Dodaj do ulubionych

Media Markt - zdecydowanie odradzam!!!

• Gość: Nyno Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.08, 16:35
      Ja tam dzisiaj byłem oddać kabel do Xbox-a 360,kosztował mnie prawie 130 zł.No i
      byłem w szoku wszystko bez problemu,jeszcze sie pracownik obsługi klienta pytał
      czy wolę gotówkę czy wybiorę sobie coś innego.Pozmieniało się oj pozmieniało:)
    • Gość: oburzony Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.homenett.pl 02.05.08, 15:57
      To zdecydowanie sklep dla IDIOTÓW i przez idiotów zarządzany.
      Przykład - dzien bez vat. Niby fajnie, ale Nokia 6230 przed
      promocją - 289zł, w dniu szalenie niskich cen ceny wszystkich
      telefonów podniesiono średnio ponad 100zł. Na reszte nie miałem
      ochoty patrzeć!!! Oszuści!!!!!1
      • Gość: gość oburzony Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.173.31.166.tesatnet.pl 02.05.08, 21:28
        Dzień bez vat-u tak,ale tylko dla wybranych,a dokładnie dla znajomego kierownika. Nie kupiłem wybranego aparatu fotograficznego ponieważ, powiedziano mi wprost aparat jest, ale nie dla mnie dla znajomego kierownika.Nie polecam sklepu w poznaniu na ul szwajcarskiej, no chyba, że macie tam znajomego kierownika!!!
        • Gość: gerwazy Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 194.156.44.* 20.04.13, 12:27
          no cóż - życie. widocznie jesteś leszczem i nic nie znaczysz więc cię w d***e mieli
    • Gość: Tomi Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.08, 21:10
      To dopiero bzdurna historyjka, tiaaa, a ja kupiłem 15 kanarków w sklepie
      zoologicznym i żaden nie lata .. kurcze. Sorry ale to tania prowokacja. Ja
      kupowałem 4 odtwarzacze mp3 .. jeden mial wade .. przyjechalem i nie bylo
      problemu .. dostalem nastepny sprawny.
    • Gość: Ala racja- sprzedaja wadliwy sprzęt IP: *.stk.vectranet.pl 23.06.08, 21:11
      Ja dziś kupiłam Mp3 i dziś się zepsuł..Tyle mamy szczęścia że
      pozwolili wymienić..Przynajmniej tak mówili przez telefon.. No
      coż..chyba robią z nas idiotów
    • Gość: dzidzi Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.0-85.cust.bluewin.ch 23.06.08, 22:06
      Sprawa jest do wygrania. Polecam Federacje Konsumentow. W imieniu
      reklamujacego napisza stosowne pisma rowniez do sadu. Wygralam z
      podobnym gigantem - sklepem Bata.
    • orange_24 Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 25.06.08, 10:17
      Po zapoznaniu się z powyższymi postami chcieli byśmy Państwa serdecznie zaprosić
      do nowopowstałego serwisu www.OSZUST.org jest to Czarna Lista nierzetelnych
      kontrahentów na Allegro, eBay, Świstaku i innych. Firmy, producenci których
      należy się wystrzegać. Dołącz do Nas i stwórzmy serwis do bezpiecznego kupowania
      w sieci... Bez waszych uwag, opini i opisów Nasz serwis nie ma racji bytu...
      Zapraszamy serdecznie do jeszcze darmowej rejestracji.
      • Gość: anna Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.3s.pl 29.06.08, 07:38
        Nie rozumiem
        mAM INNE DOŚWIADCZENIA

Zaznaczam, ze nie czytałam wszystkich odpowiedzi.
        Zdarzyło mi sie dwukrotnie po stwierdzeniu, że sprzęt nie działa tak jak powinien (telewizor i monitor LCD 2 w jednym i czajnik bezprzewodowy), wymieniono mi na inny NOWY bez problemu - miałam na sprawdzenie w domu 7 dni - tak mnie poinformowano w punkcie obsługi klienta - i z tego prawa skorzystałam.
        Trzeci przypadek - drukarka HP zepsuła mi się pod koniec upływu gwarancji- po ok. 2 tygodniach dostałam NOWĄ drukarkę.
        Czwarty przypadek - po kilku miesiącach klikania w klawiaturę przestała działać strzałka - bez problemu kazano mi wybrac taką samą lub droższą za dopłatą - własnie na niej piszę.

Zresztą za każdym razem jak kupuję droższy sprzęt - PYTAM co by było gdyby- co mogę, jakie mam prawa.
        dlatego nie rozumiem

MM ( M-1 w Zabrzu)
        Obsługa w punkcie miła, przyjmuje sprzęt bez komentarzy.
        • Gość: l Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.ghnet.pl 08.08.08, 07:16
          do 7, 14 dni to już decyzja sklepu ile dni daje na wymianę sprzętu. I pokażcie
          mi przepis, który stanowi że sprzęt kupiony w Media Markt można zwrócić?
          Pokażcie mi ten przepis, a wtedy Media Markt zmieni nazwę na "wypożyczalnia
          sprzętu!" O to Wam chodzi pieniacze?! Ogól sobie pachy i oddaj, pograj na
          PlayStation i oddaj, poużywaj baterii, a jak się wyczerpią to oddaj. Jesteście
          naiwni, nie znacie prawa polskiego. Jak wolicie kupować w Niemczech w Media to
          droga wolna! Rzecznik, przeważnie 70letni onanista zawsze powie Wam jakąś bzdurę
          na dobranoc bez podania przykładu normy prawnej
        • allija Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 09.08.08, 02:28
          ja też juz parę rzeczy kupiłam w MM. I, jak poprzedniczka, zadnych
          problemów. Norma było, że sklep dawał czas na sprawdzenie sprzętu.
          Co prawda wątek założony był dawno temu, może coś się zmieniło?
          • Gość: l Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.ghnet.pl 09.08.08, 23:01
            powtarzam, to zależy od konkretnego sklepu MM
    • Gość: Olo Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.chello.pl 11.09.08, 12:41
      Właśnie wracam z MM Chorzów. Tak chamskiej obsługi nie spotkałem od lat.
      Chciałem zamówić amplituner. Nie mieli go na stanie, więc zasugerowałem, aby
      zapisali moje dane i poinformowali mnie, czy są w stanie go dostarczyć. Na co
      gość z obsługi mi powiedział, abym jutro się do nich pofatygował, bo im giną
      notatki. Ja odpowiadam facetowi, że chyba jest niepoważny. Ja mam specjalnie
      jechać do sklepu, bo oni nie potrafią zadzwonić. Na co pracownik do mnie, że to
      ja jestem: niepoważny. I na tym koniec. Z taką obsługą to na targowisko, a nie
      do UE. Dla mnie MM już nie istnieje i odradzam innym.
      • Gość: jjolcia Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 21:50
        Ja kupiłam aparat w krakowie i właśnie sie dowiedziałam ze to z mojej winy sie
        zepsuł a obchodziłam sie z nim jak z jajkiem a dałam za niego 1000 zł .Ale nie
        odpuszcze im tak łatwo
    • Gość: mariano Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.08, 15:05
      Zakupy w media ------> kupujesz i uzywasz aż do śmierci bo spróbuj oddać choc
      znalazłeś inny lepszy zapomnij. Zwroty niemożliwe nie polecam a tak w ogole
      kupujcie w malych firmach róznica w media oczywiście drożej na 2000 300 zł .
      • Gość: M... Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.175.151.36.piasta.pl 06.12.09, 17:57
        proponuje przed dokonaniem zakupu troszkę pochodzić po sklepach i posprawdzać
        ceny, a nie wypisywać na forum że nie ma możliwości wymiany bo sie znalazło
        lepszy/tańszy. rozumiem ze w innych sieciach typu euro agd, avans itd wymieniają
        towar bez gadania....jakoś w to nie wierzę
    • madzi1983 Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 12.12.08, 14:36
      w Lublinie w Mediamarkt nie ma żadnego problemu z wymianą sprzętu w ciągu 14
      dni, gotówki nie zwracają, ale można wymienić na inny - droższy za dopłatą.
      Miałam problem z laptopem- po 7 dniach przestała działać karta dźwiękowa- pan po
      sprawdzeniu wszystkich możliwości- przyniósł ze sklepu nowego laptopa i bez
      problemu wymienił
    • Gość: Beata Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.centertel.pl 27.12.08, 18:27
      Ja również odradzam ten sklep. Kupiłam niedawno temu okap marki
      Gorenje w Media Markt w Markach i cóż się okazało? Okap nie posiada
      PRZYCISKÓW!!!! a więc nie działa. Złożyłam reklamację, powołując się
      na przepisy o w a d a c h f i z y c z n y c h r z e c z y z
      prośbą o danie mi przycisków oraz ewentualne ich zamontowanie (nie
      chciałam go wymieniać, ponieważ nie poruszam się samochodem i
      musiałabym wieźć ciężki sprzęt aż do Marek autobusem),natomiast oni
      nie dość, że moją reklamację rozpatrzyli w myśl przepisów o
      Gwarancji..... to jeszcze w romowie tel z kierownikiem serwisu Media
      Markt w Markach p.GRZEGORZEM GRZESIKIEM, dowiedziałam się, że mam
      przywieźć okap..... celem wymiany..... Nie poruszam sie samochodem,
      jechanie z tak ciężkim sprzętem autobusem jest malo fajne.... Po
      przywiezieniu okapu, p. Grzesik stwierdził, że okap jest zakurzony i
      że wymieni go jak usunę z okapu i z jego opakowania kurz.... (Dał mi
      to nawet na piśmie). Mój ojciec więc wyciągnął szmatkę i zaczął
      wycierać okap i opakowanie z kurzu.....Wyjątkowo wredne to było ze
      strony p. Grzesika i poniżające tak na kolanach wycierać kurz przy
      wszystkich ludziach w sklepie:( P. Grzesik, po otarciu okapu z
      kurzu, nastepnie stwierdził, że okap jest porysowany, więc i tak go
      NIE WYMIENI na niewadliwy. Rysy były wcześniej, jednak dla mnie
      mniej istotne niż BRAK PRZYCISKÓW.... Tym razem złożyłam odstąpienie
      od umowy (nie wyobrażam sobie wiezienia tego ciężaru jeszcze raz
      przez pół Warszawy) - to nie jest moja wina, że Media Markt
      sprzedało mi okap bez przycisków. Podejrzewam, że to nie koniec
      problemów z tym sklepem...... - jeżeli macie w poblizu inne niż
      media Markt sklepy ze sprzętem, który jest Wam potrzebny, to
      kupujcie je w innych sklepach, w Media Markt rzeczywiście zrobią z
      Was idiotów..... Osobiście polecam Saturn - sprzęt jest tańszy a
      obsługa kompetentna i miła.
      • Gość: kali Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 94.254.210.* 14.02.09, 08:01
        dla zainteresowanych: www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?
        module=page&cmd=show&page=law7.htm
        mozna tam tez opisac przejway nierzetelnosci firm
      • Gość: M... Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.175.151.36.piasta.pl 06.12.09, 18:02
        Kobieto...Media Markt i Saturn to jedno i to samo
        te same przepisy, te same założenia
        także to nie wina MM tylko ludzi tam pracujących...
    • Gość: sklepowy Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.chello.pl 22.01.09, 03:52
      I pierdo... Bo, każdy sklep ma obowiązek przyjąć. Trzeba znać tylko
      prawa. Sieś trollu sieś...
      • Gość: nina Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 95.160.187.* 04.06.09, 00:06
        gó... prawda -podaj mi podstawę prawną do zwrotu!!!!mamy 7 dni na
        sprawdzenie sprzętu rtv- jezeli cos nie gra, można wymienic. wiem ,
        bo tam pracowałam. wszyscy psioczą na MM, ale tam kupują a oni mają
        46% rynku.
    • jobaz Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 20.02.09, 19:07
      Witam
      Prosze przeczytać moje posty na hasło ,,jobaz". Mam podobny problem
      ze spólką VOBIS. Chcę ożywić dyskusję wokół niepotrzebnych
      instytucji takich jak; Rzecznik d/s konsumentów oraz sądy
      konsumenckie. Myślę o zbiorowym proteście internautów skierowanym do
      Marszałka Sejmu tą drogą. Pracuje nad tekstem. Pora aby Sejm zajął
      się uchwaleniem Ustawy rzeczywiście chroniącej interesy klientów. To
      co się dzieje w Polsce z bezkarnoscią sprzedawców i producentów to
      gorzej niz w krajach trzeciego świata. Póki co omijać Media Markt i
      sklepy Vobisu. Nie dla idiotów. Moi znajomi ludzie majętni, na
      powazniejsze zakupy wyjażdzaja do Niemiec. Okazuje się, iz ten sam
      sprzęt, tej samej marki i o tych samych parametrach kupiony tam, już
      na wizus rózni sie wyższą jakoscią i niezawodnością. O użytkowaniu
      nie wspominając. Ale winni jesteśmy my obywatele, ponieważ nie
      umiemy się zorganizować w obronie swoich praw.
      Pozdrowiam
      • Gość: baster62 Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.05.09, 23:50
        W pelni popieram ja dwukrotnie mialem watpliwa przyjemnosc z MM i faktycznie
        trzeba by bylo z takimi firmami skonczyc!!!
    • Gość: Palomito Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 188.33.102.* 05.06.09, 23:02
      A ja mam dobre wspomnienia z MM w sumie nigdy nie zdarzyło mi się czegoś zwracać :) może wasze historie to kwestia po prostu bardziej lub mniej nie życzliwych ludzi??! Szczerze mówiąc ostatnio jednak bardziej pasuje mi Saturn, bo chociaż mam możliwość kupowania przez Internet :)
      • Gość: Henryk_Kasperczak Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 17:57
        to chyba ktoś ci to wmówił bo ani MediaMarkt ani Saturn nie oferują sprzedaży online.
        • Gość: Palomito Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 188.33.66.* 07.06.09, 23:07
          Rzeczywiście, ale podobieństwo niesamowite www.magicznaplaneta.pl , www.saturnpolska.pl :) gdyby nie ten "raj dla skner" to pewnie bym się nie zorientował :) ciekawe czy to celowe podszywanie się pod Saturna czy przypadek..
    • wszystko_gra Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 07.06.09, 18:47
      Prawda. Nie robie zakupów w Media Markt chyba ze czegoś
      potrzebuję "na szybko". Sprzedawcy niedostępni, niekompetentni i
      aroganccy. Na siłę wciskają sprzęty marek, którymi nie jestem
      zainteresowana. Kiedyś szybko potrzebowałam kupić pralkę i z trudem
      udało mi się przkonać Pana sprzedawcę żeby przestał mi wciskać
      Hoover'a bo mnie interesował tylko Bosch;-) Bardzo był urazony i
      wyraził zdumienie że kupuję pralkę tańszą mimo, że mogę kupić o
      wiele droższą;-))))))Którą on polecał oczywiscie;-)) Obśmiałam go i
      zrobiłam tak jak założyłam. Jeśli chodzi o reklamacje- kupiłam
      dziecku aparat cyfrowy, jak sie okazało w domu nie działała lampa
      błyskowa. Pojechałam wymienić- niestety nie było już tego modelu
      poniewaz cena była promocyjna- więc wymienili na droższy bez
      dopłaty. Szczerze mówiąc byłam zdumiona. Niemniej jednak Media
      staram się omijać,tak jak inne markety "ze wszystkim" zwłaszcza w
      Galeriach Handlowych. Zdecydowanie wolę sklepy specjalistyczne:
      pralkowe, kuchenkowe, lodówkowe itp;-)
    • Gość: Michał Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.aster.pl 13.06.09, 13:45
      Dlatego ja wolałem kupic sobie latopa w necie
      lapkowo.pl/index.php?cPath=19
    • Gość: karol pralka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.09, 10:16
      również odradzam zakupów sprzętu zwłaszcza AGD w tym sklepie i tym
      bardziej kiedy są promocje bo wtedy starają się wrzucić największe
      gó... jakie może być. Znajoma kupiła pralke jak była promocja nie
      płacenia VAT i co ?? Na miejscu okazało się żę jest cała popękana i
      bęben oderwany...
      Następnego dnia powiedzieli że się nieda tego wymienić, gratuluje
      dbanie o klienta to jedna wielka ściema.
      • Gość: patryiota Re: pralka IP: *.toya.net.pl 11.07.09, 16:49
        nie kupujcie u niemców jest kryzys wspierajcie polskich sprzedawców jak avans
        euro agd rtv partner agd rtv
        • jan-w Re: pralka 12.07.09, 22:54
          Kupuje się tam gdzie są lepsze warunki i cena.
          BTW: Nikt nie wie jaki kapitał jest w jakich spółkach. To że założyciel jest polakiem, nic nie oznacza. PKO BP SA jest też polski?
          W firmach polskich jest kapitał zagraniczny i odwrotnie. Firmy zagraniczne zatrudniają polaków, płacą podatki, składki ZUS itd.
          Firmy polskie sprzedają dokładnie ten sam zagraniczny sprzęt. Nie zauważyłem żeby Avans czy Euro ze względów patriotycznych sprzedawało tylko polskie produkty. Nie mają też specjalnych zniżek dla polaków. Nie ma powodu aby polacy kupowali w nich tylko ze względu na osobę założyciela.
    • Gość: joanna77 Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.41.rev.vline.pl 30.07.09, 18:52
      SKANDAL SKLEP MEDIA MARKT JEST DO BANI kupiłam maszynkę do mielenia
      ZELMERA za 500zl i co można na nią patrzec a nie mielic bo po 5 min
      pracy wszystkie części się połamały .poszłam reklamowac po 2 tyg
      oddali mi maszynkę ponoc sprawna tyle ze bez części wiec nic tam nie
      kupujcie odradzam..pan w punkcie obsługi zamiast cieszyc się ze ma
      prace robił focha ze musi odpowiedziec klientowi na pytanie wielce
      męczące to było dla niego jak się kupuje to są mili jak reklamuje to
      olewają na maksa i traktują jak intruza masakra media reklamuje nie
      dla idiotów ale robi sam z ludzi idiotów

• Gość: gosc Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 83.238.19.* 09.12.09, 21:26
        to jest skanda media mark w czeldz nigdy u szwabów moja noga nie postąpi
        prawdziwe chamstwo kierownik działu i reklamacji sprawę dam do sądu konsumenta i
        piszę w prasie przez 3 miesiące oszczędzałam na lodówkę wreszcie ją kupiłam
        dobrej firmy libher po odczekaniu 10 godzin i uruchomieniu okazało się ze
        lodoka wogóle nie działa natychmiast zgłosiłam reklamacje kierownik działu
        poinformował mnie ze to nie jest już po dokonanym zakupie jego problem kieronik
        działu reklamaci zdecydowanie omówił pprzyjęcia niesprawnej lodówki i zamiany
        na dobra mówiąc ze zwrotów nie ma to nie sklep tylko mafia
    • Gość: yyyy Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.chello.pl 20.12.09, 16:17
      Twoi znajomi to nierozgarnięci i ułomni ludzie. Z tobą na czele
    • Gość: niki Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.strefa.com 31.01.10, 12:37
      Warto sprawdzić przy zakupach w Media Markt co jest w środku żeby potem się nie
      zdziwić.Towar oryginalnie zapakowany,opleciony firmowymi taśmami media-markt a w
      środku niespodzianka.
      img689.imageshack.us/img689/2503/08090200.jpg
      Zdjęcie pochodzi z Media Markt Częstochowa
      • oliwkka Reklamacje w Media Markt zdecydowanie odradzam!!! 17.03.10, 00:09
        Witam,
        W Media Markt należy reklamować tylko na podstawie niezgodności towaru z umową kupna sprzedaży, wystarczy sam paragon. Wtedy jesteśmy chronieni ustawą konsumencką. Na odpowiedz wtedy mają 14 dni i muszą się ustosunkować do prośby: naprawy lub wymiany.
