Dodaj do ulubionych

Znienawidzona reklama/bohater 2014

• Gość: anka Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.14, 19:39
      Gość portalu: basia225 napisał(a):

> Piękne, młode Brazylijki nie mogące się doczekać na nawalonych piwskiem kiboli
      > z Polski.

Gość portalu: ruben napisał(a):

> reklama Old Spice'a - biały stoi z czarnym, biały dostaje fangę od drugiego czarnego,
      > pada na ziemię, pierwszy czarny zaczyna poruszać mięśniami na klatce, które na
      > koniec wydają obrzydliwy plaskający dźwięk <rzyg>

Zgadzam się.:) Pierwsza jest tak absurdalna w swojej wymowie, że aż śmieszna. A druga to największe kretyństwo reklamowe ostatnich lat, przebija chyba nawet stwora-pakero z telewizorem zamiast głowy.
    • Gość: ... Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.14, 01:49
      -Nowa reklama oranżady od Helleny, dopiero kilka razy ją widziałem a już mnie denerwuje ;)
      -Państwo Lewandowscy to samo - "Atrakcyjną?"
      -Dzieci od Brodzików i tych drugich, nawet bez dzieci już wkurzają; oprócz tego dzieci od płatków Lubelli, no i dalej te ryże bliźniaczki.
      Jeśli chodzi o Baśkę od bliźniaczek i tego z Tańca z gwiazdami to jeszcze denerwuje "nowy Fablet (Phablet chyba?) Nokii"
      -Wybierz swój numer... Wszystkie reklamy Plus, Play i Orange ostatnio mocno obniżyły swój poziom, ale to co robi Plus i Orange to jakaś przesada.
      -Szef Wszystkich Szefów od Aleo, nie... no po prostu nie wytrzymuję :>
      -A reklama od Link4 również denerwuje.
      • ka-mi-la789 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 11.05.14, 22:41
        "nowy Fablet (Phablet chyba?) Nokii"

A jak twoim zdaniem wymawia się "phablet"? Bo jeżeli twierdzisz, że "pablet", to w życiu się tak nie pomyliłeś.
      • mariamm87 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 14.05.14, 08:59
        > -Nowa reklama oranżady od Helleny, dopiero kilka razy ją widziałem a już mnie d
        > enerwuje ;)

czy ktoś w ogóle może mi wyjaśnić ideę jaka przyświecała twórcom? Przecież ta reklama nie ma kompletnie sensu.
    • Gość: basia.225 "Po prostu udało wygrać się złoto" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.14, 14:05
      Po jakiemu to?Niby reklama durna jak każda inna ale wyjątkowo sztuczna i drażniąca.
      • ewa9717 Ta od sprzatania - Rozenek chyba 16.05.14, 19:52
        Coś reklamuje, pierwszy raz ją słyszę, jaki ma paskudny starczy głos.
        • Gość: Amy Re: Ta od sprzatania - Rozenek chyba IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 11:50
          Naprawdę nikt kompletnie nie rozpoznał ludzi z tej reklamy? To kabaret Ani mru mru :D W jednej występuje Michał, w drugiej Michał a trzeciej Waldek :P Inna kwestia że reklama jest absolutnie dobijająca...
          • mariamm87 Re: Ta od sprzatania - Rozenek chyba 19.05.14, 12:14
            Ja widziałam tylko tą z tym wyoskim i chudym gościem.
            A po co tam jest niby on z dzieciństwa śpiewający tą samą piosenkę?
            • gemowa Re: Ta od sprzatania - Rozenek chyba 21.05.14, 13:47
              mariamm87 napisał(a):

> Ja widziałam tylko tą z tym wyoskim i chudym gościem.
              > A po co tam jest niby on z dzieciństwa śpiewający tą samą piosenkę?

...że przez 30 lat i Michał, i oranżada Helleny nic się nie zmienili i wciąż są jedynymi w swoim rodzaju?
              • mariamm87 Re: Ta od sprzatania - Rozenek chyba 22.05.14, 08:31
                Matko, no niby ma to sens, ale jakoś i tak beznadziejna ta reklama jest :)
      • mariamm87 Re: "Po prostu udało wygrać się złoto" 19.05.14, 12:13
        Wyjątkowo drażniący tekst, chyba mający na celu sprawić wrażenie "autentyczności" wywiadu z p. Kowalczyk, że niby an gorąco po zdobyciu złota nawet dziennikarz pląta się w wypowiedziach.

Jakiś czas temu w radiu katowała piosenka jakiegoś Pana śpiewającego:
        "nie da w dłoni zamknąć się dwóch dzikich serc".

Tak samo mnie to irytowało jak reklama z Kowalczyk.
    • eulalia_przecietna Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 16.05.14, 19:58
      Cholernie mnie denerwują prymitywne i prostackie reklamy Tigera z animowanymi zwierzętami. Zapiii...ałeś się do nieprzytomności, żaneta z żor itd Z drugiej strony miałam kiedyś nieprzyjemność pracować w pewnym lokalu gastronomicznym klasy D, gdzie napakowani panowie i tlenione panie każdy dzień pracy rozpoczynali od tegoż napoju, więc reklama idealnie trafia w target.
    • heca7 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 16.05.14, 22:34
      A nikt jeszcze nie zwrócił uwagi na okropną , straszną reklamę jakiegoś smarowidła na poparzenia czy urazy? Gdzie Baba Jaga wsadza dwoje dzieci na łopacie do pieca a dzieci przeraźliwie krzyczą?
    • kora3 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 17.05.14, 17:14
      Nie mogę patrzeć na kretyńską reklamę Vanishu, szczególnie wkurza mnie ta baba, która mówi "rachu ciachu, plamy nie ma"
      Obrzydzenie wzbudza we mnie reklama specyfiku na infekcje pochwy, w dodatku "pani doktor" mówi okropnym głosem cedząc dziwnie słowa.
      Pilnik do stop Scholla - nie tak jest to wkurzające samo w sobie, co jest tego za dużo po prostu. Tak samo jak reklamy jakiegoś suplementu diety z udziałem K. Dowbor.
      • babjaga Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 23.05.14, 15:23
        do szału i nerwowego szukania pilota doprowadza mnie reklama jakiegoś srodka na chorobę lokomocyją, po którym dziecko nie jest śpiące i OTĘPIAŁE

agencja, która to "stfoszyła" musi być strasznie OTĘPIAŁA"
        grrr
    • reseda Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 23.05.14, 22:29
      Wyjątkowo wkurzający "Tarik, który się właśnie zakochał i będzie mial czwartą żonę" reklamujacy...nie wiem co, bo tak mnie wnerwia, że przelączam.
      Nie interesuje mnie Tarik i jego 4 zony. Howgh. Seksistowskie guano.

Poza tym mam dośc sladów kurzajek na podłodze, skaczacych na poduchach obzartuchów, który po wrąbaniu tabletki mogą wsysać ile wlezie a potem oczywiscie poskakać w zwolnionym tempie po fotelach, głupich ciot marudzacych , że : "taka mała ta tabletka?!"Bo ona woli łykać duże???
      Mam dość biednej, nagminnie zapalonej pochwy, którą poucza suczym tonem jakaś przylizana "farmaceutka" w prostokątnych okularach (dodających profesjonalizmu i wiarygodnosci).
      Wszystko w porze obiadu/kolacji.

p.s. j.w. nie pamietam nazwy żadnego z tych specyfików. Dzięki, twórcy tego badziewia.

• Gość: Prutas Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: 213.25.190.* 29.05.14, 08:48
        Reklama radiowa LIDL-a z okazji Dnia Dziecka, czyli grupa dzieciorów podśpiewująca swoją wqrwiającą wesołkowatą pioseneczkę, która brzmi jak koszmarki muzyczne rodem z przedszkola lat 80-tych. Puszczają to co chwilę, a najbardziej miażdży fragment: "Pan Paweł ma dziś nowe pomysły bananowe". Chyba nie chcę wiedzieć jakie ;]
      • Gość: Monika Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.mm.pl 05.06.14, 11:16
        Reklama o Tariku i jego żonach faktycznie jest beznadziejna. Wszyscy wiemy , jak traktowane są kobiety w krajach muzułmańskich. Zwłaszcza na tle ostatnich wydarzeń , które mówią o ukamienowaniu kobiety za to , że nie chce przejść na islam , ta reklama jest oburzająca. żaden to wzór do naśladowania. I właśnie dlatego nie kupię usługi multiroom w telewizji ncplus.
    • Gość: jakaja Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.06.14, 22:45
      Przeraża mnie kolejna odsłona plusa z Baśką i rudymi bliźniaczkami, które wyrzucają pluszaki i inne zabawki bo mają coś fajniejszego do zabawy czyli konsole. Jak to widzę to zawsze myślę o moim dzieciństwie spędzonym w większości z rówieśnikami na dworze a obecnym pokoleniem, które przesiaduje przeważnie przed kompem i jeszcze to propagują w tv.
      • kaga9 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 06.06.14, 23:56
        Przy czym "gra" oGRAnicza się do Baśki, a ryże tylko skaczą po wersalce:P
    • Gość: puszysta kulka Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 04.06.14, 09:36
      O co chodzi z tą reklamą Reiffeisen Bank? Facet w niebieskiej kamizelce, jakby się urwał z prywatki dla szkolnych prymusów, wymądrza się wstrętnym, suchym głosem, a w ręku trzyma tablet i wiertarkę, czy też wkrętarkę, ale uwaga: w lewej ręce. Po sekundzie tablet zamienia się w pilota, a facet ścisza tv, żeby uświadomić swoją żonę, która w swojej niezmiennej od wieków roli pyta niemalże z palcem w buzi: Ale jak to, wytłumacz mi, bo ja głupiutka kobieta jestem? Wtedy niebieska kamizelka tłumaczy, że oto bank coś im dopłaca, przez co są cwani jak nie wiem co i cwańsi od tych z dołu, co czyni go supermęskim mimo kapci, (a może kapcie zawierają w sobie pierwiastek męskości?), a kobieta jest zaspokojona.
      O co chodxzi?????????
      Mam jedna teorię. Ta wkrętarka, pilot, spryskiwacz, tablet to po pierwsze zagadka, żeby ludzie godzinami głowili się nad spotem i utrwalili w pamięci ofertę banku. Dwa: utrwalenie zasady, że baba jest głupia (pytanie) i płodna (hodowla roślin), a facet ma władzę w chacie (pilot), dostęp do rozrywek (tv, tablet) i jest dominujący (symbol falliczny: wkrętarka)
      Symbolu niebieskiej kamizelki nie rozgryzłam.
      Ktoś ma inne pomysły?
      • gemowa Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 04.06.14, 09:51
        Nie znam sekretu niebieskiej kamizelki, ale reklama banku z Justyną Kowalczyk jest równie okropna. Od przedziwnego łamańca językowego: 'tym razem udało wygrać się złoto" - co to ma w ogóle być????? do pzremądrzałej i zaczepnej odpowiedzi p.Kowalczyk. Reklama jest straszna i jeśli jeszcze raz ją zobacze, to chyba wyłączę telewizor.
        • Gość: Doris Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.icpnet.pl 05.06.14, 18:49
          love sex durex -usłyszana i obejrzana po raz 1158 o każdej porze dnia nie wyłączając przedpołudniowych i na różnych kanałach wywołuje nie chłodne a wściekłe drżenie, no chyba że następną reklamą jest ta o zagrzybionej swędzącej pochwie ;)
          • Gość: art7 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.14, 14:06
            Kilkukrotnie pisałem do TVP- info, aby nie rozprzestrzeniali grubych fatalnych błędów (myślę tu o babsztylu, który przebywa latem NA DWORZU! Ale oni maja w d...e! Co im tam MISJA! ( przecież ogląda to młodzież!) Cały czas mam nadzieję, że może ktoś to skoryguje, ale gdzie tam! Za każdym razem budzi się we mnie morderca! A ostatnio puszczają prawie co 5 minut! Widać forsa ważniejsza od misji. Zastanawiam się tylko, za co płacą pensję błaznowi, który w TVP info reklamami się zajmuje!
      • heca7 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 11.06.14, 00:16
        Hmm. Obecnie na chrzest często chłopców ubiera się na niebiesko i w ogóle kupuje im niebieskie ciuchy- może to podkreślenie, że to NA PEWNO mężczyzna?
    • ja27-09 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 06.06.14, 09:41
      Kto ubrał panią Czubównę w worek po kartoflach??!! Reklamuje jakiś środek na opuchnięte nogi czy coś równie cudownego swoim aksamitnym głosem, a jej wygląd w tej powłóczystej szacie nie zachęca. Kto jej taką krzywdę zrobił?
      Jak zobaczyłam niebieską kamizelę, to śmiech mięu ogarnął. Dawno żadna reklama nie wywołała u mnie skurczu przepony :D
    • heca7 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 11.06.14, 00:19
      Nienawidzę reklamy z mgnieniem oka! Stoją dwie laski w oku i nagle pojawia się wycieczka ze ślepej kiszki. Białe , obłe robale. Niedobrze mi się robi , że jakieś glisty ludzkie przemieściły się z jelita do oka. Sorry takie mam skojarzenia. Bleeee...
    • Gość: basia225 Lektorka, która reklamowała Matkę Naturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.14, 11:08
      teraz namawia w radio męża, żeby zażywał Prostaceum i częściej robił jej dobrze. Identycznym głosem. Kobieta ta jest też lektorką w Comedy Central Family. Namawiając widzów do oglądania pojedynczych seriali zachowuje się jak kotka w rui. Ktoś kto pierwszy raz odwiedza ten kanał może odnieść wrażenie, że to nie kanał familijny ale co najmniej Pink Tube.
      • Gość: Olek Re: Lektorka, która reklamowała Matkę Naturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 21:58
        Ja też zwróciłem uwagę na ten głos. Orgazm przy reklamowaniu mopa no i matka natura:)
        • Gość: Pati28 Re: Lektorka, która reklamowała Matkę Naturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 07:29
          Wątek tej lektorki "kotki w rui" już wczesniej sie przewijał. Widocznie taki styl sobie wymyśliła, "seksowny". Trzeba tylko odpowiednio dobrać gamę produktów: nie brakuje reklam prezerwatyw i tego typu akcesoriów. A w zderzeniu z tymi mopami czy sokami to faktycznie żałość.... Ale to pewnie młoda dziewczyna, jeszcze sie nauczy czytać
          • Gość: maciek Re: Lektorka, która reklamowała Matkę Naturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 08:33
            Wiem chyba o którą lektork ę chodzi, słyszałem ostatnio w radio erotyczna reklamę jakiegoś specyfiku na wzdecia :-)
      • Gość: Lifter Rzucilem wyzwanie prostacie! IP: *.ps.com.pl 26.06.14, 08:05
        Dla panow jakis srodek na przerost prostaty, ale no kurde jak mozna rzucic wyzwanie narzadowi?

No chyba, ze mowa o watrobie i "tego juz nie przetrwasz, dziwko" podczas ostrego chlania. :)
    • Gość: Amy Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 11:27
      NIENAWIDZĘ, absolutnie nienawidzę, nowych reklam Old Spice. Dlaczego ten koleś tak wrzeszczy?! Wyciszam telewizor ilekroć go widzę na ekranie, bo mnie przeraża.
    • jampol2012 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 16.06.14, 12:39
      Ja osobiście nienawidzę reklam, które ostatnimi czasy widzę. Jedna wielka porażka :/
      • laura988 jak się udało?nic się nie udało! 16.06.14, 14:46
        Piany dostaję, jak słyszę tego kolesia, mega sztuczne deklamacje idiotycznego tekstu...
        • Gość: Amy Re: jak się udało?nic się nie udało! IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.14, 15:52
          Z ostatniej chwili : "Rok smsów za daaaaarmooo w Heeeeyaaaaaah!". Jest to nawet bardziej denerwujące niż przygody żółtej gąbki z reklamy Nju.
          • railly Re: jak się udało?nic się nie udało! 17.06.14, 08:37
            "Jak sie udało? Nic sie nie udało!" w każdej wersji wygrywa moją liste na najgorsze reklamy. Szczególnie wersja z niebieską kamizelką, bleeeeeee
            • ewa9717 Koszmarne brodzikowilczaki 17.06.14, 15:35
              Na szczęście bez chłopaków, ale to jedyny plus. Jak jeszcze raz usłyszę o tym łachu w pepitkę, zacznę szczekać, a rzygać mi się chce, gdy widzę, jak Wilczak wącha w kroku dziecięce gacie!
              I niech mi nikt nie wmawia, że reklama zrobiła swoje, bo z wściekłosci i tak nigdy nie dotrwałam do momentu, w którym objawiają, któryż to bank reklamują!
              • Gość: gość Re: Koszmarne brodzikowilczaki IP: *.88-199-147.vspace.pl 18.06.14, 14:15
                nie bank :) :) :) reklamują :)
                sieć komórkową - nie napiszę jaką :) . tak dobrze nie ma :)
          • Gość: monn Re: jak się udało?nic się nie udało! IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.14, 19:49
            1. le petit marselie - nie mogę zdzierżyć tej durnej baby i tego jej "pierdyyy", ale ja ogólnie nie lubię żabojadów i tego ich języka,
            2. ulgix wzdęcia z durnowatą włoszką kaleczącą język polski...
            2. rok esemesów za darmooo w heyah....... - ale to już klasyk:), pędzę po pilota jak szalona...
    • eulalia_przecietna Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 21.06.14, 23:12
      Wtórna analfabetka, której dzieci spędzają czas na DWORZU.
    • Gość: tymek "Bliżeeeeeej, wyyyyyyyżej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 16:27
      wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      • verte34 Re: "Bliżeeeeeej, wyyyyyyyżej" 22.06.14, 19:51
        Radiowe:
        "Na co czekasz?? No na co czekasz??" wściekle wywrzeszczane w reklamie jakiegoś samochodu; nieprzyjemne, a w dodatku nie wiadomo o co chodzi z tym krzykiem.
        Krystyna Czubówna, drewnianym głosem recytująca "To ten preparat z morwą białą?", na co "ekspert" odpowiada uwodzicielsko a dowcipnie "Nie da się długo stać na jednej nodze", o żeszsz morwa jego mać...
        "Chcę oglądać twoje nogi" (coś na żylaki) w kilku odsłonach, każda tak samo głupawa i nudna.
        • Gość: wiki Re: "Bliżeeeeeej, wyyyyyyyżej" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 12:36
          1.Podpisuję się pod "niebieską kamizelką" ;)
          Coś okropnego, dostaję nerwicy jak go widzę. Raiffeisen strzelił sobie w kolano tymi reklamami.
          Koleżka jest po prostu niezrównoważony, wygląda jakby miał obłęd w oczach i właśnie wrócił ze spotkania jakiejś sekty;/ głupowaty głosik, nerwowo tłumaczący żonce ;/

2. Reklamy gazetki Rossmana i kobieta, która gada z gazetą ;] plissss

3. Kowalczyk - jw ten sam bank i nudziarz za biurkiem ..

• gemowa Niebieska kamizelka 25.06.14, 12:44
            Zgadzam się, niebieska kamizelka to najgorsza reklama pólrocza.
            Mam wrażenie że ten cykl reklam Raiffeisena prezentuje osoby sfrustrowane i znerwicowane na granicy wybuchu. Wszyscy nerwowi do granic możliwości, jakby zaraz mieli pobić swoich rozmówców.
            • laura988 Re: Niebieska kamizelka 25.06.14, 13:58
              faktycznie, świr z sekty. i jak cedzi "za darmo to może ci z dołu mają konto, nam za konto bank płaci", to szaleństwo w oczach, normalnie aż ciarki po plecach przechodzą!
              • Gość: Lifter To magnez, ktory dziala!!! IP: *.ps.com.pl 26.06.14, 08:03
                Oraz reklama z wesolutka i beztroska Kowalczyk - puszczana w czasie, gdy wiemy ze dziewczyna zmaga sie z ciezka depresja, robi takie orwellowskie wrazenie "dwojmyslenia".

To jakby puszczac te dawna reklame z Bilewiczem (Serce mam jak dzwon!) zaraz po tym, jak on zmarl wlasnie na serce.
              • Gość: jakaja Re: Niebieska kamizelka i Maserak z Baśką IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.14, 10:21
                Jak to czytam to widzę, że mnie ogromne szczęście spotkało bo nie kojarzę w ogóle niebieskiej kamizelki czyli chyba nie widziałam jej na razie.

Za to do nerwicy doprowadza mnie po milion razy dziennie oglądanie Maseraka i Baśki, która nagle się na nim wiesza a potem podnieca jego zegarkiem ups smartłoczem znaczy się. Robi przy tym taką minę jakby dla tego wynalazku miała mu się zaraz oddać na tym parkiecie. Sorki ale nie mogę już na nich patrzeć.

No i ciężko ostatnio mi się samochodem jechało bo usłyszałam piosenkę o jakimś specyfiku na drogi moczowe nagranego jak "Bo z dziewczynami" co trzeba brać, żeby coś takiego wymyślić?
                • ewa9717 Nalany menel i hellena 27.06.14, 11:38
                  Też chyba trzeba coś brać, żeby myśleć, ze to coś zachęci kogokolwiek do kupna napoju ;)
                  • kamelka76 Re: Nalany menel i hellena 28.06.14, 22:28
                    Mój typ na dziś: "rokesemesówzadarmowhejaaaaa" Nie wierzyłam w to, co zobaczyłam, potem nie mogłam znaleźć pilota, a potem zobaczyłam, że to się ROZMNAŻA!!!!
                    • kamelka76 Re: Nalany menel i hellena 28.06.14, 22:29
                      Aha, i jeszcze: "Raaaa-baaar- baaaaar...." To komuś za to zapłacili????
                      • dzidzia_bojowa Do twórców reklamy Raiffeisen 29.06.14, 05:11
                        Jeśli to czytacie, to apeluję: wycofajcie reklamę z tekstem "co się udało, nic się nie udało". To jest jakiś koszmar, który skutecznie zniechęca do produktu. Zarówno Kowalczyk i przedziwna składnia dziennikarza "tym razem udało wygrać się złoto"( naprawdę NIKT nie zwrócił uwagi na błąd przed emisją?) jak i małżeńska rozmowa są najbardziej wkurzającymi spotami roku. Poczytajcie wpisy moich poprzedników.
                • Gość: Amy Re: Niebieska kamizelka i Maserak z Baśką IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 21:27
                  A to jest Maserak w reklamie Plusa? W ogóle go nie poznałam. Matko, ile OldSpice tych nowych reklam ma? Jedna gorsza od drugiej! I dlaczego we wszystkich ten koleś tak wrzeszczy? Nijak mnie to nie zachęca do kupna produktu, raczej odstrasza.

Niesamowicie denerwuje mnie dziecko z reklamy jogurtu łagodnego - sztucznie egzaltowane aż zęby bolą.

I takie ostatnie pytanie do fanów futbolu : czy trener Górski naprawdę miał takie idiotyczne mądrości życiowe jak w reklamie piwa czy tylko zostało mu to przypisane? Gdyby po rzuceniu tekstu "Mistrzem zostanie ten który wygra w finale" albo "Mecz wygra ten kto strzeli więcej bramek" ktoś to skomentował w stylu "Thank you, Captain Obvious!" to jeszcze mogłoby to być śmieszne, ale oni te mądrości wygłaszają w pełni poważnie.
                  • kaga9 Re: Niebieska kamizelka i Maserak z Baśką 01.07.14, 23:11
                    > I takie ostatnie pytanie do fanów futbolu : czy trener Górski naprawdę miał tak
                    > ie idiotyczne mądrości życiowe jak w reklamie piwa czy tylko zostało mu to przy
                    > pisane? Gdyby po rzuceniu tekstu "Mistrzem zostanie ten który wygra w finale" a
                    > lbo "Mecz wygra ten kto strzeli więcej bramek" ktoś to skomentował w stylu "Tha
                    > nk you, Captain Obvious!" to jeszcze mogłoby to być śmieszne, ale oni te mądroś
                    > ci wygłaszają w pełni poważnie.

No widzisz, Ty je uważasz za idiotyczne, a ja sądzę, że wystarczy trochę specyficznego (nie każdy ma, ale nie twierdzę tego z wyższością czy coś) poczucia humoru, może odrobinę znajomości postaci Górskiego, żeby je prawidłowo odczytać. Za to "Thank you, captain Obvious" w tym miejscu uznałabym za spalenie dowcipu. Cały urok takich tekstów w tym, by je wygłaszać z kamienną twarzą i nie "dokomentowywać";)
                    • gemowa Re: Niebieska kamizelka i Maserak z Baśką 02.07.14, 10:37
                      Ja tez uważam, ze ten cytat z Górskiego jest świetny! Rozbawia mnie za każdym razem kiedy słyszę go w reklamie.
                      Potzreba tylko trochę dystansu i poczucia humoru.
                      • Gość: Lifter Re: Niebieska kamizelka i Maserak z Baśką IP: *.ps.com.pl 04.07.14, 11:34
                        W oryginale Gorski powiedzial - na pytanie "kto wygra" - "druzyna, ktora strzeli wiecej bramek".
          • puczjohendzap Re: "Bliżeeeeeej, wyyyyyyyżej" 01.07.14, 22:39

reklama jak reklama, dziwne, że to kogoś denerwuje
        • yslsl Re: "Bliżeeeeeej, wyyyyyyyżej" 13.01.15, 11:22
          Z radiowych to jeszcze ta promująca abonament z "dokłidnio".... Noż k... kto to wymyślił???! No biała gorączka mnie przez godzinę potem jeszcze trzepie! Debilne to jak nie wiem.
    • eulalia_przecietna Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 29.06.14, 11:20
      Raiffaisen i ich kazirodczy związek anorektyków o szczurzych twarzach i wyłupiastych oczach, w których czai się obłęd. Czy tylko mi się wydaje, że ta dwójka wygląda jakby byli spokrewnieni?
      • Gość: kasia Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 29.06.14, 15:23
        popieram apel - wycofajcie tę reklamę. straszna, koszmarna, okropna, koleś w niebieskiej kamizelce pojawia mi się w sennych koszmarach!
        • Gość: mee Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.14, 20:59
          potwierdzam, właśnie widziałam tą reklamę i dlatego tutaj weszłam, okropieństwo. Czy oni nie rozumieją , że tą reklamą odstraszają klienta ?
    • Gość: xxx niebieska kamizelka IP: 81.6.191.* 01.07.14, 08:05
      Przed momentem omal nie dostałem ataku szału jak usłyszałem tego gościa w reklamie banku. Wczoraj miałem to samo. Spontanicznie wpisałem hasło z reklamą do przeglądarki i dowiedziałem się, że wielu ludzi ma dość tej wkurzającej reklamy, tego gościa o wyglądzie nawiedzonego z głosem mutanta i robiącej za "przygłupa" (przepraszam wszystkie kobiety, ale tak to ostało przedstawione) jego żony.
      • Gość: hello Re: niebieska kamizelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.14, 13:38
        Wczorajsza perełka - reklama jakiejś elektrycznej "skrobaczki" do pięt, co to usuwa martwy i zgrubiały naskórek ze stóp. To ustrojstwo ma taki pojemniczek gdzie gromadzi się wycięta skóra i pani go tak pięknie opróżnia...
        • Gość: m6 Re: niebieska kamizelka IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.14, 12:48
          gość liżący paczkę płatków śniadaniowych - największe dureństwo jakie widziałam
      • Gość: :-] Re: niebieska kamizelka IP: *.icpnet.pl 05.07.14, 16:58
        Ja mam skojarzenia z "Psychozą" Hitchcocka, ten koleś jakiś taki psychopatyczny w oczach... Poza tym ostatnie reklamy mBanku- wyyyyżej, niiiiiżej i z tymi wrzeszczącymi gimbusami. Jakby flądra "muzę" ściszyła, to nie musiałaby drzeć japy, że nic nie słyszy. Co za logika! Mało tego, że mBank naraził mi się zmianami w regulaminach, które wprowadził nocą kuchennymi drzwiami, to jeszcze inwestuje w durne reklamy.
      • Gość: ... Re: niebieska kamizelka IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 14:30
        Reklamy banków ostatnio królują u mnie w znienawidzonych reklamach ;)
        mBank, wiadomo...
        Raffeisen - BOŻE, ten facet, zero emocji, no i jego żona jakże zdziwiona, że udało im się zarobić (ale nie, przecież im płacą za przelew pensji.......)
        Millenium - TRAGEDIA, córka przedstawia chłopaka (jakże elokwentnie), ojciec czyta ofertę Millenium (jakże wysoki procent), matka (jakże piekielnym) wzrokiem obejmuje ojca, on się tłumaczy (jakże speszony) i teraz nadciąga apogeum: ten chłopiec (nie wiem skąd go znam), ten jego głos (dołujący), a matka siada, jakby podniecona tym co powiedział ten jakże uroczy młodzieniec.......

No i jeszcze jedna, pamiętacie reklamę Belvity? Była taka, z Lubaszenkiem i jakąś niewiastą.
        Wróciła.
        Z DUBBINGIEM :xxxxxx
        Załamałem się ;)
        • kaga9 Re: niebieska kamizelka 08.07.14, 16:19
          Wróciła. Tylko że to nie jest Lubaszenko;) To Paweł Iwanicki.

Chłoptaś z reklamy różowego banku straszny -między innymi przez głos.
          • Gość: ... Re: niebieska kamizelka IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.14, 12:20
            Boże serio? :D
            No tak, Lubaszenko teraz z 2x grubszy ;)
            Co nie zmienia faktu, że dubbing dobija
        • ja27-09 Re: niebieska kamizelka 10.07.14, 11:06
          Jeśli już o bankach mowa... ING z Kariną i jej "nowym lepszym mężem". matko i córko, jaka odpychająca para, daleko im jeszcze do niebieskiej kamizeli, ale też jakaś patologia. Tak jak uwielbiam Agatę Kuleszę, tak w tej reklamie jest okropna! I jeszcze straszy z reklam wyskakujących okienek na gazeta.pl.
    • Gość: Amy Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 18.07.14, 22:52
      Vanish : zlikwidowali moją ulubioną reklamę z podmianą sukieneczki (czyżby się zorientowali że wkładanie jasno różowej a wyjmowanie mocno czerwonej sukienki z czarnym kołnierzykiem to za duża ściema?) natomiast ciągle leci reklama z kobietą której dzieci spędzają czas "na dworzu". Szlag mnie trafia jak słyszę tą kobietę.

Reklama kawy o dziwnej nazwie której nie wymówię a na pewno nie zapiszę : kobieta niesamowicie drażniącym tonem i z wyjątkowo sztucznym uśmiechem prosi o dużą, karmelową kawę.

Kolejna reklama Old Spice - jestem pewna że po produkty tej firmy nigdy nie sięgnę, od razu będzie mi się kojarzyć z wrzeszczącym facetem.

• Gość: szadoka Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.14, 17:56
        Belvita z dubbingiem to jakiś koszmar. Skąd w ogóle pomysł na ten dubbing???
        Nowe reklamy heyah , porażka.
      • liftertoja Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 21.07.14, 13:11
        O tak to "na dworzu" naprawde wk...
    • Gość: DJ Krejzi Reklamy w radiowej "Trójce" plus reklamy pożyczek IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.14, 19:26
      Najbardziej nie lubię reklam w radiowej "Trójce". Raz, że są bardzo często a dwa, że są bardzo nachalne, żeby nie powiedzieć agresywne. Najgorsze z nich to reklama Media Markt (zaczyna się krzykiem "Teraz w Media Markt!"), starsze reklamy Saturna (w których kobieta krzyczy jak szalona) no i reklamy Euler Hermes z tą okropną przeróbką piosenki Lombardu "Mam dość".

Z telewizyjnych reklam najbardziej wkurzają mnie reklamy wszelkich pożyczek i kredytów, ponieważ widzę, że ktoś jawnie próbuje mnie naciągnąć. A już najbardziej do pasji doprowadza mnie ten elegancik z reklamy Alior Banku. Oto sposób, jak miłymi słówkami można robić z ludzi idiotów!
      • liftertoja Re: Reklamy w radiowej "Trójce" plus reklamy poży 21.07.14, 13:10
        A propos reklamy firm pozyczkowych - VIVUS reklame.ze pierwsza pozyczka CALKOWICIE za darmo. Zero procent czegokolwiek. OK. Robie stopklatke gdy widac male napisiki i tam jest symulacja - bierzemy 1500 na miesiac - 0% odsetek, itd. Placimy tylko PROWIZJE 194 zlote. Czyli ponad 10% wartosci DARMOWEJ pozyczki. Gdybysmy wzieli ja na rok, to oddalibysmy... BLISKO 400% odsetek. ZA DARMO, ku***

Zastanawialem sie wiec ile by kosztwala pozyczka "nie za darmo". No i przy innej reklamie innej firmy sie dowiedzialem - rocznie oddajemy tam... 1900% pozyczonej kwoty. Czyli pozyczasz 1000 zl na rok - w sumie oddajesz 20.000.

Swoja droga wk... mnie tez NIEZIEMSKO cykl reklamy ING z tym beznadziejnym malzenstwem, ktore cos tam kupuje taniej, ale poniewaz nic z tego ni wplaca na konto to nic nie oszczedza. Bo oszczedzanie jest wtedy, jak sie da kase bankowi (ktory ja pozycza rozmaitym VIVUSOM na te 20% rocznie, a oni nam na 2000). A juz szczegolnie ostatnio - gosc kupil odkurzacz PRZEZ INTETRNET wiec na zdrowy rozsadek zaplacil przelewem z konta bankowego. No ale ze nie wplacil roznicy w cenie na konto (niby jak?!), to nie zaoszczedzil, baran.

• Gość: DJ Krejzi Re: Reklamy w radiowej "Trójce" plus reklamy poży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.08.14, 13:20
          Racja, te reklamy ING są żenujące! Kobieta zaoszczędziła 50% na kupnie czegoś a mąż mówi jej, że nic nie zaoszczędziła bo nie wpłaciła różnicy na konto. Aż chce się mu dać w pysk!
    • Gość: wiolex Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.retsat1.com.pl 24.07.14, 00:11
      "daj mi nogę daj mi nogę daj mi nogę! Ja bez nogi żyć nie mogę" i to obleśne coś obejmujące stopę a feee!
      • kaga9 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 24.07.14, 00:39
        A mnie się podoba:) Moim zdaniem -wreszcie akceptowalne podejście do nieapetycznego tematu, ciekawa gra słów.
        • blawatek33 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 24.07.14, 11:03
          Mi też się podoba :)
    • Gość: wiki Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 19:00
      Moje nowe nr 1 w tym togodniu:
      - dzieciak z reklamy Ikea - straszna mina na widok kuchni, który poszedł zrobić kolejnego bohomaza na ścianie.. wkurza mnie.
      - reklama "10 mniej" - aby jechać 50 a nie 60 km/h.... i mamuśka "ej nie nakruszcie". denerwują mnie aktorzy, jak i sam sposób zrobienia reklamy - ogłoszenia.
      - reklama z Mikołajem pijącym pepsi... coż w tym nadzywczajnego - wiem niby pepsi, ale nie przmawia do mnie
      - reklama Sprita i koleś, któremu udają się ekstremalne rzeczy z zamkniętymi oczami i skacze później... jak i nowa reklama z chłoptasiem, który nie umie rozpiąć stanika i woła mamę - na początku mnie to śmieszyło teraz już nie. I jedynie wielkie piersi młodej dziewczyny zwracają tam uwagę, a nie wiem co to wszystko ma wspolnego ze spritem
      • Gość: wiki Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.14, 19:27
        Zapomniałabym o Lewandowskich w reklamach tmoblia.... ;| najbardziej znienawidzone reklamy ever!

(btw są bardzo niewiarygodni, zarabiają ok 160 tys dziennie i jeszcze przejują się limitami na telefonie i tym , ze dostaną "pińćset" na konto"... masakra)
        • gemowa Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 28.07.14, 11:13
          Gość portalu: wiki napisał(a):

> Zapomniałabym o Lewandowskich w reklamach tmoblia.... ;| najbardziej znienawidz
          > one reklamy ever!
          >

Dla mnie sama reklama nie jest irytująca, ale częstotliwośc reklamy T-Mobile Jump jest porażająca! Oglądam Tv może 3 godziny dziennie, a w tym czasie ta jedna reklama przewija się chyba z 10 razy, w każdej przerwie reklamowej i na każdym kanale. Kiedy słysze pierwsze takty muzyki z tej reklamy mam ochotę krzyczeć.

• Gość: gościk Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: *.centertel.pl 02.08.14, 18:33
      Mnie wkurza reklama ''Plusa'' z dziewuchą, która śpiewa ''Agata pała'' czy coś tam. Gdybym miał pistolet, to ta dziewucha i ci z ''Playa'' by zostali zastrzeleni.

A ta reklama ''Daj mi nogę'' to też mnie wk****a tak, że mam ochotę telewizor wyp*******c przez okno.
      • gemowa Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 04.08.14, 08:49
        Gość portalu: gościk napisał(a):

> Mnie wkurza reklama ''Plusa'' z dziewuchą, która śpiewa ''Agata pała'' czy coś
        > tam. Gdybym miał pistolet, to ta dziewucha i ci z ''Playa'' by zostali zastrzel
        > eni.

"I've got the power"!!!!!!!!!!

Nie znasz tej piosenki?
        • gemowa chipsy Sochy 04.08.14, 08:52
          Dla mnie najnowszym hitem są dietetyczne chipsy a'la Małgorzata Socha.
          Aktorkę bardzo lubię, ale w tej reklamie niestety się nie popisała. Jej mina kiedy pod koniec zjada chipsa i mówi "hmm, ale pyszne" za każdym razem mnie rozwala - jest dokładnym zaprzeczeniem tych słów :))) gdyby usunąc z tej reklamy tę ostatnią scenę nie byłoby źle - jest na co popatrzeć, przyjemna piosenka itp. Ale za każdym razem zastanawiam się czy te chipsy naprawdę sa tak paskudne jak widać po twarzy Sochy.
        • Gość: czekolada Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 IP: 149.156.230.* 04.08.14, 21:46
          A ja , i owszem, znam tę piosenkę, ale i tak mam skojarzenia z pałą, zwłaszcza, jak widzę tę nadpobudliwą ruchowo panienkę, wymachujacą kończynami.
          Nie muszę chyba dodawać, jaka to pała mi przychodzi na mysl. A właściwie dwie pały.
          1. pała właściwa.
          2. pała =bejsbol, do zatłuczenia każdej kopii tej reklamy.
          Za każdym razem, jak tylko to słyszę, warczę jak rotweiler: "znowu ta pała??"
          Nawet nie wiem, co ta "pała" reklamuje. I pewnie dobrze.
    • heca7 Re: Always 05.08.14, 12:30
      Nie mogę tego oglądać :/ Trzy głupie laski ubrane w jakieś zwiewne szmaty latają po parku i nagle jedna zakrywa ci..pę. Może ktoś mi powie co one śpiewają? Bo w pewnym momencie kiedy wiszą do góry nogami słyszę, że mają wszystko w doopie :D
      • Gość: KOrkodyl Re: Always IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.14, 15:01
        Braveran i płonący konar! Comedy Central - dosłownie co 15min...
        • Gość: córkaswojejmatki Re: Always IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.08.14, 19:59
          mój pięcioletni syn, gdy próbowałam rozpalić ognisko na biwaku zaproponował mi wizytę w aptece i zakup braveranu...
      • dzidzia_bojowa Re: Always 05.08.14, 15:55
        Matko! Ten Always mnie poraża. Mało się nie zabiję lecąc do pilota by wyłączyć, wyciszyć, cokolwiek by tego koszmaru nie słyszeć.
        • Gość: Lifter Re: Always IP: 213.231.192.* 05.08.14, 18:07
          Nie wiem jak to robia, ale kazda piosenka o Always jest wiekszym potworkiem niz poprzednia i zawsze mi sie zdaje, ze gorzej juz po prostu byc nie moze, ze wiekszego kupsztala odwalic nie mozna. A tu okazuje sie, ze owszem, moze i jest.
          • gemowa Re: Always 11.08.14, 13:31
            Reklamy Always to w ogóle od poczatku majstersztyk braku logiki: która kobieta która boi się że przecieknie jej podpaska nosi białe obcisłe ciuchy? :))))
            • Gość: Lifter Re: Always IP: 213.231.192.* 11.08.14, 17:35
              To raczej odwrotna logika - wlasnie takie sie tego boja szczegolnie, jak mniemam.

Oczywiscie pytanie po co je wtedy wkladaja - ale co do logiki kobiet, to nawet po ponad 25 lat malzenstwa nie jestem w stanie ogarnac.
      • kanna Re: Always 21.08.14, 19:05
        słyszę, że mają wszystko w doopie :D

Tez to słyszę :D
    • speedy13 Re: Znienawidzona reklama/bohater 2014 05.08.14, 19:34
      Ostatnio dwie reklamy mnie dobijają:

1) W TV - piwo Kasztelan, skądinąd niezłe: "Ten dąb to sam kasztelan zasadził!". A dalej w okropnych częstochowskich rymach przekonują mnie, że najgorsza rzecz to pasteryzowane piwo (Kasztelan stosuje mikrofiltrację ciśnieniową zamiast pasteryzacji). A ja pamiętam jeszcze czasy PRL, gdy piwo w ogóle nie było pasteryzowane i dlatego do sklepu zwykle dojeżdżało już z lekka skwaśniałe. Więc jak się pokazało pasteryzowane, które się tak nie psuło, to był szok, i "och jakie dobre". No i teraz podświadomie mi się to jakoś kłóci w środku jedno z drugim...

2) w radio, na melodię "Bo z dziewczynami nigdy nie wie się" jakaś pani śpiewa, że nigdy się nie wie czy dziewczyna dba kompleksowo o swe drogi moczowe za pomocą preparatu Żurawit. Piękna i jakże romantyczna piosenka :D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka