Gość: Stoik IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.03, 12:54 Ciekawe, czy kiedyś doczeka się remontu. A może wykorzystać go jakoś inaczej? Skoro i tak straszy, to może lepiej zrobić tam wielopoziomowy parking? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.stela Re: Amfiteatr 14.10.03, 15:56 Moim zdaniem parking w tym miejscu nie zdałby egzaminu. Uważam, że powinni znów zrobić tam amfiteatr, zrobić zadaszenie, płot itd. Pamiętam, że jako dziecko byłem tam na koncercie Republiki i Lombardu. Fajnie było! Amfiteatr odciążyłby nieco Rynek, który jest piękny i ma swój klimat, ale organizacja koncertu jest tam bardzo utrudniona i nieco uciążliwa. Stała scena do organizacji koncertów bardzo przydałaby się w Cieszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Amfiteatr 14.10.03, 18:39 Ja widzialbym tam hale widowiskowo - sportowa cos a la Spodek oczywiscie zadaszona. Parkingi mozna wybudowac przy Alei Lyska pod apartamentowcami i jakos to zgrabnie polaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Re: Amfiteatr 14.10.03, 21:03 A ja widziałbym tam zgodnie z nazwą amfiteatr. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Amfiteatr 15.10.03, 00:10 Tyle, ze u nas pogoda nie dopisuje a w zimie nie dlao by sie go wykorzystac Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Re: Amfiteatr 15.10.03, 09:22 A w Wiśle dopisuje ? Amfiteatr w Wiśle jest wykorzystywany z pożytkiem dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Amfiteatr 15.10.03, 16:22 Amfiteatr to jest zdecydowanie to, czego Cieszynowi brakuje! A hala widowiskowo-sportowa swoją drogą, tylko gdzie by ją postawić? Wszystkie wolne place w centrum są za małe... Może na skrzyżowaniu Bielskiej i Kolejowej? Albo nad UŚem, na zboczu Banotówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieszyniak Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.03, 18:10 Amfiteatr jak sama nazwa wskazuje powinien być amfiteatrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cieszyniak Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.03, 11:54 Dlaczego nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek-go Re: Amfiteatr IP: *.um.katowice.pl 16.10.03, 09:47 sorry że w te rozmarzone tony właczę swoje pytanie: a po co? co tam miałoby się odbywać i dla kogo i ostatnie pytanie kto będzie ponosił koszty jego utrzymania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czech Re: Amfiteatr IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.03, 10:17 Przecież napisał Ci alex, że były kiedyś w Cieszynie koncerty i ON też tam był, i jego rodzice i rodzina i koledzy,a był dzieckiem, a mieszkańcy Rynku mieli święty spokój i nie pisali petycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek-go Re: Amfiteatr IP: *.um.katowice.pl 16.10.03, 11:48 Dzięki Wielkie!!! naprawdę dobrze że napisałeś: "były kiedyś" Nowłaśnie KIEDYŚ!!! może nie wszyscy to zauważyli ale troszkę nam się ustrój zmienił i to se juz ne vrati jak mawiają nasi bracia Czesi. Na szczęście! wobec czego ponawiam moje pytania. A tym: "mieszkańcy Rynku mieli święty spokój i nie pisali petycji" - to rozwaliłeś mnie na amen. Tu nie zostaje mi nic innego jak zacytować anegdotyczną już wypowiedź z wywiadu w GZC byłego burmistrza Cieszyna, który zagadnięty na Rynku przez starszego mieszkańca kiedy znów na Rynku będzie cisza, spokój, żadnych ludzi odparł - Mam nadzieję że nigdy. Ja mogę tylko podpisać się pod tym stwierdzeniem. Rynek to jest serce tego miasta i ogromny walor pormocyjny. Rynek musi tętnić życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk POMYSŁ 16.10.03, 20:47 No tak, ale to w niczym nie przeszkadza temu, aby amfiteatr znowu ożył. Od przybytku miejsc do koncertów głowa nie boli. Trzeba TYLKO mieć program i ludzie zapełnią rynek ORAZ amfiteatr. A może zrobić w amfiteatrze KINO NA WOLNYM POWIETRZU ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek-go Re: POMYSŁ IP: *.um.katowice.pl 17.10.03, 12:14 ta dziura w ziemi zwana eufimistycznie amfiteatrem jest żywą raną którą trzeba sensownie zagospodarować. Zresztą nie jest to jedyne tego typu miejsce np. plac niemalże na przeciwko zamieniony na praking czy plac u zbiegu kolejowej i bielskiej. Ale mimo że te miejsca szpecą dziś to przecież miasto się rozwija, to jest proces ciągły i jedną z nacenniejszych rzeczy jest grunt - łatwo coś sprzedać albo zabudować byle czym. Być może np za 10 lat będziemy w stanie na miejscu tzw. amfiteatru zrobić podziemny parking a nad nim jakiś atrkcyjny obiekt? Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Re: POMYSŁ 17.10.03, 20:36 Pomysł z podziemnym parkingiem nie jest zły. Kino można zrobić na samej górze. Czasy mamy takie, że ludzie szukaja cały czas czegoś nowego. A parking z kinem byłby atrakcją. Odpowiedz Link Zgłoś