mmorawski 22.08.06, 05:59 www.mininova.org/tor/403106 :D życzę efektywnego zasysania. ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgredek_ojejku Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 08:26 lub jak ktoś nie ma torrenta www.speedshare.org/t8T7PJ01L9 www.speedshare.org/BFsRC5zJ7b www.speedshare.org/FZjbXOxDet www.speedshare.org/gAgoanrIBy Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek-822 Re: 2x01 - Manhunt 29.08.06, 15:57 Ostatni, 4 link mi sie zle zgrywa, tylko do polowy, ok 40 MB i koniec :( nie da sie rozpakowac i zobaczyc odcinka szkoda :(( a torenty u mnie w sieci nie dzialaj Aga Odpowiedz Link Zgłoś
olusimama Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 11:00 o rany, to juz?\ Cos mi sie pozajączkowało i przygotowałam się na wrzesień. Rany, tam Scofield czeka a ja w robocie do 17 ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
sconosciuta Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 11:26 ściagneło mi sie w 20min!!! I kicha trzeba jakies kodeki wgrac a strona z nimi nie odpala.Zasysam ponownie z innego żródla , juz mam 50 % :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 11:48 Mi się właśnie skończyło ściągać z torrentów. Zajęło to 5 godzin. Działa mi bez wgrywania żadnych codeców. Ale obejrzę dopiero wieczorem, bo teraz muszę wyjść. :/// Odpowiedz Link Zgłoś
sconosciuta Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 11:53 Moze poradze sobie z oryginalem , ale gdyby ktos z was posiadal napisy do S02E01.HDTV.XviD-LOL.avi.bc będę niezmiernie wdzięczna.Rodzina już piętami skrobie zeby wieczorem to obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
zgredek_ojejku Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 12:30 wejdź na www.napisy.org już ponad 200 osób czeka na napsy więc powinny być szybko :) Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_p2 Re: 2x01 - Manhunt 22.08.06, 18:44 A skąd pobrać napisy (na org. nie ma ) mam odcinek a nie mogę obejrzeć . Pomóżcie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Napisy 22.08.06, 19:43 www.yousendit.com/transfer.php?action=download&ufid=0330D14520099FCD :) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Napisy 22.08.06, 23:53 Na napisy.org jest 5 wersji napisow :) napisy.org/Szukaj.php?s=prison+break+2x1 Ktore najlepsze ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 ogólne wrażenia 23.08.06, 07:51 Chomix nie żyje... Czy to naprawdę było tak trudno przewidzieć, że jak się zadzwoni z takiego domu na policję, to raczej odbierze ktoś inny? No ale rozumiem, jakoś musieli ją wycofać z serialu. A czy ktoś się orientuje, dlaczego zrezygnowała? Gra w czymś innym? No i kto teraz zajmie się spiskiem rządowym? Sara? Miło zobaczyć Williama Fitchnera :) Ostatnio obejrzałam Invasion - super serial tak poza tym, i tak jakos fajnie go zobaczyć :) Ciekawe, czy będzie za nimi ganiał przez cały sezon. No i jakaś nowa zagadka - co on tam zjada z długopisu? Nie ma Tweenera i Haywire`a (nie wiem jak się pisze), ciekawe, czy szykują cos extra? :) Bellick jeszcze bardziej przerażający, jak tak dalej pójdzie dostanie chłop apopleksji, bo już wychodzi z siebie. Mam wątpliwość dotyczącą zdjęć tatuaży - czy przy wsadzaniu kogoś do więzienia robią takie dokładne zdjęcia tatuaży? (bo skąd by je mieli) Oni tam przeciez mieli każdy szczegół, wszystkie napisy osobno. Jakoś to mi wygląda podejrzanie. Zasadniczo zaczęło się z grubej rury i mam nadzieję, że juz tak zostanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sconosciuta Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 09:18 Najlepsze w tym wszystkim to T-Bag z ręka w lodówce i weterynarz mistrzunio.Napewno łape przyszyje, zeby tylko się nie pomylił i od jakiegoś dobermana nie przyszył:):):) Kto wie? MOże jeszcze na fortepianie zagra.. Drugi bez sens to zakopane ciuchy w grobie.Po co? Nie mogli w magazynie sie przebrać tylko narażać sie na rozkopywanie cmentarza? Ale generalnie podobało mi się , zwłaszcza agent niczym prorok. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_sa Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 10:52 z tym agentem to troche przegieli. Jak kazal przyslac nurkow to mi sie smiac chcialo. Wyszedl na balkon i od razu wiedzial. Jasnowidz jakis. To samo z cmentarzem, nie wiem jakim cudem udalo mu sie skojarzyc ze chodzi o nazwiska. Naciagane to troche. Za to scena jak ten swir jedzie noca rowerem, w bialym kombinezonie i czerwonym kasku jest po prostu piekna :) Szkoda mi troche Veroniki. Mimo tego wzroku zarzynanej sarny :) Myslalam ze na koniec bedzie happy-end z dwoma parami na tle zachodzacego slonca - Linc z Veronika i Michael z Sara. No coz.. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 12:21 Moje wrażenia po 1 odcinku są następujące.. :) Obejrzałem go wczoraj, ale postanowiłem napisać dopiero jak nieco ochłonę. Na samym początku muszę powiedzieć, że odcinek trzyma klasę z poprzedniego sezonu, jakby na przekór tym, którzy twierdzili, że ciąg dalszy poza więzieniem, to już nie będzie to samo. Ani akcja, ani suspens nie straciły na jakości. Nadal jest dynamicznie i bardzo zaskakująco. Końcówka mnie dosłownie wbiła w fotel, mimo że czytałem spoiler o śmierci Veronici... Chyba po prostu nie chciałem wierzyć, że odważą się uśmiercić jedną z głównych bohaterek. Nie przepadałem za Veronicą, bo aktorka była jakaś taka nieprzekonywująca i strasznie apatyczna, ale... Veronica całkowicie poświęciła się sprawie i była tak samo jak Michael zdeterminowana aby oczyścić Lincolna z zarzutów. :// Dlatego jej śmierć jest dla mnie taka przykra. :( Poza tym sama scena była dość makabryczna. :| Z tym ciałem wynoszonym w dwóch workach (plus tajemnicza biała walizka) to było przegięcie - poćwiartowali ją tam? :| Brrrrr! Summa summarum wychodzi na to, że wątek konspiracji umarł wraz z Veronicą. Nikt inny nie wie nawet 10% tego co ona (i Nick) zdołali ustalić. Nikt nie podejrzewa, że w sprawę zamieszana jest prezydent Reynolds, nikt nie wie o Montanie. Veronica mogła szybko powiedzieć do Linca przez telefon Blackfoot, Montana jak widziała, że do niej mierzą z pistoletu, a nie podnosić ręce do góry.. :| No ale widać zamysł scenarzystów jest inny. Wątek konspiracyjny na razie zniknie bankowo, zwłaszcza, że Patricia Wettig, która gra panią prezydent nie wraca do serialu (przynajmniej na razie), a producenci nie chcą zmieniać aktorki, wolą poczekać na Wettig. Tak więc ten aspekt powróci najszybciej w połowie sezonu.. Agent Mahone jest niezłym mózgiem - przeciwnik godny Michaela. :> Widać, że ma bardzo analityczny umysł i potrafi szybko kojarzyć fakty. To prawda, że jest trochę naciąganych faktów - np. akcja z jeziorkiem, no ale w końcu Mahone to najlepszy tropiciel FBI. :) Ciekawi mnie ta tajemnicza pigułka, którą wyjął z długopisu... Cieszy mnie też, że gasi tego buraka Bellicka, który myśli, że jest boski i jest w stanie dopaść tak genialnego stratega jak Michael. <lol> Świetne sceny z Sarą. :DDDDD Już się obawiałem, że nie wybudzi się ze śpiączki w pierwszym odcinku, a tu proszę, nie dość że się wybudziła (dzięki uczuciu do M.???) to jeszcze dali nam 2 inne sceny. :) Sara musi się teraz częściej pojawiać, jako że jest jedyną kobietą. Nie wyobrażam sobie, żeby miało być inaczej. :) Dzięki żurawiowi origami chyba zrozumie, że Michael jednak nie wykorzystywał jej zimno i bezwzględnie. :) A tak w ogóle to nie wiem czy zauważyliście, ale te kropki, to kod. :) Tylko jeszcze nie wiadomo jaka wiadomość jest zaszyfrowana.. :> A teraz niedociągnięcia.. Napiszę to, o czym inni już wspominali. Po pierwsze - początek odcinka i ten przeskok czasoprzestrzenny. Co się działo całą noc i jak udało im się uciec z obławy na lotnisku? Chyba scenarzyści nie mieli na to pomysłu. :) Druga sprawa - kwestia grobu. Dlaczego Michael nie zostawił tych rzeczy w schowku, z którego wzięli łopaty? Nie byłoby łatwiej? :P Po co sobie wytatuował to nazwisko? Nie zapamiętałby? :) No i do tego kwestia weterynarza, bawiącego się w chirurga. Jeśli uda mu się przyszyć tą rekę i będzie ona sprawna to będzie śmiech na sali. :> Na koniec elementy humorystyczne, bez których się nie obyło. :P Rozbawiły mnie 3 kwestie: 1) Abruzzi: Te spodnie są za krótkie. Linc: Odrąb sobie nogi, jesteś w tym dobry. <rotfl> 2) Sucre nad grobem: Pójdziemy do piekła! Przyrzekam! Pójdziemy do piekła! <lol> 3) T-Bag do doktora: Czy wyglądam na głupka? <haha> (pytanie retoryczne?) :)) To na tyle. Nie mogę się doczekać kolejnego odcinka! Temu daję ocenę 9/10. Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 no właśnie! 23.08.06, 12:59 zastanawiałam się nad tym długo jak sią uratują na lotnisku, a tu proszę - następny dzień. To jest mało prawdopodobne, żeby im uciekli, na lotnisku odstęp między nimi wynosił jedynie kilkadziesiąt metrów. No ale cóż... Z ręką T-baga zobaczymy, ale faktycznie przyszycie jej po takim długim czasie (w końcu to jest następny dzień) i bez specjalistycznych narzędzi, przez weterynarza, jest niemożliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: no właśnie! 23.08.06, 13:23 A ja bylem przekonany, ze tak to wlasnie sie zakonczy. Zobaczymy ich juz po kilku godzinach ucieczki. Moja dziewczyna tez ogladajac ostatni odc. 1 serii powiedziala, ze teraz to juz sa w szachu i nie maja zadnej drogi ucieczki. Mi to nawet do glowy nie przyszlo. Musieli uciec i tyle. Przy czym nie bylo to kilka metrow, oni zbiegli do lasu i byla noc - zwieszam swoja niewiare. Ale jak przyszyja reke T-bagowi, to tego juz nie przelkne. Takie zabiegu wykonuje sie przy udziele kilku (-nastu) specjalistow narzedziami za kilkaset tysiecy dolarow. Ten doktor moze mu ew. te reke na scianie przybic. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 13:19 Ciekawe czy Bellick zazywa testosteron, czy tez sam tyle jest w stanie wyprodukowac. Gdyby ten serial dzial sie w rzeczywistosci, to szedlbym o zaklad, ze atak serca murowany. Moze Mahone cierpi na te sama chorobe, na ktora cierpi Michael, tylko u niego jest to wada silniejsza - i musi co jakis czas zarzucac piguly. Nie chwali sie tym, bo wyrzuciliby go z roboty, dlatego chowa je w skrytce. To by troche tlumaczylo jego nadzwyczajna wprost umiejetnosc dedukcji, ktora mnie troche, przyznam, rozczarowala. Haywire i Tweener na 100% pojawia sie w kolejnych odcinkach - Haywire i Sucre to dwa glowne elementy komiczne tego serialu. Co do Veroniki - to nie kazdy mysli trzezwo w momencie, gdy ma w siebie wycelowany pistolet (ktos zauwazyl model?). Teraz najprawdopodbniej sledztwo przejmie Sara, w koncu jej ojciec jest gubernatorem zwiazanym z pania wiceprezydent. Ten watek mialby malo sensu, gdyby Sara miala sie w ten spisek w ogole nie wplatac. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_sa Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 13:47 Sara faktycznie moze pociagnac sledztwo, ale raczej nie sama. Stawiam na ojca marnotrawnego co wyszedl z ukrycia po latach. W koncu chcial pomoc Lincowi w pierwszej probie ucieczki, tej po zderzeniu z ciezarowka wiec moze i teraz sie pojawi. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 14:29 Ja myślałem, że z tego lotniska im pomoże się wydostać ojciec Michaela i Linca. To by miało jakiś sens. :| Może coś się na ten temat dowiemy później, ale nie liczę na to za bardzo. Jeśli chodzi o Sarę to... parę linijek niżej będzie spoiler!!!.... Sara będzie współpracować z Kellermanem. :o Ciekawe co to oznacza.. Moim zdaniem Kellerman się poda za kogoś innego i będzie chciał wykorzystać Sarę, aby wytropić Michaela i Linca. Jest też druga opcja - Sara dołącza do szajki pani prezydent, ale to jest bardzo mało realistyczne. :> Odpowiedz Link Zgłoś
lotta79 Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 21:31 "A tak w ogóle to nie wiem czy zauważyliście, ale te kropki, to kod. :) Tylko jeszcze nie wiadomo jaka wiadomość jest zaszyfrowana.. :>" www.justjared.com/gossip/2006/08/prison-break-dot-theory/#comments :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 23:00 No to drogie panie, wiecie już pod jaki numer dzwonić do Wentwortha. LOL. Nie zapomnijcie dodać kierunkowego do USA (001). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek_sdz1 Re: ogólne wrażenia 24.08.06, 23:23 Próbowałam sama roszyfrować ten kod zaraz jak tylko obejrzalam odcinek, szukałam w necie, ale nic nie wskórałam:D ale szczerze to nie chce mi sie wierzyc ze to chodzi o numer telefonu. no ale zobaczymy w kolejnych odcinkach. może i mają racje. jak ja nie lubie czekać:D pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
olusimama Re: ogólne wrażenia 25.08.06, 09:34 agnes_sa napisała: > Jasnowidz jakis. To samo z > cmentarzem, nie wiem jakim cudem udalo mu sie skojarzyc ze chodzi o nazwiska. > Naciagane to troche. No jak to? Wyraźnie bylo pokazane jak na to wpadł, miał napisane coś tam Woods, był przekonany, ze to nazwa miejscowości i szedł tym tropem. Aż zobaczył platkietkę z nazwiskiem straznika "Rivers". I go olśniło, że to moze być nazwisko. A skoro wiadomo było, ze szukają miejsca ukrycia czegoś tam, to w prosty sposób wpadł na pomysł z cmentarzem. Dla mnie to klarowne jest akurat. > koniec bedzie happy-end z dwoma parami na tle zachodzacego slonca - Linc z > Veronika i Michael z Sara. No coz.. No ja też byłam pewna, ze Linc i Veronica to pewniak na zakończenie. I podejrzewam, że scenarzyści też tak myśleli, ale im sie aktorka popsuła, heh. Podczas ucieczki na pewno Burrows kogos pozna, murowane. Wątkami romantycznymi nas ten serial nie rozpieszczał dotychczas, ale mam przeczucie, ze ich nie zabraknie tak całkiem. Szzcególnie, ze w murach wiezienie nie było na nie specjalnych szans, a teraz pole do popisu maja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: ogólne wrażenia 25.08.06, 10:33 Oby tylko Sara odnalazła Michaela i niech uciekają razem. :)) A Linc może się związać z panią prezydent. :D Chyba jest wolna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sconosciuta Re: ogólne wrażenia 25.08.06, 12:59 no nie wiem , niewiem...żeby Linc tylko nigdy nie wziął w ręke kieszonki.( ale mnie naszło...) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_sa Re: ogólne wrażenia 25.08.06, 13:03 raczej mu to nie grozi :) a swoja droga pomysl T-baga z kieszonka jest swietny. Tak jakby przewidzial ze za reke to go bedzie kiedys ciezko potrzymac :) Odpowiedz Link Zgłoś
olusimama Re: ogólne wrażenia 23.08.06, 19:20 Chyba z zamknietymi oczami oglądałas ;-) Zdjęcia mieli od tej laski, która robiła tatuaże, fotografowała kolejne etapy pracy i nawet w odc 1x1 jest scena jak robi fotkę. z resztą się zgadzam, wystartowało świetnie i oby tak dalej. Veroniki troche żal, a raczej wątku, którego była bohaterką, bo faktycznie teraz o spisku rzadowym nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 dzięki za info :) 24.08.06, 08:10 w ogóle nie pamiętałam tego, żeby panna od tatuażu robiła zdjęcia. no to jedno niedociągnięcie wyjaśnione :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: dzięki za info :) 24.08.06, 09:55 Robiła, robiła.. :) Ale... oni mieli zdjęcia zanim ją przesłuchiwali. :> Mahone oglądał zdjęcia przy torach kolejowych i mówił do tego rudego kumpla, że po inżynierze budowlanym nie spodziewałby się tyle tuszu. A tą artystkę wezwali na przesłuchanie później. :] Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 hmm 24.08.06, 09:57 no to wygląda na to, że sprawa wraca do punktu wyjścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_sa Re: dzięki za info :) 24.08.06, 11:10 prawda ze Mahone ogladal zdjecia tatuazy jeszcze przed spotkaniem z artystka, ale z tego co pamietam to byly to zwyczajne zdjecia popiersia skazanca. Dopiero po spotkaniu z artyska mial zdjecia bardziej szczegolowe. Kolejna scena chyba bylo jak odkrywa ze English, Fitz i Percy (czy jakos tak) to sa ulice kolo Fox River. Odpowiedz Link Zgłoś
radcawegrowicz Re: 2x01 - Manhunt 23.08.06, 20:39 Veronica zrobiła zdjęcie bratu prezydentowej - pewnie ten aparat komuś wpadnie w ręce... ciekawe że jej ciało wynosili w 2 workach, chyba, że w drugim było coś innego... rozmowy z domu gdzie siedział brat prezydentowej niby były rejestrowane przez gości ze spisku ale ona dzwoniła z komórki a nie ze stacjonarnego (chyba że przy dzisiejszej technice nie ma to znaczenia) ewidentnie rudy pomagier agenta Mahone'a jest podstawiony przez spiskowców (te jego spojrzenia)- przewiduje, że to Mahone zajarzy o co naprawdę tu chodzi i to on wszystko wyjasni... Odpowiedz Link Zgłoś
ishke Re: 2x01 - Manhunt 26.08.06, 20:45 mnie się sciagneło w 1,5 godziny i ........ umarłam, weronika poszła, i dobrze chociaz mam nadzieje ze mają pomysł na wybrniecie z sytuacji kocham ballicka i t-baga kocham nowego agenta ale cos za szybko kuma michael znowu ma plan b ILE MAM CZEKAC NA NASTEPNE ODCINKI????????????????? CHLIP Odpowiedz Link Zgłoś
ariwederczi Re: 2x01 - Manhunt 26.08.06, 21:27 > kocham ballicka i t-baga T-Bag jest boski, ale Bellick mnie irytuje. :/ > kocham nowego agenta ale cos za szybko kuma Mahone da się lubić. Świetny wybór aktora. :) Natomiast po Abruzzim aż da się czuć, że aktor nie chce grać w serialu (chociaż może gdybym tego nie wiedział, to bym tego nie czuł). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: 2x01 - Manhunt 26.08.06, 22:26 Jeszcze 3 odcinki będzie musiał się Stormare pomęczyć. :] Odpowiedz Link Zgłoś
lolik2 acha, jeszcze jedno 28.08.06, 07:58 nie podoba mi się zmiana aktora grającego brata pani prezydentowej. Tamten był taki biedny, zmęczony życiem i miałam wrażenie, że ledwo się rusza, a teraz facet żywotny jak nie wiem. Może i do Nasha Bridgesa to on sie nadaje, ale tu mi nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś