Dodaj do ulubionych

bon prix porażka

• crystalnoire Re: bon prix porażka 10.07.13, 15:30
      ja tam bardzo lubię kupować w BonPrix. Wiadomo, że żaden sklep nie zaspokoi potrzeb wszystkich klientów w 100%, ale to tyko moje stwierdzenie. Nie każdy musi się z nim zgadzać. Co do kupowania w sklepie online to dość często tam zaglądam. Jak już coś wybiorę to korzystam z fajnej strony z rabatami, którą mogę wam polecieć www.wydawajdobrze.pl.
      Teraz mają super kod na darmową dostawę - wydawajdobrze.pl/bonprix-kody-rabatowe-kupony-katalog. Mam nadzieję, że nie wyjdę na spamerkę ;) ale ja sama korzystam z poleceń różnych stron :)
      Buziaki:*
    • Gość: Bożena Re: bon prix porażka IP: *.toya.net.pl 18.07.13, 16:20
      Kupiłam pare rzeczy w sklepie Bon Prix i jestem bardzo zadowolona. Szybka przesyłka i dobre jakościowo produkty, które niewiele różnią się od zdjęć w katalogach i na stronie. Katalogi promocyjne Bon Prix są często wydawane, jest tam sporo nowości, często do nich zaglądam i zamawiam www.promocyjnegazetki.pl/gazetka/130/Bon-Prix Nie wiem skąd negatywne opinie o Bon Prix.
      • Gość: patrycja.89 Re: bon prix porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.13, 11:14
        Dokładnie, teraz są jeszcze rabaty na wiele rzeczy. Ogólnie wiadomo, że zdarzają się słabe jakościowo rzeczy, ale ogólnie kupiłam tam sporo i jestem mega zadowolona, bo za taką cenę nie dostałabym rzeczy w tym rozmiarze (bo warto dodać też bardzo szeroką rozmiarówkę zarówno ubrań, jak i bielizny). Mój ostatni zakup - shushu.pl/odziez/modne-bikini świetny strój kąpielowy, ładnie podkreśla i utrzymuje biust, naprawdę za taką cenę, świetny :D
      • occitane111 Re: bon prix porażka 29.04.17, 14:29
        BONPRIX TO OSZUSCI, NIE CHCA ZWRACAC PIENIEDZY PO REKLAMACJI TOWARU
        CHOC REGULAMIN MOWI ZE ZWROCA BEZPROBLEMU ORAZ ZA PRZESYLKE ZWROTNA

OSZUSCI!!!!

TERAZ JA MAM ROBIC REKLAMACJE W BANKU, I MIESIACAMI SIE STRESOWAC, I CZEKAC NA ODPOWIEDZ, BO ONI RZEKOMO ODDALI MI PIENIADZE W MOMENCIE ZAKUPU!!!!!
    • katerinaaa89 Re: bon prix porażka 13.08.13, 12:42
      Mnie przede wszystkim denerwują takie ich ukryte promocje. Czytasz że coś jest gratis, albo dostajesz bon. Potem okazuje się że jednak owszem - jest gratis, ale najpierw trzeba zrobić zakupy za miliooooony. Tak samo z promocjami - sztucznie robione, albo odświeżane przeceny na mega stare rzeczy. Też się sparzyłam i już nie korzystam.
      Pamiętam że kiedyś było z tym lepiej. Jak się zamawiało z tego katalogu to naprawdę przychodziły fajne rzeczy.
    • Gość: kasiak1 Re: bon prix porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 16:54
      Ja jak do tej pory nie mam złych przeżyć z bonprixem. Wszystko co tam kupiłam (parę rzeczy) była zgodna z opisem, składem itp. Przy zakupie warto patrzeć na te szczegóły, bo dużo nam mówią. Mój ostatni zakup - shushu.pl/odziez/krotki-czarny-plaszcz :) fajny płaszcz, może nie na zimę, ale chłoidniejszą jesień jak najbardziej ;)
    • malla87 Re: bon prix porażka 09.09.13, 19:06
      Ja również zamówiłam sukienkę rozmiar 36 ale w rzeczywistości okazała się jakieś 2 rozmiary za duża.. słabo
    • Gość: kasiak1 Re: bon prix porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.13, 22:42
      Kiedyś kupiłam tam spodnie - mega słabe, strasznie się naciągnęły i w ogóle. Ostatnio zamówiłam tam tę sukienkę - shushu.pl/odziez/sukienka-z-dlugim-rekawem-rozkloszowana---bonprix i jest idealna :) zresztą warto patrzeć na opinie o produktach, bo wiele się pokrywa :D
    • Gość: ewela ogarnęli by te rozmiary IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 18:11
      zamówiłyśmy sobie z babcią takie same bluzki tylko w różnych rozmiarach. i wszystko ładnie pięknie, po tygodniu (dokładnie dzisiaj) ciuszki dotarły do nas, ale... mimo tego że dokładnie się wymierzyłyśmy według podanych przez bon prix tabel ciuchy były o wiele za duże, oprócz tego prezentowały się o wiele gorzej niż na zdjęciach. jutro odsyłamy bluzeczki, tylko ciekawe ile teraz będziemy czekać na pieniądze. :/
    • Gość: 123 Re: bon prix porażka IP: *.static.icpnet.pl 22.01.14, 17:16
      Ja kupiłam dwie sukienki i są rewelacyjne
    • Gość: agata bon IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.03.14, 13:14
      Ja zamawiałam kilka ubrań i jestem bardzo zadowolona , raz przysyłkę otrzymałam za 5 dni:)
      A najdłuzej czekałm 10...Rzeczy są dobrej jakości ładne, a rozmiar trzeba sobie osobiście dobrac , ja normalnie noszę 36 a tam zamawiam 32/34 i jest ok.A kurtę zimową to mam w rozmiarze 36 i nie narzekam.jest dłuższa i mogę nałożyć więcej ubrań na siebie i mi pasuje.
      A najbardziej jestem zadowolona z tego że tam naprawdę mają cikawe ciuszki, bo w sklepach i galeriach to jedno i to samo nie mogę nic wybrać, i cenowo nie ma taniej.
    • Gość: Klaudia zwrot towaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.14, 17:19
      Jak dokonać przesyłkę zwrotną ? skoro na stronie bonprix jet napisane, że w siedzibie bonprix w Łodzi nie dokonuje się wymiany oraz zwrotu towaru. dostałam przesyłkę z Łodzi i chciałabym ją odesłać. Co robić ? POMOCY
    • Gość: atka_aa bon prix IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.14, 15:52
      Nie rozumiem czemu tyle osób narzeka na bon prix. Ja jestem z niego bardzo zadowolona. Od roku moja mama, siostra i ja zamawiamy u nich ubrania i jesteśmy wszystkie bardzo zadowolone. Różnie to wprawdzie bywa, czasem nie jesteśmy pewne rozmiaru, ale wtedy zamawiamy dwie rzeczy i z góry nastawiamy się na odesłanie. Ale ubrania są dobrej jakości i dobrze dobrane świetnie się noszą. Faktycznie dużą pomocą są komentarze jakie ludzie dają pod ubraniem, bo wtedy łatwiej jest dobrać rozmiar. Ja osobiście bardzo polecam bon prix.
      • Gość: Nini Re: bon prix IP: *.182.246.131.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 06.04.15, 14:57
        Ja też jestem zdziwiona taką ilością negatywnych komentarzy. Oczywiście cena jest połączona z jakością. Ale moim zdanie jakość wykonania nie różni się od innych budżetowych sieciówek.
        Zdążają się również fajne promocje i okazje jak darmowa dostawa np.Darmowa dostawa Bonprix
    • czegotychcesz Re: bon prix porażka 16.01.15, 15:50
      Właśnie teraz zostałam naciągnięta przez bonprix, towaru zamówionego nie mieli, włożyli do paczki byle co, i tylko 1 sztukę, a zapłaciłam za dwie zupełnie inne, wykłócałam się mailowo i
      telefonicznie o odesłanie mi zapłaconych kwot za przesyłki 2 razy , tam i z powrotem, dziś otrzymałam przelew na konto tylko za towar, za przesyłki , które oni zawinili, nie dostałam zwrotu, tak więc zostałam naciągnięta na 26,00 zł !!! nie popuszczę, zgłaszam ten fakt do rzecznika praw konsumentów !!!
      • Gość: roha62 Re: bon prix porażka IP: *.tktelekom.pl 10.02.15, 13:36
        Zamówiłam kieckę rozmiar 32/34 dostałam 36/38. "Pomylił" się ten kto pakował towar. Odesłałam na własny koszt, żądając zwrotu pieniędzy łącznie z kosztami przesyłki. Po kilku e-mailach zamiast należnych 14,00 złotych przelali mi 10,00. Firma, której kapitał zakładowy wynosi ponad 19 mln złotych nie ma 4,00. Żenada. Właśnie rozstałam się z nimi na zawsze.
    • Gość: gość Re: bon prix porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.15, 15:23
      dziwne.. na prawde jestem zdziwiona zamawiałam na tej stronie i produkty przyszły mi po 4 dniach; poza tym na tej stronie zamawia moja znajoma i zawsze ale to zawsze wszystko przychodzi na czas; fakt rozmiarówki są czasem nieco zawyzone lub zanizone; ale wystarczy poczytac komentarze na temat ciuchów, i wiadomo czy brac rozmiar nizszy czy wyzszy. :D Po prostu trzeba umieć kupować :D
      • tamiza.1 Re: bon prix porażka 11.02.15, 19:05
        dobrze jest zazwyczaj dopóki coś nie przyjdzie nie tak i chce się np. wymienić czy odesłać...
      • Gość: joa Re: bon prix porażka IP: *.protonet.pl 24.03.15, 19:27
        Do niedawna byłam bardzo zadowolona z zakupów w tym sklepie - ubrania wybierałam sugerując się komentarzami innych zamawiających i co do jakości nie mam zastrzeżeń. Natomiast martwi mnie to, że ostatnio znacznie wydłużył się czas oczekiwania na wysyłkę - po 10 dniach od zamówienia dalej wyświetla się status "zamówienie złożone", dzwonię i słyszę, że wszystko jest OK, moje zamówienie skompletowane i przygotowane do wysłania jutro lub pojutrze, po tym czasie dalej status "złożone", znów dzwonię i... słyszę to samo, co poprzednio :(. Więc mówię, że zależy mi na w miarę szybkiej dostawie, a w odpowiedzi słyszę, że zupełnie wszystko jest w porządku i na pewno zamówione rzeczy dostanę (?). Dodam, że płacę za pobraniem, przy odbiorze przesyłki. Z tych rozmów wyciągam wniosek, że chyba nie jest obecnie regułą, że dostaje się wszystkie zamówione towary (może nawet powinnam się poczuć wyróżniona, a na pewno uspokojona z powodu tego, że w mojej przygotowanej paczce wszystko jest skompletowane).
    • Gość: serafin01 Re: bon prix porażka IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 28.04.16, 10:43
      Dokładnie, obsługa mało elastyczna.Brak zachęty dla klienta i nie zawsze towar zgodny z opisem. Nie polecam tej sieciówki. Obrazki faktycznie ładne.
    • Gość: Ania Re: bon prix porażka IP: *.146.78.203.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.16, 10:47
      Jak czytam tę komentarze to żałuję że cokolwiek zamawialam Z Irlandii paczka przychodzi mi po 4 dniach, że smyka na drugi dzień ale jak mam czekać miesiąc czy dwa to jest jakaś porażka.
    • Gość: Emka Re: bon prix porażka IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.16, 11:46
      Masakra!!!!!!!!!
      Nigdy więcej tam nie zamówie!!
      Zamówiłam tam 2 bluzki, wisiorek i kurtkę.
      Bluzki ok! Wisiorek może być choć na zdjęciu wyglądał lepiej! A co do kurtki z eko skóry to tu proszę ja was zaczyna się przeprawa! Stan tego towaru gorzej niż tragiczny! Wzdłuż całego rękawa pęknięcie brak maszynki na zamku kurtka cała zawilgocona z widocznym szarym nalotem na całym materiale gorzej niż ze śmietnika!! W kórw na maksa !!!a wyślij cie tak jak ja na ich koszt to przyjdzie wam jeszcze za to płacić bo paczka wróci spowrotem i cała procedura odsyła nia od początku wysyła się reklamacje bez pobrania na jakoms zjebanom skrytke pocztową!
    • Gość: Nici Re: bon prix porażka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.16, 12:12
      To jest europejska rozmiarówka a nie chińska. Jak ktoś wcześniej nosił głównie chińskie ubrania z bazarku to jest zaskoczony rozmiarami oryginalnymi.
      Pozdrawiam
    • Gość: wojtek.p. Re: bon prix porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.16, 13:54
      W pełni popieram. Do tego - czas dostawy, który bije rekordy opieszałości!
    • piku6543 Re: bon prix porażka 19.01.17, 11:18
      Zdecydowanie nie polecam . Kupiłem rzeczy które były na stanie czyli dostawa 3-6 dni po 10 dniach okazało sie ze beda po 4 tygodniach ale tak naprawde to jeszcze nie wiadomo . Zrezygnowałem z zamówienia i teraz od 2 tygodni czekam na zwrot pieniedzy . PO prostu naciagacze i tyle - nie polecam
    • agly2016 Re: bon prix porażka 26.01.17, 11:31
      Obsługa skandalicznie beznadziejna, termin realizacji - tak jakby z innej galaktyki szedł towar, po tygodniu pytają czy na pewno adres wpisany jest dobry - bo nie ma numeru mieszkania i dlatego nie realizują zamówienia, a potem od nowa liczą termin. Beznadzieja towar zamówiony miesiąc przed imprezą nie ma szansy dotrzeć na czas
    • Gość: Pola Re: bon prix porażka IP: *.3-1.cable.virginm.net 13.02.18, 21:41
      Pracownicy zapominają o paczkach lub wysyłają niekompletne. Nie polecam
    • Gość: Marta Re: bon prix porażka IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.19, 21:03
      Zgadzam się, że porażka, ale z innego powodu. Zamówiłam pierwszy raz 6 artykułów, jeden z nich okazał się zupełnie inny niż opisany w katalogu, dodatkowo nie miał nawet metki bonprix. Natychmiast go odesłałam argumentując, że artykuł nie był przeze mnie zamawiany. Zwrotu pieniędzy nie uzyskałam za ten artykuł! Bonprix odpisał mi, że wysłałam im artykuł nie z ich kolekcji, gdy to właśnie oni taki mi wysłali!!! Dobry sposób na wyłudzenie pieniędzy od ludzi.
    • kolipyn Re: bon prix porażka 14.03.19, 20:48
      Ja cieszę się, że z ten sklep rzucił się w moje oczy dopiero niedawno. Zaczęło się od znalezienia kuponu na www.wydawajdobrze.com/ Zamówienia przychodzą szybko, są zgodne z tym co faktycznie było w koszyku.
    • misia_90 Re: bon prix porażka 22.05.19, 20:04
      Czas realizacji towaru pozostawia wiele do życzenia. Raz okazało się, że status dostępności towaru na stronie internetowej był niezgodny ze stanem magazynu, zaś czas realizacji był tak odległy, że byłam zmuszona całkowicie zrezygnować z zakupu, a chodziło o ciepłą kurtkę. Jeśli moje Panie potrzebujecie w styczniu ciepłych zimowych ubrań, w żadnym razie nie kupujcie z tej firmy, bo w lutym dowiecie się, że towar otrzymacie na lato, co też mnie spotkało. Teraz z kolei potrzebuję wyjściowego out fitu na rodzinną okazję. Po 8 dniach (roboczych) status realizacji pozostaje bez zmian, zaś ze strony firmy nie pojawiła się żadna informacja. Po wysłaniu wiadomości do obsługi klienta otrzymałam jedynie niezmieniony "szablon" zwrotny niezawierający nawet konkretnej daty wysyłki towaru, jedynie wytłumaczenie, iż opóźnienie jest spowodowane nieterminową realizacją zamówień ze strony producenta. Nie interesują mnie takie wymówki. Odzież jest produktem pierwszej potrzeby zaś niewywiązanie się z umowy sprzedaży należy się co najmniej rekompensata.
    • misia_90 Re: bon prix porażka 27.05.19, 15:21
      Ta firma to po prostu tragedia. Jeśli moje Panie potrzebujecie w styczniu ciepłych zimowych ubrań, w żadnym razie nie kupujcie z tej firmy, bo w lutym dowiecie się, że towar otrzymacie na lato. Zaś jeśli potrzebujecie eleganckiej sukienki na ważne spotkanie, będziecie w ostatnim momencie robić wycieczki do galerii. Raz okazało się, że status dostępności towaru na stronie internetowej był niezgodny ze stanem magazynu, zaś czas realizacji był tak odległy, że byłam zmuszona całkowicie zrezygnować z zakupu, a chodziło o ciepłą kurtkę. W ostatnich dniach podobna sytuacja. Na stronie internetowej status towaru "dostępny". Po 8 dniach roboczych nie ma ani wysyłki, ani wiadomości w sprawie. Dodam że potrzebowałam wyjściowego outfitu na specjalną okazję rodzinną. Po wysłaniu wiadomości do obsługi klienta otrzymałam jedynie niezmieniony "szablon" zwrotny niezawierający nawet konkretnej daty wysyłki towaru, jedynie wytłumaczenie, iż opóźnienie jest spowodowane nieterminową realizacją zamówień ze strony producenta. Firma ma obowiązek umieszczać takie informacje na stronie przy produkcie lub poinformować klienta o zaistniałej sytuacji inną drogą, w przeciwnym razie jest to złamanie prawa (Art. 543 § 1. oraz Orzeczenie Sądowe z dnia 25 kwietnia 2014r.(sygn. akt XVII AmC17809/13). Odzież jest produktem pierwszej potrzeby zaś niewywiązanie się z umowy sprzedaży należy się co najmniej rekompensata. Tymczasem zamiast tego firma zdecydowała się na czarny PR. Na stronie opineo.pl umieściłam opinię w sprawie. Byłam wówczas jedną z wielu oburzonych klientów na tej stronie. Po kilku dniach nagle 6 podstawionych fałszywek. Najpierw tyrada oburzonych klientów, a następnie nagle wszyscy zadowoleni? Po samej treści też można to wywnioskować, typu "jestem zadowolona z zakupu". Zaś ze strony bonprix w tym samym czasie zniknął link do opineo. Pewnie wróci kiedy zapłacą za więcej szczęśliwych klientów. Rekompensata za niewywiązanie się z umowy sprzedaży byłaby etycznie czystym zagraniem a i pieniądze mniejsze. Najwyraźniej po prostu chcą postępować haniebnie. Nie wierzcie w ani jedno ich słowo. Na moje wiadomości w sprawie zamówienia żadnej reakcji, po prostu całkowicie mnie olano.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka