Dodaj do ulubionych

problem z butami ecco

IP: *.77.classcom.pl 03.02.06, 22:10
zakupilem jakies 2 miechy temu buty ecco - cos mnie podkusiło zeby byc trendy
buty nawet ladne czarny nubuk membrana z goretexu - na przecenie jak na eco
calkiem tanio
ale okazalo sie ze mimo braku widocznych wad maja jedna ogromna
nie oddychaja - nosi sie je jakbym mial na stopach foliowe torebki w
rezultacie mimo nieprzemakalnosci cala para ze stop czy tez pot zostaje w
skarpetkach - dodam ze to model sportowy wiec nie wiem jak bylo gdybym biegal
pewnie by chlopało w butach
po dwoch miesiacach niezbyt intensywnego eksploatoania buty zaczynaja
lapac ''zapach'' mimo częstego suszenia wkladek i psikania srodkiem
antybakteryjnym - noga jest wilgotna i czuje dyskomfort
doradzcie mi prosze jak to sprytnie reklamowac bo buty sa po prostu nie do
uzycia a szkoda mi kasy ktora wydalem
pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • Gość: tuska Re: problem z butami ecco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:33
      powiedz ze przeciekaja, to sie zdarza, gdy membrana jest gdzies zle wszyta. byc
      moze wlasnie tak jest? moje dziecko nosi buty z goretexem juz drugi rok i nogi
      ma suche, az sie dziwie, bo w skorzanych potrafi pocic sie, a w tych nie.
      • Gość: patefon Re: problem z butami ecco IP: *.if.uj.edu.pl 06.02.06, 12:09
        tuska moze moglbym tak zrobic ale to nie bedzie zbyt uczciwe
        chodzilem w nich w suche dni i na pewno nie przeciekaja
        wolalbym zeby raczej podejsc do sprawy uczciwe
        tym bardziej ze oprocz gwarancji producenta sama firma goretex
        daje gwarancje na membrane z zapewnieniem ze jesli nie bede zadowolony z
        oddychalnosci firma zwroci pieniadze badz naprawi buty
        tak bylo na ulotce wewnatrz tylko gore poleca najpierw udac sie do sprzedawcy
        wiec moze pojde do sklepu zaytam sie
        • Gość: tuska Re: problem z butami ecco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 22:24
          a, to ci sie chwali, ze chcesz byc uczciwy i bardzo slusznie :) tylko, ze
          uczciwym mozna byc w kraju, gdzie sprzedawca jest uczciwy wobec klienta i nie
          traktuje go jak potencjalnego wyludzacza.
          z butami jest dosc ciezka sprawa, pocenie sie nogi w bucie jest rzecza bardzo
          indywidualna. najprawdopodobniej rzeczoznawca uzna, ze to problem twoich stop,
          a nie butow i praktycznie nie masz szans udowodnic, ze jest inaczej. przejrzyj
          najpierw stare watki nt reklamacji w ecco, bacie i innych renomowanych firmach
          i sam podejmij decyzje.
          bardzo jestem ciekawa jak sie zakonczy twoja sprawa, napisz co ci powiedzial
          sprzedawca, ok?
          powodzenia!
          • Gość: patefon Re: problem z butami ecco IP: *.77.classcom.pl 22.07.06, 13:28
            moj problem z tymi ecco opisywany wczesniej rozwiązał się sam
            przetarła sie wysciółka na pięcie zauwazylem po 3 miesiacach uzywania w jednym
            bucie dziura a w drugim poczatki dziury - ewidentny bład projektanta - kto daje
            szef na koncu pięty?? - albo powinien byc nizej albo powyżej a tak w wyniku
            ciegłego tarcia szef puscił
            wymienili bez szemrania
            generalnie butów z gore wogole nie polecam to lepiej zalozyc foliowe torebki
            zamiast skarpet
            natomiast same ecco coz wcale nie lepsze od adidasa czy rebooka
            jak dla mnie firma buduje markę windując ceny
            fakt dobrych uzywa materiałow ale materiał to 1/3 sukcesu
            gorzej z trwałościa i projektowaniem przynajmniej tego modelu
            pzdr

• Gość: monik Re: problem z butami ecco IP: 81.210.115.* 24.07.06, 09:20
              buty z gore są jak najbardziej warte polecenia, ale...
              większosć sprzedawców w sklepach turystycznych (bo głównie w tych sklepach
              można takowe obuwie zakupić) nie informuje klientów, że membrana w obuwiu nie
              tylko NIE PODWYŻSZA oddychalności obuwia, a wręcz przeciwnie OGRANICZA ją. taki
              but w temperaturze powyżej 15 st. NIE ODDYCHA, jest to fizycznie nie możliwe.
              membrana w bucie stosowana jest tylko po to aby mieć gwarantowaną lub
              podwyższoną nieprzemakalność.
              co do ulotki gore, informacje w niej zawarte dotyczą samej membrany, nie
              materiałów z którymi jest ona łączona. możemy mieć dwie kurtki z membraną gore,
              a każda z nich będzie miała inną oddychalność ze względu na użyty materiał
              zewnętrzny. tak więc reklamacja dotycząca nie oddychania obuwia jest
              bezzasadna, a że wiele osób w ten sposób się nacina to już wina sprzedawców.
              niedouczonych bądź w ciskajacych klientom głupoty, byle opchnąć towar.
              pozdr
              • Gość: kozik Re: problem z butami ecco IP: *.pools.arcor-ip.net 12.08.06, 19:45
                Kazdy zakup to byla reklamacja i ciaganie sie ze sklepem az po interwencje
                adwokata i towarzystwo obrony konsumentow i klientow. Trzy razy taki bal i
                koooooniec z bublami ecco.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka