Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

narty w lecie

IP: 212.160.116.* 02.03.07, 14:10
    Gdzie najlepiej na narty w lecie ( chodzi o Europę). Byliśmy kiedyś 2 razy w
    Tignes, było ok, ale chciałabym zobaczyć coś innego. Aha, nie potrzebuję rad
    w stylu- nie jedź latem, co za bezsens itp, tylko konkretnych informacji.
    Dzięki
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: kuza Re: narty w lecie IP: *.abcdata.pl 02.03.07, 14:20
        do poczytania
        serwisy.gazeta.pl/turystyka/1,50348,2215019.html
      • kubagr Re: narty w lecie 02.03.07, 14:32
        szczerze????

te wszystkie lodowce to namiastka: jezdzisz rano a od 11 zaczyna sie breja
        prawdziwe narty latem sa w :argentyna, chile, new zealand
        jezeli potrzebujesz jakies info to sluze pomoca
        • Gość: web Re: narty w lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 16:30
          ja lubię takie namiastki :)))) Do hameryki trochę daleko i bardzo drogo.
          - stubai
          - tux
          - pitztal
        • kloszku Re: narty w lecie 04.03.07, 01:03
          hej kuba,czy mogl bys podpowiedziec jak najlepiej zorganizowac i kiedy wyjaazd
          w lecie do chile lub argentyny,probuje wybrac sie tam juz 3 rok mialemm zamiar
          do portillo ale wybiles mnie troche z konceptu swoimi wypowiedziami na temat
          tego resortu(obserwuje forum od kilku miesiecy i trudno cie nie zauwazyc),z
          twoich wypowiedzi wywnoskowalem ze meszkasz w stanach taka jak ja(chicago)tak
          ze twoje wskazowki organizacyjne moga byc dla mnie(nas)b.pomocne no i mamy
          jedna rzezcz wspoolna moj#1 jest tez Randevu Mountain,pozdrowienia Tomek
          • kubagr Re: narty w lecie 04.03.07, 05:15
            skicentral.com/packages-portillo.html
            tam tez mozna sobie wybrac do dowolnego miejsca w am pld.
            gdzies tam mam tez wizytowke faceta: jak znajde od razu dam ci znac.

charakterem najbardziej by ci chyba odpowiadalo las lenas, valle nevada z
            colorado i parva tez niezla: jak pisalem portillo mnie rozczarowalo: sa tez
            pkg "mieszane: 10 dni dzielone chile i argentyna
          • kubagr Re: narty w lecie 04.03.07, 05:19
            co do czasu: najlepiej w drugiej polowie lipca do konca sierpnia: ja bylem w
            las lenas 1 tydz sierpnia i zostalismy zasypani sniegiem: to samo zdaaazylo sie
            w valle navada: tam bylem na przelomie sierpnia i wrzesnia i dostalismy 9 stop
            przez 3 dni
            • kloszku Re: narty w lecie 04.03.07, 10:15
              a jak tam jest z angielskim,bylem kiedys na wyspach kanaryjskich do tego we
              francuskim hotelu i...dziekuje bardzo wiecej nie pojade
              • kubagr Re: narty w lecie 04.03.07, 14:54
                a twoim angielskim??? (just kidding)
                nie nie ma problemow z porozumieniem sie: ludzie tam sa bardzo mili i robia
                wszystko zeby ci umilic dnie: w las lenas (ja z tego oczywiscie nie
                korzystalem) w momencie jak wchodzisz do narciarni to pomagaja zdjac buty i od
                razu daja ci kapcie a twoje buty wkladaja na suszarke zeby nast dnia bylo
                cacy.... oczywiscie grzecznie poprosilem zeby tego mi nie robili....
                ale ang spoko
                a z windy city masz chyba bezp loty do b aires i do santiago de chile: jest to
                jedyna pozytywna strona mieszkania w chicago (again: kidding)
                ja wole pokojniejsze zip:15238
                • kloszku Re: narty w lecie 13.03.07, 05:18
                  co do angielskiego,hmm po polsku napewno lepiej ale nie sadze ze bedzie mozna
                  porozumiec sie w naszym ojczystym jezyku z tubylcami
                  • kloszku Re: narty w lecie 13.03.07, 22:34
                    ale narazie bede mial lato w jh, dzisiaj jest 58F i wszystko plynie,a ja
                    dopiero bede tam 25 marca,mam nadzieje ze snieg dotrzyma
                  • kloszku Re: narty w lecie 13.03.07, 22:41
                    a wracajac do nart w lecie ,w stanach mozna pojezdzic prawie caly rok na
                    mt.hood,zamkniete jest tylko 2 tyg.wrzesnia na konserwacje,bylem 2 razy w
                    czerwcu i w lipcu gorka nic specjalnego 2 krzeselka jedno za drugim,trenuje tam
                    wtedy kadra stanow i kanady ,poznalem tam B.Milera,ale ...zawsze to narty w
                    lecie,no i latwo sie dostac 50 mil od portland
          • kubagr Re: narty w lecie 04.03.07, 05:20
            byles kiedys w kicking horse??
            • kloszku Re: narty w lecie 04.03.07, 10:10
              bylem 3 tygodnie temu w whistler ale w kicking horse niestety nie,nawet nie
              znalem tego miejsca ale biorac pod uwage vert.drop musi byc interesujace prawie
              taki sam jak JH.
        • bez_stresu1 Re: narty w lecie 12.04.07, 11:47
          Ja bym był zainteresowany. Głównie Argentyna.
      • Gość: alien_ski Re: narty w lecie IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.07, 18:16
        Musze przyznac, ze od jakis 5-6 lat wyjezdzam na poczatku maja na lodowiec
        Kaunertal.
        Wiem, to jeszcze nie lato ale na tym lodowcu mozna jezdzic do polowy czerwca i
        spotkac nie rzadko profesjonalistow, ktorzy tam o tej porze roku zagladaja.
        I tez mi niektorzy mowia: maj = za cieplo na narty, Kaunertal = za nudny zeby
        sie wyzyc.
        Ja natomiast wiem z autopsji, ze snieg na lodowcu (przynajmniej w maju) jest
        doskonaly a po to, zeby sie wyjezdzic do woli nie potrzebuje co 5 minut innej
        trasy i wystarczy mi te 30-40 km tych tam swietnie przygotowanych, ktore mozna
        okrecac praktycznie bez stania w kolejce.
        No i oczywiscie slonce na 100%
        Wysokosc: od 2750 do 3100. Wiecej informacji na oficjalnej stronie lodowca
        Kaunertal oraz na Forum gdzies tu tez juz widzialem (chyba w rankingach
        osrodkow)
        Polamania nart :-)
        • Gość: tomek Re: narty w lecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 19:07
          byłem kilka razy w sierpniu na Tuxie, raz nawet spadło 30 cm świeżego śniegu,
          to chyba jeden z najlepszych lodowców na lato.
      • Gość: Tomek Re: narty w lecie na TRIKKE IP: *.satfilm.net.pl 13.03.07, 13:09
        Na narty w lecie wszędzie w polskich miastach!! Gdzie i na czym? Oto odpowiedź:
        TRIKKE na kołach model T12 Roadster lub T8Air. Zobaczcie tutaj : www.trikke.com
        Narciarstwo latem,
        To jest fantastyczne urządzenie, doskonałe do letniego treningu narciarskiego
        oraz dające wrażenie jazdy narciarskiej w mieście. Niesamowita
        sportowo/fitnesowo/transportowo/zabawowa maszyna. Jazda po mieście jest
        fantastyczna, dająca niesamowite doznania i bardzo szybka. Do 35km/h!! I pod
        górę można podjeżdżać, z nachyleniem do 17 stopni. A póżniej carvingowo
        zjeżdżać. Przecież każdy zapalony narciarz będzie chciał coś takiego mieć, aby
        latem trenować, jeździć i bawić się spędzajac czas na sportowo. Co Wy na to? W
        razie pytań proszę o email na dziedzic@pso.pl
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka