Gość: MrKleks IP: 62.108.174.* 08.01.04, 03:11 Ciekawe, bo jakoś u nas (Politechnika Koszalińska) i tak sami studenci płacą za legitymacje, więc w czym rzecz??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: byly_student Re: Legitymacje studenckie ważne IP: *.satfilm.net.pl 08.01.04, 08:32 Placic trzeba za wydanie nowej legitymacji, w przypadku gdy stara zginie, zostanie skradziona lub mama wypierze przez przypadek :)) etc, i to jest zrozumiale. Ale sprawa wyglada inaczej, jesli posiadasz legitymacje, z ktorej moglbys jak dotychczas korzystac, a ktos zmusza cie do jej wymiany na nowa. Wtedy powinien za to placic ten, komu na wymianie twojej legitymacji zalezy. I dobrze, ze stalo sie jak sie stalo. :- ))). PRZYWROCCIE 50% ZNIZKI DLA STUDENTOW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Wytłumacz to inwalidom IP: *.starnettelecom.pl 08.01.04, 08:43 Inwalidom wymieniają legitymację ostatnio co roku. Z częstotliwością raz w roku jakiś urzędnik lub komisja ma jedyną słuszną koncepcję. W tym roku obowiązuje tzw. "niebieska" ze zdjęciem (w odróżnieniu od "niebieskiej" bez zdjęcia, która obowiązywała 3 lata temu, 2 lata temu była "biała"). Legitymacja kosztuje 25 zł. Zgadnijcie, kto za to płaci ? Ostatnio taryfiarz mi tłumaczył, że takie "legitymacje" też muszą wyrabiać przeciętnie raz w roku. Najpierw nazywał się to egzamin, potem koncesja, obecnie certyfikat. Oczywiście dane w takiej "legitymacji" są te same, tylko komisje różne. Kosztowało to odpowiednio ca. 100, 150, 200 zł. Też zgadnijcie, kto płaci za te jedynie słuszne pomysły urzędników ? Myślę, że przykładów wymiany "legitymacji" możnaby podać całkiem sporo. Zapraszam inne branże do podzielenia się swoimi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reniferka Ale kręcą!! IP: 62.233.250.* 08.01.04, 10:38 Nie będą wymieniać legitymacji studenckiej bo ich to za drogo wyjdzie?Dla przykładu- niedawno skończyłam UWR i żeby było śmieszniej muszę oddać legitymację studencką, z której i tak nie korzystam,bo straciła ważność, a za którą zapłaciłam na początku studiów..."bo ministerstwo infrastruktury za drogo to wyniesie?" A uniwerki sobie życzą opłat dodatkowych przy odbieraniu dokumentów na początku studiów, a potem chcą zwrotów?bez sensu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MG A NA SGH za wydanie 1 legitymacji placi sie 50zl IP: 126.17.56.* 08.01.04, 12:03 NA SGH za wydanie 1 legitymacji placi sie 50zl, a koszt jej wytworzenia jak jest napisane w artykule kilka zloych. EDUKACJA PAŃSTWOWA TEORETYCZNIE JEST BEZPLATNA !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: A NA SGH za wydanie 1 legitymacji placi sie 5 IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 08.01.04, 15:26 Na UW za wydanie pierwszej płaci się 5 zł. Nie jestem pewny, czy to nie ma jakichś podstaw w zarządzeniach MENiS. Po cholerę jednak wymieniać stare, jak już za 2-4 lata mają być plastikowe (z czipem lub paskiem magnetycznym) - tamte, jak już teraz się szacuje, będą kosztować od 25 do 50 zł, w zależności od zawartości (możliwość zakodowania karty bibliotecznej, biletów, studenckich kart rabatowych itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: A NA SGH za wydanie 1 legitymacji placi sie 5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.04, 21:04 Na UŚ też trzeba zapłacić 5zł za wydanie pierwszej legitymacji następne są droższe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hipek Re: Legitymacje studenckie ważne IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 13:46 Wyrabiałem nową legitymację CMUJ tuż przed świętami. Zgadnijcie jaką na niej mam zniżkę? No właśnie, 50%! Odpowiedz Link Zgłoś
lukaspl80 chcemy 50%!!!!!! 10.01.04, 22:26 a czemu te czubki nie wrocily do starej ulgi? w koncu jak ulga to ulga, a nie jakas 37% znizka :P Odpowiedz Link Zgłoś