poswiecali. no ale ostatnio jest cisza to mysle ze ten polak chyba przestal
                  nareszcie tam grac ;)

pzdr
                  zolv
                  • mamoniowa303 Re: a co do piłki 25.11.06, 23:45
                    jakies mecze...niewazne,ze stojace na miernym poziomie, nie ma znaczenia, ze
                    rozgrywki w lidze sa z gory ustawione. Wazne , ze sa i tluszcza ma sie nimi
                    emocjonowac. Chleba i igrzysk !!!
                    W NHL gralo dwoch Polakow, Czerkawski, ktory przeniosl sie do Europy i
                    Krzysztof Oliwa. To jeszcze rozumiem, poniewaz to rodacy, ktorym udalo sie
                    otrzymac angaz do powszechnie uznanej za najlpesza na swiecie, hokejowa lige.
                    Ale nijak nie potrfaie pojac emocji zwiazanych z Michalczewskim, ktory
                    zrezygnowal z polskiego obywatelstwa i tytuly zdobywal dla Niemiec.
                    Ciekawe czy Ukraincy tak samo sie ciesza z sukcesow braci Kliczko...
                    • Gość: zolv Re: a co do piłki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 10:54
                      czyli wg Ciebie mamy intersowac sie tym sportem, w ktorych akurat udalo sie
                      zalapac jakiemus polakowi?

nie wiem ilu w polsce maja fanow rozgrywki NHL (ja nie znam nikogo takiego),
                      popularnosc pilki noznej jest nieporownywalnie wieksza, to chyba nie ulega
                      watpliwosci.

ciesze sie tylko ze nie mamy wiekszych sukcesow w curlingu ;), ciesze sie
                      rowniez ze pan korzeniowski wreszcie zakonczyl kariere (to jedna z bardziej
                      zabawnych dyscyplin moim zdaniem - biec tak zeby wszystkim sie wydawalo ze sie
                      idzie ;)

chron nas Panie Boze zeby zaden Polak nie trafil do polo na słoniach albo
                      wyscigow wielbłądów ;) juz widze te transmisje w publicznej telewizji.

to ze jakiemus polakowi udalo sie wyplynac w jakiejs dyscyplinie staje sie
                      zaraz ogolnonarodowym sukcesem. jestesmy prawie 40 milionowym narodem i to ze
                      mamy sukcesy w wielu dyscyplinach powinno byc norma a nie swietem narodowym.
                      jest mi przykro i wstyd :( i mam nadzieje ze wreszcie cos sie zmieni.

a korupcja w sporcie jest wszedzie a nie tylko w naszej pilce.

pzdr
                      zolv
                      • mamoniowa303 Re: a co do piłki 26.11.06, 19:20
                        oj, a ty caly czas ja i ja. Piszesz tylko o tym co Ciebie interesuje, wiecej
                        tolerancji dla innych zainteresowan ludzi, ktorzy oczekuja na sukcesy rodakow.
                        Mnie curling, boks nie interesuja, ale nie widze powodow, aby krytykowac te
                        sporty, po prostu nie ogladam relacji.
                        Piszesz , ze popularnosc pilki noznej jest nieporownywalnie wieksza,
                        oczywiscie, ze tak jest. Ale nie przypominam sobie tego, aby zrezygnowano z
                        relacji kolejnego miernego meczu z udzialem naszych, na rzecz rozgrywek NHL.
                        Nie bardzo wiec rozumiem skad to porownanie.
                        W skokach przynajmniej jeden Polak odnosil sukcesy, przypomnij mi jaki nasz
                        rodak zaslynal w narciarstwie alpejskim?
                        Zgadzam sie, ze sportowe sukcesy powinny byc norma, dlatego docemy tych, ktorzy
                        je maja !
        • Gość: zolv Lake Louise - SG panów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 21:30
          1. John Kucera (Kanada)
          2. Mario Schreiber (Austria)
          3. Patrik Jaerbyn (Szwecja)

uprzedzajac pytanie ortodoxa, oczywiscie cala trojka na atomic.
          GS rzadzi ;)

pzdr
          zolv
        • Gość: zolv Aspen - slalom pań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:03
          1. Maries Schild (Austria) - Atomic
          2. Nicole Hosp (Austria) - Volk
          3. Therese Borssen (Szwecja) - Atomic

Karasinska dwudziesta - brawo! :)

pzdr
          zolv
      • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.06, 22:12
        a w przyszłym tygodniu panie do lake louise a panowie do beaver creek.

pozniej mial byc powrot do europy (st moritz, val d'isere), ale ze wzgledu na
        zle krakanie starucha, skydadda i krystiana ;) najprawdopodobniej zawody sie
        tam nie odbeda :(

organizatorzy PS poczytali ich prognozy i najprawdopodobniej zostana
        zorganizowane dodatkowe zawody w ameryce.

ciekawy jestem 16.12 w val gardena, trzymam kciuki zeby cos sie w koncu
        ruszylo - chociaz kiepsko to widze :( - niech ktos cos optymistycznego o
        pogodzie w koncu napisze :/

pzdr
        zolv

pzdr
        zolv
      • Gość: zolv superkombinacja - beaver creek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:12
        zjazd wygrał dzis (o dziwo ;) Bode Miller na Head

1. Bode Miller (USA)
        2. Christoph Gruber (Austria)
        3. Didier Cuche (Szwajcaria)

teraz jadą slalom

pzdr
        zolv
        • Gość: zolv Re: superkombinacja - beaver creek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:52
          bode miller slalom pojechal juz normalnie... znaczy wypadł ;)

wyniki superkombinacji po slalomie

1. Aksel Lund Svindal (Norwegia)
          2. Marc Berthod (Szwajcaria)
          3. Rainer Schoenfelfer (Austria)

2xatomic i fischer

jutro wieczorem zjazd mezczyzn i kobiet

pzdr
          zolv
      • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 18:56
        zaraz zaczyna sie zjazd panow w beaver creek. 20:30 zjazd pan w lake luise

wygladnialych sniegu ;) zapraszam do ogladania, live na eurosport

pzdr
        zolv
        • Gość: zolv podium bez atomic i bez austrii ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 22:01
          bode miller o dziwo nie wypadl i na dodatek udowodnil ze wczorajszego zjazdu do
          superkombinacji nie wygral przypadkowo

1. Bode Miller (USA) - Head
          2. Didier Cuche (Szwajcaria) - Head
          3. Steven Nyman (USA) - Fischer

pzdr
          zolv
        • Gość: zolv i znowu bez atomic i austrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 15:57
          wczorajszy zjazd kobiet w lake louise:

1. Maria Riesch (Niemcy) - Head
          2. Lindsey Kildow (USA) - Rossignol
          3. Nadia Fanchini (Włochy) - Dynastar

dzis o 19:00 gigant mezczyzn a o 20:30 zjazd kobiet

pzdr
          zolv
          • ortodox Re: i znowu bez atomic i austrii 02.12.06, 16:16
            To się nie liczy. To był amerykański śnieg. Dynastary, Heady, Rossigniole i
            inne takie, nie dorastają Atomicom do pięt.
            To trzeba powtórzyć, w Alpach?
            pozdro ;)
            • Gość: zolv Re: i znowu bez atomic i austrii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 16:26
              chyba na trikkie, he he ;)

pzdr
              zolv
      • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 20:27
        zobaczcie jaka pieeeeekna pogoda w lake louise :)

zaraz startuja panie. live na eurosport

pzdr
        zolv
        • Gość: zolv beaver creek - gigant IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:37
          1. Massimiliano Blardone (Włochy) - Atomic
          2. Aksel Lund Svindal (Norwegia) - Atomic
          3. Ted Ligety (USA) - Rossignol

po pierwszym przejezdzie pierwszy byl bode miller

pzdr
          zolv
        • Gość: zolv lake louise - zjazd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 23:40
          1. Lindsey Kildow (USA) - Rossignol
          2. Renate Goetschl (Austria) - Atomic
          3. Anja Paerson (Szwecja) - Salomon

pzdr
          zolv
      • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:57
        konczy sie pierwszy przejazd slalomu panow, zaraz na eurosport zaczyna sie
        supergigant kobiet.

tak sie zastanawiam, czy ktos z Was w ogole to oglada czy intersuje sie tym?;)

pzdr
        zolv
        • ortodox Re: Alpejski Puchar Świata 2007 03.12.06, 19:41
          ... interesuje, interesuje ... ja nawet biorę w tym udział, incognito ma się
          rozumieć ..., ale kontynuuj, kontynuuj...
          pozdro ;)
          • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:48
            no no, od dawna podejrzewalem ze bierzesz udzial

zapewne jako anja paerson :p

starczy juz tych wynikow mysle;)

tylu tu fachowcow od jazdy, liczylem na jakies fachowe uwagi, komentarze ;)
            no ale widze ze chyba zawody PŚ to za niski poziom dla naszych asów i nie ma co
            komentowac miernot :p

pzdr
            zolv
            • Gość: zolv Re: Alpejski Puchar Świata 2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 19:52
              zreszta dzis juz ostatnie zawody w ameryce, a jak wczesniej ustalilismy zimy w
              europie nie bedzie, to pewnie juz moge podac generalna i zakonczymy sezon ;)

pzdr
              zolv
              • mamoniowa303 Re: Alpejski Puchar Świata 2007 03.12.06, 22:01
                Ja ogladam, jesli czas mi na to pozwala. Dzisiaj tez babeczki niezle grzaly :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka