Dodaj do ulubionych

APEL do folksdojczów i aktywistów pseudośląskich !

IP: *.echostar.pl 06.03.03, 16:17
Zamiast psuć wzajemne stosunki między Niemcami i Polakami,
psuć wizerunek Śląska przed resztą kraju,
oraz działać propagandowo - w wątpliwym interesie Śląska

Zabierzcie się do roboty!!!

Inwestujcie na Śląsku! Zachęcajcie Niemców do inwestowania na Śląsku - bo jak
narazie wasi bracia zza Ordy i Nysy się do tego zbytnio nie palą!
Obserwuj wątek
    • wilym Re: APEL do folksdojczów i aktywistów pseudośląsk 06.03.03, 16:21
      Sprecyzuj prosze pojecia:
      folksdojcz -
      aktywista pseudoslaski -
      perun -
      Dzieki, Wilym
      • Gość: Perun Kim jest aktywista pseudośląski IP: *.echostar.pl 06.03.03, 16:45
        > Sprecyzuj prosze pojecia:

czym folksdojcz jest - każdy widzi :)

> aktywista pseudoslaski -

to osoby odcinające się od Polskości, deklarujące się jako osoby tak zwanej
        narodowości śląskiej lub niemieckiej - siejące ponadto zamęt na tym forum i
        nienawiść do Polski

Niestety szukanie podziałów w społeczeństwie i szerzenie nienawiści działa na
        niekorzyść regionu
        • arnold7 Re: Kim jest aktywista pseudośląski 06.03.03, 16:58
          Gość portalu: Perun napisał(a):

> > Sprecyzuj prosze pojecia:
          >
          > czym folksdojcz jest - każdy widzi :)

Raz, ze nie widze, a dwa, to sprecyzuj te pojecie.

> > aktywista pseudoslaski -
          >
          > to osoby odcinające się od Polskości, deklarujące się jako osoby tak zwanej
          > narodowości śląskiej lub niemieckiej - siejące ponadto zamęt na tym forum i
          > nienawiść do Polski

Przykladowo ja sie nie odcinam od polskosci, tak samo jak od rosyjskosci czy
          wegierskosci, bo to niemozliwe. Moglbym sie odciac od slaskosci, ale po co to
          robic? Poza tym osoba deklarujaca narodowosc slaska to Slazak, a czasem slaski
          aktywista. Tak ze dalej nie wiem, co to jest aktywista pseudoslaski.

Arnold

• Gość: Maksi Re: Kim jest aktywista pseudośląski IP: 136.173.146.* 06.03.03, 17:17
            No wlasnie Arnold!
            Kto mi udowodni, ze osobnicy przyznajacy sie do narodowosc polackiej na Gornym
            Slasku to nie Polakowcy, czyli zdrajcy narodu slaskiego?
            Perun-mozesz zaczac tyrade w obronie polakowskich separatystow, zdrajcow
            slaskosci. ciekwae jak sobie z tym poradzisz.
            • Gość: Arnold Re: Kim jest aktywista pseudośląski IP: 213.186.78.* 06.03.03, 17:28
              Jak ktos sie wyrzekl swojej slaskosci, dla kariery czy innych korzysci, byc
              moze z milosci do Polski, ktora "odwiecznie polski" Slask przywrocila na lono,
              hahha, macierzy, to jego problem, zwisa mi to.
              Z drugiej strony wielu, byc moze zastraszonych, skazanych na
              kilkudziesiecioletnia wszechpolacka propagande, nie majac mozliwosci poznania
              prawdy, nie majac mozliwosci wyboru, w tym wszystkim sie zagubilo.

Pyrsk - Arnold
              • Gość: Jaracz Re: Kim jest aktywista pseudośląski IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 06.03.03, 19:21
                Gość portalu: Arnold napisał(a):

> Z drugiej strony wielu, byc moze zastraszonych, skazanych na
                > kilkudziesiecioletnia wszechpolacka propagande, nie majac mozliwosci poznania
                > prawdy, nie majac mozliwosci wyboru, w tym wszystkim sie zagubilo.
                biedni.. az sie lezka w oczku kreci;( chlip..

ah ci wstretni gorole;(

ide sobie poplakac do kąta.. ;)

pozdr

Jaracz
                • Gość: Von Baden Re: Kim jest aktywista pseudośląski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.03, 19:47
                  I tak trzymac Jaracz !!!
                  Nie zaluj sobie, to takie menskie.

Pyrsk
                  • Gość: Jaracz Re: Kim jest aktywista pseudośląski IP: *.czyzyny.net.pl / 192.168.5.* 06.03.03, 20:45
                    Gość portalu: Von Baden napisał(a):

> I tak trzymac Jaracz !!!
                    > Nie zaluj sobie, to takie menskie.
                    no wiem:))) to to co wy robicie od zarania wieku:)))
                    grunt to sie zalic:)))

pyrsk!

Jaracz
              • Gość: Perun CZYM JEST prawdziwa ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ IP: *.echostar.pl 06.03.03, 20:10
                > Jak ktos sie wyrzekl swojej slaskosci, dla kariery czy innych korzysci, byc
                > moze z milosci do Polski, ktora "odwiecznie polski" Slask przywrocila na
                lono,
                > hahha, macierzy, to jego problem, zwisa mi to.

Mylisz się człowieku! to właśnie ŚLĄSKA tożsamość regionalna najlepiej wyraża
                POLSKOŚĆ - Polska to nie Warszawka, SLD i PZPR ale właśnie zespół regionalnych
                tożsamości - wielkopolskiej, kaszubskiej, kresowej, śląskiej itp. itp.
                To właśnie ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ tworzy POLSKĄ TOŻSAMOŚĆ

> Z drugiej strony wielu, byc moze zastraszonych, skazanych na
                > kilkudziesiecioletnia wszechpolacka propagande, nie majac mozliwosci poznania
                > prawdy,

PRAWDA jest taka że przez 50 lat polskość była tłumiona przez KOMUNISTYCZNY
                system PZPR czego spadkobiercą jest republika kolesi SLD i obecny system
                rządzenia PANSTWEM, Polacy z Mazowsza byli tak samo pokrzywdzeni przez ten
                system jak Polacy ze Śląska itp.

> nie majac mozliwosci wyboru, w tym wszystkim sie zagubilo.

Widzę właśnie że ty jesteś zagubiony i pewnie wielu podobnych tobie - nie
                rozumiecie co znaczy tożsamość NIEMIECKA, POLSKA czy też EUROPEJSKA. Siejecie
                tylko zamęt i nienawiść! Żyjecie w skansenie hitleryzmu!
                • Gość: waszMajeranek Re: CZYM JEST prawdziwa ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.03, 20:29
                  gdzie ja zyje to ja wiem, Perun, zapraszam do skansenu o nazwie Monachium, tu jest bardzo pieknie i demokratycznie:-)
                  Pozdrowienia dla jaracza2
                  • Gość: Ski Re: CZYM JEST prawdziwa ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ IP: *.lv.lv.cox.net 07.03.03, 07:49
                    Majeranek-czy ty naprawde w zyciu widziales Monachium czy byles tam tylko
                    palcem na mapie?
                • Gość: Arnold Re: CZYM JEST prawdziwa ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ IP: 213.186.78.* 06.03.03, 20:32

> > Jak ktos sie wyrzekl swojej slaskosci, dla kariery czy innych korzysci, by
                  > c
                  > > moze z milosci do Polski, ktora "odwiecznie polski" Slask przywrocila na
                  > lono,
                  > > hahha, macierzy, to jego problem, zwisa mi to.
                  >
                  > Mylisz się człowieku! to właśnie ŚLĄSKA tożsamość regionalna najlepiej wyraża
                  > POLSKOŚĆ
                  Sluchaj wszechpolacki myslicielu - jak masz zamiar pisac o slaskiej tozsamosci
                  regionalnej Polakow mieszkajacych w woj. tzw. slaskim to wyraznie to zaznacz.
                  Nas Slazakow to nie dotyczy.

- Polska to nie Warszawka, SLD i PZPR ale właśnie zespół regionalnych
                  > tożsamości - wielkopolskiej, kaszubskiej, kresowej, śląskiej itp. itp.
                  > To właśnie ŚLĄSKA TOŻSAMOŚĆ tworzy POLSKĄ TOŻSAMOŚĆ

Czyli ukrainska, niemiecka, lemkowska, litewska , bialoruska i inne tozsamosci
                  tez tworza polska tozsamosc.

> > Z drugiej strony wielu, byc moze zastraszonych, skazanych na
                  > > kilkudziesiecioletnia wszechpolacka propagande, nie majac mozliwosci pozna
                  > nia
                  > > prawdy,
                  >
                  > PRAWDA jest taka że przez 50 lat polskość była tłumiona przez KOMUNISTYCZNY
                  > system PZPR czego spadkobiercą jest republika kolesi SLD i obecny system
                  > rządzenia PANSTWEM, Polacy z Mazowsza byli tak samo pokrzywdzeni przez ten
                  > system jak Polacy ze Śląska itp.

Faktem jest,ze Slazacy mieli o wiele gorzej niz Polacy mieszkajacy na Slasku.

> > nie majac mozliwosci wyboru, w tym wszystkim sie zagubilo.
                  >
                  > Widzę właśnie że ty jesteś zagubiony i pewnie wielu podobnych tobie - nie
                  > rozumiecie co znaczy tożsamość NIEMIECKA, POLSKA czy też EUROPEJSKA. Siejecie
                  > tylko zamęt i nienawiść! Żyjecie w skansenie hitleryzmu!

No to juz jest histeria, moze ktos od tych chorob by sie tym zajal.

Arnold

PS. A moze wszechpolacki mysliciel znajacy temat wyjasni mi, na czym polega
                  prawdziwa baskijska tozsamosc? Taki znawca powinien wiedziec, pra?
                  Ale ubaw.

• Gość: Perun ARNOLD czemu jesteś anarchistą? IP: *.echostar.pl 06.03.03, 20:44
                    "Nas Slazakow to nie dotyczy."

Ślązakiem to ty napewno nie jesteś! a to co reprezentujesz na tym forum to ani
                    tożsamość śląska ani polska - tylko anarchizm - lepperyzm!
                    • Gość: Arnold Re: ARNOLD czemu jesteś anarchistą? IP: 213.186.78.* 06.03.03, 20:52
                      Tak, jestem anarchistyczno-lepperystycznym anarchista narodowosci
                      folsdojczowskiej. Ulzylo, glowka przestala bolec, rece juz przestaja latac,
                      cisnienie w normie?
                      • Gość: Perun Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: *.echostar.pl 06.03.03, 21:02
                        Arnold - Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski?

dlaczego masz takie poglądy?

• Gość: Arnold Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: 213.186.78.* 06.03.03, 21:08
                          Ja nienawidze Polski?????????????
                          Bardzo mi sie podobaja Polki, a do Polski tez czasem wyjezdzam. Ostatnio bylem
                          sluzbowo w Sosnowcu.
                          • Gość: Perun Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: *.echostar.pl 06.03.03, 21:29
                            > Ja nienawidze Polski?????????????
                            > Bardzo mi sie podobaja Polki, a do Polski tez czasem wyjezdzam. Ostatnio
                            bylem
                            > sluzbowo w Sosnowcu.

Oj miło, że mimo wszystko do Polski przyjeżdzasz z Niemiec.

Śląsk to nasza mała polska ojczyzna.
                            • willi2 Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? 06.03.03, 21:35
                              Zapomnij
                            • Gość: Arnold Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: 213.186.78.* 06.03.03, 21:35
                              Do Polski to ja z reguly wyjezdzam z Kattowitz/OS
                              • Gość: Perun Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: *.echostar.pl 06.03.03, 23:49
                                > Do Polski to ja z reguly wyjezdzam z Kattowitz/OS

Kurcze całą mapę Niemiec przeszukałem i nie znalazłem takiegio miasta,
                                Jaki to jest Land?
                                • Gość: Arnold Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? IP: 213.186.78.* 07.03.03, 00:04
                                  Bo tego niy znojdziesz na obecnyj mapie Niymiec. Kup sie mapa Sloonska.
                                  Na srodku bydzie Breslau/NS na prawo w dol Oppeln/OS dalij bij A4 na SE i
                                  dojndziysz cu Kattowitz. Ino dej pozor na Pola. Trzimej kasa we tylnij kapsie.

Pyrsk - Arnold
                                  • stasio-stasio Re: Co ci się stało że tak nienawidzisz Polski? 07.03.03, 02:48

> Bo tego niy znojdziesz na obecnyj mapie Niymiec. Kup sie mapa Sloonska.
                                    > Na srodku bydzie Breslau/NS na prawo w dol Oppeln/OS dalij bij A4 na SE i
                                    > dojndziysz cu Kattowitz. Ino dej pozor na Pola. Trzimej kasa we tylnij
                                    kapsie.
                                    >
                                    > Pyrsk - Arnold
                                    Co to za bełkot? Cha cha cha!!! Mówisz czystą gwarą śląską, ciekawe tylko czy
                                    Niemiec by Cie zrozumiał? Podobno właśnie z niemieckiego się wywodzi tak?
                                    "Kup sie" słowniczek niemiecko-polski i korzystaj z niego, jeśli masz problemy
                                    językowe. Jesteś żałosny...
                                  • Gość: Perun Nostalgia za NIEMIECKĄ przeszłością :) IP: *.echostar.pl 07.03.03, 12:06

> Bo tego niy znojdziesz na obecnyj mapie Niymiec. Kup sie mapa Sloonska.
                                    > Na srodku bydzie Breslau/NS na prawo w dol Oppeln/OS dalij bij A4 na SE i
                                    > dojndziysz cu Kattowitz. Ino dej pozor na Pola. Trzimej kasa we tylnij
                                    kapsie.
                                    >
                                    > Pyrsk - Arnold

aaa rozumiem już

żyjesz w nostalgii za niemiecką przeszłością
                                    gromadzisz stare mapy itp.

ale nie ma już Breslau, Oppeln itd.
                                    Hilter zmarł pół wieku temu!

skansen

pa
                                • Gość: Dejavu patrz ta ociec bez ta szybka... IP: *.kennisnet.nl 07.03.03, 11:29

> > Do Polski to ja z reguly wyjezdzam z Kattowitz/OS

Acha!Dobry "witz" tynfa wart...
                                  >
                                  > Kurcze całą mapę Niemiec przeszukałem i nie znalazłem takiegio miasta,
                                  > Jaki to jest Land?
                                  Pewnie DisneyLand....

Ale powaznie.OS wyglada na skrot slowa Ossi,tak wiec Kattowitz trzeba by szukac
                                  gdzies w okolicy Pankow ,albo nawet Köppenick..
                                  Natomiast twardszym orzechem sa Krakau,Lemberg,Pressburg czy Moskau,gdzie tych
                                  szukac?
    • Gość: kurt nowy leber na forum IP: 213.216.86.* 07.03.03, 02:49
      ty interesy,ty masz kłopot z pisaniem deklu.
    • Gość: Terminator Re: APEL do folksdojczów i aktywistów pseudośląsk IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 16:31
      Nie pouczaj nas gorolu co mamy robic, lepiej sami wzcie sie do roboty.

A tak po zatym to czemu mielibysmy inwestowac na slasku bo chyba nie po to by gorole mogli tu zyc lepiej.
      Spierdalac do sosnowca!

> Zamiast psuć wzajemne stosunki między Niemcami i Polakami,
      > psuć wizerunek Śląska przed resztą kraju,
      > oraz działać propagandowo - w wątpliwym interesie Śląska
      >
      > Zabierzcie się do roboty!!!
      >
      > Inwestujcie na Śląsku! Zachęcajcie Niemców do inwestowania na Śląsku - bo jak
      > narazie wasi bracia zza Ordy i Nysy się do tego zbytnio nie palą!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka