Dodaj do ulubionych

bóle grzbietu stopy

31.07.12, 11:17
Od paru miesięcy borykam się z dziwnym bólem stóp. Boli mnie jej grzbiet na oraz środek stóp (nie wiem czy staw czy kość). Objawia się on z rana po w staniu z łózka, jak próbuje zrobić, że tak to nazwę pierwszy krok. Gdy już stoję na nogach, to grzbiet mojej stopy oraz w środku, przeszywa ból i załamują się pode mną nogi (gdybym miała mniejsza wrażliwość na ból pewnie bym upadła :p). Jak trochę to rozchodzę jest ok. Po dłuższej przerwie w ciągu dnia bez chodzenia jest powtórka z rozrywki. czy ktoś się spotkał z czymś podobnym? moja mam mówi, że noszenie płaskich butów może to powodować. Ja zaczynam się zastanawiać, czy przez spanie na brzuchu nie wyginam nieanatomicznie stóp i przez to mnie nie boli o_O
Obserwuj wątek
    • omah1 Re: bóle grzbietu stopy 01.08.12, 10:41
      Ma pani ewidentnie jakiś uraz w stopie i pojawił się stan zapalny
      Trzeba przede wszystkim unieruchomić stopę także na noc
      polecam jeden ze stabilizatorów
      tupozdrowie.pl/7-ortezy-stopy-opaski-stabilizatory
      do tego maść na stan zapalny
      można także zastosować zimne okłady
      tupozdrowie.pl/76-oklady-zimno-cieplo-terapia
      • menzi87 Re: bóle grzbietu stopy 01.08.12, 11:47
        Tylko bola mnie obydwie stopy i to praktycznie w tym samym miejscu :) więc nie do końca pasuje mi to na raz, gdyż raczej nie możliwe aby sobie 2 razy zrobiła krzywdę w każdej ze stóp :p
      • rege2 Re: bóle grzbietu stopy 22.08.12, 22:11
        mam podobnie z lewą stopą
        dostałam maść i..od 3 tyg. stopa nadal boli, ograniczam chodzenie; początkowo pomagały okłady z lodu; opuchlizna jednak nie schodzi, a maść działa kilka godzin i ponownie ból..
        ort. nie powiedział , co to/
    • seba488 Re: bóle grzbietu stopy 03.09.12, 21:09
      Ja stosuję na wszelkie bóle mięśni ,stawów jakieś skręcenia czy zakwasy mięśni BIOFREEZE ŻEL. Jest już dostępny w Polsce. Zobacz na stronę:
      www.bio-freeze.pl
      Całkowicie bezpieczny produkt i już sprawdzony na zachodzie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka