bokertov1947 16.12.10, 06:48 Cos nudno na Forum. Czyzby wszyscy rozpoczeli juz przedswiateczne malowanie jajek? Pozdrowko! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulha Re: Cicho wszedzie 16.12.10, 07:39 Ejże, bokertov, nie drażnij się z nami, jajcarzu ;-). Teraz to populacja o karpiach i choince myśli oraz oblega hipermarkety i nabywa drogą kupna różne zestawy świąteczne prezentowe, jak nie przymierzając u Was przed Pesach. Zimno, mróz jak nie wiem co, ten sobie siedzi w ciepłych krajach jak bocian jakiś i nam dokucza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unknown Re: Cicho wszedzie IP: unknown 16.12.10, 12:01 no to chyba łażą po tych świątecznych hipermarketach już od pół roku albo i lepiej (: Odpowiedz Link Zgłoś
agulha Re: Cicho wszedzie 17.12.10, 00:58 A czy ja mówiłam, że oni teraz chodzą po hipermarketach w sprawie Pesach (czyli Paschy)? Mówiłam, że to chodzenie nasze grudniowe jest takie, jak u nich przed Pesach. Trzy razy przed Pesach w Izraelu byłam, to wiem, kiedy byłam. Pesach co do okresu (terminu) odpowiada mniej więcej naszej Wielkanocy, a Boże Narodzenie - Chanuce, ale mówiono mi, że na prezenty tam kupuje się raczej na Pesach. Na Chanukę przed wojną w Polsce w żydowskich rodzinach prezenty dawano tylko maluchom i to drobne (słodycze itp.), a teraz w Izraelu oczywiście machina marketingowa się kręci i podobno dorośli się też wymieniają prezentami. Ale tego oczy moje nie oglądały, bo w chanukowym okresie w Izraelu nigdy nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa9717 Re: Cicho wszedzie 16.12.10, 08:49 bokertov1947 napisał: > Czyzby wszyscy rozpoczeli juz przedswiateczne malowanie jajek? E, spóźnione wieści, niektórzy już drapią. Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: Cicho wszedzie 16.12.10, 10:23 A to - pardon - teraz to nie zbliza sie Wielkanoc??? To mi widocznie kalendarz podmienili!! Pozdrawiam PS: No to co ja z tymi jajkami zrobie?? - Chyba do majonezu wloze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: sicho szwedzie IP: *.range86-161.btcentralplus.com 16.12.10, 14:04 po wpisie widac, ze jaja ugotowales juz na twardo. ale nawet jesli wydmuszki bylyby by byly- to w obu wersjach jest tylko jeden sposob ich uzycia , a zgodnie z przeznaczeniem kristmasowym-lancuszek. ps bo nie tylko kolorowe ale i drapane daja sie spoic. (taka wg Ciebie karma ich) Odpowiedz Link Zgłoś
bokertov1947 Re: sicho szwedzie 17.12.10, 06:25 Gość portalu: kalka napisał(a): > po wpisie widac, ze jaja ugotowales juz na twardo. > ale nawet jesli wydmuszki bylyby by byly- to w obu wersjach jest tylko jeden > sposob ich uzycia , a zgodnie z przeznaczeniem kristmasowym-lancuszek. > Hi Kalka, Twoja propozycje przerobienia jajek na christmasowy lancuszek uwazam za super rozwiazanie. Bo czy juz wyskrobane, czy nie – zawszec to dobry recycling. Na poczatku bylo trudno, bo zdejmowanie skorupek z ugotowanych juz jajek, to dosc syzyfowa praca. Ale mam juz 20 sklejonych z kawalkow wydmuszek. Jeszcze tylko 40 – i po robocie. Mam nadzieje, ze nie „wyjdzie“ mi klej – bo jak wiadomo, kleju u „babci“ sie nie kupi. Ale moze na stacji benzynowej? Zostaje jeszcze kwestia „zagospodarowania“ produktu wewnetrznego, powstalego po zdjeciu skorupki. Idea zrobienia jajek w majonezie, jest – po podsumowaniu ilosci kalorii, oraz cholesteryny – przeslana do komisji, celem jej ponownego przedyskutowania. A moze – szanowne gremium – ktos ma jakas berdziej passed–idea? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: wschodzcie i jedzcie z tego,, IP: *.range86-173.btcentralplus.com 17.12.10, 11:54 witam, otoz z mojego doswiadczenia wynika, ze ugotowanych sie nie tlucze. twarde i zimne nacina sie kozikiem wzdluz boku ( do wyboru prawy czy lewy) i tak oto mase bialko-zoltka -zgrabnie wyjmuje sie luzeczka. tym sposobem otrzymane polprodukty ponownie laczymy spajajac zawartosc z dowolnie wybranym boczkiem za pomoca sosu czy tam majonezu czy tam keczapu( kolega wytestuje wlasnym smakiem);zas kokilki- slina, nie tylko w dekoarcyjny lancuszek ale wystrojone np nasza polska ludowa wycinanka z uszkiem- jako dzagi-breloczki do kluczy lub jako malusie takie sliczne lampeczki, obsprawic mozna. kolega sprawdzi, woli czy mu co wisi, swieci czy brzeczy. choc mozna wszystko na raz-drzewkiem zapachowym i jako pjorytet sprzedawac ale tylko na wybranych stacjach benzynowych w calej strefie euro. efekt murowany. ps a mam takie pytanie, kolega auto jezdzi na benzynie czy na on? Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Cicho wszedzie 16.12.10, 17:00 A czy tu kiedykolwiek było inaczej.... ? :F Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.12.10, 17:41 uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda, psze pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu IP: *.cable.smsnet.pl 17.12.10, 17:55 Wiesz co robi pies jak się nudzi? U ludzi też się sprawdza, tylko drzwi zamknij ;P Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.12.10, 18:03 Gość portalu: ;) napisał(a): > Wiesz co robi pies jak się nudzi? U ludzi też się sprawdza, tylko drzwi zamknij > ;P Na takie bezczelne posty odpowiadam tak jak Jolanta Od Bezy nakazuje: I dont speak polish! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu IP: *.cable.smsnet.pl 17.12.10, 18:20 What a pity, what a shame, should I apologize now? Sono molto dispiaciuto... -- Duju spik inglisz? - Jes ajdu - No to dierży linu! Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 17.12.10, 19:55 w takich razach kvaśnieska mówi: ży ny ką prą pa, parle wu ąkor in fła repete in bodi langłicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu IP: *.cable.smsnet.pl 17.12.10, 20:22 Keske Ti ne kąprą pa? Łi, se sa, ży parl ę py le frąse ąkor. Eske Ti wudre...? Ną, se ne rię... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pustynia Re: Cicho wszedzie i gowno bedzie IP: *.net 17.12.10, 22:45 no tak. Wszyscy chleją, zapomniałem że to Polska - tu się pije!!! ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Szopenfeld Re: Cicho wszedzie i gowno bedzie IP: *.versanet.de 18.12.10, 10:37 ..Wiec przepijmy Kaczorowi domek caly, domek caly, domek caly, A Marszalkowi zbudujemy burdelik maly, burdelik maly....... I bedzie git! Na zdrowie!! Odpowiedz Link Zgłoś