geronimo28 04.11.06, 18:19 Skoro jest wątek o zgubach to może teraz o tym, co Wam się przytrafiło znaleźć? Nie mówię o rzeczach typu wypchany portfel, które bezzwłocznie oddajemy prwowitemu właścicielowi, ale o drobiazgach:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lookdawn Re: Co znaleźliście? 04.11.06, 18:24 Złote kolczyki w piasku plaży Oo Zaraz po tem zgubiłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saraneta1 Re: Co znaleźliście? IP: *.chello.pl 04.11.06, 20:32 a ja 50 zł w morzu :)))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: Co znaleźliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 23:09 W banknocie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saranet1 Re: Co znaleźliście? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 11:26 tak w banknocie :)) a jest w bilonie? pływało sobie przy brzegu Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 17:28 Gość portalu: saranet1 napisał(a): > tak w banknocie :)) a jest w bilonie? no, mogło leżeć na dnie 10 piątek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to samo Re: Co znaleźliście? IP: *.smstv.pl 06.11.06, 22:18 Gość portalu: saranet1 napisał(a): > tak w banknocie :)) a jest w bilonie? pływało sobie przy brzegu W mojej klatce mieszkał pijaczek (nie żyje, R.I.P, bo dobry człowiek jednak), który noc w noc kierował się na linii dom-piwnica, gdzie w swojej komórce miał balon własnej roboty trunku o niewiadomej liczbie koni mechanicznych, wiadomo - wężyk, stolik i koledzy, ale nikt nigdy nie narzekał, zawsze cicho było. Wracając sobotniego (z piątku na sobotę) ranka znalazłem w progu klatki, przy drzwiach piwnicznych 50-złotowy banknot. Nikt inny raczej to być nie mógł, gó..arze stoją tak do 23-24 a nie sądzę, by 5-6 h leżała (?) - nie mając pewności stałem się na krótko, bo krótko, właścicielem tego drobiazgu. No przecież nie będę chodził po sąsiadach i pytał czy to ich zguba do diaska?:) Żal mi tylko było, bo facetowi nigdy się nie przelewało, przynajmniej jeśli idzie o dobrobyt a na 95% to była jedna dziesiata z jego renciny. Na ogół nie znajduję więcej jak 50 gr, ale ten pięciodychowy "Kazik" już mi to wyrównał z nawiązką na przyszłość:) Odpowiedz Link Zgłoś
malena.torun Re: Co znaleźliście? 04.11.06, 23:57 Ja kiedyś fajnego faceta znalazłam w knajpie:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Co znaleźliście? IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.11.06, 00:07 Ja też znalazłam faceta w knajpie, poza tym takie ładne serduszko (wisiorek) wysadzane granatami (może sztucznymi), które potem zgubiłam, jakąś kasę, ale bez rewelacji. Moja mama znalazła zegarek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naiwna Re: Co znaleźliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:21 banknot jednodolarowy w jeziorze Michigan. Do dziś noszę na szczęście :P Odpowiedz Link Zgłoś
luksusowy_yacht Re: Co znaleźliście? 05.11.06, 22:12 lancuszek w kanapie w knajpie w czechach:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 10:21 całą kupe pieniedzy przed czeskim bankomatem 100zł na przystanku w tym roku, 3 telefony komórkowe a w sobotę udało mi sie znaleźć mieszkanie na zimę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 10:31 Pierścionki, rękawiczki, parasole, z rzadka pieniądze, karty płatnicze. Kiedyś na przystanku znalazłyśmy z kumpelą cały bochen chleba, jeszcze ciepły i pachnący, prosto z piekarni. Znalezisko skonsumowałyśmy z piwem w pobliskiej knajpce. Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 11:01 Ostatnio znalazłam małą, zieloną, futrzastą torebeczkę z napisem "Princess". Pokochałam ją od pierwszego wejrzenia, perfidnie więc postanowiłam nie szukać właścicelki <właściciela> tego cennego znaleziska. A choć jestem już wiekiem zaawansowana nie rozstaję się z nią ostatnio :) Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 14:19 Dziś rano znalazłam mszyce w mojej ukochanej roślince doniczkowej. Teraz poszukuję biedronki... Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 14:29 mana_mana napisała: > Dziś rano znalazłam mszyce w mojej ukochanej roślince doniczkowej. Teraz > poszukuję biedronki... pani psor!pani psor! -pająkjebiedronke!!! -biedna dronka Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 15:39 > pani psor!pani psor! > -pająkjebiedronke!!! > -biedna dronka I wszystko jasne! Pająków mam całkiem sporo, dronek wręcz odwrotnie proporcjonalnie. Wniosek nasuwa się sam - biedronki nie lubią "na pająka" <pozycja, która polega na tym, że samica leży spokojnie w pozycji horyzontalnej, a samiec opuszcza się na nią z sufitu - na szelkach> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co znaleźliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:50 Umiarkowanie wypchany portfel, ktorego zwrocic nie moglam, gdyz lezal na chodniku na jakims odludziu bez sladow dokumentow itd. Poza tym meska (bo duuuza) obraczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona21 Re: Co znaleźliście? IP: *.biskupice.sdi.tpnet.pl 06.11.06, 16:34 >Poza tym meska obraczke. Eeee to poszukiwań właściciela niewarto już było robic.. heheh ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Co znaleźliście? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 21:42 Gość portalu: ona21 napisał(a): > >Poza tym meska obraczke. > Eeee to poszukiwań właściciela niewarto już było robic.. heheh ;))) A moze wyrzucil, zeby sie uwolnic? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
isabella1974 Re: Co znaleźliście? 06.11.06, 22:00 Małego kotka, jakieś dwa lata temu.Jest u mnie do dzisiaj - ma się dobrze i waży 8 kilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Co znaleźliście? IP: *.elblag.dialog.net.pl 06.11.06, 23:22 To się utuczył ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pandorka Re: Co znaleźliście? 07.11.06, 02:06 parę lat temu na plazy we Włoszech śliczny pierścionek z białego złota z jakimś kamykiem.. zanim w końcu wybrałam się do jubilera żeby sprawdził cóż to za kamyk (a nuż mogła to nie być zwykła cyrkonia:) ) to pierścionek... zgubiłam... :( tak mi go szkoda...sliczny był jakieś 2 lata temu na spacerze z psem znalazłam ...psi kaganiec:) co najdziwniejsze, pasował na mojego psa:) pies nie był zachwycony znaleziskiem;) kilka dni temu znalazłam kartę płatniczą tuż przed wejściem do centrum handlowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
mana_mana Re: Co znaleźliście? 10.11.06, 13:19 SIWY WŁOS!!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XY Re: Co znaleźliście? IP: *.uznam.net.pl 10.11.06, 16:33 miłość piekną,odwzajemnioną.... a kiedyś to paczkę malborasów,kilka banknotów(pewnie wypadły komus z kieszeni- były pomiete)zegarek damski z bransoletką,duchę pod kioskiem :) ostatnio krem co go nigdzie nie można kupić(wypada z oferty )bardzo się ucieszyłam,pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Co znaleźliście? IP: *.limes.com.pl 10.11.06, 16:40 portfel WYPCHANY pieniedzmi, w tym rowniez dewiza(koniec lat 80-tych) z dokumentami - zgube oddalam z ciezkim sercem ;)za co dostalam wielgachna czekolade z orzechami zakupiona w pewexie.niedawno 50 zl w banknocie, maz przeszedl a ja zauwazylam i myk do kieszeni :), w dziecinstwie lancuszek(za to zgubilam zloty kolczyk mojej mamy), pare razy jakies drobne w portfelu,skakanke na plazy. Odpowiedz Link Zgłoś