Gość: px IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:18 Zgadzam sie z autorem artykułu. Rzeszow to bardzo fajne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Oburzony Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.viknet.pl 21.06.05, 16:51 Obrazek towarzyszący opisowi Rzeszowa to skandal. Od dłuższego czasu obserwuję obrażanie i wyśmiewanie tego miasta w mediach. Na szczęście osób zbulwersowanych tym jak się nas traktuje jest coraz więcej. W swego rodzaju archiwum znalazły się już artykuły gdzie użyto sformułowań "Polska B" itd. Ten obrazek będzie dopełnieniem. Mam nadzieję, że sprawa zdobędzie większy rozgłos a dziennikarze traktujący Rzeszowian jak psy albo gorszą kategorię poniosą odpowiedzialność za to co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzony Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.viknet.pl 21.06.05, 17:22 I jeszcze jedno - wraz z kilkoma osobami postanowiłem przekazać do Urzędu Miasta Rzeszowa dość pokaźny zbiór materiałów, w których miasto to jest obrażane i poniżane. Artykułów takich znalazło się sporo. Teraz wszystkiego dopełnił ten. Uważam, że autor tego obrazka przekroczył pewne granice i powinien za to odpowiedzieć. Mam nadzieję, że UM Rzeszów zajmie się tą sprawą. Na koniec chcę tylko powiedzieć (w Rzeszowie nie mieszkam, ale jestem z nim związany), że wiele miast "rozwiniętych" typu Wałbrzych czy Piła i inne miasta "Polski A" mogą tylko pozazdrościć Rzeszowowi jego osiągnięć. Życzę wam, prześmiewcy i szydercy, aby wasze miasta były tak estetyczne, miały taki odsetek wyremontowanych dróg i budynków, tak niskie bezrobocie i dobre inne wskaźniki. A takie umacnianie niesprawiedliwych stereotypów, to obraza dla ciężkiej pracy wielu Rzeszowian, którzy całym sercem zaangażowali się w to, by w tym mieście żyło się jak najlepiej. To także obraza uczuć mieszkańców tego miasta. Dlatego mam nadzieję, że jego władze zajmą się tą sprawą od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 21:39 a moze dobrze ze tak piszą - dzięki temu mamy tu spokoj i nie zjezdza sie buractwo. milczenie jest zlotem panie Oburzony :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andree Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 29.09.05, 19:01 w sumie masz rację. warszawki czy innej postradzieckiej kongresówki nie potrzebujemy Rzeszów jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.man.rsk.pl 22.06.05, 10:32 Wszystko ładnie, tylko skoro jest tak niskie bezrobocie to dlaczego tak trudno znaleźć pracę w Rzeszowie, że trzeba stąd wyjeżdżać, nawet jak tego się nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.osk.enformatic.pl 22.06.05, 12:13 Wszystko fajnie, ale Rzeszów nie jest bramą Bieszczad, tylko Sanok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misio Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 21:37 no to moze sanok bramką a rzeszów bramą tylko tak troszkę za wcześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andree Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 29.09.05, 19:05 no właśnie; dlaczego zawsze ukazuje się Rzeszów jakby był w Bieszczadach ??? Dojazd do Ustrzyk Górnych (dzięki jakości dróg) zajmuje przecież tyle co dojazd z warszawy do granicy białoruskiej, a przecież nik nie mowi, że warszawa jest bramą białoruską. Odpowiedz Link Zgłoś