drzejms-buond 19.10.06, 16:59 uuuuuuuuuuwielbiam go! To mój IDOL! a juz ten odcinek w szczególności www.youtube.com/watch?v=VlT5JUSQCGs Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mana_mana Re: Dexter 20.10.06, 11:35 Jesteś głuuuuuupi, jesteś głuuuuuuuuuuuuuuuuupi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 20.10.06, 11:49 "To profesor Falck! Dubi-dubi-dubi, to profesor Falck" uwielbiam 'Wakacje na wsi' (nie pamiętam tyt. oryg.) - Szatanie!!! także 'Bibliotekę', Kusalagupagusa (ten obrzydliwy całus) oraz grę 'Lochy i potwory' (Ddungeon & dragons). jednak moim NAJULUBIEŃSZYM odcinkiem jest Libretto! - kopalnia podręcznych tekstów: ja: Ach, braciszku, co Ty tutaj masz (to ja do brata) mój brat (też fan Dextera): lepiej zrobisz, gdy mi spokój dasz! i tak sobie czaem rozmawiamy... Oraz: gratulujemy Panie Tato (wzorem Tatusia Muminka chyba), uchu-chu przycisnę chyba tu (płaczę ze śmiechu przy tym rymie), itpd... Odpowiedz Link Zgłoś
mroczna.trampka Re: Dexter 20.10.06, 21:51 taaaaaak! Libretto! i jeszcze "DeeDee debil, DeeDee debil" -> to z papuga... i "a czubi czabi cziba, a czubi czabi cziba, a czuba, czaba, cziba, a czubi czabi cziba!" (z Kusalagupagusa :D) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 21.10.06, 17:37 - Czemu trzy nie chce łapać dwóch? No bo trzy ma cztery! [Dexter-klown] Dobre też było, jak przyszedł 'złota rączka' i naprawił wszystko w Laboratorium za 40,000$ :) Albo zamach na sprzedawcę lodów i zamach na Dextera przez woźnego... Ech, oglądnęłoby się. O, jeszcze uwielbiam jak Dx. siedzi w kozie i kombinuje Morse'm przed klawiszem (Bandyci, Kry-mi-na-liści!!! Co?! - Dezercja!!?). Jeszcze jak znalazł psa i wszczepił mu implant mowy - 'tutaj jest rzecz, to jest rzecz, ja znalazłem rzecz, ta rzecz jest tutaj, to jest rzecz' :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dexter 23.10.06, 10:29 O! więcej nas! nie wiem,jak jest z polskim dubbingiem, ja znam tylko ten astmatyczny głos i tekst oryginalny... a juz kwestia:"uuuuuuuuuu łot dis baton duuu?" albo "pliiiiiiiiz, pliiiiiiiz du not puszszs de baton" wlecze sie za mną juz kilka lat! chyba sobie wgram w komórkę...? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 23.10.06, 11:58 ja znam tylko polską wersję językową - to co napisałeś, to chyba jest: [Dee-Dee]: 'uchu-chu, przycisnę chyba tu?' (wspomniane w poprzednim mailu) Jeszcze z Libretta - "Co ja tu widzę na śliczne me oczy, | jaki on piękny i jaki on urooooo-czy!" (gdy Dee-Dee pierwszy raz ujrzała Dextera) O, i jeszcze z Brodatym Hankiem - Dexter zapuścił (z pomocą swoich wynalazków oczywiście) brodę i D-D przedstawiała go: 'mój brodaty brat Dexter'... a nalepki pamiętacie? Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Dexter 23.10.06, 11:58 Nie uważacie, że głos polskiego Dextera jest dość zbliżony do tego w wersji oryginlnej? Za to polska Didi lepszejsza jest! :) Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 23.10.06, 12:02 pl.wikipedia.org/wiki/Laboratorium_Dextera no tak, Przyjaciele Sprawiedliwości! i Chluba Narodu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dexter 23.10.06, 12:56 o! jakże cenna to linka! słusznie do encyklopedii trafia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunnysmile Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 17:21 też uwielbiam Dextera - mogę go oglądać godzinami i los się na mnie zemścił ; ) Moja córeczka to kompletna DeeDee - rózwowa, z kitkami, uwielbia tańczyć i "włączać" różne urządzenia lub zadawać irytujące pytania : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dexter 24.10.06, 09:53 Gość portalu: sunnysmile napisał(a): > też uwielbiam Dextera - mogę go oglądać godzinami i los się na mnie zemścił ; ) > Moja córeczka to kompletna DeeDee - rózwowa, z kitkami, uwielbia tańczyć i > "włączać" różne urządzenia lub zadawać irytujące pytania : ))) ojej to my PORTFOLIO poprosimy :} a polska wersja dextera mieszka u moich znajomych w skierniewicach. lat 4 na pytanie -kim chciałbyś być Michasiu jak dorośniesz? odpowiada: -CYFRĄ! zwiesza głowę i się zamyśla za swoimi wielgaśnymi okularami... Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Dexter 24.10.06, 10:12 Dexter rządzi!!! A propos, Przyjaciele Sprawiedliwości to chyba też nosili jakieś inne imiona, zwłaszcza Chluba Narodu? Czy ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 24.10.06, 10:17 Chluba Narodu - Van Halen - Niezniszczalny/Niezwyciężony Krunk [wg wikipedia] co do Chluby Narodu - pamiętacie figurki CN, które produkował Dexter dla siebie i kolegów? Na końcu Prawdziwy Chluba Narodu grozi Dexterowi spotkaniem z kimś o wiele groźniejszym niż on sam - zagadka: o kogo chodziło? Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Dexter 24.10.06, 10:28 No wlaśnie, ale pamiętam, że Chluba Narodu pojawił się też jako... Major Chwała? czy jakoś tak? W wersji oryginalnej to on chyba jest Major Glory. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dexter 24.10.06, 13:58 chluba narodu??? hmm... czy tu chodzi o Atomówki? których, mimo mego uwielbienia dla Tarkovskiego, nie znoszę... ? Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 24.10.06, 14:31 [ja Atomówek niecierpię i mam na nie alergię...] a dzięki Wikipedii mamy i owcę i wilka: "PRZYJACIELE SPRAWIEDLIWOŚCI (w wersji opracowanej przez STUDIO SONICA są nazwani PRAWYMI PRZYJACIÓŁMI): Chluba Narodu - bohater który ratuje Amerykę od niebezpieczeństw (w wersji opracowanej przez STUDIO SONICA jest nazwany Majorem Chwałą). Raz pojawił się nawet w Atomówkach " Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Dexter 24.10.06, 14:44 www.billscustoms.com/images/misc_majorglory.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunnysmile Re: Dexter IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 15:28 Do mojej 8-letniej DeeDee zaleca się kolega z klasy - wypisz wymaluj Mandark, tyle że rudy, ale charakterek ten sam. Tak to jest jak mamuśka za dużo kreskówek ogląda - moja córka zresztą twierdzi,że jestem jak matka Dextera, bo sprzątam w rękawiczkach i w takim fartuszku : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
wij.paszczak Re: Dexter 24.10.06, 15:41 To ulubiona bajka mojego Chrabąszcza...ja tam wolę Edków,zwłaszcza tego najgrubszego i najgłupszego...:))Ale miło,że nie jestem jedynym starym koniem który ogląda namiętniebkreskówki na CN... A tak nawiasem mówiąc Mandark ma powalający śmiech..:))) Haha-ha Ha ha-ha ha-ha...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Dexter 24.10.06, 15:59 uwielbiam też jak syn sepleniącego kota sylwestra zakłada sobie torebkę na łeb, bo sie wsydzi za ojca! no i kaczora duffiego!odcinek (mustash maniac!jest debeściarski) albo stare odcinki o II wojnie światowej-Szulc! ju dumkopf! a ostatnio popłakałem się ze śmiechu jak Guffy uczył jeździć na nartach "struś i dziki kojot" tez odkrywają przede mna wiele nowatorskich rozwiazan technicznych. ;-P kreskówki TRZEBA ogladać, moi państwo.. kreskówki uczą bawiąc bawią ucząc Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond nał wocz de wocz 25.10.06, 12:18 www.youtube.com/watch?v=obJ_VqoIW_4&mode=related&search= a tego nie widziałem wcześniej.. :-D)) Freud jest piękny! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Libretto 25.10.06, 12:37 a tu jest moje ulubione: www.youtube.com/watch?v=2w0KG3kOZFU Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond kopalnia złota 25.10.06, 13:15 a tu znalazłem kopalnie! łoł! www.youtube.com/watch?v=MPmqaoBG23Y&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Libretto 25.10.06, 13:27 blue_eyes napisała: > a tu jest moje ulubione: www.youtube.com/watch?v=2w0KG3kOZFU jeej. nie widziałem tego wcześniej! genialne! a zakończenie jakie....!!! a se jeszcze raz obejrze. świetne, swietne, swietne! Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Falck 25.10.06, 17:08 www.youtube.com/watch?v=f722k84EMKQ&mode=related&search= 'To profesor Falck! Szubi-dubi-du, to profesor Falck' i 'Twój mózg to doskonały komputer, jeśli dobrze go znasz, mądrą głowę masz. Ten Twój bystry, osobisty komputer, pomoże Ci nie raz" :) [tyle pamiętam z polskiej wersji] Odpowiedz Link Zgłoś
blue_eyes Re: Głód 25.10.06, 17:12 o i jeszcze to: www.youtube.com/watch?v=8VZJhPOph_Y&mode=related&search= - zawsze mnie ten odcinek przerażał, NIENAWIDZĘ groszku!!! Odpowiedz Link Zgłoś