        Jeśli reklamujemy z gwarancji nie ma żadnej pewności czy coś wskóramy i w jakim czasie. Tego nie reguluje żadna ustawa. Wcześniej byłam u rzecznika praw konsumenta i dostałam właśnie taką rade
        Nie dajcie się u nich nabrać, najlepiej omijajcie ich z daleka.
        Ja dzisiaj reklamowałam kabel zasilacza od notebooka i chcieli mi wciskać kity o gwarancji. .
        Do tego w zamieszaniu pracownik media markt zwinął mój dowód zakupu i zostałam bez paragonu. Po nieprzyjemnej wymianie zdań, wezwałam kierownika i okazało się, że pomocne będzie nagranie z kamer. Oczywiście pracownik zabrał mój paragon i "podobno" przez pomyłkę dał komuś podbijając gwarancję. Pisze podobno, gdyż ja nie widziałam nagrań. Na koniec po przeprosinach od razu dali mi nowy kabel, abym tylko nie robiła więcej rabanu.

Więc jak chcą to mogą od ręki rozpatrzyć reklamację. Ale już nic u nich nie kupię i będę ostrzegała przed tym znajomych i rodzinę.

Należy korzystać z ustawy a nie z gwarancji. Mój sprzęt jest firmy ACER. W moim przypadku dzwonili do serwisu pytając, czy mi mogą wymienić zasilacz, nie była to rozmowa zagraniczna i bynajmniej nie rozmawiali po czesku.
        Jakby co to udaj się do rzecznika praw konsumenta i zawsze reklamuj na niezgodność z umową kupna-sprzedaży.
      • oliwkka Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 17.03.10, 00:22
        Witam,
        W Media Markt należy reklamować tylko na podstawie niezgodności towaru z umową
        kupna sprzedaży, wystarczy sam paragon. Wtedy jesteśmy chronieni ustawą
        konsumencką. Na odpowiedz wtedy mają 14 dni i muszą się ustosunkować do prośby:
        naprawy lub wymiany.
        Jeśli reklamujemy z gwarancji nie ma żadnej pewności czy coś wskóramy i w jakim
        czasie. Tego nie reguluje żadna ustawa. Wcześniej byłam u rzecznika praw
        konsumenta i dostałam właśnie taką rade
        Nie dajcie się u nich nabrać, najlepiej omijajcie ich z daleka.
        Ja dzisiaj reklamowałam kabel zasilacza od notebooka i chcieli mi wciskać kity o
        gwarancji. .
        Do tego w zamieszaniu pracownik media markt zwinął mój dowód zakupu i zostałam
        bez paragonu. Po nieprzyjemnej wymianie zdań, wezwałam kierownika i okazało się,
        że pomocne będzie nagranie z kamer. Oczywiście pracownik zabrał mój paragon i
        "podobno" przez pomyłkę dał komuś podbijając gwarancję. Pisze podobno, gdyż ja
        nie widziałam nagrań. Na koniec po przeprosinach od razu dali mi nowy kabel,
        abym tylko nie robiła więcej rabanu.

Więc jak chcą to mogą od ręki rozpatrzyć reklamację. Ale już nic u nich nie
        kupię i będę ostrzegała przed tym znajomych i rodzinę.

Jakby co to korzystajcie z bezpłatnych porad rzecznika praw konsumenta i zawsze
        reklamujcie na niezgodność z umową kupna-sprzedaży.
        • Gość: Ałtor Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.via.zamek.net.pl 22.06.10, 20:06
          Ta ich reklama obraca sie przeciw nim samym. Tam chodzi sie tylko po to aby
          podotykac i pomacac a kupuje sie w innym normalnym sklepie. Dobrze, ze sa.
          Kiedys zginela mi zawleczka z ekspresu do kawy poszedlem do Miejskiej Macalni
          wymontowalem i gotowe kupowac nie trzeba:)
    • Gość: Leszek Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 213.17.172.* 22.06.10, 14:00
      Potwierdzam tak jest naprawdę. Szczegóły amico13@o2.pl
    • Gość: ___ Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.10, 22:58
      Również nie polecam , obsługa w sklepie jest co najmniej nie profesjonalna , warunki ubezpieczenia sprzętu są śmieszne . Warto jest nadpłacić ta paręset złotych w innym sklepie , ale solidnym .
    • Gość: Lechu Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: 87.206.76.* 27.11.10, 23:32
      zdecydowanie odradzam -sprzedają buble jako sprzęt pełno wartościowy np GPS.
    • 1_kasia_1 Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! 08.12.10, 12:43
      Jasne, że skandal, też miałam przejścia z Media Mark. Teraz kupuję na aukcjach pogrosiku.eu, bo chociaż mniej kasy wydaje.
    • Gość: nikki reed Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 15:28
      Tak, media markt to najgorszy sklep.
      Wczoraj moja mama kupiła mi mp5, firmy Lenco.kiedy wróciłam z mamą do domu razem ją odtworzyłyśmy, ja sobie zaczełam zgrywać film, itp.
      Potem jak wszystko już mi się zgrało słuchałam muzyki, po czym wyłączył mi się odtwarzacz, ale wiedziałam, że napewno mi się rozładowała.Mama przeczytała w instrukcji, że za pierwszym razem powinna się ładować 12 godzin tak więc zrobiłam.Rano dzisiaj kiedy wstałam odłączyłam ją od laptopa i wogóle nie chce się włączyć, są tylko przebłyski.
      Mp5 jest zepsuta, i tyle.
      Niektórzy z was napewno pomyślą, że to nie wina sklepu tylko firmy, która wypródukowała mp5, ale nie napewno nie ponieważ moja koleżanka miała taką samą sytułację, tak ich zrąbie w tym sklepie, że się nie pozbierają, jutro idę ją oddać i nic u nich nie kupie.
      Znam jeszcze jedną sytuację, która miała miejsce dwa lata temu.Mojej mamy koleżanki siostra kupiła laptopa, chyba firmy samsung, ale dokładnie niepamiętam.Kiedy ta pani już miała tego laptopa w domu zoriętowała się,że w laptopie są zdjęcia jakieś opcej osoby.Prubowała się z tą osobą skontaktować co jej się udało.Okazało się,że inna pani oddała tego laptopa ponieważ jej się zepsuł.Razem poszły do sklepu gdzie powiedzieli, że ktoś musiał się pomylić.Teraz wiadomo co oni robią, przez ten sklep ktoś obcy może oglądać wasze prywatne zdjęcia.Naprawdę nie polecam.
      • Gość: Znawca Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 10:14
        A ja kupiłem Mp 7 w Euro AGD i wszystko działa. Zauważyłem że pan który mi doradzał zna się na tym sprzęcie doskonale, powiedział że MP 5 którą mama ci kupiła to przeżytek tak samo jak MP 6. Dlatego polecił mi MP 7, jest super.

Pżepraszam za bledy ortograficzne i interpókcyjne, ale z drógiej strony z tego co widzę nikt nie pżywiązóje uwagi do poprawności wsoih wypowiedzi.
    • Gość: Qwerty Re: Media Markt - zdecydowanie odradzam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 01:00
      Kupiłam w MM klawiaturę bezprzewodową z myszą. Klawiatura i mysz się zawieszały, podobnie wybrane klawisze. Oddałam w ramach reklamacji. Niezbyt uprzejmy pracownik naglęfził się, ale przyjął sprzęt. Po dwóch tygodniach otrzymałam odpowiedź na smsa, że mogę sobie przyjść po sprzęt. Jakież było moje zdziwienie, gdy wręczyli mi sprzęt firmy logitech, który ktoś polecił mi na forum i w dodatku o ponad 40 zł droższy :) Sprzęt działa bezawaryjnie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka