Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    08.07.08, 08:52
    noooo juz wyszly katalogi na urlopy zimowe-juz sie ciesze,w sierpniu
    mam urlop a teraz wyczytalam ze ma caly sierpien padac-nooo
    fajnie,eee szkoda gadac,moze sie nie sprawdzi.pozdrawiam wszystkich
    Obserwuj wątek
      • ortodox Re: Zima 08.07.08, 13:42
        Szansa na to, że sprawdzą się takie przepowiednie, są mniej więcej
        takie same, jak to że cały sierpień będzie piękna słoneczna pogoda.
        Na dobrą sprawę nie wiemy jaka będzie pogoda za tydzień, a co tu
        bajać o sierpniu. Podobno górale zapowiadają (tradycyjnie) wczesną,
        śnieżną i mroźną zimę. Więc do góry głowa. Tylko że nie wiadomo
        gdzie ta zima będzie. Może na Syberii ;)
        pozdro.
        • jasia37 Re: Zima 08.07.08, 14:10
          tak,tak,nasi gorale sa najlepsi,wiec dlatego wezme ze soba 2
          parasolki-jak jedna sie zepsuje od wichury to bedzie druga i 2
          stroje kapielowe,napewno cos sie z tego przyda nad baltykiem.pozdr
      • skyddad Re: Zima 08.07.08, 18:23
        Witajcie,
        Obserwuje caly czas no i chyba nasi gorale maja racje,dzisiaj naprzyklad jest
        na Grenlandi ponad -20C oczywiscie w pewnych miejscach.Natomiast zerkam od czasu
        do czasu na Alpenpanoprame i musze powiedziec ze ten snieg nie stopnial do
        zywego z szczytow.St.Anton w dalszuym, ciagu u gory ma duzo bialych lat to samo
        Ischgl i wiele innych miescowosci.Natomniast Skandynawia miala pare dni ciepla
        ale to juz wspomnienie, mamy teraz lato i jest jak Bozia przykazala +17 do +19C
        jak niepada ujezdzam na calego mojego przyjaciela Trikke. Ortodox schudlem i tak
        carvingiem wywijam, po ulicach ze az starsze panie przystaja i tak "powiadaja"
        jak moj moz zyl to tak telemarkiem jezdzil. Prywatnie czlowiek sie zrobil
        elastyczny jak nigdy,kondycja jest juz bez ograniczenia,zakwasow niema nawet jak
        jade pod gore i dosc ostro ponad kilometr i co ciekawego potrafie sie pod nia
        rozpedzac.Tylko technika i praca moment skretu musi byc zgrany z balansem
        jezdzca co do milisekundy i wtedy jest wyrazne przyspieszanie nawet pod gore.Bez
        zatrzymania mam przejechane ponad 10km.Zobaczymy jak sie to przelozy na narty.
        Pozdrawiam Sky.
        • skyddad Ortodox 08.07.08, 18:32
          W sobote bedac na plazy na przeciwko wyspy Ven zobaczylem na Sundzie regaty
          poteznych lodzi motorowych. Na oko liczylem chyba z 60sztuk szly z predkoscia
          50mil/h. Mysmy stali okolo 7km od nich to taki byl huk basowy tych poteznych
          silnikow,na ogol kazda taka lodz ma po dwa V8 po 300 lub 400KM kazdy.W dobie
          tych cen paliwa no to musza byc ludzie z potezna kasa.Zrobilem, silnym zoomem
          12X film wyszedl niezle nawet ten dzwiek silnikow sie zarejestrowal.
          Pzdr.Sky.
          P.S Prawie sie nie plywa, jest pierunsko zimno na wodzie. Temperatura wody
          wzrosla max do 20C ale w sobote i wczoraj dzisiaj juz zaczela opadac
          najchlodniej ma wschodni brzeg +14C.
          Przeciez plywanie ma byc przyjemnoscia.
          • ortodox Re: Ortodox 08.07.08, 20:45
            skyddad napisał:
            > P.S Prawie sie nie plywa, jest pierunsko zimno na wodzie...
            > ... Przeciez plywanie ma byc przyjemnoscia.
            -----------------
            Tak, tak Sky. Pływanie powinno być przyjemne, ale nad Bałtykiem
            front za frontem. Można łódkę przerzucić na M. Śródziemne i wygrzać
            stare kości w słońcu. Gdybym był emerytem jak Ty, to bym tak zrobił.
            U nas na północy też pogoda nie rozpieszcza. Byłem Na Wdzydzkim
            2 tygodnie i codziennie ostro wiało, często chłodem (nawet w nocy).
            Trzeba było chować się za wyspy. Naprawdę ciepłe były tylko 2 dni.
            Coś mi się wydaje, że lipiec też nie będzie gorący na północy kraju,
            choć zapowiadają upały od najbliższego weekendu, ale jakie te upały
            w Polsce mogą być ... 27-28 st. Da sie wytrzymać. Jadę na Mazury w
            sobotę.
            pozdro.
            p.s.
            Twardym trzeba być Sky ... nie miętkim ;)
          • siejest Skyddad 09.07.08, 10:53
            ...a ja dostałem zapytanie z Kuwejtu jaka będzie pogoda od 04.10 do
            10.10 !!!
            Kuzyn mówi, żebym mu napisał, że jak odpowie mi jaka będzie trafna
            szóstka w totka już w tym tygodniu to ja mu odpowiem jaka będzie
            pogoda w tym terminie haha.
            A może jednak już można coś przewidzieć?
            • ewangelizator_carvingu Re: Skyddad 09.07.08, 11:17
              a jaka jest pogoda średnia pogoda w Zell am See w tym okresie?? to
              chyba jedyne mozliwe przyblizenie, a najlepiej przedstaw gościowi
              jaka byla pogoda w październiku w ostatnich kilku latach
              • Gość: jasia37 Re: Skyddad IP: *.dip.t-dialin.net 09.07.08, 12:33
                witam,jaka pgoda w kuwejcie to nie wiem ale 60km na poludnie od
                hannoweru,gdzie wlasnie sie odbywa najwiekszy festyn-zwany
                schützenfest na swiecie ,to pogoda jest taka;slonce,deszcz ,wiatr i
                tak na przemian od 4 dni przy tem.19 stopni.pozdr
                • skyddad Re: Skyddad 16.07.08, 06:01
                  Witajcie ,
                  Mamy pierwszy wypadek "zimowy" kolo Zugsspitze.W niedziele byl opad sniegu no i
                  letni turysci dostali. Sluzby ratunkowe mialy troche pracy.
                  TV Bayern dziennik wieczorny.
                  Zaczelem od paru dni nabierac z powroitem rutynowych spojrzen na ziemie z
                  gory.No i jestem mocno zaskoczony idzie na tega zime i to juz.
                  Ona nie wystapi po prostu nie moze jest za wczesnie za wysoko mamy slonce na
                  firnamencie.I tak Grenlandia rozprzestrzenia sie zimno ponad -20C do wiekszej
                  czesci wlasnej powierzchni.Pacyfik jest nastawiony na pelna zime Atlantyk
                  rowniez sladu Golfstromu.
                  Dla nas to objawi sie bardzo chlodnymi nocami i w gorach juz opadami sniegu.Cos
                  mi sie wydaje ze lato to juz bylo ale zobaczymy. Jedno moge powiedziec ze z
                  powodu chlodu na wodzie bardzo malo ludzi zegluje.
                  Ciekawostka synek sprawil sobie sprzet "tajt" czyli jezdzenie na desce po wodzie
                  na takim dymanym powietrzem spadochronie,a ze wieje i to dobrze uciechy co
                  niemiara.Stary Sky bedzie probowal zobaczymy na ile sie uda.Wczoraj zrobilismy
                  remanent w domu starych ubran piankowych od surfingu i co znalazlo sie na syna
                  piekne ubranko z lat 90 tych.Bedzie sensacja na brzegu to takie jakby
                  retro.Kiedys cala rodzina surfowala deski sie powyprzedawalo a ubrania zostaly
                  malo to nawet jeszcze sa syna stare kobinezony do nurkowania z ociepleniem do
                  nurkowan zimowych,ze wzgledu lepsza przezroczystosc wody.Po prostu brak glonow w
                  temperaturze +4C. Sund jest rajem dla nurkowan zimowych z swoimi atrakcjami z
                  drugiej wojny swiatowej.Wykonuje sie tylko zdjecia.
                  Obecnie idzie od polnocy tylko deszcz i to na pare dni przy max temeraturze
                  dziennej do +20C na ile sie to okaze wPolsce to ogladac Polskie prognozy.Alpy
                  juz maja dni ze wciagu dnia jest do +5C ale najblizsze dni dadza ocieplenie do 15C.
                  Pzdr.Sky.
                  • ewangelizator_carvingu kitesurfing 16.07.08, 08:38
                    Sky,

to o czym piszesz to jest chyba kajt ;)) kitesurfing - deska z
                    latawcem

istnieje tez zimowa wersja - deska lub narty + latawiec, wystarczy
                    troche płaskiego terenu, np zamarźnięte jezioro i juz jest zabawa
                    • skyddad Re: kitesurfing 16.07.08, 22:33
                      Tak oczywiscie .
                      Fonetycznie naposane.Dzisiaj byly proby na brzuchu cos fantastycznego.
                      Bez deski,jutro z deska.
                      Pzdr.Sky.
                      • skyddad Re: kitesurfing 19.07.08, 18:44
                        Deska byla w zeszla niedziele ja filmowalem syn plynal i montowal film;
                        kowal.mine.nu/kowal/windsurf/windsurf.wmv
                        Dzisiaj byl Kite,pierwszy raz w zyciu z deska i proba bez deski;
                        kowal.mine.nu/kowal/kitesurf/kite_firstsession.wmv
                        Swietne hobby, wymiana wrazen,wspolne posilanie sie na trawie,po godzinie
                        zmagania sie z wiatrem naprawde kalori zaczyna brakowac.
                        Pzdr.Sky.
                        • annamaaj123 Re: kitesurfing 26.07.22, 16:22
                          Nie wiedziałam że jest też wersja zimowa kitesurfingu :o Wersję wodną pokochałam od wyjazdu na kurs do El Gouna w Egipcie, a w tym roku wybieram się na Kitesafari z tym samym biurem - Kiteaway: kiteaway.pl/
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka