Dodaj do ulubionych

Kto kogo Wam przypomina?

21.10.04, 11:24
może niezręcznie nazwałem wątek, ale nie miałem specjalnie pomysłu. W każdym
razie wpisujcie, ludzi do kogo podobnych ostatnio widzieliście, takich,
którzy wybitnie zapadli wam w pamięć.
ja na przystanku kilka dni temu widziałem gościa, który wyglądał jak Laleczka
Chucky :D
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał M. Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: 80.51.227.* 21.10.04, 12:04
      Zakopane, ul. Kościuszki, około 10 lat temu. Z przeciwka idzie gość wyglądający
      jak Sylwester Stallone. Ta sama twarz, te same oczy. Nagle zatrzymuje się i
      pyta mnie o drogę na dworzec kolejowy.

Przeżyłem szok. Nie, nie dlatego że spytał. Zszokowało mnie to, że spytał po
      angielsku :-)

Do dzisiaj nie jestem pewien czy to aby nie był prawdziwy aktor ;-)
      • 2paco Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 12:11
        jak byłem w szkole średniej z klasą na wycieczce w Londynie, to wybraliśmy się
        do British Museum. Kumpel zwrócił uwagę na kolesia, który wyglądał jak Jean
        Reno, ale nie byliśmy pewni, więc zaczęliśmy go śledzić po korytarzach muzeum,
        żeby się upewnić co do naszych przypuszczeń. Facet się po chwili zorientował, i
        zaczał nam się dziwnie przyglądać. Stracha trochę złapaliśmy, ale nasza
        ciekawośc była silniejsza, więc nie odpuściliśmy.
        Do końca się nie przekonaliśmy, ale wydaje mi się, że to mógł być Jean Reno...
        chociaż w sumie to nawet palca bym sobie nia dał uciąć.
        • gixera Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 13:16
          Macius widze, ze zlapales fazez zakladania nowych watkow:-)
          Ja kiedys widzialam Pania, ktora przypominala mi pana, a wlasciwie to dodzisiaj
          nie wiem, czy to byla kobieta czy mezczyzna.

Paco, laleczke Chucky, kurcze widzielismy sie, a ja nie wiedzilam ze to ty...
          • 2paco Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 13:17
            :>
        • Gość: Michał M. Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: 80.51.227.* 21.10.04, 14:00
          Gość jest zawodowcem, nie byle Leonem. Tak łatwo by się nie dał w muzeum
          rozpoznac ;-)

Dziwne jest to, że zarówno "Twój" Reno, jak i "mój" Stallone byli bez 3 goryli
          odpędzających piszczące dziewczyny.
    • pan_zajebista_psychika Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 14:05
      Nie tak dawno mialem w szkole jezykowej nauczyciel, tzw. native speakera z Wlk. Brytanii. Kojarzycie taki serial "Alf", z wlochatym kosmita w roli glownej? Otoz nasz teacher calej ekipie przypominal ojca rodzinki, u ktorej Alf przebywal: te same smiesznie wystajace zeby, okulary, identyczna lysina, nawet wyraz twarzy podobny:D
      • 2paco Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 15:41
        pamiętacie film "Kochanie, zmniejszyłem dzieciaki!"? miałem wykładowcę
        (przedmiot Prognozowanie i symulacje), który wyglądał IDENTYCZNIE!!! Pierwszy
        miesiąc wykładów minął mojemu koledze i mi pod znakiem potężnej dawki rozrywki,
        bo co na niego spojrzeliśmy, to w ryk :D
        • Gość: rev Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.10.04, 17:25
          czy to były studia na AE we Wrocławiu?
    • Gość: Kinga K. Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:11
      Moja matka wygląda jak Bette Midler. Identyczna.
    • the_dzidka Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 15:30
      W naszej firmowej stołówce dwóch panów często jada razem obiady. Wyglądają
      zupełnie jak Szmajdziński i Macierewicz. Osobno są do strawienia, ale razem
      mogą przyprawić o szok :-)
    • mijaczek Re: Kto kogo Wam przypomina? 21.10.04, 16:03
      No to ja od jakis 4-5 lat slysze przynajmniej 3 razy w miesiacu, ze przypominam
      ludziom Sandre Bullock, albo.... cocker spaniela [ale tylko wtedy, kiedy mam
      rozpuszczone wlosy]. Cos musi chyba byc z ta Bullock, bo za duzo ludzi zwraca na
      to uwage...

Pozdrafiam,
      Mia
    • Gość: Vp Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: 195.117.30.* 21.10.04, 18:49
      Mój szef stwierdził, że jestem łudzaco podobna do Hermiony z Harego Pottera. To
      miał być komplement. No coż, ponieważ każda kobieta, którą pochwali szef, ma od
      razu przechlapane u szefowej (a ja na dodatek jestem dobra w pracy, mam tak
      samo na imię, jestem młodsza i bez faceta - z definicji do odstrzału) i ona już
      się potrafi postarać, żeby zmienił zdanie, toteż zareagowałam aby wyszło na
      odwyrtkę: dziękuję bardzo, ale czarownicą mnie nazywano kiedy jeszcze nikomu
      nie śniło się o Harrym Potterze... A potem udawałam że strasznie mnie to
      zdołowało... Udało się, szefowa uważa mnie za idiotkę, jeszcze tu popracuję :-)
      A tak w ogóle jakieś podobieństwo jest, tylko że ta dziewczynka mogłaby być
      moją córką.
    • Gość: kohol Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.crowley.pl 22.10.04, 10:24
      Jeden wykładowca na studiach wyglądał jak Jon, własciciel Garfielda. Zreszta
      miał też podobny głupkowato-flegmatyczny styl bycia :)
      Mój tata jest podobny do Phila Collinsa!
    • Gość: zielona milka Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:05
      Mój ojciec (to zależy od jego nastroju) przypomina mi Donalda Sutherlana,
      Marcina Dańca i Nicolasa Cage'a.
      W tegorocznej czołówce olimpiady był pewien łucznik. Ten łucznik wyglądał
      identycznie jak mój sąsiad, tylko szczuplejszy był. Sam pan sąsiad (BTW jest
      nauczycielem WF) pomyślał, że samego siebie tam ujrzał :-)
      • 2paco Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 15:18
        mój tata kilka lat temu ujrzał w gazecie zdjęcie z jakiejś zadymy pod
        ministerstwem gospodarki, i zobaczył na nim mnie... znaczy myślał, że to byłem
        ja. sam potem obejrzałem to zdjęcie i ze zdumieniem stwierdziłem, że
        najwyraźniej musiałem na tej zadymie być :D ciekawe, bo nigdy na żadną się nie
        wybrałem:D
        co do Donalda Sutherlanda, to pięc lat temu, podczas rozmowy o wizę do USA w
        warszawskiej ambasadzie amerykańskiej rozmawiałem z gościem, który był
        IDENTYCZNY!!! i fajnie, bo mi dał tę wizę, więc od tamtej pory jeszcze bardziej
        lubię Sutherlanda ;>
    • Gość: agatka Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:26
      hehehe

moj kolega czesto sie sponia do pracy, pomimo, ze jak sam kiedys przyznal - na
      drugie ma "Punktualność' heheh - no i jak juz sie spoozni, to przyjezdza
      strasznie zaspany i wyglada jak Mirosław Baka :-)

normalnie co nań spojrze, to wykapany Mirek, ale tylko tak do 10.00 :-)

buhahahaha

• matya Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 15:53
        Andrzej Kopiczynski czyli Czterdziestolatek wyglada jak moj tata tylko nieco
        nizszy jest i nie nosi okularow. ciekawe ze NIGDY nie pomyslalm odwrotnie: ze
        moj tata wyglada jak Kopiczynski:)
        • xxx131 Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 16:12
          a mi piecyk gazowowy przypomina oszoloma z rm.
          • mijaczek Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 17:27
            Jesli to prawda [o tym piecyku] to strace do niego szacuneczek, ale najpierw by
            mi musial to ktos udowodnic, bo skoro i oszolom to musialby byc tez dupa
            pawiana, no nie?
            Mia
            • Gość: piecyk gazowy @mijaczek IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.10.04, 20:50
              Jak łatwo u Ciebie stracić szacunek....

Wystarczy odrobina inteligencji i dobrej woli, aby się zorientować. Można użyć
              np. wyszukiwarki. Ponieważ rzadko angażuję się w dyskusje polityczne na forum,
              efekty mogą nie być zadowalające... Dlatego pokażę Ci dwa moje przykładowe
              posty (też miałem problem z wygrzebaniem; rzadko się angażuję w takie dyskusje):
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=562&w=14533925&a=14561675
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=10444359&a=10449520

Tak to mniej więcej wygląda, pomijając podszywaczy, którzy czasem też się
              zdarzają; mp.: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=16106355&a=16106355
              • mijaczek Re: @mijaczek 29.10.04, 16:31
                Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> Jak łatwo u Ciebie stracić szacunek....
                >
                Alez piecyku, to nie tak... ja cie wielbic bede za pomoc, ktorej udzieliles mi w
                zwiazku z moim kompem, a co do tego szacunku to mialo byc tak, ze osoba
                podszywajaca sie pod ciebie powinna wziasc wlasnie takie rzeczy pod uwage jak
                nadszarpywanie czyjegos wizerunku...
                No. Juz. Lepiej?
                Przeciez ty jestes fporzo piecyk. Choc z reguly to ja sie piecykow gazowych boje...
                Mia
    • triss_merigold6 Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 20:00
      Kiedyś w studenckim klubie "Park" widziałam gościa wyglądającego jak George
      Clooney. Nie tylko gapiłam się z upodobaniem i bezceremonialnie.D
      Dziecko znajomych wygląda jak Laleczka Chucky , zawsze robi na mnie takie
      niepokojące wrażenie.
      • 2paco Re: Kto kogo Wam przypomina? 22.10.04, 20:04
        miałem kumpla w średniej (Sałata, pozdrawiam jak na to jakimś cudem wpadłeś!),
        który wygląda jak Brad Pitt (wszystkim moim znajomym się z nim kojarzy, więc
        sporo jest na rzeczy).
        Laleczka Chucky, którą ja widziałem, to był już wyrośnięty chłop. Jakbym
        zobaczył takie dziecko, to nie na żarty bym się chyba wystraszył:D
    • Gość: piecyk gazowy Marek Belka - Sławomira Szczęśniaka z KOC-a /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 22.10.04, 20:29
      • Gość: kohol Re: Marek Belka - Sławomira Szczęśniaka z KOC-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:29
        No co Ty, Marek Belka wyglada jak moj tesc :D
        Aha, przyjaciel mojej siosty wyglada jak Leonardo di Caprio!!!
    • Gość: Lucrecia Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:36
      Dawno, dawno temu (w ósmej klasie podstawówki, o ile dobrze pamiętam) religii
      uczyła mnie siostra zakonna, która wyglądała wypisz-wymaluj jak Rowan
      Atkinson... Jaś Fasola, znaczy się. :DDD Dokładnie taka sama twarz, ten sam
      repertuar min i gestów... coś niesamowitego. Zapamiętam tę kobietę do końca
      życia, zwłaszcza że Fasolę zawsze lubiłam. :))
      • xxx131 Re: Kto kogo Wam przypomina? 23.10.04, 15:32
        nie premier hiszpani przypomina mi jasia fasole...
      • Gość: jaija Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.10.04, 01:12
        Ja widziałam kolesia tak podobnego do Fasoli, czyli Atkinsona, że na sam jego
        widok nie mogłam się powstrzymać i rżałam... niezbyt przyjemne musi to być, bo
        koleś pomyślał pewnie, że to z niego...w sumie tak...ale inaczej:D
    • Gość: wypierdek mamuta Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.04, 15:52
      Mnie Witold Gadomski ze zdjęć w "Gazecie Wyborczej" przypomina jako żywo tego
      gościa z "Zabaw z bronią" ("Bowling for Columbine"), który pokazuje Moore'owi,
      że ma pod poduszką narzędzie służące do zabijania (akurat tego na filmie nie
      widać, ale słychać rozmowę).
      Poza tym Tym pytający o ulicę w kiosku w Krakowie przypominał mi tego łysego
      satyryka, jak on się nazywał? A, już wiem! Tym (nędzny dowcip).
      • yvona73pol Re: Kto kogo Wam przypomina? 23.10.04, 16:36
        no to ja:
        ostatnio widzialam goscia ktory wygladal jak syn Roberta de Niro (twarz,
        pieprzyk), tylko wiek...
        drugi - gdyby nie to ze skosny lekko, to dalabym glowe, ze Keanu Reeves ;))
        a Jaser Arafat zawsze mi przypominal Wielkiego Deszczowca z Profesora Baltazara
        Gabki ;))) wypisz, wymaluj on ;)))))
        a moj ojciec byl do niedawna (zanim osiwial i w ogole mial problemy zdrowotne)
        podobyny do... Saddama Husseina ;))
    • cafe_panika Re: Kto kogo Wam przypomina? 24.10.04, 09:04
      Ja widziałam ostatnio Leonida Breżniewa ( oczywiście na przystanku :). I
      czasami spotykam Himilsbacha - zawsze w tym samym miejscu: totalne pustkowie on
      zmierza w stronę miasta.
    • avarja Re: Kto kogo Wam przypomina? 24.10.04, 10:16
      Wg mojego kolegi przypominam Gustlika :/ Hmmm... To na pweno ujma dla
      dziewczyny :) A tenże kolega za to przypomina mi czasami (jak zrobi odpowiednią
      minę) Alice Cooper'a!
      • pan_zajebista_psychika Re: Kto kogo Wam przypomina? 24.10.04, 15:54
        A ja w opinii moich rodzicow wygladam czasem (z uwagi na zarost i wyraz twarzy)
        jak Feliks Dzierżyński... No comments:D
    • pan_zajebista_psychika Re: Kto kogo Wam przypomina? 24.10.04, 15:51
      Znajomy rodzicow - pan Bogdan, przypomina Foxa Muldera, tzn Davida Duchovnego w
      sumie ;)
    • Gość: Bart Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.tpnets.com 24.10.04, 20:24
      Ja spotkałem operatora dźwigu samojezdnego bardzo podobnego do W. Busha. Znaczy
      operator był podobny, a nie dźwig. To było w Tomaszowie Maz.
    • Gość: misia Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 22:54
      A w Krakowie jest taki sklep z chemią gospodarczą, który prowadzi sympatyczny Pan, który jest bardzo podobny do ... Lenina. Zawsze u nas w domu mówi się: Idź, kup xxx u Lenina :))))
    • Gość: ANN Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: 195.136.122.* 24.10.04, 23:56
      Ja mam skojarzenie ze Shrekiem, po pierwszej części w jakiejś telewizji
      powtarzali Bonanzę i mogę przysiąc że rysownik Shreka zapatrzył się na jednego
      z synów Cartrajta, a konkretnie na tego środkowego - taki wielki z ogromną
      głową i kapeluszem, chyba nazywał się Huch.
      • Gość: powerpuffgirl Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 00:23
        ja podobno wyglądam (z grzywką) jak Natalie Portman z czasów "leona zawodowca"
    • Gość: zielona milka Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:27
      Czasami widuję pewną panią, która przypomina mi Gerarda Depardieu : ta twarz,
      nos, tusza, nawet sianowate włosy.
      • Gość: miskowska Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.chello.pl 25.10.04, 23:08
        U mnie w domu cyklinował podłogę facet taki sam jak Gerhard Schroeder. Czułam
        się doprawdy zaszczycona, że tak się fatygował...
    • Gość: nsfrnt Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.Server / *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 15:21
      fabio canavarro jak ściął włosy na mistrzostwa europy to wyglądał jak
      starszy ;) brat henrika larssona, a bramkarz greków nikopolidis (chyba, czy jak
      to się tam pisze) to wygląda trochę jak george clooney
    • Gość: Anyone Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 11:55
      A ja mam w szkole kolesia który wygląda jak filmowy Hellboy, w klasie mam
      dziewczynę spajdermena, w ławce siedzę z Pudzianowskim a ja jestem Maską
      podobno....
      • Gość: Ruchome_Schody Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.tg / *.tg-evenwood.co.uk 28.10.04, 15:11
        Hehe a ja pracuje z F. Mercury
        • Gość: lula Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: 153.19.99.* 28.10.04, 15:17
          nie uwierzycie ja kupowalam buraki u goscia z ksywka jackson-nawet podobny do
          michala przed zblednieciem:)
    • Gość: agatka Re: Kto kogo Wam przypomina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 15:58
      wczoraj wieczorem w krakowskiej knajpie o nazwie "Piękny Pies" widziałam parkę,
      która do złudzenia przypominała Kasie Kowalską i Davida Beckhama....heheheh

heheheh,
      buzia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka