IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 12:54
Ciekawe, czy kiedyś doczeka się remontu. A może wykorzystać go jakoś inaczej?
Skoro i tak straszy, to może lepiej zrobić tam wielopoziomowy parking?
Obserwuj wątek
    • alex.stela Re: Amfiteatr 14.10.03, 15:56
      Moim zdaniem parking w tym miejscu nie zdałby egzaminu.
      Uważam, że powinni znów zrobić tam amfiteatr, zrobić zadaszenie, płot itd.
      Pamiętam, że jako dziecko byłem tam na koncercie Republiki i Lombardu. Fajnie
      było!

Amfiteatr odciążyłby nieco Rynek, który jest piękny i ma swój klimat, ale
      organizacja koncertu jest tam bardzo utrudniona i nieco uciążliwa. Stała scena
      do organizacji koncertów bardzo przydałaby się w Cieszynie.
      • cieszyniok Re: Amfiteatr 14.10.03, 18:39
        Ja widzialbym tam hale widowiskowo - sportowa cos a la Spodek oczywiscie
        zadaszona. Parkingi mozna wybudowac przy Alei Lyska pod apartamentowcami i
        jakos to zgrabnie polaczyc
        • bebokk Re: Amfiteatr 14.10.03, 21:03
          A ja widziałbym tam zgodnie z nazwą amfiteatr.
          • cieszyniok Re: Amfiteatr 15.10.03, 00:10
            Tyle, ze u nas pogoda nie dopisuje a w zimie nie dlao by sie go wykorzystac
            • bebokk Re: Amfiteatr 15.10.03, 09:22
              A w Wiśle dopisuje ?
              Amfiteatr w Wiśle jest wykorzystywany z pożytkiem dla wszystkich.
              • alex.stela Re: Amfiteatr 15.10.03, 16:22
                Amfiteatr to jest zdecydowanie to, czego Cieszynowi brakuje!

A hala widowiskowo-sportowa swoją drogą, tylko gdzie by ją postawić? Wszystkie
                wolne place w centrum są za małe... Może na skrzyżowaniu Bielskiej i Kolejowej?
                Albo nad UŚem, na zboczu Banotówki?
    • Gość: Cieszyniak Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 18:10
      Amfiteatr jak sama nazwa wskazuje powinien być amfiteatrem.
      • cieszyniok Re: Amfiteatr 16.10.03, 00:11
        To moze z rozsuwanym dachem ;)
        • Gość: Cieszyniak Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 11:54
          Dlaczego nie ?
    • Gość: arek-go Re: Amfiteatr IP: *.um.katowice.pl 16.10.03, 09:47
      sorry że w te rozmarzone tony właczę swoje pytanie: a po co? co tam miałoby
      się odbywać i dla kogo i ostatnie pytanie kto będzie ponosił koszty jego
      utrzymania?
      • Gość: czech Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 10:17
        Przecież napisał Ci alex, że były kiedyś w Cieszynie koncerty i ON też tam był,
        i jego rodzice i rodzina i koledzy,a był dzieckiem, a mieszkańcy Rynku mieli
        święty spokój i nie pisali petycji.
        • Gość: arek-go Re: Amfiteatr IP: *.um.katowice.pl 16.10.03, 11:48
          Dzięki Wielkie!!! naprawdę dobrze że napisałeś: "były kiedyś" Nowłaśnie
          KIEDYŚ!!! może nie wszyscy to zauważyli ale troszkę nam się ustrój zmienił i
          to se juz ne vrati jak mawiają nasi bracia Czesi. Na szczęście! wobec czego
          ponawiam moje pytania.
          A tym: "mieszkańcy Rynku mieli święty spokój i nie pisali petycji" - to
          rozwaliłeś mnie na amen. Tu nie zostaje mi nic innego jak zacytować
          anegdotyczną już wypowiedź z wywiadu w GZC byłego burmistrza Cieszyna, który
          zagadnięty na Rynku przez starszego mieszkańca kiedy znów na Rynku będzie
          cisza, spokój, żadnych ludzi odparł - Mam nadzieję że nigdy. Ja mogę tylko
          podpisać się pod tym stwierdzeniem. Rynek to jest serce tego miasta i ogromny
          walor pormocyjny. Rynek musi tętnić życiem.

• bebokk POMYSŁ 16.10.03, 20:47
            No tak, ale to w niczym nie przeszkadza temu, aby amfiteatr znowu ożył.
            Od przybytku miejsc do koncertów głowa nie boli.
            Trzeba TYLKO mieć program i ludzie zapełnią rynek ORAZ amfiteatr.

A może zrobić w amfiteatrze KINO NA WOLNYM POWIETRZU ?
            • Gość: arek-go Re: POMYSŁ IP: *.um.katowice.pl 17.10.03, 12:14
              ta dziura w ziemi zwana eufimistycznie amfiteatrem jest żywą raną którą
              trzeba sensownie zagospodarować. Zresztą nie jest to jedyne tego typu miejsce
              np. plac niemalże na przeciwko zamieniony na praking czy plac u zbiegu
              kolejowej i bielskiej.
              Ale mimo że te miejsca szpecą dziś to przecież miasto się rozwija, to jest
              proces ciągły i jedną z nacenniejszych rzeczy jest grunt - łatwo coś sprzedać
              albo zabudować byle czym. Być może np za 10 lat będziemy w stanie na miejscu
              tzw. amfiteatru zrobić podziemny parking a nad nim jakiś atrkcyjny obiekt?
              • bebokk Re: POMYSŁ 17.10.03, 20:36
                Pomysł z podziemnym parkingiem nie jest zły.
                Kino można zrobić na samej górze.
                Czasy mamy takie, że ludzie szukaja cały czas czegoś nowego.
                A parking z kinem byłby atrakcją.
    • bebokk up 30.10.03, 21:19
      • albrecht1 Re: up 31.10.03, 20:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka