Dodaj do ulubionych

Wynajem apartamentu od Polaka :)

IP: 89.231.196.* 09.01.11, 03:06
Witam ,
Pytanie, może dziwne, ale ciekawe :)
Zakładam, że niedługo z Pl będzie można dolecieć np. na Gran Canarię za ok. 100-300 zł w 1 stronę, a nawet dziś można w tej cenie dolecieć via Berlin, Londyn itp.
Czy Państwo by skłonili się wynająć apartament od "polaka" czyli transakcja pewna poprzez "rodaka", do tego wszystko w standardowej cenie, dobre wyposażenie, może nawet polska TV itp.
Co Wy na to ?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiu... Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.11, 10:38
      Ale takich propozycji jest bardzo dużo.

Jedynym problemem jest to, że te "apartamenty" mają z reguły standard kwatery prywatnej z Władysławowa (brak choćby basenu) i że znajdują się w dzielnicach mieszkalnych - do plaży, czy sklepów jest najczęściej bardzo daleko.
      • Gość: nina104 Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 12:02
        Dla Polaków, którzy nie znają innych języków to idealne rozwiązanie, chociaż oni za pewne będą wybierali biura podróży. Zazwyczaj wynajmujący Polak za granicą nie ma zbyt przychylnej opinii. Ale najlepszą rekalmą jest poczta pantoflowa. Jeśli aparatment będzie ok to znajdzie nabywców. Ja od kilku lat wynajmuję prywatnie apartamenty na wyjazdach, nie trafiłam jeszcze na wynajmującego Polaka. A jeśli szukam ofert to Polak oferuje niższą jakość za wyższą cenę. Np. w Barcelonie od Polaka za 20-25 euro/osobę mogę wynająć pokój w w mieszkaniu, od Hiszpana mieszkanie.
        • fuerte.ventura Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) 09.01.11, 15:26
          Najlepiej od razu podejrzewać Polaków o wszystko co najgorsze bez zdania racji. Nie ma tych "wynajmujących Polaków za granicą" aż tyle -Just a fraction of a percentage point co najwyżej to po pierwsze, więc szansa trafienia na takiego jest zupełnie znikomy. Raczej wchodzi w rachubę poczta pantoflowa i działania bliskich lub przyjaciół. Jeżeli już wynajmuje z jakiejś agencji, to musi się dostosować do ogólnie przyjętych standardów. Argument "do plaży, czy sklepów jest najczęściej bardzo daleko" zwłaszcza na Wyspach Kanaryjskich jest bardzo adekwatny do rzeczywistości. Jeżeli Polak na Fuerte czy innej wyspie zaoferuje dodatkowe usługi związane z pobytem w sensownej cenie (dojazdy, promy, wypożyczenie auta) to czemu, ktoś kto nie zna żadnego języka a chciałby pojechać zupełnie prywatnie, nie miałby skorzystać z oferty?
        • bemeta nie widze roznicy... hehehh 09.01.11, 17:39
          Witam,
          mam tu dom i apartament, dla znajacych GC, w La Garita (Telde), 2 sypialnie duzy salon w sumie z 65 metrow taras z widokiem na ocean, drugi taras za domem z grilem i do tego garaz, basen w kompleksie, do plazy (dzikiej... powiedzmy) 100 metrow do takiej zorganizowanej jakies 600 metrow ze sklepem po drodze gdzie napoje z lodowki.
          W czym problem?
          Nie rozumiem?
          Oczywiscie wynajmuje jakies 4 miesiace w roku, reszte roku mieszkaja tu moi rodzice. Poczta pantoflowa - ofkors, jest kolejka zeby wynajac, dlaczego?
          Dlatego ze to jest mieszkanie a nie turystyczne badziewie, oczywiscie TV sat z polskimi kanalami (te darmowe, przyznam sie.. hihi)
          Mnostwo ksiazek po polsku i w sumie po kazdemu, wifi, telefon...
          Zaczalem to wynajmowac 2 lata temu, teraz opedzic sie nie moge, jestem na miejscu, jak trzeba to odbiore z lotniska, pokaze okolice.. niestety mam mam malo czasu robie od rana do nocy...
          Rowniez jak ktos chce to fura od VW do BMW... co mi tam... Tak jestem Polakiem, ale jeszcze mi sie nie zdazylo wynajac Rodakowi.. bo sie po prostu nie trafilo.. dla mnie bez roznicy.. nie zyje z tego.. ale po co placic za pusta chate?
          Zapewniam ze ludzie glupieja.. mowia "pan TO wynajmuje??? tak jak jest????"
          Pozdrawiam serdecznie....
          • anna262 Re: bemeta 11.01.11, 13:45
            mozna prosic o jakies namiary. dzięki
            • bemeta juz wynajete... ufff... 09.03.11, 16:07
              No i po sprawie,
              wynajalem na 7 miechow, i to przez net, bez ogladania "na zywo".
              Dla mnie bomba... wpadl po przylocie najemca .... zobaczyl regaly pelne ksiazek i powiedzial "me lo quedo" czyli w brutalnym PL tlumaczeniu "biore"
              Mowie mu ze wiekszosc po polsku.. ale co tam dziennikarzowi przekladac.. chce slowo pisane to ma.... ehhh.....
              Potem zadzwonil kiedy zabieram glosniki... hihi.. mowie jakie glosniki.. Bower&Wilkins...
              Mowie ze luz totalny, ze mam w domu lepsze.. hahha.. fajny gosc... ze chce zaplacic wiecej kaucji bo tu wszystko takie bjutiful...
              Szczerze mowiac, widzac jakiego najtanszego badziewia szukaja Nasi, .. pewnie nigdy Rodak mi sie nie trafi, a szkoda,
              P.S.
              Wszystkie duze litery z premedytacja...
              Powodzenia wszystkim Urlopowiczom,
              bart.
              • Gość: Polka Re: juz wynajete... ufff... IP: *.ronus.pl 19.06.13, 13:53
                może weź pod uwagę nasze możliwości . Nie wszystkich stać na ,, pełen wypas " w odpowiedniej do jakości cenie . Niektórzy odkładają cały rok na wakacje , a też są głodni świata . Tyle że możliwości ich ograniczają i wolą zobaczyć świat mieszkając w gorszych warunkach , niż nie zobaczyć go wcale .
                • motylanoga71 Re: juz wynajete... ufff... 24.06.13, 13:39
                  skad wiesz ze Cie nie stac skoro nie znasz ceny? :)
          • Gość: kasia Re: nie widze roznicy... hehehh IP: 109.77.13.* 29.02.12, 18:22
            Witam serdecznie
            Znalazlam Twoj wpis na blogu.Czy moglabym uzyskac od Ciebie kilka informacji dotyczacych zycia na Gran Canaria?Pozdrawiam
            • bemeta Re: nie widze roznicy... hehehh 29.02.12, 18:47
              Bardzo chetnie,
              zaloz temat na ogole jezeli chcesz, rowniez polecam sprawdzic moje wczesniejsze posty, odpowiadalem juz wielokrotnie na pytania zwiazane z pobytem.
              A jezeli tam nie ma odpowiedzi na Twoje pytania to solid_pleasure@terra.es
              pozdrawiam,
              bart.
          • Gość: dominika Re: nie widze roznicy... hehehh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 15:22
            Witam, przeczytałam link, chciałam pojechac z rodzina do hiszpanii 4 dorosle osoby 1 dziecko, zalezy mi na bliskiej odleglosci do piaszczystej plazy i apatamencie z aneksem kuchennym w lipcu na 2 tygodnie. bura sa drogie szukałam poczty pantoflowej :) ale brak pomóżcie w szukaniu, bo 1 raz chcialam dobrze zorganizowac wyjazd, please
            • bemeta Do zrobienia ale troche malo czasu... 18.06.13, 10:40
              Doprecyzuj czy chcesz sie wybrac do Hiszpani kontynentalnej czy na Wyspy Kanaryjskie. Biorac pod uwage forum, zakladam ze wyspy.
              Samego apartamentu mozesz poszukac na portalach posredniczacych w wynajmie, np:
              www.booking.com
              www.trivago.es (chociaz jest tez polska wersja, pewnie dokladnie ta sama oferta)
              na portalach:
              www.holidaycheck.com
              www.tripadvisor.com
              mozesz przeczytac opinie o interesujacej Cie miejscowce i rowniez dokonac rezerwacji.
              Lecac w lipcu bilety na czarter beda drogie, sam zaplacilem (ale w druga strone Las Palmas - Poznan, 1760 PLN w tym 140 PLN za opieke nad dzieckiem bo leca same)
              Jest na forum wiele osob ktore lataja z przesiadkami z tzw. tanich linii napewno moga doradzic sporo tansze polaczenia.
              Pozdrawiam z GC,
              bart.
            • Gość: Tom Re: nie widze roznicy... hehehh IP: *.Red-193-153-211.dynamicIP.rima-tde.net 20.06.13, 00:57
              Hej jak nic nie znalazłaś to mogę dowiedzieć się o nocleg w Puerto.
              Pozdrawiam
    • stolmax Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) 09.01.11, 15:58
      Ja kupiłem kilka dni temu bilety w Ryanair do Londyn Stansted i stamtąd do Fuertaventura. Za dwie osoby tam i z powrotem zapłaciłem 760 zł. Wstępnie zarezerwowałem przez Booking com. apartament typu studio w Caleta Garden na tydzień za 563zł. Napisz gdzie masz ten apartament , ile kosztuje na tydzień od 6 do 13 lutego. jakie jest wyposażenie szczególnie kuchni. Ewentualnie prosiłbym o jakieś zdjęcia.
      Pozdrawiam
    • Gość: iguanap Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.11, 19:32
      Ja jadąc na GC patrzyłam na oferty od Polaków, ale niestety inne były atrakcyjniejsze. Mi nie zależało na basenie i wielkich luksusach, ale jak za tą samą cene lub niższą mam apartament przy plaży, wszystko pod nosem to wybiorę tą drugą opcję. Jeśli będziesz miał atrakcyjną miejscówkę, nie koniecznie na wybrzeżu, ale gdzieś w głębi wyspy z pięknymi widokami za oknem i np. z opcją wynajęcia samochodu to będzie lepiej niż, niby Playa de Ingles a okazuje się, że po drugiej stronie autostrady na jakimś osiedlu, zero widoków, a do plaży pare kilometrów. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
      • Gość: nina104 Do Stolmax IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.11, 19:49
        Nie wiem na czym ci najbardziej zależy, na cenie apartamentu czy inne atuty wchodzą w grę... na homelidays możesz coś znaleźć np:www.homelidays.co.uk/costa-calma/apartment-flat-344740en1.htm
        www.homelidays.co.uk/lajares/studio-219651en1.htm
        zresztą poszukaj sobie , ja zazwyczaj korzustam z apartamentów już ocenianych
    • skara Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) 29.02.12, 19:20
      Jeśli Polak oferowałby mi apartament z dobrymi warunkami i w odpowiedniej cenie to nie miałabym absolutnie nic przeciwko. Wręcz lepiej - wszystkie szczegóły można ustalać w j. polskim. Ale z drugiej strony szukać konkretnie Polaków wynajmujących bym nie szukała.

Polska telewizja akurat dla mnie nie jest rzeczą istotną - jeżdżę na tydzień, dwa i nie mam czasu na oglądanie. Książki już lepiej, ale w trakcie aktywnych wakacji też nie ma na nie czasu.

Dla mnie ważne byłoby położenie - czy plaża dostępna (tzn. nie głazy na które nie da się zejść) jest blisko, czy jest jakiś sklepik spożywczy żeby kupić najpotrzebniejsze rzeczy. Jeśli do plaży byłoby kawałek to satysfakcjonowałby mnie duży basen (maleństw nie lubię), mógłby być ogólny osiedlowy. I chociaż mała knajpa na kawę albo piwo jak się zechce.

I klimatyzacja na lato koniecznie.
    • Gość: panna_ja Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) IP: *.centertel.pl 29.02.12, 20:49
      Czy od Polaka czy nie, jest to totalnie bez znaczenia. Wynajmujący apartamenty i jeżdżący na własna rękę zakładam, ze znaja języki, ci , którzy nie znają lub się boją jeżdżą z biurami podróży.
      • Gość: ona Re: Wynajem apartamentu od Polaka :) IP: *.xdsl.centertel.pl 23.06.13, 17:42
        i jak te apartamenty? możecie coś polecić?najlepiej typu studio dla 3 osob dorosłych i jednego dziecka ;)
        fajnie było by mieć basen-może być wspólny
    • Gość: alicja wynajmuje apartament na Wyspach canaryjskich IP: *.Red-95-122-153.staticIP.rima-tde.net 09.03.14, 16:04
      Zapraszam na Las Palmas,wynajmuje apartament, plaza Las Canteras o dlugosci 4,5 km polozona jest w sercu wyspy.Blisko sklepy,bary,restauracje,kawiarnie, dyskoteki.
      • bemeta puknij sie w leb spamiaro 09.03.14, 16:24
        Spamerka analfabetka:
        nie NA Las Palmas tylko DO Las Palmas, wiem polska jenzyk trudna jenzyk.
        nie PLAZA de Las Canteras tylko PLAYA de Las Canteras.
        I powiedzmy szczerze ze to zakazane rejony w dzien ladnie i przyjemnie a po zmroku latwo z liscia oberwac, no chyba ze ktos lubi klimaty w stylu dziwek na Calle Naval i przyleglosciach lub dilerow z Estación de Guaguas, prawda? Swoisty folklor dla hardcorow.
        Idz spamuj gdzie indziej.

Gość portalu: alicja napisał(a):

> Zapraszam na Las Palmas,wynajmuje apartament, plaza Las Canteras o dlugosci 4,
        > 5 km polozona jest w sercu wyspy.Blisko sklepy,bary,restauracje,kawiarnie, dysk
        > oteki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka