ziena77 12.12.07, 21:01 Moja Blanka ma 2 dolne jedynki. Czas najwyższy zacząć je myć ale jakoś nie wiem jak mam się za to zabrać. Czym myjecie ząbki Waszym Szkrabom i czy tylko na noc? Może po chrupkach też warto? W końcu one się bardzo oblepiają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiaczek85 Re: Mycie zębów 12.12.07, 22:59 Jasiek tez ma 2 dolne jedynki, zaczelam go oswajac ze szczoteczka, ale ciezko idzie. on o wiele bardziej woli sie nia bawic i nie pozwala mi jej tknac ani na chwile. takze tez chetnie poslucham, jak inne mamy radza sobie z myciem zabkow dzieciaczkow Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Mycie zębów 12.12.07, 23:02 A jaką kupiłaś Jaśkowi szczoteczkę? Jakiej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Mycie zębów 13.12.07, 00:42 Ja mam taką szczoteczkę: www.allegro.pl/item283182313_szcoteczka_step_by_step_dla_dzieci_0_2_lata.html Kuba chętnie otwiera buźkę do mycia. Sam też myje, a jakże. Ale on to myje raczej ósemki, a nie swoje 4 jedynki... Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Mycie zębów 13.12.07, 08:49 My też mamy taką. Pierwszego dnia prawie się rospłakała co ta mama jej wkłada do buzi, ale przy 2 próbie było już OK. teraz na hasło - myjemy ząbki otwiera buźkę i czeka Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: Mycie zębów 13.12.07, 12:02 ja też mam taką )) chyba popularne są no ale problem pozostał, nie wiem, jak mam nauczyć małego myć zęby. on wszystkim chce się bawić, a szczoteczkę szczególnie sobie upodobał. zastanawiam się nad kupnem drugiej takiej samej, jedną będzie on się bawił, a drugą będę operować ja... Odpowiedz Link Zgłoś
ulakoszula 6 zębów 14.12.07, 12:41 Używam szczoteczki silikonowej zakładanej na palec. Mycie zębów trwa czasem bardzo długo, przy próbie odebrania szczoteczki jest dziki wrzask. Więc siedzi i gryzie. No i z tą szczoteczką na palcu nie jest tak łatwo, bo te małe ząbki są ostre Więc pozwalam jej się bawić bez mojego udziału. Odpowiedz Link Zgłoś
wewerica Re: 6 zębów 14.12.07, 20:05 Szczoteczka silikonowa u mnie tez sie bardzo dobrze sprawdziła. Jest dokładnie tak jak opisujesz, ciężko czasami ja odebrać. Ja swoją kupiłam razem z pasta do zębów nenedent. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczek85 Re: 6 zębów 14.12.07, 20:43 ja kupiłam pastę Elmex, lecz jeszcze nie jesteśmy na etapie używania pasty, na razie w ramach nauki w ruchu jest szczoteczka z wodą Odpowiedz Link Zgłoś