Dodaj do ulubionych

Teneryfa wynajem AIRBNB

28.03.17, 09:09
Macie jakieś doświadczenia? Mieszkania wydają się całkiem sympatyczne, ale ...
w terminie 27 grudnia-3 stycznia jeden gospodarz odwołał nam już rezerwację (przewalutowanie i jesteśmy do tyłu już prawie 300 zł)
drugi gospodarz podał całkiem inną cenę niż ta co pokazała się przy rezerwacji (to opcja bez rezerwacji natychmiastowej z zatwierdzeniem od gospodarza)

Powoli tracę cierpliwość; gdzieś doczytałam, że ludziom odwołują rezerwację nawet na kilka dni przed. Zastanawiam się czy w ogóle warto zawracać sobie tym głowę ...
Niby wychodzi taniej niż w hotelach, ale myślę, że w hotelu rezerwacja jest pewniejsza. Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • fajnylajkonik Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 28.03.17, 09:44
      Poszukaj na booking.com Ja tam zawsze robię rezerwacje i nigdy nie miałem żadnego problemu.
    • wet_monster_teneryfa Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 28.03.17, 09:47
      Witaj

Wielu naszych gości korzysta z serwisu AirBnB ze względu na cenę. Większość jest zadowolona choć trzeba przyznać ze sporo osób rownież narzeka. Miesiąc temu mielismy klientów którzy rezerwować dwa apartamentybobok siebie gdyż byli większa grupą i zależało im aby być razem. Na miejscu jednak właściciel poinformował ich że jeden z apartamentów jest niedostępny i przeniósł ich do innej miejscowości.
      Teraz są u nas nurkowie którzy rezerwowali apartament dzielony czyli w dwóch pokojach jakie ram były mogły mieszkać różne osoby. W/G opisu przestrzeń wspólna to był salonik z jadalnią i oczywiście łazienka. Na miejscu okazało się że drugi pokój jest zajęty jak napisano w opisie i nie było z tym problemu jednak w salonie z jakaś prowizoyczną kotarką rownież mieszkał jakiś lokator który dodatkowo rozrzucał swoje rzeczy po całym salonie i kuchni, a przy śniadaniu uciszał pozostałych lokatorów bo nie mógł spać :) pomijam już drobne niezgodności z opisem typu brak suszarki czy telewizora.
      Także jak pisałem wcześniej większość jest zadowolona ale niestety nie ma tu zbyt dużej kontroli w związku z tym jest też sporo naciągaczy trzeba uważać a opinie nawet pozytywne nie gwarantują jakości.

Pozdrawiam
      Paweł
    • bemeta Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 28.03.17, 20:54
      Pare dni spotkalem Polaków w sklepie na mojej wiosce, za mieszkanie 2 pokoje, salon itd. zaplacili 450 euro za tydzien, tu takie mieszkania mozna wynajac za tyle z woda i pradem. Jasne ze trzeba odpalic dzialke servisowi, posprzatac etc, ale mowili ze jak przyjechali to gospodarz sprzatal bo wlasnie wyjechali poprzedni i ze nie moga zostac dluzej w dzien wyjazdu bo przyjezdzaja nastepni. No odpadlem, Za 450 euro to w tej okolicy wynajmujesz z oplatami na miesiac. Wiadomo trzeba posprzatac i posciel itd zmienic ale i tak. Koncze remont spadkowego apartamentu w Las Palmas i zrobie z tym to samo. Okolice La Garita na GC, nic tu nie ma ale ceny w hotelach kosmiczne (wiem cos o tym).
    • bemeta Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 28.03.17, 20:56
      Pare dni temu spotkalem u mnie na wsi gosci z Polski, co biorac pod uwage wioskowatosc mojej wioski jest juz czyms niezwyklym, wdalem sie w rozmowe, za tydzien w mieszkaniu dwa pokoje i salon z kuchnia dali 450€, zamówione przez jeden z serwisów. I tak sobie mysle zeby z moim apartamentem zrobic to samo. Dlatego pytalem w innym poscie.
      • Gość: bb Re: Teneryfa wynajem AIRBNB IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.17, 10:29
        wg moich doświadczeń airbnb jest dobre w miastach... hm, "normalnych" (tzn. nie tylko nastawionych na turystykę), ale już w typowo turystycznych korzystanie z tego serwisu nie ma sensu, ponieważ tam ceny mieszkań na airbnb są podobne (a nieraz wyższe) do ceny hoteli 2-3 gwiazdkowych.

wielu ludzi łapie się dziś na pozornie tańsze kwatery na airbnb, ale jak się dobrze przeanalizuje ceny to już tak słodko nie jest. A jak jeszcze dojdą problemy z odwołaniami rezerwacji, z przewalutowaniami , z nierzetelnymi opisami to moim zdaniem gra niewarta świeczki (przynajmniej jeśli chodzi o Kanary).

bemeta, wypuść swoje mieszkanie na airbnb, najwięcej na tym zarobisz, bo sporo ludzi łapie się na to , że tu taniej, często sporo przepłacając w porównaniu do innych serwisów.
        • bemeta Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 01.04.17, 14:23
          Cala sprawa zaczela sie tak, w pelnym kryzysie budowlanym przeprowadzilismy sie do domu kupionego jako dziura w ziemi 2 lata wczesniej, jeszcze za "normalne" pieniadze ale potem apartamentu w La Garita juz sie nie oplacalo sprzedawac, tam mieszkali zima moi rodzice i stwerdzilem ze w wój szkoda ze to pól roku stoi puste. Wiec jeszcze zanim te wszystkie serwisy powstaly powiesila moja ex ogloszenie w kanciapie stewardess na lotnisku. Zostalo wynajete tego samego dnia. La Garita to miejscowa wioska polozona w polowie drogi miedzy lotniskiem i Las Palmas. Nastepne wynajecie to dwie pielegniarki, szpital jest na samym wjezdzie do LPA. Potem jakis pilot. Raczej typowo miejski. Teraz mam wynajete "normalnie" ale poniewaz nie funkcjonuje, uprzejmie zaprosilem najemców do opuszczenia lokalu. I taki jest tez pomysl na mieszkanie w LPA, ale to 150 metrów 4 sypialnie, troche duze. Na karnawal przed remontem wynajelo sie za, achtung baby, 180 euro za dzien, teraz chca przyjechac na wielkanoc, mówie nie skoncze, odpowiedz, niewazne za ten widok warto. A widok powala, wrzuce potem linka do zdjec. Wszystkie trzy lokalizacje które chce puscic w ruch mozna okreslic jako miejskie mimo ze w dwóch plaza lokalsów pod nosem. Wielu turystów szuka lokalnego klimatu a niekoniecznie resortu. Znam sie na tym.
          • bemeta Re: Teneryfa wynajem AIRBNB 14.04.17, 12:38
            No to jeszcze bardziej zbaranialem, dzis spotkalem trzy Czeszki, ulice obok ale z widokiem na ocean. 8 dni 600 Euro. Wynajete bez zadnych serwisów jak to sie mówi "`poczta pantoflowa". Ceny hoteli zwariowaly kiedy odpadla Afryka Pólnocna. Przyspieszam z remontem w LPA i do konca maja niech spierniczaja miejscowi najemcy z mojej chaty. Wisza mi dwa miechy, moze to smutne ale jestem ubezpieczony od tego. Maly remoncik i wynajem turysytyczny to w pelni legalne, alquiler ocasional, 1 dzien do roku nie placisz wypad, zadnej ochrony. Biorac pod uwage ze nieczesto bywam w domu czasem spie w pracy albo na remoncie, w dwa tygodnie gdzie poszedlem na spacer spotkac 2 ekipy, to jaka jest skala zjawiska? Ja wiem ze jedni lubia lezec przy basenie, inni zwiedzac inni wmieszac sie w lokalsow, dla kazdego cos milego. Co kto lubi. Zakladam swoja stronke i do roboty. A... dziwczyny kupily bilety z Pragi za 79 euro, 200 za chalupe na osobe, 179 za fure na 8 dni (drogo bo wielkanoc) i masz wakacje na GC za 338 euro za osobe, no jeszcze dolicz z 50 euro na twarz na zarcie i winko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka