Dodaj do ulubionych

Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:17
OPOULE to je tyż Górny Slonzk!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ZiBiK Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.hutapokoj.com.pl 14.10.04, 07:37
      A od kiedy?
      • Gość: jo Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: 217.153.35.* 14.10.04, 08:20
        Od zawsze, gorolu
    • Gość: bezczerwonegopasz Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:20
      nipotrzebujemy prostytutek. Chopy wyjeżdżają do Reichu a my pocieszamy ich żony.
      • Gość: puakac' sie kce Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 08:37
        Rzol Mi Waszy Kobjyty!

I Wous Poloukoow we coukos'ci. Bo niy poradzicie spokopic', co to je Rodzina?!

I co Uoona je we wercie dlo Szloonzouka!
    • Gość: obserwator TO swiadczy o IP: 193.29.205.* 14.10.04, 12:44
      1)malej zamoznosci
      2)slabej edukacji seksualnej

A jak wyglda statystyska dzieci pozamalzenskich na Slasku:(((((
    • enki1975 artykul 14.10.04, 14:53
      forma artykulu dobra tresc DNO
      • Gość: Toni Re: artykul IP: *.proxy.aol.com 14.10.04, 16:14
        Jo by powiedziol, ze autorowi sie pomiyszalo.Lon nawet niywiy jakie teryny
        obejmuje Slonsk. Juz niy godom, ze niymo pojecio o slonskiej rodzinie i jej
        wartosciach.Udzielajoncych wywiad poszukol sie w piwiarni i chce mondroka
        strugac.Oj panie Galazka, moze przed nastempnym wydaniem pana artykulu, ktos
        kompetyntny go sprawdzi. Bo pierdoly kazdy umiy napisac, uwazom, ze prosty
        gornik by to zrobiyl lepiej.
        Zastanow sie nad tym chlopie co piszesz. Tako slonsko i chopsko rada.
        Szynsc Boze Wszystkim slonzokom.
        Toni
    • amoremio Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek 14.10.04, 18:05
      i na Ziemiach Odzyskanych!
      ---> wyrazenie "ziemie odz." jest juz passe,
      ---> a wiec out, bo nie politycznie korekt

Z Opolszczyzną sprawa jest prosta jak drut. Kobiety są tam nasze, ale za to
      każdy samiec wozi w audicy paszport z Reichu.
      ---> a co znaczu "nasze", panie Witoldzie ?
      ---> czy tylko mniejszosc niem. chodzi do burdelu ?
      ---> tylko faceci maja niem. paszport ?

I na prastarych ziemiach piastowskich spełnia się
      bajka o Wandzie, co nie chciała Niemca.
      ---> akurat legenda o Wandzie nie dotyczy Slaska

A Górnoślązacy?
      ---> Opole to tez Slask

Poziom, styl, slownictwo, humor
      MARNY.

• Gość: andy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:13
      Nie dziwi mnie umieszczenie tego "dzieła" na pierwszej stronie, nie dziwi mnie
      umieszczenie tego na forum! Po tym jak profesor UO z Opola pisząc do mnie
      dziękował za wyróżnienie przyznane mu, człowiekowi z opolszczyzny, na Górnym
      Śląsku w Katowicach! Po tym jak profesor z Cieszyna kłócił się, że ziemia
      cieszyńska, to nie jest Górny Śląsk, dziwi mnie tylko brak reakcji na tym forum
      slezana i wilyma, którzy to forum dziś odwiedzali.
      • kc.kpzr Ambicyją powiało, "palący" to problem społeczny !! 14.10.04, 19:36
        Tematyka iście ambitna, pozazdrościć wyszukanych porównań, wniosków i pomysłów;
        z pewnością ich bezdenną kopalnią są wymienieni w artykule: "naperfumowani"
        panowie z jakiejś podejrzanej, podrzędnej spelunki tudzież mordowni, gdzie byle
        co podają, byle co ich klienci gadają. Miarodajne są ichniejsze spostrzeżenia,
        tak samo jak wielce prawdopodobne są pseudo-socjologicznie i statystycznie
        ujęte rezultaty, w jak najbardziej truistyczny sposób zaprezentowane.
        Nie mam nic przeciwko badaniom wśród skromnie uposażonych (finansowo), ale ci
        to wiadomo, że o takich rzeczach myśleć nie mają zamiaru (a może!??).
        PROSTYTUCJA ZAWSZE BYŁA, JEST I BĘDZIE ....
        Uff! Na szczęście nie poruszono kwestii jej legalizacji, bo wiadomo, że państwo
        ZAWSZE przymykało i będzie przymykać swe "oko" na ten proceder, sam zeń
        korzystając nagminnie, co przy parlamentarnych dietach członków ciał
        ustawodawczych (i nie tylko...) jest jak najbardziej zrozumiałe. Po co kusić
        los (?), wszak "zakazany owoc" .... (...)

Osobiście płatną "miłością" się brzydzę, tak samo jak rynsztokowymi
        stwierdzeniami typu "burdel", co w oficjalnej - i bądź, co bądź poczytnej -
        gazecie jaką jest "G.W.": miejsca mieć nie powinno (!)

Poziom z cyklu pogoni za sensacją. Bez (dalszego) komentarza.
      • Gość: andy prośba do bartoszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:52
        Od kilku lat organizuję sesje, konferencje i wydaję książki, w których
        sztandarową pozycją jest praca dra Piotra Greinera "Pojęcie Górnego Śląska w
        aspekcie historyczno-przestrzennym" pozyskana przez ZG do druku. Była to
        odpowiedź na czeste spory w organizacjach górnośląskich i pomiędzy nimi o
        terytorum Górnego Śląska. Ostatnio jeden z internautów przekazał mi link do jej
        zmienionnej wersji na ukrytych stronach RAŚlaska. Praca ta kończy się
        następująco:

Województwo śląskie od 1999 roku

•Powiaty górnośląskie:
        bielski (część), cieszyński, gliwicki, lubliniecki, mikołowski,
        pszczyński, raciborski, rybnicki, tarnogórski, tyski, wodzisławski

•Powiaty małopolskie:
        będziński, bielski (część), częstochowski, kłobucki, myszkowski,
        zawierciański, żywiecki

Województwo opolskie od 1999 roku

•Powiaty górnośląskie:
        głubczycki, kędzierzyńsko-kozielski, kluczborski, krapkowicki, nyski,
        oleski, opolski, prudnicki, strzelecki
        •Powiaty dolnośląskie:
        brzeski, namysłowski

Śląsk Czeski od 2000 r.

Ostravský kraj
        podzielony na 6 okresów (powiatów): Bruntál, Frýdek-Místek, Karviná, Opava,
        Ostrava (+ morawski Nový Jičín)
        Olomoucký kraj
        podzielony na 5 okresów: Jeseník (+ morawskie powiaty: Prostějov, Přerov,
        Šumperk, Olomouc)

Powiaty górnoślaskie tworzą GÓRNY ŚLĄSK.
        Jeżeli mogę Cię o to prosić, to roześlij BARTOSZCZE ten materiał dziennikarzom
        GAZETY! Za propagowanie wiedzy o Górnym Śląsku z góry serdecznie dziękuję!
        • bartoszcze Adam Słodowy.. 20.10.04, 00:17
          ..wybaczy Pan, ale naprawdę mam co robić, a wysyłanie maili to niewielka
          filozofia..
    • broneknotgeld Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek 14.10.04, 19:15
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8160848&v=2&s=0
    • Gość: Jerzy Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:46
      Ślązaczki rzeczywiście nie odmawiają swym chłopom uciech na najrózniejsze
      sposoby. Stąd niehęć mężczyzn do chodzenia do prostytutek. W Katowicach
      wieczorem w stałych miejscach można spotkać piękne i zgrabne dziewczyny. W
      wiekszości jednak to nie sa Ślązaczki. One dają się swym chłopom.
      Po czym poznać nie Ślązaczkę ? Właśnie po tym, że dają się swym mężom w
      zależności od swego nastroju. Ślazaczka rozumie, że jej obowiązkiem jest dobrze
      nakarmić swego męża i zadowolić. Robi to jak potrafi najlepiej. To jest zaleta
      Ślązaczek. Wadą ich jest kierowanie domem i trzymanie kasy. To ona decyduje czy
      mąż ma na piwo czy też nie.
      • kc.kpzr Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek 14.10.04, 20:26
        Gość portalu: Jerzy napisał:

> Ślązaczki rzeczywiście nie odmawiają swym chłopom uciech na najrózniejsze
        > sposoby. Stąd niehęć mężczyzn do chodzenia do prostytutek. W Katowicach
        > wieczorem w stałych miejscach można spotkać piękne i zgrabne dziewczyny. W
        > wiekszości jednak to nie sa Ślązaczki. One dają się swym chłopom.
        > Po czym poznać nie Ślązaczkę ? Właśnie po tym, że dają się swym mężom w
        > zależności od swego nastroju. Ślazaczka rozumie, że jej obowiązkiem jest
        > dobrze nakarmić swego męża i zadowolić. Robi to jak potrafi najlepiej. To
        > jest zaleta Ślązaczek. Wadą ich jest kierowanie domem i trzymanie kasy. To
        > ona decyduje czy mąż ma na piwo czy też nie.

Nie jest to jednak regułą, o czym miałem okazję już nieraz się przekonać.
        Wszystko zależy przecież od charakteru, temperamentu i wychowania, zarówno
        mężczyzny, jak i kobiety. Skoro w domu "pałeczkę" dzierżyła matka, to i córka
        może z domu takowe maniery wynieść i w swym je w podobny sposób wprowadzić,
        pacyfikując tym samym mężowskie zapędy samowładcze..(!!!)
        Jednak wydaje mi się, że są dwie, albo i nawet trzy szkoły: wedle jednej w domu
        rządzi ojciec, drugiej - matka, a w przyp. trzeciej jest to obopólnie rozłożona
        odpowiedzialność współmałżonków. To ostatnie jest jak dla mnie optimum.

Z tą "jurnością" Ślązaczek to ja bym (aż tak) nie przesadzał, co nie ma mieć
        podtekstu odbierającego im tę, ekhm (!) - Z A L E T Ę ....

PS. MATRIARCHAT to przeżytek a na przykładzie małżeństwa z Katowic, które znam,
        tak akurat nie jest. Co nie tyle podważa ich niezaprzeczalną śląskość, co
        tworzy być może wyjątek regułę potwierdzający ....

POZDRAWIAM!
        --
        C.P.S.U. still rulez the World ...
        Realize it ...
        • Gość: verbatil Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.eranet.pl 15.10.04, 03:16
          Autorowi artkułu proponuję zajęcie się tematem sutenerów, a nie prostytutek czy
          ich klientów.Temat ambitniejszy.
          • Gość: miamore Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.arcor-ip.net 19.10.04, 13:56
            Ciekawy artykul , ciekawa i motywacja, no coz nic nowego nie napisal, jest
            rzecza nie do zniesienia zeby Slazaczy czy Slazaczki byly w czyms lepsi, zawsze
            sie to czyms "trafnym" motywuje. Moda na podteksty ma sie wiec dobrze.
            PS. Wrocilem wlasnie z Polski,oprocz III tomu Historii Filozofii Coplestona ,
            moja biblioteczka wzbogacila sie o Historie Narodu Slaskiego Jerczynskiego.
            Nie rozumiem teraz, jaki powod mialy te zazarte dyskusje Historii. Nic
            zberezliwego nie wyczytalem, zauwazylem tylko inna perspektywe widzenia.
            • Gość: adlof Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 16:27
              Spytaj RAŚ czemu się odciął od tej, pierwszej zrodzonej w tym stowarzyszeniu,
              cennej pracy (nie bezbłędnej)? Pewnie zagrażał Jerczyński wszechwiedzącemu
              utytłanemu tyułem doktora - prezesowi Gorzelikowi Jerzemu!
              • Gość: harc mistrz Kopalnie i huty upadają - a Ślązakom już nie staje IP: 62.233.241.* 20.10.04, 00:13
                ... ani środków, ani chęci, ani nawet sił - na dodatkowe uciechy erotyczne.
                No i jeszcze ta pylica, te wyziewy przemysłowe i poprzemysłowe (np. nieugaszone
                hałdy), te metale ciężkie, zatrute środowisko naturalne itd. itd.
                Wszystko zostaje w RODZINIE...
                (HKP)
                ...
                NIE CZUWOJCIE, DZIOUSZKI W AGYNCJACH I NA ULICACH - DARMO WOM TAM CZEKAĆ I
                STAĆ! BEZROBOCIE MOCIE!

PS: (cycata - cytata)

Nie całuj-cie żony kotlarza,
                Bo w niej grynszpan się osadza,
                Który trując śmierć sprowadza!

• kc.kpzr [...] 17.10.04, 17:19
      Miast personalnych wycieczek proponuję naskrobać coś na temat wątku ....
      • Gość: harc mistrz Re: [...] - Co to wszystko ma znaczyć??? IP: 62.233.241.* 20.10.04, 00:36
        Coś się pieprzy w tym wątku O PROSTYTUCJI NA ŚLĄSKU:

- co ma wspólnego RAŚ z tym najstarszym zawodem na świecie???
        - czy niejaki Jerczyński też w swojej HISTORII pisał o tej profesji???
        - dlaczego Gorzelik się odcina od niego i w jakim to jest związku do wątku???
        - skąd nagle po moim w/w poście pojawił się wpis KC.KPZR z 17 X 2004 r.???

Co to za "burdel" na tym FORUM???
        ŻĄDAM WYJAŚNIEŃ!!!
        (HKP)
        ...
        CZUWAJ, CENZURO TECHNICZNA I TEMATYCZNA!!!
        • Gość: kochlowitz' er Re: [...] - Co to wszystko ma znaczyć??? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 20.10.04, 00:49
          mosz recht harc mistrz! tyn wpisa kckpzr'a byl przeca faktycznie kajs indziej a
          znaloz sie tukej,jak to mozliwe??????!!!, ale jaja!!!!!!!!!!! hie hie:-))))

modyrator popil pewno:)

pyrsk!,
        • bartoszcze Re: [...] - Co to wszystko ma znaczyć??? 20.10.04, 01:01
          Na pytania 1-3 nie czuję się kompetentny odpowiedzieć:)
          Na pytanie 4 - post kc.kpzr był odpowiedzią w cyklu kilku postów, które zostały
          (z pewnym opóźnieniem) wykasowane, i może przez to został przeniesiony w inne
          miejsce.
          Moderator problemu nie widzi, póki się nie wyloguje:) Porozmawiam w
          najbliższych dniach z Tebe na ten temat.
          • Gość: harc mistrz Re: [...] - Co to wszystko ma znaczyć??? IP: 62.233.241.* 20.10.04, 01:11
            Też człowiekiem jestem i ja to wszystko rozumiem, chociaż to "pewne opóźnienie"
            (trzy dni: 17 - 20 X 2004 r.) wydaje mi się mało czytelne.
            Czyżby "trzydniówka"???
            ...Oczywiście, żartuję! - Drobnostka!
            ...
            CZUWAJ!!!
    • Gość: mkspolem Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.10.04, 11:06
      Gość portalu: JO napisał(a):

> OPOULE to je tyż Górny Slonzk!!

Tylko geograficznie...
      • kc.kpzr Re: Ślązacy rzadko korzystają z usług prostytutek 21.10.04, 19:20
        Dziwię się, że ten pseudo - nijak mający się do rzeczywistego stanu rzeczy -
        artykulik wywołuje dość spore zainteresowanie. A bałagan przy przenoszeniu
        trzeba wziąć w ryzyko, mnie też coś niecoś zdziwiło te "przemeblowanie".
        CZEŚĆ!
        --
        C.P.S.U. still rulez the World ...
        Realize it ...
        • Gość: wizydlaschlesera Ślązacy rzadko korzystają bo tylko jako wasserpola IP: *.anonymizationservice.com 21.10.04, 19:28
          cy wymieniają płyny;-) jak niejaki Eijchendorper idol Arniego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka