30.10.03, 07:06
Zwracam sie z apelem do wszystkich forumowiczów,
aby nie rezygnowali z pisania na forum Cieszyn.
Rezygnacja, ucieczka, byłaby zwycięstwem slezano-arnoldo-silesiusów i całej
brunatnej hołoty.
Wymiana poglądów, pogawędki z nimi na apolityczne tematy, tylko ich
nobilituje. To dla nich niezasłużony komplement.
Jeżeli zaś wyleją kolejne antypolskie pomyje, należy jeden raz jasno napisać,
co się o tym sądzi i koniec.
Obserwuj wątek
    • slezan Re: A P E L 30.10.03, 09:11
      Nudny jesteś. Taka lajera. Im więcej Cię czytam, tym bardziej jestem
      przekonany, że gdybyś urodził sie w (nie)odpowiednim miejscu, w (nie)
      odpowiednim czasie, zostałbyś oddanym działaczem NSDAP. Zaślepiony
      nacjonalista, który wierzy w to co powie partia i dla którego każdy, kto ma
      inne zdanie to wróg (wtedy mówiłbyś Żyd albo bolszewik). Przy całym komizmie,
      jaki wiąże się z Twoją aktywnością na forach, ta refleksja ma wymiar tragiczny.
      Skłania bowiem do zastanowienia, jaki kolejny fanatyczny lub wyrachowany zbawca
      świata zagospodaruje takich bebokków i wykrzykników (to takie Twoje niemieckie
      odbicie) i komu wtedy przyjdzie za to zapłacić.
      • bebokk Boże ! Jak ty Slezanie NIENAWIDZISZ ! 30.10.03, 10:32
        A najśmieszniejsze jest to, że zarzucasz nienawiść innym.
        W odwracaniu kota ogonem jesteś niesamowity.
        Ty poważnie jesteś ŚWIREM !

• neukirch Re: Boże ! Jak ty Slezanie NIENAWIDZISZ ! 30.10.03, 11:09
          bebokk napisał:

> A najśmieszniejsze jest to, że zarzucasz nienawiść innym.
          > W odwracaniu kota ogonem jesteś niesamowity.
          > Ty poważnie jesteś ŚWIREM !
          > To sie dopiero nazywa bezczelność żeby członek narodu, który wymordował w
          czasie wojny 6 milionów polskich obywateli teraz zarzucał Polakom nacjonalizm
          i bredził coś o NSDAP. Dla mnie to Slezan jest zwykłym nazistą, który próbuje
          rehabilitować III Rzeszę. Pamietacie jak kiedyś pisał, że w Oświęcimiu karano
          strazników za znecanie sie nad więźniami. Coś takiego nazywa się w Niemczech
          Auschwitz Luege. Może by nam coś Slezan napisał jak to sie stało, że naród
          niemiecki w latach trzydziestych oszalał na punkcie Hitlera. Moja rada do
          ciebie jest jedna więcej pokory panie Niemiec i jeszcze jedna rada nie pisz
          więcej na tym forum bo tylko denerwujesz ludzi.
          • Gość: kreator Re: Boże ! Jak ty Slezanie NIENAWIDZISZ ! IP: 62.233.185.* 30.10.03, 11:56
            Dziwią mnie panowie wasze reakcje. Przeczytałem wątek, w którym była mowa o
            strażnikach w Oświęcimiu. Zadałem sobie trud i odszukałem także inne wypowiedzi
            slezana. Nie sądzę, żeby można posądzać go o sympatie faszystowskie. A w
            przypadku tego Oświęcimia podał konkretną książkę - proponuję najpierw
            przeczytać. Sam w wolnej chwili zamierzam to zrobić, bo cała sprawa mnie
            zaciekawiła. Dlaczego wolicie obrażać zamiast poznać temat?
            Wasza postawa niepokoi mnie. Jestem Polakiem (napływowym) i nie chcę
            zaoganiania stosunków ze Ślązakami. Mam znajomych, dla których sprawa
            narodowości śląskiej i autonomii są bardzo ważne. Źle byłoby, gdyby pomyśleli
            że wszyscy Polacy są przeciw nim. Dajecie argumenty różnym radykałom nadającym
            z Niemiec.
            • slezan Re: Boże ! Jak ty Slezanie NIENAWIDZISZ ! 30.10.03, 16:16
              Serdecznie polecam książkę Johna Sacka,która prezentuje nieznane szerzej
              wydarzenia na Górnym Śląsku po 1945 r. Ciekawe jest to, że w internecie
              publikacja reklamowana jest głównie na stronach "prawdziwych Polaków", którym
              podoba się, że nawet Żyd pisze o przestępstwach popełnionych przez Żydów, a
              tórzy sami uważają, że Polacy przestępstw się nie dopuścili. Tymczasem dla mnie
              relacja Sacka jest dowodem dojrzałości autora, który zdając sobie sprawę z
              ogromu zbrodni nazistowskich, odrzuca pojęcie odpowiedzialności zbiorowej i nie
              usprawiedliwia swoich ziomków, którzy szukali równie okrutej zemsty na
              niewinnych ludziach.
              www.iyp.org/polish/history/antypolonizmy/ ksiazki_103.html
    • caress Re: A P E L 30.10.03, 09:25
      ciekawe co napisze arnoldt jak pojawi sie po 13...

jesli o mnie chodzi - taki folklor dodaje uroku forum

moze ktos rzuci malpie banana zeby troche poskakala ;-)

• slezan Re: A P E L 30.10.03, 09:38
        na razie to małpie dali zegarek
    • Gość: erik Re: A P E L IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 11:01
      bebokk napisał:

> Zwracam sie z apelem do wszystkich forumowiczów,
      > aby nie rezygnowali z pisania na forum Cieszyn.
      > Rezygnacja, ucieczka, byłaby zwycięstwem slezano-arnoldo-silesiusów i całej
      > brunatnej hołoty.
      > Wymiana poglądów, pogawędki z nimi na apolityczne tematy, tylko ich
      > nobilituje. To dla nich niezasłużony komplement.
      > Jeżeli zaś wyleją kolejne antypolskie pomyje, należy jeden raz jasno napisać,
      > co się o tym sądzi i koniec.

W sumie nie ma się co tak na nich oburzać. Są tutaj u siebie. Jakby nie było
      piszą na forum proanschlussowego portalu, w przededniu Anschlussu, i w kraju
      którego obywatele kilka miesięcy temu wyrazili zgodę na zaprowadzenie u siebie
      niemieckich porządków. To my tutaj teraz jesteśmy ich gośćmi, i niestety to oni
      nas muszą zaakceptować, a nie na odwrót.

Tak się jakoś dziwnie ostatnio porobiło, że już nie jesteśmy gospodarzami w
      naszym własnym domu. Sam się jeszcze do tego nie mogę przyzwyczaić. Tu teraz
      jest "Europa" bebokku ! Tu rządzą Niemcy. Czas się pogodzić z tą smutną prawdą.

Slezanowi z radości zagotowało się pod czachą. Ot, słabość. Kreował się tutaj
      na śląskiego intelektualistę, piewcę regionalizmu i decentralizacji, a im
      bliżej Anschlussu, im bliżej triumfu pruskiego socjal-nacjonalizmu, tym lepiej
      widać jak daje się unosić na tej wzbierającej fali.

Polska hołota oddaje włądzę niemieckiej hołocie. Tyle o dniu dzisiejszym.
      Skończyły się subtelności, toteż skończył się czas intelektualisty Slezana.
      Umarł Slezan Europejczyk, a narodził się Slezan "Europejczyk".

A my jesteśmy na "europejskim" forum. Tutaj panują "europejskie" normy. Musimy
      się do nich dostosować, nie ma innego wyboru.

I jednak trzeba czasami coś tutaj napisać (póki jeszcze pozwalają), żeby
      polskie i niemieckie chamy pamiętały że Rzesza wcale nie jest tysiącletnia, że
      jeszcze Polska nie zginęła...
    • alex.stela Re: A P E L 30.10.03, 11:35
      Niestety, bebokku, ciężko włączyć się do obecnych dialogów. Tym bardziej, że
      niektóre z nich prowadzi jedna osoba sama ze sobą...

Nie chce mi się już pisać w kółko na ten sam temat, ani odpowiadać na głupie
      prowokacje. Patrząc na inne fora na Śląsku widzę, że temat
      RAŚ/Śląsk/Polska/Niemcy wszystko zdominował, jakby to było najistotniejsze na
      świecie.

Wydawało mi się, że na ten temat wszystko zostało już powiedziane. Jak widać
      niektórzy jednak się nie poddają i dalej przynudzają. Już wiem, że jestem
      polonusem, zdrajcą Śląska itp. Nie chce mi się tego wysłuchiwać, bo już mnie to
      przestało śmieszyć.

Ludzie! Nie macie innych problemów???!!!
      • Gość: erik Re: A P E L IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 13:10
        Alex, czy ty pijesz również do mnie ?

Jeżeli z faktu, że głosowałeś za "Polską w Europie" wysnuwasz wniosek, że ktoś
        cię może uważać za zdrajcę Śląska, to masz o sobie naprawdę wysokie mniemanie.
        Ja tam myślę, że na miano zdrajcy trzeba sobie bardziej zapracować. Tak łatwo
        to nie jest.
        Ale samo pytanie dlaczego tak wielu inteligentnych ludzi głosowało w czerwcu
        na "tak" jest rzeczywiście ciekawe. Choć chyba jednak trochę nieodpowiednie jak
        na to forum.
        W każdym razie moi wszyscy przyjaciele i cała (no, prawie całą) rodzina
        głosowali "tak", i wyobraź sobie, że nie przestałem się do nich odzywać.

A że któregoś dnia przyznasz się, że tamtego słonecznego czerwcowego dnia
        popełniłeś błąd, to jestem pewien.

Między błędem a zdradą jest chyba jednak jakaś różnica ?

Pozdrawiam

erik
        • alex.stela Re: A P E L 30.10.03, 15:35
          Ale ja, eriku, nie pisałem nic o głosowaniu "za Polską w Europie". Nie wiem, na
          jakiej podstawie wyciągnąłeś ten wniosek. Słowa nie pisnąłem o referendum
          europejskim.

Tu i ówdzie pisałem o spisie powszechnym - może z tym pomyliłeś?

Tak czy inaczej - wyjaśnij o co Ci chodzi w tej wypowiedzi, bo jakoś nie mogę
          zajarzyć.
          :))

Pozdrawiam serdecznie!
          • Gość: erik Re: A P E L IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.03, 11:34
            alex.stela napisał:

> Ale ja, eriku, nie pisałem nic o głosowaniu "za Polską w Europie". Nie wiem,
            na
            >
            > jakiej podstawie wyciągnąłeś ten wniosek. Słowa nie pisnąłem o referendum
            > europejskim.
            >
            > Tu i ówdzie pisałem o spisie powszechnym - może z tym pomyliłeś?
            >
            > Tak czy inaczej - wyjaśnij o co Ci chodzi w tej wypowiedzi, bo jakoś nie mogę
            > zajarzyć.
            > :))
            >
            > Pozdrawiam serdecznie!

Sorry.
            Nie byłem w ostatnich tygodniach uważnym czytelnikiem Forum. Po prostu jakoś
            tak dziwnie ubzdurało mi się, że gdy pisałeś że "już wiesz, że jesteś zdrajcą
            Śląska", to miałeś na myśli mój post, który jest o jedną pozycję wyżej.

A jeżeli w dodatku w referendum głosowałeś na "nie", to proszę o zadanie mi
            jakiejś dotkliwej pokuty. Doprawdy zasłużyłem.
            • albrecht1 Re: A P E L 31.10.03, 21:45

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka