Dodaj do ulubionych

do SL i zoorientowanych

13.07.07, 10:36
Czesc
Jestem 1,5 tygodnia po depilacji po 2 zagiegu bardzo duzo wlosów wypadło:)ale męczy mnie taka kwestia częśc wlosow siedzi głęboko
w skorze tzn widac tylko czarne plamki w ogole włosy nie kwapią się do wychodzenia i tu moje pytanie czy poprosty nie byly w
odpowiedniej fazie wzrostu i sa "uśpione" dzaialaniem lasera i z czasem zaczną normalnie odrastac czy moze dac im jeszce czasu,bo
nie czy probowac je wyciagąc. Z góry dziękuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • studiolaser Re: do SL i zoorientowanych 14.07.07, 13:29
      Lepiej na siłę nie dłubac i nie starac sie ich wyciągac.Wyjdą tylko potrzeba im
      więcej czasu. pozdrawiam SL
    • aneta.d20 Re: do SL i zoorientowanych 17.07.07, 09:31
      ktoś napisał na tym forum że "koniecznie trzeba nakładać krem z filtrem ,nawet gdy
      nosisz długie spodnie" ( np . chodze w dzinsach )

moje pytanie brzmi po co ?
      a i jeszcze ktoś wspominał o żelu przed zabiegiem . czy on jest konieczny ? ,
      czy w każdym gabinecie stosuje sie ten żel ?
      a jakie są skutki tego ze nie będę miała nałożonego tego żelu ?? przy depilacji
      laserem diodowym ??

• studiolaser Re: do SL i zoorientowanych 17.07.07, 10:18
        W przypadku kiedy nosi Pani długie spodnie nie jest koniecznością stosowanie
        kremu z filtrem. Jezeli nogi są szczelnie zasłoniętę to naprawde nie ma takiej
        konieczności. Pozatym po depilacji laserowej nie powinno się opalac tylko około
        2 tygodni. Po tym czasie spokojnie mozna wystawiac ciało na słońce. Oczywiście
        jezeli nie chcemy udac sie na dalsza sesje. Jezeli chodzi o żel to naprawde
        totalne nieporozumienie. Żel używany jest do IPL( intensywne źródło światła) a
        nie do lasera
        diodowego. Na forum można poczytac wiele opinii na temat skuteczności IPL - do
        usuwania włosów. Posiadamy w Studio Laser IPL Quantum SR ale uzywamy go do
        usuwania naczynek i przebarwien gdyz do usuwania włosów jest kompletnie
        nieskuteczny. Lasr diodowy Lightsheer służy tylko i wyłącznie do usuwania
        włosów. Niektóre gabinety posiadają miernego- chińskiego lub włoskiego IPL
        (IPL IPL-owi nie jest równy) i zamierza robic jedną maszyną wszystkie
        zabiegi. Niestety sprawdza się stara metoda jak świat jak coś ma byc do
        wszystkiego to najczęściej jest do niczego. pozdrawiam serdecznie SL

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka