Gość: Iwona Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.play-internet.pl 28.04.11, 18:38 Kupiłam okulary i ogólnie byłam zadowolona ale jak przyszło do tego ,że w ramach gwarancji chciałam nowe okazało się ,że nie ma tego modelu.Gwarancja obejmował uszkodzenie z mojej winy- otarcia przebarwienia,zniszczenie. Wybrałam inny model ale nikt mi nie powiedział ,że mam oddać stare. Pojechałam (z wywalonym jęzorem) po nowe i pan mi powiedział, że ich nie dostanę jeśli nie oddam starych. Jak na złośc nie miałam ich na sobie ale zburwarsowało mnie to że nikt mi o tym nie powiedział,że musze je oddać. Jestem zła czekaniem jeżdźeniem i niedoinformowanie. Nie wiem czy jak teraz zrezygnuje z nowych to oddadzą mi pieniądze. Te stare sa trochę odarte i przefarbowane ale w domu mogę w nich chodzić. Po co im moje stare okulary? Właściwie to co dałam za gwarancję plus dopłata za nowe to wychodzi ,że bez tych całych ceregieli kupiłabym nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik v.e. Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.181.114.168.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.05.11, 12:42 Umowa serwisowa obejmuje wymianę zniszczonych okularów na nowe za 20% wartości. Wymiana oznacza, że trzeba nam pozostawic zniszczone (stare) okulary aby otrzymac nowe. Jeśli oprawy które miała pani wcześniej zostaly wyprzedane ze wszystkich salonów w Polsce, można wymienic okulary na inne o tych samych parametrach cenowych badź dopłacic różnicę, gdyby zdecydowała się Pani na droższą oprawę. O warunkach umowy opowiadamy w trakcie sprzedawania jej, jednak wiadomo że klientowi ciężko jest zapamietac cały regulamin, dlatego też dodajemy dokument umowy serwisowej, na którym są wypisane warunki. Zawsze również można się dopytac. Wydaje mi się jednak, że gdyby porozmawiala pani z kierownikiem salonu, który może indywidualnie podejśc do każdej sytuacji, mogłaby Pani pozostawic sobie poprzednie okulary. A zabieramy je, ponieważ częsc klientów próbuje szczęścia w kilku salonach pokazując ciągle te same okulary i kupując nowe za 20% nawet kilka razy ;) Jest to zatem zabezpieczeniem firmy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 23:04 "Właściwie to co dałam za gwarancję plus dopłata za nowe to wychodzi ,że bez tych całych ceregieli kupiłabym nowe. " I tu jest sedno sprawy. Ludzie są naiwni jak dzieci. Gdyby nie dali sie nabierać na drugie, trzeci ......dziesiate pary, gwarancje i ubezpieczenia, to kupiliby sobie nowe okulary takie jakie chcą i gdzie chcą bez jakichkolwiek ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.117.179226.static.3s.pl 23.04.18, 13:18 Dla mnie to logiczne, że jak w ramach gwarancji chcesz coś nowego to oddajesz stare. Przecież, każdy kupił by jedne okulary, a po tygodniu poleciał po drugą parę i powiedział, że się zniszczyły. Pewnie Ty też tak chciałaś. Wstydź się, a nie pisz głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jlufo Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 14:57 Niestety widać tak jest we wszystkich salonach - ja mam dokładnie tak samo w salonie na Bielanach Wrocławskich. Tragedia i odradzam wszystkim te salony. Informację wysłałem do centrali, ale wątpię czy raczą odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Orloff Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.11, 23:50 Nie zgadzam się!! Dzisiaj byłem w Elblągu i tam jest jeszcze gorzej!!Mnie , moim zdaniem okradziono (emocjonalnie).Jakaś laska obrażona chyba , że nie jestem frajerem ,któremu można wcisnąć wszystko na własnych warunkach zaprowadziła mnie do półki z chińskim g.wnem i powiedziała , że tu mam wybrać , takie jakieś z blaszki , bo miałem kupon na okulary za 199zł.Zrezygnowałem , ale skorzystałem z kuponu za 1 zł i zbadałem wzrok , zapłaciłem złotówkę i wszystko było miło aż poprosiłem o wynik badania. Tutaj okazało się , że go nie dostanę , bo jest on ich własnością (!!!!!!!) ? W…wiłem się i poszedłem , bo nie miałem czasu , ale mam ten paragon i idę w poniedziałek (serio!) do skarbowego , albo do jakiegoś PIH’u … Serio , mnie złość nie przechodzi…. Zostawcie w spokoju tychchchch „Państwa” z VE , nie dawajcie im zarobić na chińskim chłamie , który jest w aptekach po 9zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.play-internet.pl 11.08.11, 17:21 Mam przykre doświadczenia ze sklepem internetowych VE, w którym zaopatrywałam się w soczewki. Otóż jakieś dwa tyg temu zamówiłam soczewki. Po kilkunastu minutach domówiłam także płyn. Oba zamówienia otrzymały dwa różne nr (oczywiście). Zrobiłam przelewy (do tej pory współpraca odbywała się bez zarzutu, więc nie miałam powodu się obawiać) i czekałam na towar. Szybko otrzymałam potwierdzenie wpłaty i informacje, że towar (soczewki i płyn) został przekazany do firmy kurierskiej i niedługo do mnie trafi. Tak też się stało, z jednym małym wyjątkiem. Otrzymałam jedną małą paczkę ( w której na pewno płyn by się nie zmieścił). Paczka zawierała tylko soczewki. Podpisałem odbiór z myślą, że skoro dokonałam dwóch zamówień powinny dotrzeć do mnie dwie paczki i to zapewne przeoczenie firmy kurierskiej. Lecz, ku mojemu zdziwieniu, na stronie firmy kurierskiej w obu zamówieniach status został zmieniony na "doręczono do klienta". Okazało się, że oba zamówienia mają ten sam nr przesyłki kurierskiej. Zwróciłam się więc drogą mailową do VE z prośbą o wyjaśnienie sytuacji. Dostałam odpowiedź, że oba zamówienia zostały zrealizowane. Napisałam więc drugiego maila, na którego nikt nie raczył mi już odpisać. Po dwóch dniach oczekiwania ponownie skontaktowałam się z VE. Tym razem dostałam odpowiedź, że z ich strony wszystko się ok,i muszę kontaktować się z dostawcą towaru. Gdyby nie fakt, że za płyn zapłaciłam z góry, pewnie darowałabym sobie to mailowanie. Ale napisałam do firmy kurierskiej. Szybko dostałam odpowiedź, że w moim przypadku dotarła do nich tylko jedna przesyłka. Ponownie skontaktowałam się z VE. Tym razem przesłałam maila otrzymanego z firmy kurierskiej i zażądałam wyjaśnienia sytuacji i dostarczenia opłaconego towaru. Niestety nikt nie pofatygował się opisać mi na maila. Po kilku dniach ciszy dostałam informację od firmy kurierskiej, że mają dla mnie przesyłkę. Towar dostałam dzisiejszego dnia. Ze strony VE do tej pory nie otrzymałam wyjaśnienia nie mówiąc już o przeprosinach. Ostrzegłam wszystkich znajomych, dokonujących zakupów na stronie VE, przed nieuczciwością tego sprzedawcy. Sama zaczynam przeglądać oferty innych "dostawców soczewek." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala361 Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.net.stream.pl 20.08.11, 18:26 Witam Zawsze kupowałam okulary w lokalnych salonach. Ale o VE nie mogę powiedzieć nic złego. W zeszłym roku w moich okularach odpadł mi nosek (kupione u lokalnego optyka), poprosiłam w VE o wymianę i zrobili to na miejscu, a co mnie bardzo zdziwiło - nie wzięli za to nawet złotówki (nawet nie zapytali się czy kupiłam u nich okulary). Teraz kupowałam dwie pary okularów, dla siebie i córki i jestem bardzo zadowolona z obsługi. Jeśli chodzi o badanie wzroku, to dobierał nam moc soczewek lekarz - specjalista chorób oczu. Faktem jest, że nie jest to tani salon i ceny oprawek są wysokie. Moje poprzednie soczewki (plastikowe, utwardzane z antyrefleksem), kupione u zwykłego optyka - w najtańszej opcji za 250zł, były bardzo nietrwałe i szybko się porysowały (wręcz zmętniały po roku), a kupowałam je na zamówienie z kolorowego katalogu (podobno dobrej firmy) u optyka. Myślę, że te poliwęglanowe za 290zł z VE nie będą gorsze i wytrzymają z 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.11, 22:26 Obsługa to nie firma, ale ludzie. Jak personel na poziomie, to i obsługa klienta bez zastrzezeń i to bez względu na firmę. Takie drobne naprawy nie robi się za darmo. Lepiej to robić za np. jeden uśmiech. Od razu robi się sympatyczniej. Ceny bywają wysokie, ale zależy to też od mocy soczewek. Cena pani zwykłych soczewek wydaje się wysoka. Jak mocne ma pani soczewki w swoich okularach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Poliwęglan ci wcisneli to lipa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 18:39 byl dobry i nadal jest ale nie do soczewek Trivex go punktuje w kazdym calu - najwieksza wada to niska liczba Abbego! Poczytaj o tym... rozprasza swiatlo bardziej poliweglan Doskonalosc optyczna idzie tak od najlepszej: Cr39, trivex, poliweglan ten jest na szarym koncu. Ja mam trivex i widze roznice na nie korzysc do CR39 ale jest to bardzo nie duza roznica ale poliweglan by juz konkretnie rozpraszal na krancach soczewki. Trivex do -2D cylinder i jakies -4 sfera u optyka moze kosztowac nawet 200-240zl, znacznie lepszy material od poliweglanu i dziwne ze VE to wciska klientom. pozdrawiam, nie udzielam wiecje porad bo watkow na forach jest masa, googlowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FioleK Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.home.aster.pl 25.10.11, 22:42 Ja też dorzuce swoje 3 grosze. Wiem, żę Vision Express nie jest najtańszy, ale cenowo wychodzi podobnie jak "mali optycy" w okolicy, a zwykle ma większy wybór oprawek i robi okulary w 1h. Był to mój drugi zakup w Vision Express. Pomijajać, że z poprzednich oprawek zaczął schodzić lakier, ale to już po 2 latach i soczewki się strasznie porysowały (ale nie miałem twardego etui wtedy, to byłem zadowolony. Tym razem w sierpniu skusiłem się na promocję 3w1. 3. okulary wziąłem dla mamy. Te okulary były reklamowane klika dni po zakupie - wychodziły szkła. Zostały wymienone oprawki oraz soczewki, niestety kolor oprawek trochę inny - brzydszy. Obecnie po 2 miesiącach znów nadają się do reklamacji. 2. Okulary - przeciwsłoneczne, reklamowałem niedawno - w tak zwanym miedzyczasie. Wychodziło szkło. Dodam, że samochodu nie posiadam i nigdzie nie zostawiłem okularów na słóncu. Przeciwsłoneczne były tylko na nosie albo w twardym etui. W salonie wyciągnięto mi szkło i nad (zapewne opalarką) coś poprawiono i wsadzono szkło. Prawą rączka okularów po "naprawie" wymaga użycia 3 razy większej siły niż lewa do składania i rozkładania okularów. Poza tym jak na raize OK - minął tydzień. 1. Okulary podziałały ponad miesiąc (24 września reklamacja, a kupione 6. sierpnia), pojawiło się WEWNĘTRZNE pęknięcie tuż przy prawej rączce, która ciężej pracowała. Mówie wewnętrzne bo efekt był jak przy wielowarstwowej klejonej szybie przedniej w samochodzie. W dotyku idealnie gładkie, nie dało się wyczuć z żadnej ze stron pęknięcia. Dodam, że z okularami obchodzę się jak z jajkiem i noszę w sztywnym etui. Choć kupiłem ponoć super wszystko hiper TEFLEXY. Reklamacja rozpatrzona pozytwnie. Okulary odebrałem poirytowany po prawie 2 tygodniach. Byłem bardzo zdziwiony, bo na kartce znalazłem pieczątkę dzwoniono (a nikt do mnie nie dzwonił, a tym bardzej nie zostawił mi wiadomości na poczcie głoswoej.) Okulary odebrałem chyba 6 (albo gdzieś w okolicach) października... 15 października widzę na okularach takie samo pęknięcie tylko od dołu - od strony żylki. Okulary pokazałem w Vision Express w Rzeszowie, gdzie je kupiłem. Pani powiedziała, że trzeba reklamować i jak zdarzyła się już taka sytuacja (wcześniej reklamowałem w Warszawie w Reducie), że to pewnie rozwarstwienie soczewki. Oczywiście nie zrobią od ręki, to wolałem reklamować w Warszawie, niż rodziców specjalnie ciągać i jeszcze wysyłać pocztą. Pech, ale po jezdzie autobusem do Warszawy (ja spałem, okulary w sztywnym etui w plecaku) odpadł kawałek uszkodzonej soczewki. 17 października złożyłem reklamację, a dziś odebrałem odpowiedź i nienaprawione okulary. Zdziwiłem się, ponieważ w odpowiedzi jest mowa o soczewkach ClearView Supreme (a mam TEFLEX!!!) i że uszkodzenie nie powstało podczas montażu i jest uszkodzeniem mechanicznym powstałym na skutek działa czynnika zewnętrznego (zapewne noszenie okularów na nosie, z drugiej strony jaka to siła musi być, aby odłupać kawałek PLASTIKOWEJ soczewki!!). Generalnie stwierdzono, że to moja wina. Tutaj już jestem wk... szczególnie, że poprzednie okulary z Vision ze zwykłymi utwardzanymi (lub czytając wcześniejsze posty nieutwardzanymi) soczewkami spadły mi conajmniej 20 razy na ziemie i nic im się nie stało. A tu TEFLEX noszony na nosie się rozpada !!! NIGDY WIECEJ VISION EXPRESS!! Właśnie szukam rzecznika praw konsumenta i piszę odwołanie do 2 instancji. Od razu załącze im pismo do rzecznika. Niech sobie nie myslą, że mogę sprzedawać złom i potem wypinać się na klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.gorzow.hypnet.pl 03.11.11, 13:24 Galeria Askana - Vision express, moim zdaniem najgorszy optyczny sklep w Gorzowie. Panie nie maja zielonego pojęcia o dobieraniu oprawek do kształtu twarzy. W tym temacie nie można liczyć na pomoc. W tym boksie są tumany ukrytego kurzu, ktory wiruje po całym pomieszczeniu poprzez właczony nadmuch. Wstyd, że w takich warunkach " obsługiwani " są klienci. Alergicy powinni obchodzioć ten bałagan kurzowy szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.gorzow.hypnet.pl 03.11.11, 13:29 Galeria Askana - Vision express, moim zdaniem najgorszy optyczny sklep w Gorzowie. Panie nie maja zielonego pojęcia o dobieraniu oprawek do kształtu twarzy. W tym temacie nie można liczyć na pomoc. W tym boksie są tumany ukrytego kurzu, ktory wiruje po całym pomieszczeniu poprzez właczony nadmuch. Wstyd, że w takich warunkach " obsługiwani " są klienci. Alergicy powinni obchodzioć ten bałagan kurzowy szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dana Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.play-internet.pl 12.11.11, 20:44 Mam takie prozaiczne pytanie....dlaczego VISION EKSPRES nosi taką nazwe kiedy jest firma naciągaczy i oszustow...zamowilam okulary z soczewkami progresywnymi /cena przeszlo 1300 zł./..i obiecano mi,że będą wykonane w ciągu 3-4 dni....Bylam zadowolona z takiego terminu gdyż zależało mi na czasie..Zapewniali mi w salonie w Zabrzu w M1..że zadzwonią do mnie i poinformują o odbiorze..czekam i czekam kilka dni a telefonu od nich nie mam...więc jadę sama do salonu......stwierdzono,że jeszcze nie zrobiono i poproszono mnie o cierpliwość i że zadzwonią gdy będą gotowe....powiedzialam,że rezygnuję z tych okularów...Nadmieniam też że wplacilam 50% wartośći ich jako zaliczkę...powiedziano,że mogę zrezygnowac oczywiście ale za soczewki musze zaplacić ..tj,ok 900 zł.... VISION EXPRESS uważam za bandę złodzieji i oszustów... PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED ZAKUPEM W ICH SALONACH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.11, 22:46 Jeżeli ma pani na piśmie termin odbioru 3-4 dni, a firma się z tego nie wywiązała, to rozwiązując umowę ma pani prawo do zwrotu wpłaconej zaliczki. Jeżeli to był zadatek, a nie zaliczka (ważne co pisze na umowie/zleceniu) ma pani prawo do zwrotu podwójnej kwoty wpłaconego zadatku. Jakby co wygra pani w każdym sądzie, chyba że w umowie zleceniu były jakieś dodatkowe warunki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adzia Re: Bojkotuję nierzetelnych - w Vision express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.11, 21:30 Ja też zadaję sobie takie pytanie. Dlaczego na zleceniu progresów nie ma opisanego rodzaju panoramy a to jest istotne dla komfortu patrzenia i portfela cena od 400,- do 1800,- zł. Dlaczego na szkłach nie ma identyfikatora jakości szkła i marki. Dlaczego na stronie VE nie ma nic o ofercie szkieł, jakiej marki są (producent), jakiej jakości, rodzaju, zwłaszcza progresywnych. Strona VE to tylko reklama TV i nic więcej, nawet opis progresów jest szczątkowy. Co to jest Classic, Performance, Professional? Jak stwierdzić że mam professional a nie classic. Myślę że tu firma ma duże pole do popisu (zarobu - zysku). Mi za antyreflex dołożyli 140,- zł a podobno wszystkie są anty i utrwardzone. Myślę że VE to dealer chińskiej firmy z filią w Europie, bo jak czytam to sama amatorszczyzna zero zawodowstwa. Osoba ktora badała mój wzrok była na tyle leniwa i opieszała że nie reagowała na moje spostrzeżenia bo jak powiedziala 15 minut to i tak za wiele czasu na badanie, a przyrząd miała chyba 200 letni bo co chwilkę szkiełka wypadały i musiała je szukać pod fotelem albo pod szafą - podobno to najnowocześniejszy salon na świecie (w Chinach). Kupiłam progresy o 50% taniej u zwykłego optyka niż w promocji w VE (mam 62 lata). Tak to jest jak się w Polsce nie kontroluje handlu i usług a jedynie wypowiedzi polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pll Re: Bojkotuję nierzetelnych - w Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.11, 23:13 A to ciekawe. Soczewki okularowe są wyrobem medycznym. Zgodnie z ustawą o wyrobach medycznych (art.13 ust 2 ustawy o wyrobach medycznych Dz.U. 2010,107,679) " Nazwę i adres wytwórcy podaje się w oznakowaniu wyrobu i w jego instrukcji uzywania...". Na soczewce progresywnej naniesione sa oznaczenia (widoczne w odpowiednim oświetleniu) mocy dodatku do bliży od strony skroni i od strony nosa oznaczenie rodzaju materiału i konstrukcji. Nazwy mogą sobie przyjmowac jakie chcą, aby sie odróżnić lub np. aby nie dało się porównać z innymi (to na pewno dałoby swobodę w ustaleniu cen), ale wytwórca powinien być podany. Prosze poprosić o certyfikat lub oryginalne torebki od soczewek. Tam musi być podany producent i podmiot odpowiedzialny za wprowadzenie wyrobu do obrotu i używania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYBI Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.mofnet.gov.pl 23.11.11, 08:51 dokonałem zgłoszenia reklamacyjnego w dniu 08.11.2011 r, na uszkodzony zawias w okularach 175657 Gentelmen, za które zapłaciłem 614,90 złotych, reklamacja miała być załatwiona w dniu 22.11.2011 r., a tu ani widu ani słychu od firmy vision "express" "powolny" dzwoniłem nie wiedzą kiedy będą oprawki i kiedy otrzymam , z łaski przyjęte do reklamacji okulary. Pracuję przy komputerze i w terenie jako urzednik i jestem ślepy, dzięki za taka firmę. Zastanówcie się gdy chcecie kupić okulary, na pewno nie polecam vision express. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FioleK Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.home.aster.pl 23.11.11, 08:55 Dołączam się do Twojego bólu, ja swoje okulary 2 raz oddałem w VE na reklamacje... wróciły, odrzucili... napisałem do 2 instancji.. teraz ponoć mają 30 dni... też chodzę ślepy... PS. Vision Expres Powolony rozumie ustawowe 14/30 dni jako najkrótszy/zalecany termin realizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violka Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.icpnet.pl 23.11.11, 23:29 A czy wam też powiedziano, że wykupując ubezpieczenie roczne, po upływie czasu jego obowiązywania i przy braku zniszczeń okularów dostaniecie 80% zniżkę na następną parę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadoma Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.11, 12:19 Ubezpieczenie-a dokladnie umowa serwisowa polega na tym,ze jezel w ciagu roku, cos sie stanie z okularami np. z winy wlasciciela,jego psa,czy czyjejkolwiek, mozna jednorazowo wymenic jej element lub calosc z 80%znizka. po uplywie tego czasu mozna liczyc na darmowe uslugi typu-wymina noskow,prostowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pll Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 11.12.11, 09:43 Faktycznie to może być niezły interes. Drobne usługi, takie jak prostowanie i dopasowanie opraw, wymiany śrubki itp. i tak każdy szanujący sie zaklad robi za darmo (i to nie tylko dla swoich klientów, ale kazdemu) to takie ubezpieczenie byłoby ekstra kasą. Gdyby jeszcze np. kupić oprawę i szkła za 100 zł, a sprzedać np. za 600 zł, to 20% odpłatności przy ewentualnej wymianie (a większość i tak pewnie nie realizuje ubezpieczenia) dałoby zwrot towaru z 20% górką, a ubezpieczenie , czy jak to zwał, umowa serwisowa, to byłyby ekstra pieniądze za nic. Mnie się to podoba, ale czy uda się zrealizować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamany Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.11, 16:34 Mam Problem z VE mianowicie udałem się na badanie wzroku + miałem dostać soczewki po 3 na jedno oko bo mam różne wady miało to wynosić 156zł po wszystkim okazało się, że mam do zapłacenia 311zł ponieważ moja wada jest większa niż 6 i muszę kupić 2 paczki soczewek. nie wiem czemu ze stresu zapłaciłem zaliczkę 155zł i potem doszło do mnie, że zostałem przez te panie źle poinformowany a wręcz oszukany. Czy mogę zrezygnować ? Odpowiedz Link Zgłoś
janksy Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express 12.01.12, 11:07 Ja kupuję okulary w VE od kilku lat w sumie mam 3 pary okularów od nich i nigdy nie miałam problemów, Zawsze byłam obsłużona prowesjonalnie, dobrze dopasowane szkła, dobrze zrobione okulary przeciwsłoneczne. Jak potrzebuję to idę na czyszczenie okularów z wymianą nosków (usługa bezpłatna), więc nie bardzo rozumiem czemy Wy macie takie problemy z tymi salonami, a korzystałam z salonów we Wrocławiu i w Warszawie - zawsze profesjonalnie i z należytą starannością. I zanim zaczniecie po mnie jechać, że jestem ich pracownikiem to od razu napiszę, że nie jestem, nie byłam i nie będę - mam inne wykszatałcenie i inną pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: 78.129.53.* 15.01.12, 18:14 Nazywam sie Janusz robilem okulary w tej firmie byly na gwarancji, po gwarancji je szlag trafil, dokladnie mowiac 8 dni i w tej chwili co mam z tym zrobic? Czekam na jakies propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rada Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: 79.162.78.* 15.01.12, 19:17 Jeśli soczewki są nieuszkodzone to wybierz nowe oprawy i włożą Ci te soczewki, jeśli soczewki się uszkodziły to kup nowe. Można u nich to tak zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: 79.162.78.* 15.01.12, 19:30 Dają promocje na oprawki 50 procent. Nikt jednak nie mówi że są to oprawki używane przez klientów którzy setkami przychodzą i mierzą te oprawki. Pomijając fakt że można załapać jakąś france. Klient powinien być uprzedzony że kupuje towar z wystawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Poznań Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.146.57.12.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.01.12, 09:53 Poznań Carrefor-Franowo obsługa arogancka wręcz agresywna, kupisz lub won, zero informacji,czasy PRLu,POLECAM TESKO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianin Ceny w VE sa bardzo duze :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.12, 18:28 nikt nie oplaci galerii handlowej (najmu betonu) po mniejszych cenach chyba ze ida na ilosc... Teflex dla mnie (cylidnry do -2) kosztowal w VE 600 czy 800zl. U lokalnego optyka 240zl z najmocniejszymi powlokami, dostalem do tego saszetki po soczewkach by miec pewnosc co dostalem. Hoya PNX teflex itd. W cenie dorobienie do moich patentow. W VE za 200 dostaje zwykle CR39 ktore sa delikatne i pekaja przy upadku, teflex ma tego nie zrobic ale to sie okaze, nie probuje na sile :) CR39 maja lepsza liczbe abbego i to naprawde dobre tworzywo ale latwo peka (jak komus nie spadaja na podloge to samo z siebie od zakladania mi nigdy nie pekly cr39). Mowie tylko o cenach teflex VE kontra zwykly optyk. Nawet staranniej mi u zwyklego optyka dorobii te soczewki, brak luzow co sie w VE zdarzalo. Kazdy niech oceni sam (aha 240zl za 2x teflex, dorobienie i badanie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim?onka Re:bojkotuję nierzetelnych IP: 78.133.250.* 15.06.12, 22:08 W lutym kupiłam w ve Rybnik Focus okulary. W czerwcu oprawki nadają się do wyrzucenia. Zgłosiłam okulary do reklamacji, ale jej nie uznano - bo je źle używałam. Okulary mają być trwałe, ich cena jest dostatecznie wysoka, mają służyć minimum 2 lata a nie trzy miesiące. Co można sądzić o oprawkach, w których nie można wkręcić maleńkiej śrubki? Na zawiasach rączki pracują jak w przegubie, co uniemożliwia wprost patrzenie. Nie wiedziałam, że okulary za 375 złotych mam złożyć w pudełku i na nie patrzeć. Stanowczo odradzam korzystanie z usług VE gdziekolwiek, bo klient otrzymuje byle jakość za duże pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghfg Re: w ve jest drogo IP: *.rev.pro-internet.pl 10.10.12, 14:21 byłem raz w ve, i nigdy tam nie wróce. jest poprostu 3x drożej niż gdzie indziej a jakość wcale nie jest wyższa, czesto jest niższa. chcecie okulary, idźcie sobie np. do fielmana tam są w miare dobre ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.devs.futuro.pl 24.01.12, 18:59 Tylko tutaj możesz uzyskać kupony rabatowe na interesujące Ciebie produkty lub usługi o konkretnej wartości. Ty wybierasz i decydujesz! Oferta platformy uporządkowana jest w pięć kategorii tematycznych: Elektronika, Motoryzacja, Hobby, Dom i ogród, Moda i uroda. Sprawdź nas i polecaj znajomym! www.hotprice.pl/?pwid=50a7432f27354f85b97a5af508ef5623 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mario Re: Bojkotuj? nierzetelnych- o Vision express IP: *.subnet110-139-56.speedy.telkom.net.id 31.05.12, 15:41 Film Cosmopolis (2012) jest super! Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 17:39 szkoda, że pzred pójściem do vision nie sprawdziłam opinii w internecie... jedna wielka tragedia - kupiłam okulary, okazało się, że są źle wykonane (tzn. według vision są zrobione dobrze, mimo że pomiędzy dolną oprawą a szkłem jest duża szpara - dowiedziałam się, że mam za grube szkła do takiej oprawki, tylko że usłyszałam to dopiero przy reklamacji - jak wybierałam oprawki, nikt mnie o tym nie poinformował, a pracownik salonu sam podał mi oprawkę, którą w końcu kupiłam, mimo że widział wcześniej na recepcie grubość moich szkieł). Teraz walczę o uznanie reklamacji, ale już wiem, że za dużo z tego nie będzie - wg. vivion moje okulary ze szparą są wykonane dobrze i estetycznie, a to że po kilku dniach noszenia miałam szparę na szerokość kciuka (doslownie!), to chyba nic - mam tak nosić i tyle... Śmieszne jest też to, że po pierwszym odwołaniu od reklamacji dowiedziałam sie, że nie mogę więcej się odwoływać, nawet jeśli z decyzją ciągle się nie zgadzam. Moja walka ciągle trwa i przypuszczam, że skończy się w sądzie bądź jakiejś instytucji konsumenckiej - nie znam się na tym za bardzo, ale coś czuję, że niedługo będę ekspertem od reklamacji... Ta firma to jakaś farsa - myślą chyba tylko o pioeniądzach i o tym, jak oszukać jak najwięcej ludzi, a potem wymigać się od odpowiedzialności... Przestrzegam wszystkich przez vision i (późno, bo późno), przyłączam się do bojkotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Gdynia Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.play-internet.pl 21.08.12, 18:07 Ja również przestrzegam przed Vision Express super Oszust!!!! Dzisiaj odebrałem decyzję w sprawie okularów przeciwsłonecznych zakupionych w salonie w Gdańsku. Paraexpert tej firmy uznał, że dokonywałem przeróbek i zmian konstrukcyjnych w moich okularach... podobno ktoś je nawet szlifował (ja, bądź złośliwe osoby trzecie). Gołym okiem widać, że okulary (oprawki) nie były szlifowane, a jedynie sklejone kropelką. Pewnego słonecznego dnia, podczas jazdy samochodem spadły mi z nosa. głowę mam dużą, ale oprawki nie uciskały, co zresztą demonstrowałem pani w salonie - podczas składania reklamacji. Był słoneczny dzień, a klej był pod ręką, więc przykleiłem... ale to chyba nie zmienia faktu, że plastik był do d..y! albo nie wytrzymał promieniowania słonecznego, albo mój pot go rozmiękczył... Jednym słowem wielki badziew, a expert, paraexpert broni swojej firmy i próbuje mi wmówić winę. Nie polecam. Wiele lat nosiłem tanie okulary z bazaru i nigdy nie miałem powodu do reklamacji, a tu droga sieciówka - i mają klienta za idiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraft Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.ethnet.com.pl 22.08.12, 09:24 hehe nie dziwi mnie to :) sam tam pracuje wiele lat i powiem wam cos. Na tym swiecie nic nie jest za darmo i dlaczego ludzie caly czas daja sie nabierac na fakt ze cos ktos dla nich chce zrobic? ludzie otworzcie oczy czy wy nie widzicie ze 80% firm na rynku juz nie tylko bez uzasadnienia podnosi ceny swoich produktow do chorendalnych wysokosci ale zaczyna w bialy dzien krasc dlaczego ??? a no dlatego ze target wszystkich firm jest jasny prosty i zrozumialy. ma sie zarabiac wiecej niz poprzednio, na zdrowy rozum robiac cos uczciwe w pewnym momencie nastepuje koniec nie ma gdzie dalej isc bo wszystko jest wysrubowane dlatego zaczyna sie krecenie, w pewnym momencie i to sie skonczy ale o tym pozniej. 80% produktow znajdujacych sie w vision express zakladam ze jest z chin, dlaczego ? a no dlatego ze tanie i mozna drogo sprzedac co za tym idzie duzo zarobic, ale to chyba jasne i nie powinno nikogo dziwic, ewentualnie tajlandii w najlepszym wypadku kazachstan. Jesli powie sie ze soczewki za ktore chcecie dac blisko 300 zl sa z chin to chyba sie odechce co nie ? no to mowi sie cos innego. i gwarantuje wam ze jak zapytacie o magazynowe soczewki ktore sa w salonach nie powiedza wam ze sa z chin. szczytem bezczelnosci jak dla mnie jest pisanie na reklamacjach przez Pana dyrektora lub kierownika (bo oni tym sie zajmuja) podkreslam ze malo ktory ma jakiekolwiek wykrztalcenie w tym kierunku a co lepsi dyrektorzy w swoim zyciu ukonczyli cale 6 czy moze nawet 7 klas podstawowki i zajmuja sie takimi sprawami, jak widac PRACOWAC W VISION EXPRESS MOZE KAZDY! i taki produkt idzie do takiego czlowieka on sobie bierze to do reki popatrzy z prawej popatrzy z lewej strony i odpisze uszkodzenie mechaniczne. podkreslam na produkcie chinskim gdzie jak do salonu przychodza oprawy wysylane i segregowane przez nasz magazyn to nie raz i nie dwa zdarza sie ze oprawy wolaja o pomste do nieba i jedyne dla nich miejsce to kosz na smieci. no ale co.... no taki dyrektor czy kierownik jeden z 2 ktorzy sie boja o swoje posady bo w realny zyciu stanowisko jakie mogliby zajac to jakis wazywniak i o kredycie na zaciagniete mieszkanie pomazyc nie odesla tego do magazynu bo bedzie dym.... no to co... na panel ... a moze ktos to kupi, a moze osoba bedzie miala spora wade wzroku i tego nie zobaczy, to przecierz vision express tutaj nie ma badziewia i malo kto tak na prawde oglada to co kupuje, a nawet jesli ktos wroci z takimi oprawkami no to standardowo bron numer 1 sprzedawca: spiszemy reklamacje i na 14 dni zostawia pan nam swoje okulary.... nabywac: o boze 14 dni ? przecierz ja slepy jestem jak ja bede funkcjonowac... to moze sobie jakos poradze sprzedawca: a prosze Pana szanownego uprzejmie jak sobie Pan szanowny zyczy standard i tak wlasnie w dzisiejszych czasach sprzedaje sie gowno bron numer 2 jak klient jest bardziej zawziety odpisuje sie ze to uszkodzenie mechaniczne. podkreslam ze ludzie ktorzy to sprawdzaja i pisza" oprawa okularowa marki dolby czy tam accent ktore NIKT nie wie jakiego sa pochodzenia i skad to tak na prawde przyplywa ale nie sadze zeby to mialy byc niemcy...... zostaly uszkodzone w wyniku uzytkowania wada mechaniczna nie podlega gwaracji. i mili panstwo tylko co 8 albo co 10 tak bardzo sie wscieknie ze wezmie telefon i zadzwoni do jasnie wielmoznego pana DYREKTORA REGIOLANEGOa dyrektorow w tej firmie jak psow.... ktory z predkoscia blyskawicy zadzwoni do salonu i zacznie cichym glosem gdzies z pod biurka szeptac ze on nie chce z ta kobieta rozmawiac bo go to krepuje on nie wie co ma mowic (mili panstwo on nie od tak przyziemnych spraw jest)i reklamacje uznajcie. no i co ? jak na ironie drodzy czytelnicy ludzie w salonach to najbardziej wykwalifikowana ekipa oczywiscie nie wszyscy zawsze znajdzie sie zgnile jablko ktore tylko potrafi zamieszanie robic i tacy zazwyczaj dochodza gdzies wysoko ale takie zycie. nie dziwcie sie tez ze ktorys z pracownikow o godzinie 19 jest troche mneij zyczliwy dlaczego ? a no przedstawie wam przyklad np taka promocja wiekowa tyle % znizki na oprawy ile ma sie lat, niby prosty przekaz co nie ? a no niestety zasady zasadami a życie życiem bez przerwy przychadza ludzie ktorzy mowia: przepraszam a na czym polega ta promocja.... no to sie im mowi... tyle procent znizki ile lat aha... aha... a jak ja mam 54 lata to ile bede miec znizki?....... 54 psze pana aha....aha.... a jak poczekam jeszcze ze dwa lata i bede miec 56 lat to ile bede miec znizki? i teraz sobie wyobrazcie ze taki asystent pracuje 12 godzin na dobe ktos z was pracuje tyle? sadze ze nieliczni i przez blisko 12 godzin ma na takie pytania odpowiuadac. wezcie to pod uwage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.play-internet.pl 17.10.12, 13:13 Po złożeniu reklamacji w salonie-po odmowie uznania, wysłałem odwołanie do Warszawy. I znów odmowa, a w uzasadnieniu brednie, z których bekę miała też Miejska Rzecznik Konsumenta z Gdyni. Niby pisała to jakaś wykształcona Pani... Za namową Rzecznika złożyłem wniosek w Sądzie Konsumenckim w Gdańsku. Z początku chciałem wymiany towaru na trwalszy, później zwrotu pieniędzy... Teraz koszty rosną i żądam ich zwrotu... Koszty wzrosną znacznie bardziej, bo jeśli ta "super" firma nie uzna mojej reklamacji, to i koszty sądu powszechnego do tego dojdą. A ja jestem pewien swego- nic nie przerabiałem w okularach i same spadły mi z nosa:) mogli oddać 99 zł, z kosztami sądowymi zapłacą więcej. Nie można popuścić oszustom!Jeszcze raz przestrzegam przed tą firmą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seba Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 12:20 szukam dobrego prawnika, który doprowadzi do porządku tę oszukańczą firmę... i szukam innych pokrzywdzonych- wprowadzonych w błąd, oszukanych - celem złożenia pozwu zbiorowego. Proszę o kontakt : sebartist@wp.pl. Szczególnie w przypadkach ograniczania praw konsumenta do reklamacji. W grupie siła i wyjdzie taniej:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seb Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.play-internet.pl 31.10.12, 21:53 KRAFT - PROSZĘ O PILNY KONTAKT AUTORA TEGO WPISU!!!! sebartist@wp.pl muszę chyba iść do sądu powszechnego:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bank8 Re: Przestrzegam wszystkich przez vision IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.14, 22:14 chciałam wam opisać swoja historie z VE, 22 sierpnia kupiłam dwie pary okularów, zapłaciłam za nie 600,- tzw. promocja drugie za 1 grosz, te za tzw. 1 grosz odebrałam po 3 dniach, do wczoraj mordowałam się , ponieważ oczy mnie bolały w pracy ( pracuję z dokumentami i na komputerze ), dzisiaj udałam się do VE spytać co w końcu z tymi drugimi okularami i dlaczego mnie bolą oczy, a tam wyjaśniono mi że te drugie okulary mam tylko do tzw. ręcznych robótek i czytania, a te drugie na które czekałam są dwuogniskowe do czytania i do komputera. Nie będę ukrywać zostałam oszukana, na jakiej podstawie sprzedawca zamiast dwóch par takich samych okularów zrobił mi inne z których nie będę korzystać mało tego zapłaciłam jak za zboże i sama musiałam się fatygować bo zapomnieli zaznaczyć że maja mi wysłać sms, w chwili obecnej straciłam 600 ( gdzie u innego optyka kupiłabym za to dwie pary z których bym korzystała i jeszcze by mi została gotówka ) i mam jedną parę okularów, bo drugie niestety leżą, tak właśnie się obsługuje w VE w gliwickim FORUM wyciągnąć kasę od klienta Odpowiedz Link Zgłoś
paular_1 polecam salon okulistyczny 31.10.12, 22:13 Ja już dawno przejechałam się na tych dużych salonach optycznych - ceny są za wysokie a obsługa kiepska! Polecam salon fielmann'a - miła obsługa i często mają promocje na okulary i soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: polecam salon okulistyczny IP: *.play-internet.pl 01.11.12, 18:54 dzięki za podpowiedź:0 jak mi się wzrok pogorszy to spróbuję u Fielmanna. A vision to do grobowej deski będę mieć w pogardzie za ich postawę. Precz z oszustami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: polecam salon okulistyczny IP: *.dynamic.chello.pl 04.11.12, 14:00 "...już dawno przejechałam się na tych dużych salonach optycznych.". No tak, rozumiem dlaczego poplecasz Fielmann'a. Bo Fielmann to taki mały, osiedlowy sklepik optyczny, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 12:41 ja tez mam niemiłe doswiadczenia z VE w Zielonej Górze :( zapłaciłam za okulary 500 zł a okazało sie, że sa żle zrobione szkła. jak poszłam zareklamować panie wciskały mi , ze jest wszystko dobrze. Tłumaczyłam, ze nie jest ponieważ prawe oko uciekało mi w lewa stronę. Wmawiały mi, ze to wina okulisty bo pewnie dobrał zła moc, wiec ja na to ze skoro w cenie okularów jest badanie to niech mi teraz zrobia. Oczywiscie był to problem. W końcu jedna bardziej uprzejma pani załołozyła mi okulary z mocami ( takie jak zakładaja u okulisty) i wyszło, ze moce mam dobrze dobrane. Wychodzi na to, ze żle mi ustawiły środek soczewki i dlatego oko "ściaga" mi na bok.....masakara.....dzisiaj idę odebrac niby poprawione....ciekawe co dzis będa mi wciskały....ogólnie nie polecam, bo mam wrazenie, że nie pracuje tam wykwalifikowana kadra Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z GLiwic Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.ssh.gliwice.pl 04.03.13, 09:04 Ja również mam negatywne doswiadczenia. Jestem z Gliwic (kontakt z Vision express Al. Jezioranskiego Arena, Gliwice) Wplacilam pieniadze za 2 pary okolarow jedne do chodzenia drugie do komputera. Na drugi dzien zadzwonilam,ze wycofuje sie z zakupu pary okolarow do komputera. Nie byly zrobione, Pan powiedzial, ze ok zrobi tylko jedna pare, jak przyjde to sie zastanowie. Gdy przyszlam Ten sam Pan kierownik sklepu kazal mi usiasc i czekac conajmniej 1 godzinę, bo on jednak zrobi mi te druga pare na siłe. Nie zaproponaowal zadnej ugody ani nie przyszlo mu na mysl, ze np mam male dziecko i nie moge tyle czekac. To, ze odstepuje i nie chce tego czego on nie zrobil nie wchodzilo w rachube. Malo tego byl chamski i nie zalezalo mu na zalagodzeniu sytuacji. Np. zaproponowaniu,ze skoro nie odda mi kasy, za cos czego nie zrobil to moze w tej cenie zrobi okulary mojemu mezowi. Na sile mi wciskal cos czego jeszcze nie zrobil. Malo tego potraktowal mnie jak nachalna niepoczytalna kobiete. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oświęcim Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.oswiecim.vectranet.pl 22.04.14, 19:02 Oboje z mężem chcieliśmy kupić okulary do czytania. Posiadamy już okulary progresywne zakupione w Vision E. Postanowiliśmy, że tym razem będą to tanie oprawki, raczej zainwestujemy w cieńszy szkła. Okazało się jednak, że z poprawek na promocji nie możemy nic wybrać bo: za bliskie żrenice, nie da się dopasować szkieł i takie tam. Wybraliśmy oprawki droższe ale nie jesteśmy przekonani , ze było to konieczne. Od dawna jesteśmy "okularnikami" i nigdy nie było takich problemów. Promocje, którymi się chwalicie są nic nie warte. Zapłaciliśmy 350% tego co zaplanowaliśmy. Na pewno nie będziemy juz Waszymi klientami. Zwłaszcza, że lekarz usilnie namawiał męża na szybkie usunięcie zaćmy w prywatnej lecznicy gdzie jest zatrudniony. Badanie u innego lekarza, potwierdziło zaćmę w początkowym stadium, do obserwacji. Obsługa salonu była uprzejma w sposób standardowy, nie przekkonała nas, że to co proponują jest najwłaściwsze. Czuliśmy się potraktowani protekcjonalnie i w sumie żałujemy, że nie zapłaciliśmy za badanie i zrezygnowali z okularów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela promocje w ve IP: *.static.ip.netia.com.pl 22.08.14, 13:43 Ludzie, zastanówcie się przede wszystkim nad ceną okularów w ve. Jeżeli robią promocję i w cenie jednej pary okularów dostajecie drugą gratis i trzecią dla bliskiej osoby też gratis... to ile one w rzeczywistości kosztują???? To znaczy, że przynajmniej 3-krotnie przepłacacie za okulary!! W młych salonach ceny są zdecydowanie niższe a i obsługa zdecydowanie milsza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni777777777 Vision express IP: 212.191.80.* 27.10.14, 23:17 mam pytanie, mam astygmatyzm zamówiłam soczewki kontaktowe w VE. trzy dni temu byłam odebrać próbne, bo nigdy wczesniej nie chodziłąm w soczewkach, i od razu zauważyłam ze bedac w soczewkach w lewym oku mam zamazany obraz, pani okulistka powiedziała ze sie przyzwyczaje do tego ze widze gorzej na lewe oko ale niestety po trzech dniach juz bardzo mi to przeszkadza. czy można to jakos poprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z branzy Re: Vision express IP: *.static.ip.netia.com.pl 19.11.14, 20:22 witam, sprawdz jakie masz moce podane na opakowaniu od soczewek kontaktowych. jesli masz astygmatyzm powinne byc podane wartosci sfery CYLINDRA krzywizna srednica i OŚ. jesli brak cylindra to i brak osi. skoro masz atygmatyzm lepiej miec drozsze soczewki z CYLINDREM inaczej , bo soczewka kontaktowa bez cylindra bedzie dla twojego oka nie wystarczajaca, nie uwzgledniajaca pelnej wady wzroku. pozdrawiam. ~~ z branzy Odpowiedz Link Zgłoś
anna.marta26 Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express 19.04.16, 20:54 W Bonarce w Krakowie fatalna obsługa, niemiłe traktowanie klientów, starsza pani blond krótkie włosy wydarła się bo nie chciałam podać adresu ani maila. Poinformowała mnie, że bez podania namiarów nie dostanę okularów, podałam ale poprosiłam o nie przesyłanie reklam. No i masz, dostaje reklamy pocztą. Poza tym miałam zapłacić za okulary 600 zł, to wmawiała, że 1000 zł do zapłaty i wystawiła rachunek. Okazało się, że za 1000 miałam ulepszone okulary z mocniejszymi oprawkami i lepszymi szkłami. Kiedy powiedziałam, że wybrałam okulary za 600 i takie poproszę porobiła głupie miny a ja straciłam pół godziny na głupie dyskusje. Ta kobieta nie ma szacunku do ludzi i jest bezczelna i za wszelką cenę chce wyciągnąć więcej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mum2004 Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express 06.11.16, 01:19 Mnie najbardziej wkurza to wciskanie ubezpieczeń i niejasne promocje. Ostatnio kupowałam okulary dla córki - zniżka była zależna od wieku. Chciałam te okulary kupić na siebie - babka zaproponowała że się zgodzi pod warunkiem wykupienia ubezpieczenia. Ogólnie to zarówno z promocjami jak i ubezpieczeniami ostro naciągają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszekbyb Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.btk.net.pl 05.01.17, 00:28 Bojkotuję JZO bo 30 dniowa adaptacja to kit na wodę pół roku walki i nic teraz walczę z optykiem o zwrot poniesionych kosztów .leszekbyblewski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala7 Re: Bojkotuję nierzetelnych- o Vision express IP: *.9.175.88.ng.pl 13.03.17, 12:03 Laska ale ty zrozum,że twoje zafajdane soczewki kontaktowe kupowane raz na jakiś czas to żaden zarobek dla nikogo.kup sobie na necie Odpowiedz Link Zgłoś