Dodaj do ulubionych

Rzeszów - duma Podkarpacia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 13:18
Zgadzam sie z autorem artykułu. Rzeszow to bardzo fajne miasto.
Obserwuj wątek
    • Gość: Oburzony Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.viknet.pl 21.06.05, 16:51
      Obrazek towarzyszący opisowi Rzeszowa to skandal. Od dłuższego czasu obserwuję
      obrażanie i wyśmiewanie tego miasta w mediach. Na szczęście osób
      zbulwersowanych tym jak się nas traktuje jest coraz więcej. W swego rodzaju
      archiwum znalazły się już artykuły gdzie użyto sformułowań "Polska B" itd. Ten
      obrazek będzie dopełnieniem. Mam nadzieję, że sprawa zdobędzie większy rozgłos
      a dziennikarze traktujący Rzeszowian jak psy albo gorszą kategorię poniosą
      odpowiedzialność za to co robią.
      • Gość: Oburzony Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.viknet.pl 21.06.05, 17:22
        I jeszcze jedno - wraz z kilkoma osobami postanowiłem przekazać do Urzędu
        Miasta Rzeszowa dość pokaźny zbiór materiałów, w których miasto to jest
        obrażane i poniżane. Artykułów takich znalazło się sporo. Teraz wszystkiego
        dopełnił ten. Uważam, że autor tego obrazka przekroczył pewne granice i
        powinien za to odpowiedzieć. Mam nadzieję, że UM Rzeszów zajmie się tą sprawą.

Na koniec chcę tylko powiedzieć (w Rzeszowie nie mieszkam, ale jestem z nim
        związany), że wiele miast "rozwiniętych" typu Wałbrzych czy Piła i inne
        miasta "Polski A" mogą tylko pozazdrościć Rzeszowowi jego osiągnięć. Życzę wam,
        prześmiewcy i szydercy, aby wasze miasta były tak estetyczne, miały taki
        odsetek wyremontowanych dróg i budynków, tak niskie bezrobocie i dobre inne
        wskaźniki.

A takie umacnianie niesprawiedliwych stereotypów, to obraza dla ciężkiej pracy
        wielu Rzeszowian, którzy całym sercem zaangażowali się w to, by w tym mieście
        żyło się jak najlepiej. To także obraza uczuć mieszkańców tego miasta. Dlatego
        mam nadzieję, że jego władze zajmą się tą sprawą od razu.
      • Gość: misio Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 21:39
        a moze dobrze ze tak piszą - dzięki temu mamy tu spokoj i nie zjezdza sie
        buractwo. milczenie jest zlotem panie Oburzony :).
        • Gość: andree Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 29.09.05, 19:01
          w sumie masz rację. warszawki czy innej postradzieckiej kongresówki nie
          potrzebujemy
          Rzeszów jest the best
    • Gość: tomek Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.man.rsk.pl 22.06.05, 10:32
      Wszystko ładnie, tylko skoro jest tak niskie bezrobocie to dlaczego tak trudno
      znaleźć pracę w Rzeszowie, że trzeba stąd wyjeżdżać, nawet jak tego się nie
      chce?
    • Gość: KK Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.osk.enformatic.pl 22.06.05, 12:13
      Wszystko fajnie, ale Rzeszów nie jest bramą Bieszczad, tylko Sanok!!!
      • Gość: misio Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 21:37
        no to moze sanok bramką a rzeszów bramą tylko tak troszkę za wcześnie :)
      • Gość: andree Re: Rzeszów - duma Podkarpacia IP: *.dnet.pl / 80.51.180.* 29.09.05, 19:05
        no właśnie; dlaczego zawsze ukazuje się Rzeszów jakby był w Bieszczadach ???
        Dojazd do Ustrzyk Górnych (dzięki jakości dróg) zajmuje przecież tyle co dojazd
        z warszawy do granicy białoruskiej, a przecież nik nie mowi, że warszawa jest
        bramą białoruską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka