Dodaj do ulubionych

Fuerteventura 2014

29.09.13, 14:05
Wiem ze wczesnie ale chcielibysmy w lipcu 2014 na 2 tygodnie wyjechac na fuerteventure.
Bardzo podoba nam sie hotel Costa Tropical.
Ile mniej wiecej bedzie kosztował nas wyjazd jesli skorzystamy opcji first minute?
Moze ktos wczesniej rezerwowal?
I ile kieszonkowego zabrac ze soba aby wynajac auto i wybrac sie promem na Lanzarote?
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo Re: Fuerteventura 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.13, 14:31
      Witam
      Nie za wcześnie , kilka dni temu pojawiły się oferty na sezon 2014 Neckermann, ITS , Alltours- wszystko oczywiście z Niemiec, ale to przecież nie problem. Poza tym oczywiście - JAK ZAWSZE - tańsze niż w PRLu.
      Pozdrawiam wszystkich "Firstów"
      • Gość: jasiu... Re: Fuerteventura 2014 IP: *.unitymediagroup.de 20.10.13, 16:31
        Faktycznie, firsty już w Niemczech są. Na przekór (choć jakaś wyspa i tak pewnie wskoczy w ostatnim momencie), w tym roku, zarezerwowałem okolice Bożego Ciała we Włoszech (Capri, Sorrento, Positano itd.). Promocyjna cena aktualna jest do końca miesiąca (200€ taniej).
        • tamerza Re: Fuerteventura 2014 21.10.13, 16:36
          no wlasnie przegladalam oferte z niemiec i ceny fajne, ale czemu za dziecko jest tyle co za doroslego :( 800 euro za doroslego, 700 euro za dziecko... moze cos robie nie tak?? :(
          • Gość: jasiu... Re: Fuerteventura 2014 IP: *.unitymediagroup.de 21.10.13, 19:05
            W Niemczech regułą na takiej trasie jest osobne miejsce w samolocie dla dziecka. Może tu tkwi problem, nie wiem.
            • tamerza Re: Fuerteventura 2014 21.10.13, 20:28
              no ale w polsce tez tak jest ze dziecko powyzej 2 lat ma swoje miejsce w samolocie :( bez sensu... niby taniej, ale przez cena na dziecko wychodzi drozej :(
              • Gość: jojo Re: Fuerteventura 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.13, 10:00
                Pamiętajcie, że wszystko zależy od 2 rzeczy : Biura i czasami hotelu.
                A więc trzeba pokombinować : czasami lepiej zapłacić u innego operatora 100 -150 Euro więcej za osobę dorosłą ale za dziecko nie pobiera nic , albo prawie nic ,( niektórzy liczą od 2 roku życia ale są tacy co od 7 czy nawet 14!!!) . Czasem najlepsze oferty są nie na pierwszej a na 4, 5 czy 6 podstronie z cenami .
                Pozdrawiam
    • Gość: jola Re: Fuerteventura 2014 IP: *.pools.arcor-ip.net 27.10.13, 20:16
      Hej!
      Bylismy na Fuerte w kwietniu tego roku, zwiedzilismy wzdluz i wszez. Wycieczke promem na Lanzarote tez zaliczylismy.
      Hotelu, o ktory pytasz nie znam, ale miejscowosc Caleta de Fuste/Castillo jest calkiem calkiem. Taka kanaryjska Leba- duzo turystow, ale tez duzo atrakcji dla turystow- sklepy, bary, dyskoteki. Jesli ktos takie klimaty lubi. Blisko do stolicy Puerto de Rosario.
      Minusami tej miejscowosci jest stosunkowo mala plaza i nie tak piekna jak np w Janvia/Morro Jable ( to na poludniu i tam prawie wogole nie wieje) oraz to, ze lezy dokladnie na linii ladowan samolotow :/
      Prom na Lanzarote jest niedrogi- my plynelismy z Morro Jable i zaplacilismy za samochod i 5 osob (3 dorosle, 2 dzieci) ok 80 euro w obie strony. Wybralismy lokalnego przewoznika.
    • Gość: Maciek Re: Fuerteventura 2014 IP: *.ipcom.comunitel.net 18.11.13, 13:26
      1)
      JAK CHCECIE WYNAJĄĆ AUTO TO NAPISZCIE TU Z ZAPYTANIEM O CENY:
      fuerteventura.autos@interia.eu
      JEŚLI CHCECIE Z INNYCH WYPOŻYCZALNI TO UWAŻAJCIE NA KWESTIE DOTYCZĄCE WKŁADU WŁASNEGO,KAUCJI, DEPOZYTÓW ITD... MOŻNA SIĘ NADZIAĆ. DLATEGO NAPISAŁEM WAM MAILA DO WYPOŻYCZALNI BEZ HACZYKÓW I GDZIE MACIE W CENIE UBEZPIECZENIE AC I OC.
      2)
      Z REGUŁY NAJLEPSZE CENY WYJAZDÓW SĄ Z LAST MINUTE A NIE Z FIRST MINUTE. ROZMAWIAJĄC Z TURYSTAMI PO JAKICH CENACH W OSTATNIEJ CHWILI KUPOWALI OFERTY TO MASAKRA!BARDZO BARDZO TANIO.....
      3)
      NA LANZAROTE JEŚLI CHCECIE SIĘ WYBRAĆ AUTEM TO TAKŻE ZAPYTAJCIE O UBEZPIECZENIE SAMOCHODU, CZY OBOWIĄZUJE NA INNEJ WYSPIE NIŻ FUERTEVENTURA, CZY TEŻ TRZEBA DOPŁACAĆ. A PROM W 2 STRONY ZA 2 OSOBY + AUTO TO KOSZT OK. 100EURO.

POZDRAWIAM
      • kamis1910 Re: Fuerteventura 2014 21.11.13, 19:13
        A na jakich stronach szukacie ofert z Niemiec? szukam ofert na zime i chetnie popatrze na niemieckie.
        • Gość: jasiu... Re: Fuerteventura 2014 IP: *.unitymediagroup.de 22.11.13, 13:59
          Przede wszystkim, ale musisz mieć refleks na www.urlaubspiraten.de/
      • Gość: gosc Re: Fuerteventura 2014 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.13, 23:11
        pytałem cena 2x drozej niz gdzie indziej nie ma to jak interes z polakami
    • Gość: sasza Re: Fuerteventura 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 22.11.13, 14:10
      no właśnie to jest dobry moment, żeby rozglądać się za first minute, sporo biur ma fajne promocje, nawet ja sama zastanawiam się, czy juz teraz nie zabukować wycieczki na maj, bo jest w bardzo dobrej cenie. Widziałam na stronie alfy, że wypuścili promocję first minute, pewnie na Fuertę też coś znajdziesz. Jeśli chodzi o prom na Lanzarote, to może ten wątek na forum będzie pomocny: forum.gazeta.pl/forum/w,39880,121837035,,Prom_z_Fuerteventury_na_Lanzarote.html?v=2
    • zofiazklonu Re: Fuerteventura 2014 10.12.13, 19:57
      witam wybieramy się na fuerteventura w lutym 2200 za osobę w TUI , myślę że to dobra cena zwłaszcza że w tym czasie są ferie w MAZOWIECKIM a to podbija cenę (warszawa) .Więc jadę z Katowic ( z warszawy mam prawie autostradę ha ha ha i 1000 fotoradarów )
    • Gość: Pavvel Re: Fuerteventura 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 20.12.13, 14:03
      Czy ktoś może wybiera sie z dziećmi na rodzinne wczasy do Aloe Club Resort? My jesteśmy z zamiarem rezerwacji wyjazdu w Rainbow Tours. W tym hotelu polscy animatorzy biura organizują dzieciakom czas, więc rodzice mają nadzieję na odpoczynek ;)
      • Gość: wrc Re: Fuerteventura 2014 IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.14, 16:30
        13 lipca wybierają się dwie rodziny z dziećmi w wieku 7-10 lat.
        • Gość: rodzinka Re: Fuerteventura 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 21:32
          My wybieramy sie z dzieciakami 4 i 7 do aloa club termin o6.07.2014 (2 tygodnie)
          • Gość: greg Re: Fuerteventura 2014 IP: *.centertel.pl 21.05.14, 11:42
            My też lecimy do Aloe od 6 lipca z Katowic.
    • Gość: mmemka Re: Fuerteventura 2014 IP: *.komputerlan.pl 07.01.14, 22:57
      My tez lecimy na Fuertę, ale do hotelu Costa Caleta, z biure Bee Free. Hotel wybraliśmy trochę "na oko", bo wszystkie mają raczej podobny standard, no i dobre opinie na tripadvisorze chyba nie zawiodą :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka