01.10.13, 15:09
Proszę o wszelkie info na temat wyjazdu (niestety jadę zimą). Interesuje mnie dobry hotel, z jakim biurem, co warto zwiedzić i czy korzystać z gotowych wycieczek czy wynajmować auto. Za każda info bede wdzięczna.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: Lanzarote 01.10.13, 20:25
      Hej wrzucam ci wątek z tego forum ponizej ale dobry

forum.gazeta.pl/forum/w,39880,146352423,,Lanzarote_w_grudniu_plan_zwiedzania.html?v=2
      jak widac ludzie polecaja zwiedzanie samemu Lanze wypozyczajac auto - pewno dobry pomysł choc ja byłem akurat na objazdówce po Lanzie z Itaka ,/ ok 80 Euro / która obejmowała własciwie wszystkie główne atrakcje wyspy ... kwestia gustu .

Koniecznie warto zobaczyc Arecife tzn najwyzszy budynek 16 pietrowy hotel z kawiarenka na szczycie , z której roztacza sie panorama wyspy , dalej oczywiscie wille cesara Manrikue głownego architekta wyspy i Lagomar wille Omara Sharifa w miejscowości Nazaret . Moze warto pojechac tzn popłynac na Graciole taka wyspe na północnym biegunie Lanzy i koniecznie warto jak beda chętni wybrac sie na Fuete z Itaka lub Tui albo z lokalnego biura podrózy - Fuerta to głownie plaże i piekna trasa sarpentynami i punkty widokowe -stad nie potrzeba za bardzo polskiego przewodnika .
      Co do hoteli to u góry jest forum hotele choc najlepiej jest pójsc do dobrego pośrednika turystycznego i wybrac oferty hoteli jakie maja biura podrózy a nastepnie sprawdzic te hotele na forach -choćby na tym - jest odnosnik powyżej lub na holidaycheck .pl
      Ano miłego wypoczynku pzdr .
      • deoand Re: Lanzarote 02.10.13, 17:10
        Hej .. w dzisiejszym ONECIE znalazłem reklame wyjazdów na Lanzarote z Rainbow - masz ceny hoteli i ich połozenie - ja podrzucam link do hotelu , który jest w centrum Costa Tegiuse przy plazy Jabollo . Co prawda nie mieszkałem w tym hotelu ale na plaze jabbollo chodziłem tuz obok hotelu - naprawde ładnie wygladał ,

www.rainbowtours.pl/wyspy-kanaryjskie-lanzarote/be-live-grand-teguise-playa#2013-10-21
        • Gość: Haneczka40tka Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.13, 21:05
          Plaża nazywa się playa del Jablillo, Cezary ma na nazwisko Manrigue a wyspa La Graciosa. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu!
          • deoand Re: Lanzarote 02.10.13, 22:19
            Wszystko zgoda - ja tam byłem dwa lata temu wiec pisząc z pamieci mogłem oczywiście napisac niedokładnie ..sorry ale idea wpisu jest zrozumiala i ten hotel przy plaży - jak ty piszesz Jablillo naprawde mi sie podobał
            • Gość: Marta Re: Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 21:58
              Ja byłam we wrześniu b.r. Myślę, że warto wypożyczyć samochód i zwiedzić wyspę samemu. Polecam rezerwację przez www.arcarhire.com/car-hire/car-hire.php - chyba najtańsza z wypożyczalni-my stamtąd mieliśmy auto na cały tydzień i było ok. Koszt benzyny -1,19 euro. Mieszkałam w Puerto del Carmen i miasteczko mi się podobało. W razie pytań pisz śmiało-jestem na bieżąco. ;-)
        • Gość: Asia S. Re: Lanzarote IP: 213.236.92.* 18.10.13, 11:50
          Przepraszam za wcięcie - a czy są na tych plażach słupki do gry w siatkówkę plażową..? Siatkę mamy własną, ale szukamy pilnie plaż, gdzie stoją słupki i można grać.
          • Gość: Marta Re: Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 15:42
            Na plaży w Puerto del Carmen były słupki z siatkami.
            • Gość: Asia S. Re: Lanzarote IP: 213.236.92.* 18.10.13, 15:48
              O, a czy były to takie metalowe stabilne słupy z prawdziwego zdarzenia, czy tylko plastykowe rurki, które ktoś sobie wbił czasowo, z linkami a'la odciąg, żeby nie upadło od podmuchu wiatru..?
              • Gość: Marta Re: Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 18.10.13, 21:46
                Wydaje mi się, że były stabilne, ale akurat mam na zdjęciu, więc możesz sama ocenić. ;-)

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kj/se/f3fl/txvueBparCtjyawotB.jpg[/img]
                • marta.p-s Re: Lanzarote 18.10.13, 21:46
                  raz jeszcze zdjęcie:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kj/se/f3fl/txvueBparCtjyawotB.jpg[/img]
                  • marta.p-s Re: Lanzarote 18.10.13, 21:48
                    NIe wiem czemu coś źle się wkleiło.

fotoforum.gazeta.pl/photo/3/kj/se/f3fl/txvueBparCtjyawotB.jpg
                    • Gość: Asia S. Re: Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.13, 20:34
                      O, właśnie o takie boiska nam chodziło. Ponieważ długo nie mogliśmy znaleźć potwierdzenia, że boisko będzie dostępne, odpuściliśmy chwilowo koncepcje Lanzaroty, ale może warto do niej powrócić... Pewnie nie wiesz, czy była to czyjaś prywatna własność, czy można jakoś korzystać gościnnie..? Tak, czy inaczej - wielkie dzięki za info!
                      • Gość: Marta Re: Lanzarote IP: *.dynamic.chello.pl 20.10.13, 21:35
                        Te siatki były tam codziennie, więc nie wydaje mi się, że była to prywatna własność.
    • zofiazklonu Re: Lanzarote 13.10.13, 18:33
      Cudo byłem w styczniu 2011 - gorąco szorty i koszulka - wypożycz auto . Jadę na Fuerteventura w lutym 2014 ( nie lubimy tłoku w lecie i walki o leżak .
      • Gość: irek_mik Re: Lanzarote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.13, 21:05
        Lanzorote to moje kanaryjskie zauroczenie.Byłem wcześniej na Teneryfie i Fuercie ,ale wrócę niebawem na Lanzę.Polecam Playa Blanca spokój blisko promu na Fuertę./można przybyć w ostatniej chwili/.Już chcę przeżywać pobyt na niesamowitej Playa Famara ,pobyt w Orsola ,plus inne zjawiskowe rzeczy w interiorze.
        Chętnie odpowiem na wątpliwości,
        Pozdro.I.M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka