Gość: Janek
IP: 83.218.108.*
14.01.13, 14:22
Witam,
Za około miesiąc lecimy z półtorarocznym dzieckiem na Fuerte. Wybór padł na Calete de Fuste w związku, z krótkim transferem z lotniska, żeby po długim locie nie męczyć za dużo syna, a to jego pierwszy lot. Na miejscu planujemy wynająć samochód na około 4-5 dni. I tu nasuwa się pierwszy pytanie: Otóż czy warto rezerwować samochód w firmie Cicar przez internet czy nie ma większej różnicy w cenie rezerwując na miejscu. Patrzyłem na stronę Cicar ale nie mogę znaleźć informacji o ubezpieczeniu i płatności. Może ktoś coś więcej wie na ten temat. A może warto pomyśleć o innej firmie celem wynajęcia samochodu. Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Aha zależy nam przynajmniej aby na jeden dzień mieć jakąś niewielką terenówkę żeby odwiedzić Cofete.
I jeszcze jedno pytanie odnośnie plaży Sotavento. Tak się składa, że będziemy na Fuercie w trakcie przypływu i chcielibyśmy zobaczyć słynną Lagunę Sotavento jednak z tego co czytałem aby się tam dostać trzeba się przespacerować plażą z miejscowości Costa Calma około 30 minut. Dla mnie jak i dla żony to czysta przyjemność natomiast dziecko pewnie się zbuntuje a wiadomo jak z wózkiem jest na plaży. Czy jest możliwość dostać się tam w inny sposób? Czy jest w pobliżu jakiś parking gdzie można by zostawić samochód i ewentualnie jak na niego trafić.
Za wszystkie sugestie z góry wielkie dzięki.