Dodaj do ulubionych

Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu testów

• Gość: arwena Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.e-wroc.com 06.05.04, 23:02
      Błąd w teście matematycznym!!!!!!!!!
      W pytaniu 22 sa dwie poprawne odpowiedzi: zarówno alkohol jak i roztwór cukru
      powoduje ścięcie białka- patrzcie na stronę 83 podręcznika do chemii- trzecia
      klasa wydawnictwa Nowa Era- autor- J. Kulawik... wysyłajcie protesty do Komisji
      Egzaminacyjnych w swoim regionie, aby uznano obie odpowiedzi- wejdź na strony
      okręgowych komisji egzaminacyjnych!!!
      • Gość: VAL Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.e-wroc.com 06.05.04, 23:24
        RZECZYWIŚCIE W PYTANIU 22 JEST BŁĄD!!! SPRAWDZILEM W KSIĄŻCE STR 83!!!
        CKE leci w trąbę!
        • Gość: jasne!!!!!!!!!! Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 212.127.95.* 06.05.04, 23:35
          podr. kl 3 m.pazdro,m.torbicka. str 201 . "wodne roztwory bialka ulegaja
          scinaniu pod wplywem soli,kwasow,alkoholi i podwyzszonej temperatury..."
    • Gość: Hatifnat PROSTOTA!!! IP: *.k5.pl / 217.153.13.* 06.05.04, 23:02
      Mam 47 albo 48 ale banał!!!!
      • Gość: pizg Re: PROSTOTA!!! IP: *.gostyn.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:02
        wez se strzel w leb z bazuki kujonico i nie wpedzaj ludziom doliny bo cie
        dojade i rne w ryj
        kujonom zgon !
    • Gość: studentka Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:06
      jestem studentka matematyki juz 5 roku i albo mi się wydaje ale w jednym
      pytaniu matematycznym wkradł się bład a nawet moze i w większej ilości:)a
      ogólnie stwierdzam że wspólczuje i ciesze się że nie jestem w gimnazjum;d
      • Gość: Zainteresowany Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:08
        Które pytanie?
    • Gość: Wqrzona Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.toya.net.pl 06.05.04, 23:07
      Test byl strasznie trudny co za kto go wymyslil:/ juz mam pewne ze sie nigdzie
      nie dostane:/ shit!!
    • Gość: Karina Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 06.05.04, 23:08
      Ale wy wszyscy głupi jesteście! Przecież po pierwsze to było bardzo proste, po
      drugie to egzamin, który pokazuje czy umiecie logicznie myśleć, wnioskować itd.
      Jeżeli nie umiecie to wkuwanie nic nie pomoże. Dlatego kujonom śmierć!!!!! I
      nie róbcie już z tego zadymy. Czasem trzeba się pogodzić z tym, że nie ma się
      wrodzonej inteligencji. Tak więc uważam, że oskarżanie CKE, czy tam OKE za
      takie pytania nie ma sensu. Zauważcie w końcu błąd u siebie i nie próbujcie
      zwalać swoich niepowodzeń na innych. A poza tym cieszcie się, że macie to za
      sobą :)
      • Gość: Zainteresowany Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:27
        Niekoniecznie jest tak jak piszesz. Po pierwsze, test sprawdza tylko pewne
        umiejętności, jak pisałem wyżej. To tak, jakby na egzaminie z WF kazać tylko
        skakać w dal i twiedzić, że ktoś jest słabym sportowcem jak mu nie wychodzi. Po
        drugie, umiejętność takiego myślenia jakiego wymaga się od gimnazjalisty
        przychodzi z czasem - w wieku 15, 17, 20, więcej lat. Różnie. Tymczasem egzamin
        decyduje o wyborze liceum i w związku z tym często o przyszłości. Oczywiście,
        bez przesady... Po trzecie, łatwo udzielić złej odpowiedzi mimo, że dysponuje
        się wiedzą jaka powinna być prawidłowa (dziwne, ale prawdziwe). Ostrożnie z
        osądami...
    • Gość: Zanka Ktoś się wybiera może do BARBOSA w W-wie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:21
      NIe wiem jak poszły egzaminy. Wszystko zależy od tego tak naprawde jak poszły
      innym. NIe ma to jak rywalizacja. Teraz nie mamy jeszcze wakacji. Dopiero
      zacznie się wyciąganie ocen przez 2 miesiące..... I potem całe zamieszanie z
      wyborem szkoły, logowaniem do neta itd... sporo tego będzie! Musze znaleźc
      jakieś infa o powyższej szkółce. Ktoś coś wie na jej temat? Ma znajomych?
      • Gość: pioter Re: Ktoś się wybiera może do BARBOSA w W-wie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 23:25
        ja ide jak sie nie dostane gdzie indziej
      • Gość: pioter Re: Ktoś się wybiera może do BARBOSA w W-wie? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.04, 23:26
        mój numer gg 4059792 jakby co to pisz
    • Gość: wojcieszek Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.04, 23:21
      moim zdaniem do tego testu nie powinno się wkuwać tuż przed. tylko uczyć się w
      miare systematycznie. ja tak zrobiłem i bez większego przygotowanie z matmy
      będę miał 45 pkt. a z polskiego coś około 35. bardzo się cieszę z tego wyniku.
    • Gość: Ania Kochani Egzaminatorzy...:) IP: *.netcontrol.pl / 62.233.163.* 06.05.04, 23:22
      Egzamin matematyczny byl w porzadku. Jesli przyczepialabym sie do czegos to do
      humana... Powiem tak: jestem urodzona humanistka, a test polonistyczny (ok. 40)
      poszedl mi duzo gorzej od matematycznego (ok.47). No i teraz... w czym tkwi
      problem? W tym, ze malo wiedzy sprawdzal test - wiecej zdolnosc logicznego
      myslenia. Wszystko ok, tylko moze nie sprawdzajmy uczniom IQ w momencie, kiedy
      naprawde BARDZo, BARDZO sie stresuja. Prosze, (juz nie dla mnie - dla
      przyszlych nieszczesnikow) - odrobinke wyrozumialosci. Kochani Egzaminatorzy
      ("Kochani Ludozercy":)) - sprawdzajcie nasza WIEDZE!!! Tylko tyle:) Nauczycieli
      serdecznie pozdrawiam, dziekuje i doceniam ich trud, ktory podejmuja co roku w
      przygotowaniu uczniow do egzaminu. Apeluje o troche serca przy sprawdzaniu:)
      Powodzenia!
    • Gość: P!nk! Re: bedzie dobrze:) IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 01:04
      Glowy do gory bedzie dobrze choc na moj gust te testy byly trudniejsze od
      probnych:)) Ja z pewnoscia bede miala mniej niz na wczesniejszych (przynajmniej
      tak mi sie wydaje).Nie uwazam sie za jakiegos tlumoka i ucze sie dobrze ale
      zeby te testy byly trywialne to bym nie powiedziala...Skoro wiekszosc z was
      dobrze sie uczy, to jesli wy sie nie dostaniecie do tych waszych wymarzonych
      szkol to kto sie dostanie....?Tym optymistycznym watkiem koncze swoja
      wypowiedz:PP 3m sie;)
      • Gość: Ola Re: bedzie dobrze:) IP: *.lodz.mm.pl 07.05.04, 18:17
        tez tak myślę
    • Gość: Tumen Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 06:53
      Wiesz. Jak wg mnie matematyczny rzeczywiscie byl trudny, ale humanistyczny
      napisałem do d... wiec matematycznego na 48 pkt musiałem. Po za tym (tak na
      mnie mowią) jestem bardziej ścisły wiec...
      • Gość: justysia egzamineek IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 07:35
        ********************************************************************************

mam dośc textóww typu "41 i 46 to mało ..." blleeee. szczerze? to wam nie
        wierze!! ja powiem co mysle o tym egzaminiee !!! albo lepiej nie <cenzura> .
        wiem jedno jestem humanistką i ten z humana poszedł mi 100 razy lepiej niz
        matma!! a tak mysląc logicznie to jak bym jesce raz mogła to samo pisać to
        napisała bym oba testy zupełnie inaczej!! a jeżeli chodzi o moje wyniki to sie
        serio rozczerowałam bo naprawde mogło być lepiej !! z humNA nie powiem
        suppppper mi poszło bo bedzie ok. 41 punktuww ale matma to masakra 26 !!
        łeeeee...... 67 punktuuff i z czym do ludzi??

********************************************************************************
    • Gość: Toboleś Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.torun.dialup.inetia.pl 07.05.04, 07:30
      Według mnie oba testy były proste. A zwłaszcza matematyczno-przyrodniczy.
      Myślę, że łącznie będę miał ponad 90 punktów.
      • Gość: wrrrr Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 18:09
        KUUUUUUUJOOOOOOON !!!!!!!
    • Gość: kruKk_ Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 07:31
      nigdy nie myślałem, że napisze testy rewelacyjnie - i rewelacyjne to pytania
      nie były. Jednak poprawnie napisałem wszystkie zamknięte z humana i otwarte z
      matmy, więc nie było tak źle.
    • Gość: nokia Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 07:55
      Mi poszło nawet dobrze, może będe miała 70 pkt. Ale nie o tym chce mówić znam
      pewną osobę której poziom inteligencji nie przekracza zera. Taka głupia
      blondynka (tylko że jest brunetką). Ja jej współczuje a jak zdobędzie
      przynajmniej 30 pkt. z obu to jej pogratujuje tak wielkich osiągnięć przy tak
      kiepskim sprzęcie:))))))
      • Gość: Dawid z Wolsztyna Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 12:43
        30 to i tak duzo ! Mam kolezanke ktora z probnego miala z matmy 4 pkt a z
        polaka 10 pkt. To jest dopiero wynik !! :D
    • Gość: Dejwid Przez V Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.udn.pl 07.05.04, 08:19
      Błeee...Nigdy więcej testów gimnazjalnych (HeHe)!!
    • Gość: Crimsoid |Juz po wszystkim zatem zapraszam na... IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 07.05.04, 08:32
      moją stronę www.king-crimson.prv.pl poświeconą najlepszemu prog rockowemu
      zespołowi!!!! :_)
    • Gość: anusia 15 Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:36
      egzamin byl calkiem spoko.myslalam ,ze bedzie gorzej...chociaz humanistyczny
      byl latwiejszy...;-) wcale nie sadze, ze test z polaka byl "dziewczynski"
    • Gość: Spec wrażenia po egzaminie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 08:39
      Egzamin matematyczny wcale nie był taki trudny. Niepotrzebnie się obawiałem.
      Gorzej było z humanistycznym. Egzaminatorzy ułożuli bardzo głupie pytania do
      tekstów. Np: rada udzielona młodej panii była życzliwa !!!!!!

Ogólnie wypadłem dobrze
    • Gość: ja Ile mieliscie łacznie punktów? tylko szczerze... IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 07.05.04, 09:24
      Ile mieliscie łacznie punktów? tylko szczerze...

u mnie powinno byc ok. 94-95
      • Gość: Szefo Poprawka IP: 195.205.121.* 07.05.04, 16:20
        Qrde u mnie w szkole poszla plotka ze zle rozdali grupy i jeszce raz piszemy u
        Slyszeliscie o czyms takim prosze o szybkie odp z gory thx :)
    • Gość: h Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.04, 09:31
      oj oj
    • Gość: madzia Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 80.51.234.* 07.05.04, 09:33
      sprawdzalam odpowiedzi z matematycznego mam napewno 37 punktów (moze cos tam jeszcze dojdzie)Nie macie pojecia jak sie ciesze. Trzymam kciuki za wszystkich, zebyscie dostali sie do tych wymazonych szkol
    • Gość: PiPi Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.04, 09:48
      Bk ! po raz [ierwszy poszło mi lepiej z matmy niż z polaka!!! \
      Ogólem licze na 80 :) bedzie dobrze :)
      • Gość: Ona16 Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 10:23
        Z polskiego mam w granicach 34-39 :( a matma .. 30-33 ... :(((( czyli 64 ..
        gora 72 :(:( Ktos ma tak jak ja czy tylko ja jestem ciolek ? :(:(:(:(
        • Gość: :(((( Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: 212.127.95.* 07.05.04, 12:52
          nie martw sie jak mam dokladnie w tych przedzialach co ty .... probne wiele
          lepiej mi poszly w ogole jestem zalamana...:((((
        • Gość: matematyk Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.wat.edu.pl / *.wat.edu.pl 07.05.04, 13:05
          NA POWAŻNIE I ODPOWIEDZIALNIE! Test mat-przyrodniczy nie był łatwy. Nie tyle ze
          względu na treść ile ze względu na czas do napisania. Szkoda że Ci co go
          ułożyli "zapomnieli" o matematyce (o liczeniu), choć w nazwie na początku
          jest "matematyczno-...". Rachunek jest prosty:
          120min./34pytania=3,53min./pytanie (wtym; na przeczytanie długich tekstów,
          często z tabelami, rysunkami i wykresami i ewentualnymi obliczeniami nie tylko
          w przypadku otwartych zadań). Jeżeli uwzględnić czas na przeczytanie i
          wypełnienie pierwszej strony to średnio na jedno zadanie było nawet mniej niż
          3,5 minuty. Moim zdaniem FIZYCZNĄ NIEMOŻLIWOŚCIĄ było poprawne rozwiązanie i
          udzielenie odpowiedzi na wszystkie pytania (chyba że ktoś ściągał
          lub "szczęśliwie strzelał", ale to nie jest wynik rzetelnej wiedzy). Inną
          sprawą (moim zdaniem dyskusyjną) jest sprawa tzw "dyslektyków" (podobno w tym
          roku była ich duża liczba) którzy mieli 180min. do dyspozyci i w przypadku tego
          rodzaju testu mieli zdecydowanie większe szanse na duża liczbę punktów (ale to
          też chyba nie jest wynik rzetelnych umiejętności). Tą ostatnią tezę można
          będzie również w prosty sposób sprawdzić (tylko czy MEN się na to zdecyduje).
          Wystarczy obliczyć średnią punktów (ale tylko z testu mat.-przyr.; ze względu
          na jego tegoroczną "specyfikę") u "dyslektyków" i u zwykłych uczniów. Szkoda
          więc, że "kreatorzy" tego testu nie pomyśleli o tym, bo nie sądzę że specjalnie
          chcieli dać większe szanse dyslektykom (oprócz dodatkowej jednej godziny)?.
          Podsumowując: moim zdaniem, jężeli napisałaś(eś)w sposób uczciwy, w sumie na 60-
          70 punktów to jesteś bardzo dobra i masz rzetelną wiedzę i umiejętności.
          POZDRAWIAM WIĘC WSZYSTKICH ZWYKŁYCH I UCZCIWYCH GIMNAZJALISTÓW. "Głowa do góry"
          myślę, że MEN to też w jakiś sposób doceni (mam taką nadzieję?)bo "takie losy
          Rzeczypospolitej (i moja i Ich emerytura) jakie młodzieży chowanie (również
          rzetelna wiedza)".
    • Gość: gosia z 3a luz IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.05.04, 10:32
      po zalamce testami hum. pozytywnie zaskoczyl mnie test mat-przyr, byl bardzo
      prosty, zadnych zawilych polecen, nawet chemia byla latwa. mam zle chyba 2
      zadania- takie glupie bledy ,w jednym stopniu jest przecierz 60 a nie 100'
      • innos696 jak oceniacie trudnosc testow? 07.05.04, 11:01
        mi sie wydaje ze
        human 7/10 a matma 5/10:)
    • Gość: Krzysztof Plant Matematyka górą!!! IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.04, 11:14
      Po egzaminie mat-przyr. yrzeba powiedziec że zadania otwarte z matematyki i
      fizyki były bardzo łatwe. Nie wiem jak u innych ale moje przygotowanie z
      biologii i chemii jest dużo gorsze niż z przedmiotów typowo ścisłych. Część
      ścisła egzaminu na pewno nie była trudniejsza od humana!!!
      • innos696 Matma rulez!!! 07.05.04, 11:23
        • innos696 Re: Matma rulez!!! 07.05.04, 11:25
          tyle, ze jak sie traci punkty za brak danych to juz mina rzednie:D
    • Gość: sun pomozecie?? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 11:50
      Znacie moze adres stronki, na ktore jak sie wpisze oceny i punkty to wyswietli
      sie ilosc punktow na koniec gimnazjum? jesli tak to plizzzz dajcie link tutaj
      :*
      • kamil-eq Re: pomozecie?? :) 07.05.04, 19:15
        Liczyc nie umiesz?
        To zależy raczej od licemu
        ale przeważnie jest tak
        że które przedmioty wybeirzesz, 4. obowiązkowa jest polak i raczje matma
        20 - cel
        16 - bdb
        12 - db
        8 - dst

no i liczysz i co za problem, moge taki skryp napisac ale po co?
    • Gość: Gość Re: Gimnazjaliści: jak wrażenia po drugim dniu te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.04, 12:00
      Część mat-przyr była o wiele łatwiejsza niż humanistyczna. Była całkiem łatwa
      durzo było na myślenie mało na wiedze... Troszke więcej bym pomyślał i pouczył
      i 50pkt bym miał bez problemu:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka