eyemakk 23.05.03, 15:12 www.top-design.com.pl/image/big/10602 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wisenna Re: Autentyczny znak zakazu 23.05.03, 16:10 sama chętnie sfinansowałabym kilka takich znaków w paru miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oak Re: Autentyczny znak zakazu IP: iB.rudanet.com:* 24.05.03, 21:01 wisenna napisała: > sama chętnie sfinansowałabym kilka takich znaków w paru miejscach... to proponuję od razu bardziej dosadny, nasze społeczeństwo lubi proste przekazy ))) ib.rudanet.com/fun/chodte.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.wodgik.katowice.pl 26.05.03, 08:03 No cóż, konieczność stawiania takich znaków (zwłaszcza pierwszego) dowodzi, że w pobliżu często przebywają Polacy. W Singapurze kara za rzucenie śmiecia na ulicę wynosi 500 dolarów. U nas mało kto zapłaciłby taką grzywnę, więc powinno być 20 pał na gołą dupę na miejscu zdarzenia + cała najbliższa niedziela od 4.00 do 24.00 spędzona na sprzątaniu parku, to by się Polaczki oduczyli śmiecić. Ordnung muss sein! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.05.03, 08:12 Nie chrzań. Przez jakiś czas przebywałam w Holandii, gdzie chodziłam sobie na skróty przez uliczke zasłaną dosłownie psimi gównami. Mogę głową ręczyć, że to ja byłam tam jedyną Polką w okolicy, na dodatek bez psa. Po prostu inni miszkańcy zrobili sobie z tej ulicy (przebiegajacej na tyłach fabryki, co nie znaczy, że nieuczęszczanej) psią ubikację. Z zatkanym nosem i w dużych podskokach można było tamtędy się przedostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fred Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.wodgik.katowice.pl 26.05.03, 09:39 Trochę mnie Twój komentarz pociesza, ale to była chociaż uliczka za fabryką, co oczywiście nie znaczy, że nieuczęszczana - a w np. Katowicach gówna potrafią leżeć w środku miasta. Ja osobiście mam psa u mamy, która mieszka zaraz obok lasu, tak, że wyprowadzam go wyłącznie do lasu ew. na pobliskie łąki. Oczywiście żal mi ludzi z centrum - ale oni powinni egzekwować od swoich radnych jakieś rozwiązanie problemu, np. więcej 'psich kibelków', czyli odpowiednich trawników. Zresztą trochę ich mają, zwykle do 10 min. drogi od domu. Tymczasem niekt. tamtejsi mieszkańcy idą na łatwiznę i pozwalają swoim psom zanieczyszczać chodniki. Może mam totalitarne poglądy, ale będąc przedsiębiorcą powiedzmy z Niemiec w życiu nie założyłbym np. fabryki w mieście, w którym jest taki syf w centrum. Jak ludzie nie mają kultury, żeby mieć porządek wokół domu, to można się obawiać, że będą równie niechlujnymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
pstosia Re: Autentyczny znak zakazu 26.05.03, 13:39 psie odchody leza nie tylko w holandi. dosc duzo ich jest w paryzu i to na glownych ulicach, np na polach elizejskich, o parkach juz nie wspominam. co do pieskich spraw w polsce, to moja babcia jak wychodzi ze swoim psem na spacer to zawsze zabiera ze soba woreczki i sprzata po swoim pupilu. pozniej woreczki wyrzuca do smietnika i problam z glowy. tylko szkoda, ze malo ludzi tak postepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
al-ki Re: Autentyczny znak zakazu 28.05.03, 19:28 pstosia napisała: ) psie odchody leza nie tylko w holandi. dosc duzo ich jest w paryzu i to na ) glownych ulicach, np na polach elizejskich, o parkach juz nie wspominam. -- W Paryżu?? Chyba w jakimś Paryrzu gdzieś na zadupiu Polski. No ale tam Pól Elizejskich nie ma... Chyba nie byłaś w Paryżu. Tam mało kto psy trzyma, a jeśli trzyma to w biedniejszych dzielnicach, a co dopiero wyprowadza na pola elizejskie. Pewno masz psa, że tak gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globtroter Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.odnxx2.adsl.tele.dk 28.05.03, 21:50 ale pieprzysz. 1.W paryzu *Francji( jest bardzo duzo psow! 2. Jest tam tez mnostwo psich gowien.3. skad czerpieesz swoja "wiedze"_ Odpowiedz Link Zgłoś
barbor Re: Autentyczny znak zakazu 04.06.03, 14:32 al-ki napisał: > pstosia napisała: > > ) psie odchody leza nie tylko w holandi. dosc duzo ich jest w paryzu i to na > ) glownych ulicach, np na polach elizejskich, o parkach juz nie wspominam. > -- > > W Paryżu?? Chyba w jakimś Paryrzu gdzieś na zadupiu Polski. No ale tam Pól Eliz > ejskich nie ma... > Chyba nie byłaś w Paryżu. Tam mało kto psy trzyma, a jeśli trzyma to w biednie > jszych dzielnicach, a co dopiero wyprowadza na pola elizejskie. > Pewno masz psa, że tak gadasz. > > Owszem, Paryżanie hołubią swoje pieski bodaj bardziej niż Polacy i Paryż jest zasrany dokumentnie. Z tym że - przynajmniej w centrum - nie jest to tak odczuwane, bo po ulicach jeżdżą panowie w zielonych kombinezonach i gigantycznym "odkurzaczem" zbierają te kupy z chodników. Innym dobrym rozwiązaniem paryskim jest to, że niemal każdy skwer jest ogrodzony niskim płotkiem z uchylną furtką, na której jest znak z narysowanym przekreślonym pieskiem. I wszyscy wiedzą, o co chodzi. (Oczywiście w dalszych dzielnicach już nie jest tak różowo, tzn. bezkupowo.) Tymczasem u nas, np. w takiej Warszawie, w samym centrum, trzeba ciągle patrzeć pod nogi. Może dlatego ludzie wyglądają na takich ponuraków z nosami spuszczonymi na kwintę. A, i już nawet nie marzę o tym, by - tak jak w Londynie czy Oxfordzie - można było posiedzieć na trawce w piękny słoneczny dzień. Bo (1) trawka jakby nie taka sama, (2) w dodatku z licznymi atrakcjami w postaci rzeczonych kup psich w ilościach nadmiernych. Odpowiedz Link Zgłoś
sunday oj, a nie widzialas w Paryzu... 05.06.03, 23:03 ... tych smiesznych wozkow-odkurzaczy do psich kup? Takie cos w rodzaju meleksa z olbrzymia rura z przodu. Siedzi w tym gosciu, jedzie chodnikiem i wylapuje ta rura psie kupy. Nigdzie indziej tego nie widzialem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.06.03, 12:29 Byłem i widziałem. Paryż to zasrane (dosłownie) miasto. Trzeba bardzo uważać jak się chodzi. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tes tak jest IP: 195.94.204.* 12.06.03, 18:05 Zgadza się. W Paryżu (Francja !!) w XVI dzielnicy chodniki są obesrane przez psy i trzeba uważać jak się idzie. Inna sprawa, że sprzątają systematycznie, więc z dnia na dzień to się nie kumuluje. Tylko zaskakujący jest ten fakt, że ludzie wysadzają psy na chodnikach. Może nie chcą niszczyć trawników?? Ale mogliby przecież sprzątać po swoich psach... Berlin (Niemcy) to samo, obesrany. Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: Autentyczny znak zakazu 28.05.03, 21:56 eyemakk napisał: > www.top-design.com.pl/image/big/10602 > Hello Łódź !!! Nie wyświetla mi się to zdjęcie (twierdzi,że nie ma go i strony) Stary adres??? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Autentyczny znak zakazu 04.06.03, 18:18 Jak to dobrze, ze nie mam psa, bo jak ja bym go nauczyla rozpoznawac znaki zakazu? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotace Re: Autentyczny znak zakazu IP: *.chello.pl 04.06.03, 23:08 W Warszawie przy Woronicza jest sklep z lampami i tam na trawniku stoi własnie taki znak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mig flagi w gownie IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 05.06.03, 21:53 w danii niektorzy dla hecy wbijaja takie male flagi narodowe w gowienka- wyglada to fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
antena80 Re: Autentyczny znak zakazu 10.06.03, 23:31 Widziałam w Wawie taki plakat: TWÓJ PIES, TWOJA KUPA! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś